НАЦІОНАЛЬНА СЛУЖБА ПОСЕРЕДНИЦТВА І ПРИМИРЕННЯ
Н А К А З
23.02.2004 N 23

Про огляд-конкурс на кращу організацію правової роботи у відділеннях Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях

( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Національної служби посередництва і примирення N 69 (v0069299-04) від 05.05.2004 N 141 (v0141299-04) від 01.11.2004 )
Відповідно до пунктів 2, 3, 4, 5 і 7 Положення про Національну службу посередництва і примирення, затвердженого Указом Президента України від 17 листопада 1998 року N 1258/98 (1258/98) , із змінами, внесеними Указом Президента України від 30 грудня 2000 року N 1393/2000 (1393/2000) , та з метою виявлення кращих форм і методів організації правової роботи, вивчення, узагальнення та поширення кращого досвіду з питань організації правової роботи у відділеннях Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях, у тому числі з питань підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Положення про огляд-конкурс на кращу організацію правової роботи у відділеннях Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях (додається).
2. Затвердити організаційний комітет з проведення огляду-конкурсу на кращу організацію правової роботи у відділеннях Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях згідно з додатком.
3. Провести в 2004 році огляд-конкурс на кращу організацію правової роботи у відділеннях Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях.
4. Оргкомітету з проведення огляду-конкурсу на кращу організацію правової роботи у відділеннях Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях провести підсумкове засідання оргкомітету та визначити переможців і лауреатів огляду-конкурсу до 20 грудня 2004 року.
5. Відділу правового забезпечення Національної служби посередництва і примирення забезпечити виконання цього наказу.
Голова Національної служби
посередництва і примирення
В.Руденко

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказ Національної служби
посередництва і примирення
23.02.2004 року N 23

ПОЛОЖЕННЯ

про огляд-конкурс на кращу організацію правової роботи у відділеннях Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях

1. Загальні положення

1.1. Підставою для проведення огляду-конкурсу на кращу організацію правової роботи (далі - Конкурс) у відділеннях Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях є постанова Кабінету Міністрів України від 14.12.2001 року N 1693 (1693-2001-п) "Про вдосконалення організації правової роботи в міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади", Загальне положення про юридичну службу міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, державного підприємства, установи, організації, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.1995 року N 690 (690-95-п) , Положення про Національну службу посередництва і примирення, затвердженого Указом Президента України від 17 листопада 1998 року N 1258/98 (1258/98) , із змінами, внесеними Указом Президента України від 30 грудня 2000 року N 1393/2000 (1393/2000) .
1.2. Метою Конкурсу є виявлення кращих форм і методів організації правової роботи, вивчення, узагальнення та поширення кращого досвіду з питань організації правової роботи у відділеннях Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях, у тому числі з питань підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин.
1.3. Положення регулює порядок проведення та підбиття підсумків Конкурсу.

2. Завдання Конкурсу

2.1. Вивчення, поширення і впровадження кращих форм і методів діяльності відділень Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях з питань правової роботи.
2.2. Удосконалення діяльності відділень Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях з питань правової роботи та сприяння підвищенню ефективності підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин.
2.3. Сприяння відділам (секторам) правового забезпечення відділень Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях щодо вжиття заходів для:
виявлення та впровадження ефективних форм і методів діяльності відділів (секторів) правового забезпечення відділень Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях, реалізації ними положень законодавчих і нормативно-правових актів з питань запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та сприяння їх своєчасному вирішенню;
підвищення ефективності їх роботи щодо укомплектування висококваліфікованими фахівцями відділів (секторів) правового забезпечення відділень Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях.

