ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
           ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

                            Н А К А З

                        25.12.2006  N 366


       Про внесення змін до наказів Держспоживстандарту та
              запровадження перехідного періоду дії
                     національних стандартів


     З метою  запровадження  перехідного  періоду  дії нормативних
документів  для  надання  підприємствам   харчової   промисловості
можливості  підготовки  виробництва  олійно-жирової  продукції  до
вимог  національних   стандартів   на   олійно-жирову   продукцію,
відповідно до  Закону  України  "Про  стандартизацію"  ( 2408-14 )
Н А К А З У Ю:

     1. У наказі Держспоживстандарту від 16 вересня 2005 р.  N 265
( v0265609-05 ) "Про затвердження національних стандартів, змін до
національних    стандартів,    внесення     змін     до     наказу
Держспоживстандарту  України  від  14.04.2005  N  91 та скасування
національного та міждержавних стандартів":
     1.1. У підпункті "в" пункту 4 виключити рядки:

"ГОСТ 240-85          Маргарин. Общие технические условия",

"ГОСТ 976-81          Маргарин,  жиры для  кулинарии, кондитерской
                      и хлебопекарной    промышленности.   Правила
                      приемки и методы испытаний".

     1.2. Пункт 4 доповнити підпунктом такого змісту:
"г) з 1 квітня 2007 р.

 ГОСТ 240-85          Маргарин. Общие технические условия

 ГОСТ 976-81          Маргарин, жиры для кулинарии, кондитерской и
                      хлебопекарной     промышленности.    Правила
                      приемки и методы испытаний".

     2. У наказі Держспоживстандарту  від  25  листопада  2005  р.
N 338   ( v0338609-05 ) "Про затвердження національних нормативних
документів,  змін до національних стандартів, національних змін до
міждержавних стандартів,  надання чинності в Україні міждержавному
стандарту  і  змінам  до  міждержавних  стандартів  та  скасування
нормативних документів":
     2.1. У підпункті "г" пункту 7 виключити рядок:

"ГОСТ 30004.1-93      Майонезы. Общие технические условия".

     2.2. Пункт 7 доповнити підпунктом такого змісту:
"е) з 1 квітня 2007 р.

 ГОСТ 30004.1-93      Майонезы. Общие технические условия".

     3. У  наказі Держспоживстандарту від 28 грудня 2005 р.  N 379
( v0379609-05 ) "Про затвердження національних стандартів України,
зміни   до   національного   стандарту,   національних   змін   до
міждержавних стандартів та скасування нормативних документів":
     3.1. У підпункті "в" пункту 4 виключити рядок

"ГОСТ 1129-93         Масло подсолнечное. Технические условия".

     3.2. У підпункті "г" пункту 4 увести рядок

"ГОСТ 1129-93         Масло подсолнечное. Технические условия".

     4. Запровадити  з  1  січня  2007  р.  до  1  липня  2007  р.
перехідний   період   одночасної   дії   нормативних   документів,
зазначених  у  пунктах  1,  2  та  3 цього наказу,  і національних
стандартів:
 ДСТУ 4492:2005          "Олія соняшникова. Технічні умови";

 ДСТУ 4465:2005          "Маргарини. Загальні технічні умови";

 ДСТУ 4487:2005          "Майонези. Загальні технічні умови";

 ДСТУ 4463:2005          "Маргарини, жири кондитерські    та   для
                         молочної промисловості. Правила приймання
                         та методи випробування".

     5. Під  час  перехідного  періоду  одночасної  дії зазначених
нормативних документів:
     5.1. Привести  технічні  умови  на  олійно-жирову продукцію у
відповідність  до  вимог  ДСТУ  4492:2005,  ДСТУ  4465:2005,  ДСТУ
4487:2005.
     5.2. Дозволити використання залишку пакувальних матеріалів та
етикеток, виконаних    з    маркуванням    відповідно   до   вимог
ГОСТ 1129-93,  ГОСТ 240-85,  ГОСТ 30004.1093 та  чинних  технічних
умов, що відповідають зазначеним стандартам.

     6. Центрам   стандартизації,   метрології   та   сертифікації
Держспоживстандарту України поінформувати суб'єкти  господарювання
про умови використання залишків пакувальних матеріалів і етикеток,
згаданих у підпункті 5.2 цього наказу.

     7. Органам  з  сертифікації   харчових   продуктів   провести
позаплановий технічний нагляд за сертифікованою продукцією з метою
перевірки  її  на  відповідність  вимогам  ДСТУ  4492:2005,   ДСТУ
4465:2005, ДСТУ 4487:2005.

     За позитивними  результатами  технічного нагляду переоформити
сертифікати відповідності.

     8. Державному підприємству "Український  науково-дослідний  і
навчальний  центр проблем стандартизації,  сертифікації та якості"
(Цициліано  О.Д.)  забезпечити  опублікування   цього   наказу   у
черговому    виданні    щомісячного    інформаційного    покажчика
"Стандарти".

     9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Держспоживстандарту України Черепкова С.Т.

 Т.в.о. Голови                                            І.Саєвич