ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА
Л И С Т
21.07.2004 N 4929
Представництвам Державного
комітету України з питань
регуляторної політики
та підприємництва

Про порядок включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців відомостей про юридичну особу та фізичну особу - підприємця

Для включення відомостей про юридичну особу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (далі - ЄДР) відповідно до вимог статті 19 та частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб - підприємців" (755-15) , заявник подає заповнену реєстраційну картку (форма N 6 (zb802-04) (наказ Держпідприємництва від 09.06.2004 N 67 (z0802-04) та свідоцтво про державну реєстрацію старого зразка.
Включення відомостей про юридичну особу до ЄДР здійснюється державним реєстратором за допомогою АРМу з меню "Прийом документів", далі - вибирається поле "Включення відомостей про юридичну особу до ЄДР".
Після отримання підтвердження про включення до ЄДР відомостей про юридичну особу державний реєстратор роздруковує нове свідоцтво про державну реєстрацію, на старому свідоцтві про державну реєстрацію проставляє відмітку про заміну свідоцтва за допомогою відповідного штампа, яку завіряє підписом та відбитком своєї печатки. Заявнику видаються обидва свідоцтва відповідно до вимог частини 15 статті 29 Закону (755-15) .
У разі звернення заявника про здійснення реєстраційних дій (крім проведення державної реєстрації новоствореної юридичної особи) щодо раніше зареєстрованої юридичної особи, але відомостей про яку ще не включено до ЄДР, то спочатку, на підставі заповненої реєстраційної картки (форма N 6 (zb802-04) необхідно провести включення відомостей про цю юридичну особу до ЄДР відповідно до викладеного вище, а потім здійснювати інші реєстраційні дії відповідно до вимог Закону (755-15) .
Для включення відомостей про фізичну особу - підприємця до ЄДР та заміни свідоцтва про державну реєстрацію відповідно до вимог частини 2 Прикінцевих положень (755-15) заявник подає реєстраційну картку форми N 10 (z0802-04) та свідоцтво про державну реєстрацію старого зразка.
Включення відомостей про фізичну особу - підприємця до ЄДР державним реєстратором здійснюється за допомогою АРМу з меню "Прийом документів", далі - вибирається поле "Включення відомостей про фізичну особу - підприємця до ЄДР", а далі діє як викладено вище стосовно юридичної особи.
Просимо звернути увагу, що за включення відомостей про юридичну особу або фізичної особи - підприємця до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців плата не стягується.
У разі втрати свідоцтва про державну реєстрацію та публікації про це в друкованому засобі масової інформації до набрання чинності Закону (755-15) заявник надає додатково примірник відповідного видання, який залишається в реєстраційній справі.
Прошу довести дану інформацію до державних реєстраторів для використання в роботі.
В. о. Голови
К.Ващенко