ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ
Н А К А З
28.01.2004 N 131

Про затвердження Порядку погодження (затвердження) Фондом державного майна України річних фінансових планів господарських товариств, у статутному фонді яких державна частка перевищує 50 відсотків

З метою виконання Плану заходів щодо покращання управління корпоративними правами держави, схваленого рішенням колегії ФДМУ від 24.07.03 N 7/1, та вдосконалення організації роботи щодо погодження (затвердження) Фондом державного майна України річних фінансових планів господарських товариств, у статутному фонді яких державна частка перевищує 50 відсотків, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок погодження (затвердження) Фондом державного майна України річних фінансових планів господарських товариств, у статутному фонді яких державна частка перевищує 50 відсотків (додається).
2. Департаменту з питань управління корпоративними правами держави у ВАТ (Ґудзь А.А.), Департаменту спільних підприємств, міждержавних майнових відносин та власності за кордоном (Бобровніков О.Ф.), відповідальним представникам держави в органах управління господарських товариств забезпечити виконання наказу в установлені Порядком терміни.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Першого заступника Голови Фонду Григоренка Є.М.
Голова Фонду
М.Чечетов

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Фонду державного
майна України
28.01.2004  N 131

ПОРЯДОК

погодження (затвердження) Фондом державного майна України річних фінансових планів господарських товариств, у статутному фонді яких державна частка перевищує 50 відсотків

1. Цей Порядок визначає процедуру погодження Фондом державного майна України (далі - Фонд) річних фінансових планів господарських товариств, у статутному фонді яких державна частка перевищує 50 відсотків.
2. Фінансовий план господарського товариства складається за формою та відповідно до Методичних рекомендацій щодо порядку складання та погодження (затвердження) річного фінансового плану господарського товариства, у статутному фонді якого більше 50 відсотків акцій належать державі (далі - Методичні рекомендації), затверджених наказом Фонду від 21.02.02 N 343 (v0343224-02) .
3. Проект фінансового плану, завізований відповідальним представником держави в органах управління господарського товариства, не пізніше 1 листопада року, що передує плановому, подається головою правління господарського товариства на погодження (затвердження) до відповідного Департаменту Фонду, що здійснює повноваження з управління корпоративними правами держави, у двох примірниках. У разі, якщо проект фінансового плану не відповідає таким вимогам та вимогам пункту 2 цього Порядку, такий проект вважається неподаним.
4. Відповідний Департамент Фонду приймає на погодження проект фінансового плану та у двотижневий термін здійснює його аналіз.
5. На підставі аналізу проекту фінансового плану та якщо проектом фінансового плану передбачено поліпшення фінансових результатів господарського товариства у порівнянні з очікуваним за попередній рік, відповідний Департамент Фонду в тижневий термін готує висновок щодо можливості його погодження.
6. Якщо проектом фінансового плану господарського товариства не передбачено поліпшення фінансових результатів у порівнянні з очікуваним за попередній рік, та у разі негативних висновків, зроблених відповідним Департаментом під час аналізу проекту фінансового плану товариства, голова правління та відповідальний представник держави в органах управління господарського товариства запрошуються для захисту фінансового плану на засідання Комісії з проведення фінансово-економічного аналізу господарської діяльності ВАТ, утвореної наказом Фонду від 10.04.2000 N 744 (далі - Комісія), яке проводиться не пізніше 1 грудня року, що передує плановому. Голова правління повідомляється про це не пізніше ніж за 3 дні до проведення засідання.
7. Після опрацювання і схвалення відповідним Департаментом або Комісією проект фінансового плану подається на погодження заступнику Голови Фонду, відповідно до розподілу обов'язків.
8. За умови, якщо проект фінансового плану не схвалюється Комісією, господарське товариство протягом 10 днів доопрацьовує його відповідно до висловлених органом виконавчої влади, уповноваженим управляти державними корпоративними правами, зауважень та повторно подає на погодження (затвердження).
9. Лише після погодження Фондом фінансових планів господарських товариств, у статутних фондах яких державна частка перевищує 50 відсотків, їх затверджує орган управління господарського товариства, який має відповідні повноваження (загальні збори або спостережна рада).
10. Фінансові плани господарських товариств, у статутних фондах яких 100% акцій належать державі, затверджуються рішенням Комісії з питань прийняття рішень, які належать до компетенції Вищого органу ВАТ, утвореної наказом Фонду від 22.02.2001 N 276, якщо інше не передбачено статутними документами товариства.
11. Перший примірник погодженого фінансового плану надсилається на адресу товариства, другий примірник зберігається у відповідному Департаменті Фонду.
12. Зміни до затвердженого фінансового плану господарського товариства вносяться відповідно до пунктів 5, 6, 7, 8, 9, 10 цього Порядку.
13. Неподання фінансового плану у визначені цим Порядком терміни або подання не за встановленою Методичними рекомендаціями (v0343224-02) формою розглядається як невиконання умов контракту головою правління та невиконання функцій з управління корпоративними правами держави відповідальним представником держави в органах управління господарського товариства.
Директор Департаменту стратегії
управління та обліку
корпоративних прав держави
А.Сачівко