ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА
Л И С Т
12.07.2004 N 4690
Представництвам Державного
комітету України з питань
регуляторної політики
та підприємництва

Про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців даних про реєстрацію політичних партій, об'єднань громадян, релігійних організацій

На виконання статті 3 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб - підприємців" (755-15) (далі - Закон) та у зв'язку з ситуацією, що склалася з присвоєнням ідентифікаційних кодів зареєстрованих після 01.07.2004 р. політичних партій, об'єднань громадян, профспілок, релігійних організацій, повідомляємо наступне.
Відповідно до вимог ст. 3 Закону об'єднання громадян, профспілки, партії, благодійні організації, релігійні організації реєструються в порядку і органами, визначеними відповідно до законів, якими регулюються особливості їх створення та державної реєстрації (Закони України "Про об'єднання громадян" (2460-12) , "Про політичні партії" (2365-14) , тощо).
Після реєстрації в цих органах вищеназвані суб'єкти звертаються до державного реєстратора для включення їх до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, при цьому подається заповнена реєстраційна картка (форма N 6 (zb802-04) ). Дані про реєстрацію підтверджуються пред'явленням оригіналу свідоцтва про державну реєстрацію такого суб'єкта у відповідному органі реєстрації.
В реєстраційній картці заповнюються тільки ті поля, що мають відношення до вищеназваних суб'єктів (наприклад не заповнюються поля, в яких вказано розмір статутного фонду, види економічної діяльності, форма власності, тощо).
В заповнену реєстраційну картку державний реєстратор вносить ідентифікаційний код (з переліку, отриманого від органу статистики) та вносить відомості реєстраційної картки до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.
Плата за включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців з таких суб'єктів не стягується. На підтвердження включення до реєстру оформлюється та видається свідоцтво про державну реєстрацію юридичних осіб.
Прошу терміново довести дане роз'яснення до державних реєстраторів для використання в роботі.
Заступник Голови
С.Третьяков