МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
Н А К А З
03.02.2006 N 96

Про затвердження Примірного регламенту з оформлення документів та контролю з питань реєстрації і зняття з реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб в Україні

На виконання Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" (1382-15) з метою вдосконалення організації реєстрації і зняття з реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб в Україні та контролю за оформленням документів з цих питань НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Примірний регламент з оформлення документів та контролю з питань реєстрації і зняття з реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб в Україні (додається).
2. ДДГІРФО (Давиденко В.М.) МВС України забезпечити вивчення працівниками служби у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС України Примірного регламенту та організувати застосування його в роботі.
3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра внутрішніх справ України - начальника міліції громадської безпеки генерал-лейтенанта міліції Присяжнюка А.Й.
4. Наказ оголосити особовому складу органів і підрозділів внутрішніх справ.
Т.в.о. Міністра
генерал-лейтенант міліції
В.О.Жук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96

ПРИМІРНИЙ РЕГЛАМЕНТ

з оформлення документів та контролю з питань реєстрації і зняття з реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб в Україні* (далі - Примірний регламент)

I. Загальні положення

1. Відповідно до основних завдань Державного департаменту у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС України його територіальні органи і підрозділи (далі - органи реєстрації) з метою забезпечення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб в Україні та відповідно до Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" (1382-15) повинні:
- проводити реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб на території їх обслуговування;
- підтримувати інформаційні бази реєстраційного обліку населення в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі в актуальному стані;
- у випадках відмови в реєстрації/зняття з реєстрації письмово повідомити заявнику про причину відмови;
- за зверненням фізичної особи видавати довідки про реєстрацію місця проживання (перебування) фізичної особи за примірною формою, наведеною відповідно в додатках 4, 9.
2. Працівникам органів реєстрації заборонено передавати персональні дані фізичної особи, які зазначаються в документах реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування іншим особам, крім випадків, передбачених законодавством.
3. Документи, на підставі яких здійснюється реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб, зберігаються в органах реєстрації, а талони реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання - у інформаційних базах реєстраційного обліку населення в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі в терміни, визначені в додатку 10.

II. Оформлення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання

1. Подані житлово-комунальними підприємствами органів місцевого самоврядування, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, житлово-будівельними кооперативами, об'єднаннями співвласників багатоквартирного будинку та молодіжними житловими комплексами, що самостійно здійснюють обслуговування будинків, уповноваженими особами в сільських, селищних радах, житлово-комунальними органами, які обслуговують відомчий житловий фонд, у тому числі військові містечка, інші об'єкти і території, документи реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання оформляються і повертаються не пізніше ніж у 2- денний термін.
Особи, які проживають у приватних будинках і не обслуговуються житлово-комунальними підприємствами, звертаються безпосередньо до відповідного органу реєстрації особисто з наданням оформленої належним чином будинкової книги.
Оформлення реєстрації місця проживання військовозобов'язаних осіб проводиться після внесення відмітки про облік відповідним військовим комісаріатом, як це передбачено Законом України "Про загальний військовий обов'язок і військову службу" (2232-12) .
2. На підставі поданих для реєстрації місця проживання документів уповноваженою особою органу реєстрації заповнюється 2 примірники талона реєстрації місця проживання (додаток 11) та зносяться відповідні відомості із зазначенням адреси житла особи до паспортного документа шляхом проставляння штампа відповідного зразка (додаток 12).
У разі реєстрації неповнолітніх дітей до 15 років разом з батьками (одним з батьків) відомості про їх реєстрацію вносяться до талона реєстрації одного з батьків.
При оформлення реєстрації дітям до 15 років окремо від батьків на них заповнюються окремі талони реєстрації.
3. Якщо під час реєстрації місця проживання особи встановлюється те, що вона прибула з місць позбавлення волі, працівником органу реєстрації перевіряється наявність довідки про звільнення з місць позбавлення волі з відміткою про постановлення на облік у службі дільничних інспекторів міліції.
Повідомлення про реєстрацію такої особи направляється до служби дільничних інспекторів міліції, копія повідомлення приєднується до документів, які є підставою для реєстрації.
У разі оформлення реєстрації місця проживання осіб, відносно яких є інформація про заборгованість за виконавчими листами, повідомлення про їх реєстрацію не пізніше триденного строку надсилаються до органу Державної виконавчої служби, і в копії - фізичним та юридичним особам, на користь яких стягується заборгованість, копія повідомлення приєднується до документів, які є підставою для реєстрації.
При оформленні реєстрації місця проживання раніше судимих осіб у правому верхньому кутку талона реєстрації проставляється цифра 26.
4. За заявою особи про зняття з реєстрації місця проживання за примірною формою, наведеною в додатку 1, уповноваженою особою органу реєстрації заповнюється чотири примірники талона зняття з реєстрації місця проживання та вносяться відповідні відомості до паспортного документа шляхом проставляння штампа зняття з реєстрації відповідного зразка (додаток 13).
У разі зняття з реєстрації неповнолітніх дітей до 15 років разом з батьками (одним з батьків) відомості про це вносяться до талона реєстрації одного з батьків.
У разі оформлення зняття з реєстрації дітям до 15 років окремо від батьків на них заповнюються окремі талони зняття з реєстрації.
На підставі заяви особи, яка прибула до нового місця проживання без зняття з реєстрації попереднього місця проживання, уповноваженою особою органу реєстрації нового місця проживання до органу реєстрації попереднього місця проживання надсилається відповідний запит про зняття з реєстрації місця проживання та надання талонів зняття з реєстрації в якомога стисліші строки.
5. Після оформлення реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання перший примірник талона реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання не пізніше ніж у п'ятиденний термін надсилається до інформаційної бази реєстраційного обліку населення в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі. Другий примірник талона реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання фізичної особи передається до відповідних територіальних органів державної статистики не рідше одного разу на місяць.
Третій та четвертий примірники талона зняття з реєстрації місця проживання видаються особі на руки разом з паспортним документом.
6. У разі звернення особи з приводу втрати талонів зняття з реєстрації попереднього місця проживання їх дублікати видаються уповноваженою особою органу реєстрації місця попереднього проживання або за запитом органу реєстрації місця нового проживання до органу реєстрації місця попереднього проживання.

