ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА
Л И С Т
30.03.2006 N 2426
Держпідприємництво України розглянуло Ваше звернення та повідомляє наступне.
01.07.2004 набрав чинності Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (755-15) (далі - Закон про реєстрацію).
Частиною другою Прикінцевих положень Закону про реєстрацію (755-15) встановлено, що державний реєстратор при надходженні від юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної картки відповідно до вимог статті 19 Закону про реєстрацію, зобов'язаний провести заміну раніше виданих їм свідоцтв про державну реєстрацію на свідоцтва про державну реєстрацію єдиного зразка.
Частиною першою статті 45 Закону про реєстрацію (755-15) встановлено порядок проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу - підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі, зокрема зміни щодо імені фізичної особи або місця її проживання набирають чинності з дня їх державної реєстрації.
Згідно із частиною другою зазначеної вище статті для проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу - підприємця, що передбачені частиною першою цієї статті, фізична особа - підприємець подає державному реєстратору особисто (надсилає рекомендованим листом з описом вкладення) такі документи:
заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу - підприємця;
оригінал свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи - підприємця;
документ, що підтверджує сплату реєстраційного збору за державну реєстрацію змін до відомостей про фізичну особу - підприємця.
Таким чином, для проведення змін до відомостей про фізичну особу - підприємця щодо зміни її місця проживання спочатку потрібно включити відомості про фізичну особу - підприємця до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців шляхом подання реєстраційної картки за ф. 11 (zb802-04) та отримати свідоцтво єдиного зразка.
Нагадуємо, що заміна свідоцтва старого зразка на свідоцтво єдиного зразка проводиться безкоштовно.
Перший заступник Голови
К.Ващенко