УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ АРХІВІВ УКРАЇНИ
ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ
Н А К А З
08.12.2005 N 147/3123
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
26 грудня 2005 р. 
за N 1553/11833 
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державного комітету архівів N 143/774 (z0642-08) від 04.07.2008 )

Про затвердження Положення про Експертно-перевірну комісію галузевого державного архіву фінансових посередників Фонду державного майна України

Відповідно до Закону України "Про Національний архівний фонд та архівні установи" (3814-12) та Порядку утворення та діяльності експертних комісій з визначення цінності документів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2002 року N 1739 (1739-2002-п) , НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Положення про Експертно-перевірну комісію галузевого державного архіву фінансових посередників Фонду державного майна України (додається).
2. Відділу формування Національного архівного фонду та діловодства Державного комітету архівів України та галузевому державному архіву фінансових посередників Фонду державного майна України забезпечити подання наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державного комітету архівів України Портнова Г.В. та Генерального директора Державної акціонерної компанії "Національна мережа аукціонних центрів" Тараторіна Ю.М.
Голова Державного
комітету архівів України
Голова Фонду
державного майна України
Г.В.Боряк
В.П.Семенюк

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
архівів України,
Фонду державного майна
України
08.12.2005  N 147/3123
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 грудня 2005 р.
за N 1553/11833

ПОЛОЖЕННЯ

про Експертно-перевірну комісію галузевого державного архіву фінансових посередників Фонду державного майна України

1. Відповідно до Закону України "Про Національний архівний фонд та архівні установи" (3814-12) і Порядку утворення та діяльності експертних комісій з визначення цінності документів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2002 року N 1739 (1739-2002-п) , у галузевому державному архіві фінансових посередників (далі - Архів) Фонду державного майна України (далі - ФДМУ) утворюється Експертно-перевірна комісія (далі - ЕПК) для розгляду питань, пов'язаних з унесенням документів до Національного архівного фонду (далі - НАФ) або вилученням документів з нього, схваленням результатів попередньої експертизи цінності документів.
2. ЕПК є дорадчим органом. Рішення ЕПК затверджуються Генеральним директором Державної акціонерної компанії "Національна мережа аукціонних центрів" (далі - ДАК "НМАЦ"), після чого є обов'язковими для виконання ДАК "НМАЦ", її філіями, а також фінансовими посередниками (інвестиційних фондів та інвестиційних компаній) (далі - фінансові посередники).
3. У своїй діяльності ЕПК керується Конституцією (254к/96-ВР) і законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами та цим Положенням.
4. ЕПК працює відповідно до річного плану, який затверджує Генеральний директор ДАК "НМАЦ", і звітує перед ним про проведену роботу.
5. Основними завданнями ЕПК є:
схвалення і подання на затвердження описів документів постійного зберігання, унесених до НАФ ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників;
погодження номенклатур справ ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників;
погодження актів про вилучення для знищення документів ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників, не унесених до НАФ;
схвалення і подання на погодження Центральній експертно-перевірній комісії (далі - ЦЕПК) Державного комітету архівів України (далі - Держкомархів України) актів про вилучення документів з НАФ, що зберігаються в Архіві;
унесення документів, що зберігаються у громадян, до НАФ;
унесення документів або їх копій, що надійшли в установленому порядку з-за кордону, до НАФ;
схвалення і подання на затвердження анотованих переліків документів, унесених до унікальних;
грошова оцінка документів НАФ, що зберігаються в Архіві, ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників.
6. ЕПК має право:
проводити експертизу цінності документів;
розглядати результати попередньої експертизи цінності документів, проведеної експертними комісіями (далі - ЕК) ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників;
вимагати від ЕК ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників дотримання встановлених правил експертизи цінності документів, унесення документів до НАФ або вилучення документів з нього;
вимагати від ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників розшуку відсутніх документів НАФ та надання письмових пояснень у разі втрати цих документів;
одержувати від архівних підрозділів ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників відомості та висновки, необхідні для визначення культурної цінності документів та строків їх зберігання;
заслуховувати на своїх засіданнях інформацію керівників архівних підрозділів ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників та їх ЕК про стан упорядкування, обліку та збереженості документів;
запрошувати на засідання як консультантів і експертів фахівців ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників, так і фахівців Держкомархіву України;
інформувати керівників ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників з питань, що входять до компетенції їх ЕК;
розглядати пропозиції ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників про визначення строків зберігання документів, не передбачених чинними переліками.
7. До складу ЕПК включаються фахівці ФДМУ, ДАК "НМАЦ", Архіву. Головою ЕПК призначається перший заступник Генерального директора ДАК "НМАЦ", заступником голови - начальник управління - завідувач Архіву, а секретарем - фахівець Архіву. Голова ЕПК організовує її діяльність і відповідає за виконання покладених на комісію завдань.
Голові ЕПК надається право запрошувати на засідання комісії і залучати до підготовки окремих питань для розгляду на засіданні ЕПК фахівців ДАК "НМАЦ", її філій, фінансових посередників та Держкомархіву України.
8. Секретар ЕПК за вказівкою голови забезпечує скликання засідань комісії, складає протоколи, доводить до відома посадових осіб Архіву та зацікавлених установ рішення комісії, здійснює облік і звітність про її роботу, веде документацію ЕПК і забезпечує її збереженість.
Секретареві ЕПК надається право вимагати своєчасного подання документів на розгляд комісії та повертати ДАК "НМАЦ", її філіям, фінансовим посередникам не належним чином підготовлені документи.
9. Засідання ЕПК проводяться не рідше ніж чотири рази на рік і вважаються правоможними, якщо на них присутні не менш як дві третини складу членів комісії.
Рішення ЕПК приймаються більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні, оформляються протоколом, який підписується головою (або його заступником) і секретарем комісії, та набирають чинності з моменту затвердження протоколу засідання ЕПК Генеральним директором ДАК "НМАЦ".
10. У разі відмови Генеральним директором ДАК "НМАЦ" затвердити протокол засідання ЕПК, вона може звернутися до ЦЕПК Держкомархіву України, рішення якої з даного питання є остаточним.
Начальник відділу формування
Національного архівного фонду
та діловодства Державного
комітету архівів України
Начальник управління
по забезпеченню архіву
приватизації в Україні
ДАК "Національна мережа
аукціонних центрів"
С.В.Сельченкова
Л.П.Новохацька