ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА
Л И С Т
12.07.2005 N 5636

Про надання роз'яснення

Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва розглянув Ваше звернення та повідомляє наступне.
Відповідно до статті 3 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (755-15) об'єднання громадян, профспілки, партії, благодійні організації реєструються в порядку і органами, визначеними відповідно до законів, якими регулюються особливості їх створення та державної реєстрації.
Після реєстрації у відповідному органі вищеназвані суб'єкти звертаються до державного реєстратора для включення їх до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців (далі - ЄДР), при цьому подається заповнена реєстраційна картка (форма N 6 (zb802-04) . Дані про реєстрацію підтверджуються пред'явленням оригіналу свідоцтва про державну реєстрацію такого суб'єкта у відповідному органі реєстрації.
Плата за включення до ЄДР не стягується. На підтвердження включення до реєстру оформлюється та видається свідоцтво про державну реєстрацію юридичних осіб.
В. о. Голови
К.Ващенко