III. Оформлення реєстрації, зняття з реєстрації місця перебування

1. За заявою/повідомленням особи про реєстрацію/зняття з реєстрації місця перебування, відповідно до наведених у додатках 2 та 5 примірних формах, повідомлення про це протягом доби надсилається до органу реєстрації місця проживання фізичної особи (додатки 3, 6).
Після отримання одного з таких повідомлень орган реєстрації місця проживання фізичної особи не пізніше ніж у триденний термін надає інформацію до інформаційної бази реєстраційного обліку населення в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.
На підставі такого повідомлення в наявний у картотеці талон реєстрації місця проживання фізичної особи вноситься відповідна відмітка, зазначається про дату і орган, що повідомив.
В органах реєстрації ведуться журнали обліку реєстрації місця перебування фізичних осіб (додаток 7) та обліку фізичних осіб, які тимчасово виїхали з місця проживання (додаток 8).

IV. Організація контролю

11. Для контролю за правильністю оформлення документів реєстрації і паспортних документів у міськрайорганах внутрішніх справ наказами начальників створюються відповідні комісії з перевірки стану оформлення і зберігання документів реєстрації та роботи з бланками.
До складу комісій призначається не менше трьох осіб начальницького складу, по можливості обізнаних з діяльністю служби, у тому числі рахунково-фінансові працівники.
Комісія щоквартально має перевіряти:
- наявність, правильність оформлення і зберігання в органах реєстрації документів реєстрації місця проживання та перебування фізичних осіб;
- стан обліку і зберігання бланків паспортів, своєчасність, повноту оприбуткування, списання у витрату, відповідність залишку бланків суворої звітності за книгами обліку фактичній наявності, забезпечення зберігання бланків, а також печаток, штампів, спецчорнила, спецклею та іншої спецпродукції, правильність ведення книг обліку, дотримання правил користування спеціальними засобами;
- наявність і правильність оформлення заяв форми 1 на видані паспорти, своєчасність і повноту внесення до них відомостей і відміток, порядок зберігання. Заяви форми 1 на паспорти, видані в період між перевірками, зберігаються в алфавітному порядку окремо від загальної картотеки;
- своєчасність погашення недіючих паспортів, порядок їх зберігання і знищення;
- правильність та наявність визначених нормативно-правовими актами фінансових документів, що підтверджують оплату за надані послуги. За результатами перевірки складається акт у двох примірниках, у якому відмічаються недоліки і вносяться пропозиції щодо їх усунення.
Члени комісій несуть відповідальність за повноту перевірки і правильність указаних в акті відомостей.
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 1
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96
В орган реєстрації
____________________________
____________________________
____________________________
____________________________
найменування органу
(підрозділу) у справах
громадянства, імміграції
та реєстрації фізичних осіб
Формат А-5

