В якому розмірі виплачується допомога на оздоровлення педагогічним працівникам школи мистецтв? Чи виплачується така допомога працівникам, котрі працюють за сумісництвом?

Н.Демчук, м. Нікополь Дніпропетровської обл.

Відповідь.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2002  р. №1222 "Про реалізацію окремих положень і норм, ■ передбачених статтею 57 Закону України "Про освіту", статтею 25 Закону України "Про загальну середню освіту", статтями 18 і 22 Закону України "Про позашкільну освіту", статтею 30 Закону України "Про дошкільну освіту", починаючи з 1 вересня 2002 р., допомогу на оздоровлення педагогічним і науково-педагогічним працівникам надають у розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати) незалежно від тижневого (річного) навчального навантаження чи обсягу виконуваної роботи. її виплачують лише за місцем основної роботи під час надання" чергових відпусток згідно з графіком їхнього надання. В разі виплати компенсації за невикористану відпустку допомога на оздоровлення не надається.

На запитання наших читачів відповідає заступник начальника управління — начальник відділу оплати праці управління з питань оплати праці та бюджетних програм Міністерства культури і мистецтв України В.МУЗИЧЕНКО

"ПРАЦЯ І ЗАРПЛАТА" № 44 листопад