УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 433 від 31.12.98
м.Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
22 січня 1999 р.
за N 39/3332
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державного комітету статистики N 412 (z1283-07) від 12.11.2007, починаючи зі звіту за січень 2008 року )

Про затвердження форм державної статистичної звітності N 1-екран, N 2-екран, N 3-екран та Інструкцій щодо їх заповнення

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14.09.98 N 1436 (1436-98-п) "Про затвердження Положення про національний екранний час та його використання суб'єктами кінематографії та телебачення" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити:
форму державної статистичної звітності N 1-екран "Звіт про використання національного екранного часу та дотримання квоти демонстрування національних фільмів кіновидовищними закладами", що додається;
Інструкцію щодо заповнення форми державної статистичної звітності N 1-екран "Звіт про використання національного екранного часу та дотримання квоти демонстрування національних фільмів кіновидовищними закладами", що додається;
форму державної статистичної звітності N 2-екран "Звіт про використання національного екранного часу та дотримання квоти демонстрування національних фільмів телеорганізаціями", що додається;
Інструкцію щодо заповнення форми державної статистичної звітності N 2-екран "Звіт про використання національного екранного часу та дотримання квоти демонстрування національних фільмів телеорганізаціями" (z0040-99) ;
форму державної статистичної звітності N 3-екран "Зведений звіт про використання національного екранного часу та дотримання квоти демонстрування національних фільмів", що додається;
Інструкцію щодо заповнення форми державної статистичної звітності N 3-екран "Зведений звіт про використання національного екранного часу та дотримання квоти демонстрування національних фільмів" (z0041-99) .
2. Зазначені форми та Інструкції ввести в дію, починаючи зі звіту за січень 1999 року.
3. Поширити вказані форми державної статистичної звітності та інструкції щодо їх заповнення на кіновидовищні заклади та телерадіоорганізації, незалежно від відомчої підпорядкованості і форми власності.
4. Установити, що забезпечення бланками форми N 1-екран, N 2-екран, N 3-екран та Інструкціями щодо їх заповнення, збір, обробку та контроль за достовірністю інформації здійснює Міністерство культури та мистецтв України.
5. Міністерству культури та мистецтв України забезпечити подання Державному комітетові статистики України зведеної інформації в цілому по Україні, Автономній Республіці Крим, областях, містах Києву та Севастополю за формою N 3-екран, не пізніше 30 числа після звітного періоду.
Голова Комітету
О.Г.Осауленко

Затверджено
Наказ Держкомстату України
31.12.98 N 433

Інструкція щодо заповнення форми державної статистичної звітності N 1-екран "Звіт про використання національного екранного часу та дотримання квоти демонстрування національних фільмів кіновидовищними закладами"

Звіт за формою N 1-екран складають кінотеатри, стаціонарні кіно- і відеоустановки, відеосалони незалежно від відомчої підпорядкованості та форми власності.
Звіт складається за кожний місяць і надсилається 10-го числа місяця після звітного періоду - Міністерству культури Автономної Республіки Крим, державним обласним, Київському та Севастопольському міським органам управління кінематографією (кіномережею і кіновідеопрокатом).
Усі показники заповнюються за даними первинної документації (репертуарний план).
У звіті повинні бути заповнені всі показники. Якщо відсутній який-небудь показник, то ставиться прочерк. Усі дані заповнюються в одиницях, які вказані у відповідних графах. Виправлення помилок підтверджується підписом керівника.
У рядку 02 - "Фільми вітчизняного виробництва" - показуються дані тільки про фільми виробництва кіностудій України (художні ігрові, документальні, науково-просвітницькі, анімаційні) незалежно від року їхнього виробництва.
У рядку 03 - "Фільми іноземного виробництва" - показуються дані про фільми виробництва кіностудій зарубіжних країн, в тому числі Росії і країн колишнього СРСР.
Тривалість демонстрування фільмів визначається сумою тривалостей (хронометражів) кожного з них (у хвилинах), помножених на кількість його сеансів (показів).
Приклад. У кіновидовищному закладі 4 фільми тривалістю по 80 хв., 90 хв., 100 хв. і 120 хв. були продемонстровані протягом місяця відповідно на 5, 20, 35 і 90 сеансах. Тривалість їхнього демонстрування протягом місяця становитиме:
    (80 х 5) + (90 х 20) + (100 х 35) + (120 х 90) = 16500 хв. 
Відсоток демонстрування національних фільмів (04) розраховується за формулою:
Загальна тривалість демонстрування національних фільмів (ряд.02) 
---------------------------------------------------------- х 100%. 
Загальна тривалість демонстрування фільмів (ряд.01) 
Приклад. Кіновидовищним закладом за звітний період було продемонстровано кінофільмів загальною тривалістю 16500 хв., з них фільмів вітчизняного виробництва - загальною тривалістю 5600 хв. У цьому разі відсоток демонстрування національних фільмів становитиме: (5600 хв. : 16500 хв.) х 100% = 33%.
Державна статистична звітність
Коди
форми документа за ДКУД організа- ції складача ідентифі- каційний код за ЄДРПОУ території за КОАТУУ галузі за ЗКГНГ виду еконо- мічної діяль- ності за КВЕД форми власно- сті за КВФ організа- ційно- правової форми господа- рювання за КОПФГ міністер- ства, іншого цент- рального органу виконав- чої влади за СПОДУ вище- стоящої організа- ції - ідентифі- каційний код за ЄДРПОУ КС
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Кому подається ___________________________          Форма N 1-екран 
       (найменування та адреса одержувача)            Затверджено 
__________________________________________     Наказ Держкомстату України 
                                               31.12.98 за N 433 
Міністерство, інший центральний орган              Поштова - місячна 
виконавчої влади _________________________  Подають кінотеатри, стаціонарні 
__________________________________________  кіно-     і     відеоустановки, 
                                            відеосалони    незалежно    від 
Концерн, асоціація та інше об'єднання ____  відомчої  підпорядкованості   і 
__________________________________________  форми   власності  10-го  числа 
                                            місяця після звітного періоду - 
Підприємство (організація) _______________  Міністерству           культури 
                                            Автономної   Республіки   Крим, 
Адреса підприємства (організації) ________  державним обласним,  Київському 
__________________________________________  та  Севастопольському   міським 
                                            органам              управління 
Форма власності __________________________  кінематографією (кіномережею  і 
                                            кіновідеопрокатом) 
Організаційно-правова форма господарювання 
__________________________________________ 

Звіт

про використання національного екранного часу та дотримання квоти демонстрування національних фільмів кіновидовищними закладами

за _____________________ 19______ року

Продемонстровано фільмів N рядка Кількість назв Число сеансів Тривалість демонстрування (хв.) Загальна тривалість демонстрування (хв.)
кіно- фільми відео- фільми кіно- фільми відео- фільми кіно- фільми відео- фільми
А Б 1 2 3 4 5 6 7
Всього 01
з них:
Вітчизняного виробництва 02
Іноземного виробництва 03
Відсоток демонстрування національних фільмів (%) ____________ (04) 
"___" _____________ 19__ р.          Керівник ____________________ 
_____________________________________ 
(прізвище і номер телефону виконавця)