ЗАЯВА

про зняття з реєстрації місця проживання

     Я, __________________________________________________________ 
         (громадянство (підданство), прізвище, ім'я, по батькові) 
_________________________________________________________________, 
прошу зняти з реєстрації місце проживання, що знаходиться ________ 
__________________________________________________________________ 
             (адміністративно-територіальна одиниця) 
за адресою: вул. ______________, буд. _____, корп. _____, кв. ____ 
паспортний документ ______________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
       (паспорт, тимчасове посвідчення громадянина України, 
           посвідка на проживання, посвідчення біженця, 
        свідоцтво про народження, свідоцтво про належність 
       до громадянства України, серія, номер, дата видачі, 
                        орган, який видав) 
Маю намір зареєструвати місце проживання за адресою:______________ 
__________________________________________________________________ 
             (адміністративно-територіальна одиниця) 
вул. ________________, буд. ___________, корп. ______, кв. _____.* 
---------------------------------- 
Разом зі мною прошу зняти з реєстрації місце проживання моїх дітей 
у віці до 15 років: ______________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
                  (прізвище, ім'я, по батькові) 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
              (дата і рік народження, громадянство) 
____________ 20__ року                ____________________________ 
                                           (підпис заявника) 
                               п/п _______________________________ 
                               ___________________________________ 
                               ___________________________________ 
                                     (посада, П.І.Б., особи, 
                                яка прийняла та облікувала заяву) 
____________ 20__ року 
__________________________________________________________________ 
Дата зняття з реєстрації 
__________ 20__ року           п/п _______________________________ 
                               ___________________________________ 
                               ___________________________________ 
                                (посада, П.І.Б., посадової особи, 
                                 яка оформила зняття з реєстрації) 
     Неповнолітні особи віком від 15 років подають заяву особисто. 
Примітка. Заява обліковується і передається для реєстрації не пізніше ніж у 4-денний термін.
_______________
* Повна адреса зазначається лише в разі зміни адреси в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці.
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 2
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96
В орган реєстрації
____________________________
____________________________
____________________________
____________________________
(найменування органу
(підрозділу) служби
у справах громадянства,
імміграції та реєстрації
фізичних осіб)
Формат А-4

ЗАЯВА

про реєстрацію місця перебування

     Я, __________________________________________________________ 
         (громадянство (підданство), прізвище, ім'я, по батькові) 
---------------------------------- 
прошу зареєструвати місце мого перебування за адресою: ___________ 
__________________________________________________________________ 
                          (повна адреса) 
на термін з ______________ 20__ року по ________________ 20__ року 
паспортний документ _____________________________________________. 
_________________________________________________________________ 
          серія, номер, дата і орган видачі, термін дії) 
     Разом зі мною  прошу  зареєструвати  місце  перебування  моїх 
дітей у віці до 15 років: ________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
      (прізвище, ім'я, по батькові, дата і місце народження) 
____________ 20__ року                ____________________________ 
   (дата)                                   (підпис заявника) 
     Заперечень з боку власника/співвласників житла (приймаючої 
сторони) немає. 
____________ 20__ року                     _______________________ 
   (дата)                                         (підпис) 
Реєстрацію оформив:                        _______________________ 
                                           _______________________ 
                                           _______________________ 
                                              (посада, прізвище, 
                                              ім'я, по батькові) 
____________ 20__ року                     _______________________ 
                                                  (підпис) 
Примітка. Особи, які мають невиконані майнові зобов'язання, накладені в адміністративному порядку чи за рішенням суду, призиваються на дійсну військову службу і не мають відстрочки, беруть участь у судовому процесі в будь-якій якості і виїхали на строк понад один місяць за межі адміністративно-територіальної одиниці, де вони проживають, протягом семи днів після прибуття до місця перебування повинні звернутися до органу реєстрації за місцем перебування для оформлення реєстрації місця перебування.
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 3
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96
В орган реєстрації
____________________________
____________________________
____________________________
____________________________
(найменування органу
/підрозділу/ служби
громадянства, імміграції
та реєстрації фізичних
осіб, де зареєстровано
місце проживання особи)
Форма А-5

