КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 31 жовтня 1995 р. N 864
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 525 (525-97-п) від 30.05.97 )

Про внесення доповнень до Методики грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів

Кабінет Міністрів України постановляє:
Доповнити розділ III Методики грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 1995 р. N 213 (213-95-п) (ЗП України, 1995 р. N 6 ст.151), пунктом 22 такого змісту:
"22. Якщо грошову оцінку земель несільськогосподарського призначення не проведено, вона визначається за формулою:
             Цн = Бн х Пз х Кф х Км, *)                  (9) 
*) Ця формула не застосовується для населених пунктів, визначених у пункті 4 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 1995 р. N 213.
де Цн - грошова оцінка земельної ділянки (у карбованцях);
Бн - базова вартість одного квадратного метра земельної ділянки (у карбованцях);
Пз - площа земельної ділянки (у квадратних метрах);
Кф - коєфіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (під житлову та громадську забудову, для промисловості, транспорту тощо);
Км - коефіцієнт, який характеризує місцерозташування земельної ділянки.
Базова вартість одного квадратного метра земельної ділянки (Бн) дорівнює стократному розміру земельного податку, встановленого згідно із Законом України "Про плату за землю" (2535-12) .
Якщо земельна ділянка несільськогосподарського призначення знаходиться за межами населеного пункту, ціна одного квадратного метра її дорівнює десятикратному розміру грошової оцінки ріллі.
Ціна земельної ділянки у разі її продажу визначається на основі грошової оцінки з урахуванням поточних і стратегічних завдань розвитку відповідної території та кон'юктури ринку і може бути зменшена, але не більш як на 50 відсотків, а у разі продажу земельної ділянки разом з розташованими на ній об'єктами незавершеного будівництва - на 50-90 відсотків залежно від належності цих об'єктів до груп (перспективних, звичайних, безперспективних тощо)".
Прем'єр-міністр України
Міністр
Кабінету Міністрів України
Є.МАРЧУК
В.ПУСТОВОЙТЕНКО
Інд.22