КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 27 лютого 2008 р. N 114
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення заходів з неолімпійських видів спорту і масових заходів з фізичної культури

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті (107-17) для проведення заходів з неолімпійських видів спорту і масових заходів з фізичної культури, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 27 лютого 2008 р. N 114

ПОРЯДОК

використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 107-17 ) для проведення заходів з неолімпійських видів спорту і масових заходів з фізичної культури

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті (107-17) Мінсім'ямолодьспорту за програмою "Проведення заходів з неолімпійських видів спорту і масових заходів з фізичної культури" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються на:
організацію та проведення навчально-тренувальних зборів з неолімпійських видів спорту в Україні та за кордоном, всеукраїнських змагань, міжнародних змагань в Україні, фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів загальнодержавного рівня, забезпечення участі українських спортсменів у міжнародних змаганнях з неолімпійських видів спорту, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів на 2008 рік, в рамках Державної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2006 р. N 1594 (1594-2006-п) (Офіційний вісник України, 2006 р., N 46, ст. 3078);
забезпечення діяльності Всеукраїнського центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" (далі - Центр) (оплата праці працівників, придбання інвентарю, обладнання, транспортних послуг, оренди приміщень та обладнання, послуг зв'язку, комунальних послуг та інших витрат) і проведення організаційно-методичних, культурно-просвітницьких та фізкультурно-оздоровчих заходів загальнодержавного рівня щодо залучення широких верств населення до занять фізичною культурою і спортом за місцем проживання та у місцях масового відпочинку.
3. Розподіл бюджетних коштів за напрямами, зазначеними в пункті 2 цього Порядку, здійснює Мінсім'ямолодьспорт з урахуванням обґрунтованої потреби в коштах і детальних розрахунків витрат, визначених на підставі установлених норм та нормативів, діючих цін і тарифів, штатної чисельності та умов оплати праці працівників, переліку необхідного обладнання, інвентарю, календарних планів заходів та регламентних документів міжнародних спортивних організацій.
План організаційно-методичних, культурно-просвітницьких і фізкультурно-оздоровчих заходів загальнодержавного рівня щодо залучення широких верств населення до занять фізичною культурою і спортом за місцем проживання та у місцях масового відпочинку затверджує Центр за погодженням з Мінсім'ямолодьспортом.
4. Закупівля товарів і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
5. Операції з бюджетними коштами проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
6. Не допускається спрямування бюджетних коштів на:
придбання для проведення спортивних заходів загальнодержавного та міжнародного рівня товарів та послуг, використання яких безпосередньо не пов'язане із забезпеченням проведення зазначених заходів та участі в них;
здійснення видатків, які фінансуються за рахунок інших бюджетних програм.
7. Складення і подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються відповідно до законодавства.