КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 21 березня 2007 р. N 502
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році субвенції з державного бюджету міському бюджету м. Києва на створення центру із застосування ПЕТ-технології для раннього виявлення онкологічних захворювань

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році субвенції з державного бюджету (489-16) міському бюджету м. Києва (ra-531023-06) на створення центру із застосування ПЕТ-технології для раннього виявлення онкологічних захворювань, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 21 березня 2007 р. N 502

ПОРЯДОК

використання в 2007 році субвенції з державного бюджету ( 489-16 ) міському бюджету м. Києва ( ra-531023-06 ) на створення центру із застосування ПЕТ-технології для раннього виявлення онкологічних захворювань

1. Цей Порядок визначає механізм використання в 2007 році субвенції з державного бюджету (489-16) міському бюджету м. Києва (ra-531023-06) на створення центру із застосування ПЕТ-технології для раннього виявлення онкологічних захворювань (далі - субвенція).
2. Головним розпорядником субвенції є Головне управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Київської міськдержадміністрації (далі - головний розпорядник).
3. Субвенція спрямовується на виконання робіт з проектування та будівництва центру із застосування технології позитронно-емісійної томографії для раннього виявлення онкологічних захворювань (далі - центр), а також на здійснення видатків, пов'язаних з його оснащенням медичним обладнанням.
4. Проект будівництва центру повинен бути підготовлений відповідно до Порядку затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх комплексної державної експертизи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2002 р. N 483 (483-2002-п) (Офіційний вісник України, 2002 р., N 15, ст. 800).
5. Видатки, пов'язані з фінансуванням робіт з будівництва центру за рахунок субвенції, здійснюються відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374).
6. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок субвенції здійснюється відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
Граничний рівень цін при закупівлі медичного обладнання для оснащення центру визначається відповідно до переліку та граничного рівня цін на лікарські засоби, медичне обладнання та інші вироби медичного призначення, які закуповуються за бюджетні кошти, що затверджуються Кабінетом Міністрів України.
7. З метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості на кінець року до тендерної документації та договору про закупівлю товарів, робіт і послуг включається вимога щодо коригування визначеної в договорі суми та зобов'язань сторін договору у разі зменшення бюджетних призначень під час уточнення показників державного бюджету та надходження до міського бюджету м. Києва (ra-531023-06) субвенції не в повному обсязі.
8. Головний розпорядник подає МОЗ та Мінфіну щокварталу до 15 числа наступного місяця інформацію про використання субвенції.
9. Головний розпорядник субвенції готує та затверджує план заходів і результативні показники щодо використання субвенції з поквартальною розбивкою та подає їх МОЗ і Мінфіну у двотижневий строк.
Інформацію про виконання результативних показників МОЗ подає Мінфіну у тижневий строк після завершення звітного кварталу та одинадцяти місяців.
МОЗ подає уточнену інформацію щодо виконання зазначених показників Мінфіну у триденний строк після прийняття Державним казначейством квартальних звітів.
10. У разі коли під час використання субвенції допущені суттєві порушення, МОЗ та Мінфін проводять узгоджувальні наради, за результатами яких вносять на розгляд Першого віце-прем'єр-міністра України, Міністра фінансів пропозиції щодо подальшого порядку її фінансування.
11. Перерахування субвенції міському бюджету м. Києва (ra-531023-06) здійснюється згідно з розподілом, передбаченим додатком 7 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік" (489-16) , помісячним розписом асигнувань загального фонду державного бюджету та відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
12. Складення та подання фінансової звітності про використання субвенції, а також контроль за її цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.