КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 5 березня 2008 р. N 149
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з реалізації державної політики з питань дітей та заходів, спрямованих на подолання дитячої бездоглядності і безпритульності

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті (107-17) для здійснення заходів з реалізації державної політики з питань дітей та заходів, спрямованих на подолання дитячої бездоглядності і безпритульності, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 5 березня 2008 р. N 149

ПОРЯДОК

використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 107-17 ) для здійснення заходів з реалізації державної політики з питань дітей та заходів, спрямованих на подолання дитячої бездоглядності і безпритульності

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті (107-17) Державному департаменту з усиновлення та захисту прав дитини (далі - Департамент) - розпоряднику бюджетних коштів нижчого рівня за програмою "Здійснення заходів з реалізації державної політики з питань дітей та заходів, спрямованих на подолання дитячої бездоглядності і безпритульності" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються на здійснення заходів:
передбачених Державною програмою подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2006-2010 роки, що затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2006 р. N 623 (623-2006-п) (Офіційний вісник України, 2006 р., N 20, ст. 1443), у тому числі для завершення робіт із створення єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і забезпечення функціонування системи їх обліку;
щодо соціально-правового захисту дітей, що передбачені законодавством;
пов'язаних з розвитком і підтримкою творчих та інтелектуальних здібностей дітей, організацією їх змістовного дозвілля та відпочинку.
3. Розподіл бюджетних коштів у розрізі заходів, зазначених у пункті 2 цього Порядку, здійснює Департамент згідно з календарним планом, який затверджує Мінсім'ямолодьспорт, виходячи з обґрунтованої потреби в коштах, визначеної на підставі детальних розрахунків видатків за кожною категорією витрат, діючих цін та тарифів, а також з урахуванням особливостей конкретного заходу.
Заходи організовуються та проводяться Департаментом у встановленому Мінсім'ямолодьспортом порядку.
4. Операції з бюджетними коштами проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
5. Бюджетні кошти забороняється спрямувати на:
виконання програм (заходів) громадських організацій;
утримання підприємств, установ та організацій, у тому числі громадських, або надання їм фінансової підтримки;
здійснення заходів, метою яких є отримання прибутку, а також тих, що ініційовані підприємствами, установами та організаціями, в тому числі громадськими, а також заходів, проведення яких не передбачається на загальнодержавному рівні;
здійснення заходів посередниками.
6. Закупівля товарів і послуг за рахунок бюджетних коштів проводиться Департаментом відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
7. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.