ПОВІДОМЛЕННЯ

про реєстрацію місця перебування

від ____________ 20__ року                          N ____________ 
     Згідно з поданою заявою _____________________________________ 
                                  (прізвище, ім'я, по батькові) 
місце проживання якого (якої) зареєстровано за адресою: __________ 
__________________________________________________________________ 
               (адреса реєстрації місця проживання) 
з ____________ 20__ року зареєстрував(-ла) місце перебування: 
__________________________________________________________________ 
                    (адреса місця перебування) 
до ____________ 20__ року 
     Разом з  ним  (нею)  зареєстровані  діти  у віці до 15 років: 
__________________________________________________________________ 
                  (прізвище, ім'я, по батькові) 
__________________________________________________________________ 
                     (рік і місце народження) 
 Начальник органу 
 (підрозділу) служби 
 громадянства, імміграції 
 та реєстрації фізичних осіб 
 __________________________   ___________  _______________________ 
       (найменування)          (підпис)      (прізвище, ініціали) 
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 4
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96
Формат А-5

ДОВІДКА

про реєстрацію місця перебування

від ____________ 20__ року                  N ____________________ 
     Виданий _____________________________________________________ 
                 (прізвище, ім'я, по батькові, рік народження) 
до паспортного документа _________________________________________ 
                              (серія, номер, орган, що видав) 
про реєстрацію місця перебування за адресою: _____________________ 
_____________________________ на термін з _____________________ по 
     Разом з ним (нею) зареєстровані діти у віці до 15 років: 
------------------------------------------------------------------ 
|   Прізвище, ім'я, по батькові    |   Рік і місце народження    | 
|----------------------------------+-----------------------------| 
|                                  |                             | 
|----------------------------------+-----------------------------| 
|                                  |                             | 
|----------------------------------+-----------------------------| 
|                                  |                             | 
------------------------------------------------------------------ 
 Начальник органу 
 (підрозділу) служби 
 громадянства, імміграції 
 та реєстрації фізичних осіб 
 ___________________________  ___________  _______________________ 
        (найменування)         (підпис)      (спеціальне звання, 
                                              прізвище, ініціали) 
 М.П. 
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 5
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96
В орган реєстрації
____________________________
____________________________
____________________________
____________________________
найменування органу
(підрозділу) у справах
громадянства, імміграції
та реєстрації фізичних осіб
Формат А-5

ПОВІДОМЛЕННЯ

про зняття з реєстрації місця перебування

     Я,___________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
(громадянство (підданство)), прізвище, ім'я, по батькові, 
                     дата і місце народження) 
повідомляю про виїзд з місця перебування за адресою: _____________ 
__________________________________________________________________ 
                          (точна адреса) 
разом з дітьми у віці до 15 років ________________________________ 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
                  (прізвище, ім'я, по батькові, 
              дата і місце народження, громадянство) 
----------------------------------- 
до місця проживання, що знаходиться за адресою: __________________ 
__________________________________________________________________ 
Зняття з реєстраційного           ________________________________ 
обліку оформив                    ________________________________ 
                                  ________________________________ 
                                     (посада, прізвище, ім'я, 
                                    по батькові посадової особи) 
____________ 20__ року            ________________________________ 
                                              (підпис) 
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 6
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96
В орган реєстрації
____________________________
____________________________
____________________________
____________________________
____________________________
(найменування органу
(підрозділу) служби
громадянства, імміграції
та реєстрації фізичних осіб,
де зареєстровано місце
проживання особи)
Формат А-5

ПОВІДОМЛЕННЯ

про зняття з реєстрації місця перебування

від ____________ 20__ року                      N ________________ 
     Згідно з поданою заявою _____________________________________ 
__________________________________________________________________ 
                  (прізвище, ім'я, по батькові, 
             дата та місце народження, громадянство) 
місце проживання якого (якої) зареєстровано за адресою: __________ 
__________________________________________________________________ 
               (адреса реєстрації місця проживання) 
     З ____________  20__  року  знятий(-та)  з  реєстрації  місця 
перебування за адресою: __________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
                    (адреса місця перебування) 
     Разом з дітьми у віці до 15 років: __________________________ 
__________________________________________________________________ 
          (прізвище, ім'я, по батькові, рік народження) 
__________________________________________________________________ 
 Начальник органу 
 (підрозділу) служби 
 громадянства, імміграції 
 та реєстрації фізичних осіб 
 __________________________   _____________  _____________________ 
       (найменування)           (підпис)      (прізвище, ініціали) 
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 7
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96
Формат А-4 (поперек)