3. Критерії проведення Конкурсу

3.1. Для проведення Конкурсу встановлені такі критерії:
підготовка проектів нормативно-правових актів, участь в організації роботи з приведення нормативно-правових актів у відповідність до Конституції України (254к/96-ВР) та актів законодавства;
здійснення правового супроводу запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та сприяння їх своєчасному вирішенню;
підвищення кваліфікації працівників відділів (секторів) правового забезпечення відділень Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях, участь у роботі семінарів, що проводяться Міністерством юстиції України та його структурними підрозділами на місцях;
підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин, участь в організації і проведенні семінарів, інших занять з правових питань з працівниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань профспілок і роботодавців, юридичних служб підприємств, установ, організацій, керівників первинних профспілкових організацій підприємств, установ, організацій, організація роботи інформаційно-консультаційних центрів Національної служби посередництва і примирення, організація передплати Бюлетеня Національної служби посередництва і примирення.
3.2. Переможцем конкурсу визнається відділення Національної служби посередництва і примирення, яке досягло найкращих результатів відповідно до критеріїв конкурсу.
3.3. Лауреатами конкурсу є відділення Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях, які досягли найкращих результатів у номінаціях:
підготовка проектів нормативно-правових актів Національної служби посередництва і примирення;
здійснення правового супроводу вирішення колективних трудових спорів;
поширення сучасних новітніх форм і методів роботи з правового забезпечення запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та сприяння їх своєчасному вирішенню;
підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин.

4. Порядок проведення Конкурсу

4.1. Конкурс проводиться Національною службою посередництва і примирення.
4.2. Для проведення Конкурсу створюється організаційний комітет з числа працівників відділу правового забезпечення Національної служби посередництва і примирення.
4.2. Конкурс проводиться у два тури:
перший - відбірковий (до 10 липня);
другий - підсумковий (до 10 грудня).
4.3. Перший тур Конкурсу полягає у відборі кандидатів (відділень) для участі в другому турі.
4.5 Матеріали для участі в першому турі Конкурсу подаються у формі довідок щодо стану правової роботи за 6 місяців поточного року, інших документів (матеріалів перевірок, проведених заходів з підвищення кваліфікації сторін соціально-трудових відносин, методичних рекомендацій), наданих в обґрунтування довідок.
4.6. Довідки відділень Національної служби посередництва і примирення для участі в першому турі надаються до 10 липня (дата вхідного N Національної служби посередництва і примирення).
4.7. Учасники другого туру визначаються рішенням організаційного комітету, що оформляється протоколом, який підписується головою та всіма членами.
4.8. Під час другого туру Конкурсу члени організаційного комітету ознайомлюються на місці з фактичним станом правової роботи відділень Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях на участь у другому турі Конкурсу, складають довідку та надають свої пропозиції щодо визначення претендентів на перемогу в Конкурсі або в окремих номінаціях.
Організаційний комітет, проаналізувавши довідки членів оргкомітету, шляхом простого голосування визначає переможців та лауреатів.
Рішення оргкомітету приймається до 10 грудня та оформляється протоколом, який підписується усіма членами оргкомітету.

5. Підбиття підсумків Конкурсу

5.1. Досвід роботи переможців та лауреатів номінацій Конкурсу узагальнюється відділом правового забезпечення Національної служби посередництва і примирення і поширюється серед відділень Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях.
5.2 Переможці та лауреати Конкурсу нагороджуються Почесними грамотами Національної служби посередництва і примирення, а керівники відділів (секторів) правового забезпечення переможців та лауреатів Конкурсу відзначаються Подяками Національної служби посередництва і примирення.
5.3. Підсумки Конкурсу висвітлюються в Бюлетені Національної служби посередництва і примирення.

Додаток до наказу
Національної служби
посередництва і
примирення
23.02.2004  N 23

СКЛАД

організаційного комітету з проведення огляду-конкурсу на кращу організацію правової роботи відділень Національної служби посередництва і примирення в Автономній Республіці Крим та областях

Руденко Василь Миколайович - голова Національної служби посередництва і примирення (голова оргкомітету)
Юрченко Наталія Володимирівна - начальник відділу правового забезпечення Національної служби посередництва і примирення (заступник голови оргкомітету)
Члени оргкомітету:
Дем'яненко Дмитро Сергійович - завідувач сектора кадрів відділу правового забезпечення Національної служби посередництва і примирення
Слідзевський Ігор Романович - завідувач сектора запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) відділу правового забезпечення Національної служби посередництва і примирення
Юр'єв Сергій Євгенович - заступник начальника відділу правового забезпечення Національної служби посередництва і примирення завідувач юридичного сектора
Юсов Олександр Кімович - завідувач сектора реєстрації колективних трудових спорів (конфліктів) відділу правового забезпечення Національної служби посередництва і примирення
( Додаток із змінами, внесеними згідно з Наказом Національної служби посередництва і примирення N 69 (v0069299-04) від 05.05.2004, в редакції Наказу Національної служби посередництва і примирення N 141 (v0141299-04) від 01.11.2004 )