ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА
Л И С Т
01.12.2006 N 8700

Про державну реєстрацію змін до установчих документів об'єднання громадян

На Ваше звернення щодо порядку державної реєстрації змін до установчих документів об'єднання громадян Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва в межах компетенції повідомляє наступне.
Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 16.03.2006 р. N 3575-IV (3575-15) статтю третю Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (755-15) (далі - Закон про реєстрацію) було доповнено частиною четвертою, відповідно до якої Міністерство юстиції України та його територіальні органи здійснюють реєстрацію (легалізацію) об'єднань громадян та видають свідоцтво про державну реєстрацію, оформлене державним реєстратором у відповідному виконавчому комітеті міської ради міста обласного значення або у районній, районній у містах Києві та Севастополі державній адміністрації за місцезнаходженням юридичної особи.
Механізм, форми і строки передачі Міністерством юстиції та його територіальними органами (далі - Мін'юст (територіальний орган)) даних про зареєстровані відповідно Мін'юстом та його територіальними органами і юридичні особи встановлено Тимчасовим регламентом передачі Міністерством юстиції та його територіальними органами державним реєстраторам даних про юридичних осіб, зареєстрованих відповідно до частини четвертої статті 3 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", що затверджений наказом Держпідприємництва України та Міністерства юстиції України від 18 жовтня 2006 р. N 94/80/5 (v0094563-06) (далі - Регламент).
Відповідно до пункту 1.3 Регламенту (v0094563-06) Мін'юст (територіальний орган) передає державному реєстратору дані про внесення змін до установчих документів юридичних осіб з реєстраційної картки за формою N 3 (za802-04) , заповнення якої Законом про реєстрацію (755-15) покладено на засновника (засновників) або уповноважених ним осіб.
Згідно з пунктом 2.3 Регламенту (v0094563-06) Мін'юст (територіальний орган) протягом наступного робочого дня з дня одержання заповнених реєстраційних карток передає відповідну реєстраційну картку або дані, що зазначені у реєстраційній картці (у разі зміни найменування та/або місцезнаходження юридичної особи також свідоцтво), в одному примірнику на адресу державного реєстратора відповідного виконавчого комітету міської ради міста обласного значення, районної, районної у містах Києві та Севастополі державної адміністрації.
Відповідно до пункту 2.4 (v0094563-06) державний реєстратор зобов'язаний в день надходження реєстраційної картки внести до ЄДР запис про проведення відповідної реєстраційної дії щодо юридичної особи в порядку, встановленому Законом про реєстрацію (755-15) , оформити свідоцтво відповідно до вимог Закону про реєстрацію та надіслати (передати) це свідоцтво відповідно до Мін'юсту або його територіального органу.
Таким чином, для проведення державної реєстрації змін до установчих документів об'єднання громадян Вам необхідно подати реєстраційну картку за формою N 3 (za802-04) до органу юстиції за Вашим місцезнаходженням.
Перший заступник Голови
К.Ващенко