ЖУРНАЛ

обліку реєстрації місця перебування фізичних осіб

N п/п Прізвище, ім'я, по батькові, дата і місце народження Паспортний документ Місце перебування зареєстровано за адресою На термін Відмітка про повідомлення органу/підрозділу, де зареєстроване місце проживання особи від _______ N ___ Примітка (доручення і т.ін.)
Директр ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 8
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96
Формат А-4 (поперек)

ЖУРНАЛ

обліку осіб, які тимчасово виїхали з місця проживання

N п/п Прізвище, ім'я, по батькові Адреса реєстрації місця проживання Виїхав (-ла) на термін Взятий(-та) на облік за місцем перебування за адресою Повідомлення від ______ N ____ Примітка (доручення і т. ін.)
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 9
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96
Формат А-5

ДОВІДКА

про реєстрацію місця проживання

від ____________ 20__ року                            N __________ 
     Видана ______________________________________________________ 
            (прізвище, ім'я, по батькові, рік і місце народження) 
__________________________________________________________________ 
у тому,  що  він  (вона)  дійсно  зареєстрований(-на)  за   місцем 
проживання, перебування за адресою: 
__________________________________________________________________ 
                          (повна адреса) 
___________________________________________ до _________ 20__ року 
(термін реєстрації вказується лише в разі 
реєстрації на визначений термін) 
     Довідка видана до паспортного документа _______________ серія 
_____________ N _______________ дата видачі _________________ року 
Разом з ним (нею) зареєстровані діти до 15 років: 
------------------------------------------------------------------ 
|   Прізвище, ім'я, по батькові    |   Рік і місце народження    | 
|----------------------------------+-----------------------------| 
|                                  |                             | 
|----------------------------------+-----------------------------| 
|                                  |                             | 
|----------------------------------+-----------------------------| 
|                                  |                             | 
|----------------------------------+-----------------------------| 
|                                  |                             | 
------------------------------------------------------------------ 
 Начальник органу 
 (підрозділу) служби 
 громадянства, імміграції 
 та реєстрації фізичних осіб 
 ________________________     ____________   _____________________ 
    (найменування)             (підпис)       (прізвище, ініціали) 
 М.П. 
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 10
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96
Формат А-4

ТЕРМІНИ

зберігання документів реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання і перебування фізичних осіб в Україні

N форми Найменування документів Термін зберігання
1 2 3
1. Заява про реєстрацію місця проживання в Україні 5 років
2. Талон реєстрації місця проживання До зняття з реєстраційного обліку
3. Заява про зняття з реєстрації місця проживання 5 років
4. Талон зняття з реєстрації місця проживання в Україні 6 років
5. Заява про реєстрацію місця перебування 2 роки
6. Повідомлення про реєстрацію місця перебування 1 рік
7. Заява про зняття з реєстрації місця перебування 2 роки
8. Повідомлення про зняття з реєстрації місця перебування 1 рік
9. Журнал обліку реєстрації місця перебування фізичних осіб 3 роки
10. Журнал обліку фізичних осіб, які тимчасово виїхали з місця проживання 3 роки
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 11
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96
Розмір 120 х 105 міліметрів
Форма N 2

