У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про відзначення 100-річчя від дня народження Миколи Боголюбова

З метою вшанування пам'яті видатного вченого в галузі теоретичної фізики і математики, одного з основоположників української школи теоретичної та статистичної фізики академіка Миколи Миколайовича Боголюбова та з нагоди відзначення у 2009 році 100-річчя від дня його народження постановляю:
1. Кабінету Міністрів України:
1) утворити у місячний строк організаційний комітет з підготовки та відзначення 100-річчя від дня народження Миколи Боголюбова і затвердити його персональний склад;
2) розробити за участю Національної академії наук України і затвердити план заходів з підготовки та відзначення 100-річчя від дня народження Миколи Боголюбова, передбачивши, зокрема:
організацію і проведення у травні - вересні 2009 року наукових конференцій, зустрічей і круглих столів за участю вчених та громадськості;
організацію пересувної виставки, присвяченої життю та діяльності академіка Миколи Боголюбова;
видання збірки фотодокументів і спогадів про Миколу Боголюбова;
карбування та введення в обіг у встановленому порядку ювілейної монети, випуск в обіг поштової марки і конверта, присвячених 100-річчю від дня народження Миколи Боголюбова, здійснення спецпогашення поштової марки;
3) забезпечити фінансування заходів, пов'язаних із підготовкою та відзначенням 100-річчя від дня народження Миколи Боголюбова.
2. Кабінету Міністрів України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям вивчити питання щодо можливості присвоєння окремим навчальним і науковим закладам та установам імені Миколи Боголюбова, а також найменування чи перейменування в установленому порядку вулиць та площ у населених пунктах України.
3. Київській міській державній адміністрації вирішити в установленому порядку питання щодо встановлення академіку Миколі Боголюбову меморіальної дошки на одному з корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка та пам'ятника (погруддя) на території Інституту теоретичної фізики імені М.М. Боголюбова Національної академії наук України.
4. Державному комітету телебачення та радіомовлення України організувати цикли тематичних теле- і радіопередач, забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації заходів з відзначення 100-річчя від дня народження Миколи Боголюбова.
Президент України
В.ЮЩЕНКО
м. Київ, 11 грудня 2008 року
N 1154/2008