РАДА МІНІСТРІВ УКРАЇНСЬКОЇ РСР
 
П О С Т А Н О В А
від 28 березня 1956 р. N 320 Київ
 

Про затвердження списку пам'ятників архітектури по Українській РСР

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою Ради Міністрів УРСР N 970 (970-63-п) від 24.08.63 )
 
 
 
Рада Міністрів Української РСР постановляє:
 
( Пункт 1 втратив чинність на підставі Постанови Ради Міністрів УРСР N 970 (970-63-п) від 24.08.63 )
1. Затвердити поданий Державним комітетом Ради Міністрів УРСР в справах будівництва і архітектури список пам'ятників архітектури по Українській РСР, які підлягають державній охороні (список відсутній в БД).
 
Доручити Державному комітету Ради Міністрів УРСР в справах будівництва і архітектури видати для службового користування в 1956 році список пам'ятників архітектури, затверджений цією постановою, і надіслати його виконкомам обласних Рад депутатів трудящих та іншим установам та організаціям.
 
2. Зобов'язати виконкоми обласних, міських і районних Рад депутатів трудящих:
 
а) забезпечити збереження і культурне або господарське використання пам'ятників архітектури;
 
б) до 1 липня 1956 року перевірити стан пам'ятників архітектури, які знаходяться в орендному користуванні установ і організацій.
 
У випадках виявлення фактів порушення режиму експлуатації пам'ятників архітектури, встановленого "Інструкцією про порядок обліку, реєстрації, утримання та реставрації пам'ятників архітектури", або пошкодження їх, - передавати такі пам'ятники для господарського використання іншим установам та організаціям, спроможним забезпечити їх збереження;
 
в) до 15 квітня 1956 року закінчити складання орендно-охоронних договорів з установами та організаціями на використання пам'ятників архітектури і про виконання цього повідомити Державному комітету Ради Міністрів УРСР в справах будівництва і архітектури до 25 квітня 1956 року.
 
3. Зобов'язати Державний комітет Ради Міністрів УРСР в справах будівництва і архітектури:
 
а) посилити контроль за станом використання та зберігання пам'ятників архітектури, що знаходяться під державною охороною;
 
б) подати Раді Міністрів УРСР до 1 липня 1956 року:
 
- списки пам'ятників архітектури, які мають загальносоюзне значення і підлягають затвердженню Радою Міністрів СРСР;
 
- перелік пам'ятників архітектури комплексного характеру, які мають особливу наукову, або художню цінність, для оголошення їх державними архітектурно-історичними заповідниками.
 
 
Голова Ради Міністрів Української РСР Н.Кальченко Керуючий Справами Ради Міністрів Української РСР Я.Сірченко