КОЛЕГІЯ МІНІСТЕРСТВА УКРАЇНИ У СПРАВАХ СІМ'Ї,
МОЛОДІ ТА СПОРТУ
Р І Ш Е Н Н Я
26.09.2008 N 9/8

Про боротьбу з корупцією

Робота по попередженню корупції в Міністерстві України у справах сім'ї, молоді та спорту здійснюється відповідно до вимог законів України "Про державну службу" (3723-12) , "Про боротьбу з корупцією" (356/95-ВР) , указів Президента України від 06.02.2003 N 84 (84/2003) "Про невідкладні додаткові заходи щодо посилення боротьби з організованою злочинністю і корупцією" і від 09.02.2004 N 175 (175/2004) "Про систему заходів щодо усунення причин та умов, які сприяють злочинним проявам корупції", розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.08.2007 N 657-р (657-2007-р) "Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності" на період до 2010 року".
Боротьба з корупцією здійснюється на основі чіткої правової регламентації діяльності Міністерства, яке уповноважене на виконання функцій держави, забезпечення гарантій, прав та інтересів фізичних і юридичних осіб. Працівники Мінсім'ямолодьспорту чітко дотримуються спеціальних обмежень щодо державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, спрямованих на попередження корупції. Колегія ВИРІШИЛА:
1. Інформацію заступника Міністра Р.Г.Драпушка взяти до відома.
2. Керівникам урядових органів, структурних підрозділів Міністерства, керівникам Міністерства у справах молоді, сім'ї та гендерної політики АР Крим, Республіканського Комітету по фізичній культурі та спорту Ради міністрів АР Крим, структурних підрозділів у справах сім'ї, молоді та спорту, служб у справах дітей обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:
- забезпечити неухильне виконання вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією" (356/95-ВР) ;
- звернути увагу на належне подання аналітичної інформації "Про боротьбу з корупцією" відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 27 вересня 1999 року N 1785 (1785-99-п) "Про подання органами виконавчої влади аналітичної інформації про виконання вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією".
3. Керівникам підприємств, установ та організацій, віднесених до сфери управління Міністерства, звернути увагу на посилення контролю за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів, а саме: дотримання законодавства щодо ведення бухгалтерського обліку, розрахунків по оплаті праці, авансових та фінансових звітів з підзвітними особами, стану збереження товарно-матеріальних цінностей, дотримання законодавства щодо державних закупівель та покласти персональну відповідальність на посадових осіб за стан фінансово-бюджетної дисципліни.
4. Департаменту економіки та фінансів, відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, контрольно-ревізійному сектору провести аналіз відповідності вимогам чинного законодавства порядку оформлення закордонних відряджень працівників Міністерства і збірних команд з видів спорту та використання за призначенням виділених на цю мету бюджетних коштів.
5. Управлінню кадрової роботи (Коворотна О.М.):
- постійно проводити роз'яснювальну роботу серед державних службовців щодо запобігання проявів корупції та відповідальність за вчинення корупції;
- у тижневий термін підготувати проект наказу про впровадження даного рішення.
Міністр,
голова колегії
Ю.О.Павленко