ТАЛОН

реєстрації місця проживання в Україні

                                                            ------------- 
                                             Номер талона   |     |     | 
                                                            ------------- 
1. Прізвище ________________________ 
2. Ім'я ____________________________ 
3. По батькові _____________________ 
4. Дата народження ___ _________ ____ року 
                                                  -------------------- 
                                                  |------------------| 
                                                  -------------------- 
                       |_______________________ 
                       |_______________________ 
5. Місце народження    |_______________________ 
                       |_______________________ 
                       |_______________________ 
                       | 
6. Стать:                чоловіча - 1              --------- 
                         жіноча - 2                |-------| 
                                                   --------- 
7. Громадянство        |_______________________   ---------------- 
   (підданство)        |_______________________   |--------------| 
                       |_______________________   |--------------| 
                       |_______________________   |--------------| 
8. Реєстрація місця    |_______________________   |--------------| 
   проживання за       |_______________________   |--------------| 
   адресою             |_______________________   ---------------- 
                       |_______________________ 
                       |_______________________ 
9. Орган, що здійснив   _______________________   ---------------- 
   реєстрацію          |_______________________   |--------------| 
                       |_______________________   |--------------| 
                       |_______________________   |--------------| 
10. Звідки прибув      |_______________________   |--------------| 
    (прибула) і коли   |_______________________   |--------------| 
                       |_______________________   ---------------- 
                       |_______________________ 
                       |____ ________ 200_ року 
                                                             ----- 
11. На який строк прибув (прибула): менше 1 року - 1,        |---| 
                                    1 рік і більше - 2       ----- 
                                                     зворотній бік 
                          |_______________________ 
12. Тип, серія і номер    |_______________________ 
    паспортного документа,|_______________________ 
    дата і орган, що його |_______________________ 
    видав                 |_______________________ 
                          |_______________________ 
13. Свідоцтво  про  народження  або  свідоцтво  про  належність до 
громадянства  України,  дата і  орган,  що   його  відав  (у  разі 
оформлення окремого талона на дітей, що досягли 15-річного віку): 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
14. Відомості про дітей віком до 15 років,  що прибувають разом  з 
собою,  на  яку  оформляється талон (кожна дитина вписується однин 
раз у талон одного з батьків): 
---------------------------------------------------------------------------- 
Прізвище, ім'я та по батькові|  Стать     |Дата народження|Країна народження 
-----------------------------+------------+---------------+----------------- 
1) __________________________|Чоловіча - 1|---------------+----------------- 
   __________________________|жіноча - 2  |               | 
2) __________________________|------------+---------------+----------------- 
   __________________________|Чоловіча - 1|---------------+----------------- 
3) __________________________|жіноча - 2  |               | 
   __________________________|------------+---------------+----------------- 
4) __________________________|Чоловіча - 1|---------------+----------------- 
   __________________________|жіноча - 2  |               | 
---------------------------------------------------------------------------- 
15. Талон оформлено ___ ____________ 200__ року 
__________________________________________________________________ 
          (підпис, ініціали та прізвище посадової особи) 
16. Реєстрацію здійснено ___ ____________ 200__ року 
__________________________________________________________________ 
          (підпис, ініціали та прізвище посадової особи) 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
            (відмітки про реєстрацію місця перебування 
              особи до реєстрації місця проживання) 
Примітка. Один примірник оформленого талона передається до органу державної статистики.
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 12
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96

ЗРАЗОК

відмітки про реєстрацію місця проживання

---------------------------------------------------------------------- 
|ГУМВС (УМВС) України в _________________________________________ | /|\\ 
|             N штампа                                            |  | 
|                                                                 |  | 
|               ЗАРЕЄСТРОВАНО МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ                    |  | 
|________________________________________________________________ |  | 55 
|                       (район, місто)                            |  | 
|                                                                 |  | 
|________________________________________________________________ |  | 
|                       (смт, селище, село)                       |  | 
|                                                                 |  | 
|__________________, ___________________ ________________________ |  | 
|(дата реєстрації)        підпис               (П.І.Б.)           | \\|/ 
|-----------------------------------------------------------------+-- 
|                                                                 | 
 <--------------------------------------------------------------> 
Примітка. N штампа складається з чотирьох цифр: перші дві - код органу реєстрації, наступні дві - код підрозділу відповідно до класифікації.
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко

Додаток 13
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
03.02.2006  N 96

ЗРАЗОК

відмітки про зняття з реєстрації місця проживання

-------------------------------------------------------------------- 
|ГУМВС (УМВС) України в _______________________________________ |  /|\\ 
|            N штампа                                           |   | 
|                                                               |   | 
|          ЗНЯТО З РЕЄСТРАЦІЇ МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ                  |   | 
|                                                               |   | 
|________________________, ________________ ___________________ |   | 
|(дата зняття з реєстрації       підпис           (П.І.Б.)      |  \\|/ 
|---------------------------------------------------------------+--- 
|                                                               | 
 <------------------------------------------------------------> 
Примітка. N штампа складається з чотирьох цифр: перші дві - код органу реєстрації, наступні дві - код підрозділу відповідно до класифікації.
Директор ДДГІРФО МВС України
генерал-майор міліції
В.М.Давиденко
"Нормативно-правові акти
МВС України та Державного
департаменту у справах
громадянства, імміграції
та реєстрації фізичних осіб,
які регулюють міграційні
процеси, реєстрацію фізичних
осіб, питання громадянства,
оформлення документів",
частина 2, 2007 р.