Чи включаються до заробітної плати, що враховується під час призначення пенсії, виплати за раціоналізаторські пропозиції? На підставі яких документів надасться довідка про заробітну плату?

В. Терентьєв, м.Дзержинськ Донецької обл.

Відповідь.

Заробіток для призначення пенсії до 1 січня 2004 р. визначався відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення" і з урахуванням Переліку видів оплати праці та інших виплат, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.05.98 р. №697.

Статтею 66 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (в редакції Закону від 22.05.2003 р. №854-І\/ "Про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення") передбачено, що в заробіток для обчислення пенсії включаються всі види оплати праці (виплат, доходу), на які відповідно до Закону "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" нараховується збір на обов'язкове державне пенсійне страхування в межах максимальної величини фактичних витрат на оплату праці найманих робітників, оподатковуваного доходу (прибутку), сукупного оподатковуваного доходу (граничної суми заробітної плати (доходу), з якої справляються страхові внески (збір), що були чинними на день одержання зазначеного заробітку (виплат, доходу).

У Переліках видів оплати праці та інших виплат, на які не нараховуються страхові внески, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 12.10.92 р. №583 і від 18.05.98 р. №697, винагороду за рацпропозиції не зазначено.

Під час призначення і перерахунку пенсій у заробіток враховуються види премій, передбачені чинною системою оплати праці на підприємстві, в організації, незалежно від періодичності їх виплати.

Передбаченими системою оплати праці вважаються премії за трудові результати, що встановлюють і виплачують на підставі відповідних нормативних актів, а також положень про преміювання, що застосовують підприємства за колективними договорами, на які згідно з чинним законодавством нараховуються страхові внески.

Довідка про заробіток видається підприємством, на якому працювала особа, на підставі особових рахунків, платіжних відомостей та інших документів про заробітну плату. Всі види заробітку враховуються в місяці їхнього одержання, тобто в тому місяці, на який вони припадають згідно з особовим рахунком, виплатною відомістю.

Роз'яснюють фахівці Пенсійного фонду України

Огляд підготували С.ТХАЙ, М.ДЕНИСЕНКО, Н.РУДЕНОК, Н.ДАВИДЕНКО

"ПРАЦЯ І ЗАРПЛАТА" № 45 грудень