ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА
Л И С Т
27.12.2004 N 9104

Про приведення організаційно-правової форми юридичної особи у відповідність до чинного законодавства

У відповідь на Ваше звернення стосовно приведення організаційно-правової форми юридичної особи у відповідність до чинного законодавства повідомляємо наступне.
Відповідно до статті 108 Цивільного кодексу України (435-15) зміна організаційно-правової форми юридичної особи проводиться через процедуру реорганізації шляхом перетворення.
У випадку, якщо організаційно-правова форма підприємства не змінюється, а змінюється тільки найменування, то зміну найменування юридичної особи необхідно проводити в порядку, визначеному статтею 29 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (755-15) , без проходження процедури реорганізації шляхом перетворення.
Враховуючи те, що при зміні Селянського (фермерського) господарства на Фермерське господарство та Садівничого товариства на Обслуговуючий кооператив проводиться не зміна організаційно-правової форми по суті, а приведення її до вимог чинного законодавства, Держпідприємництво вважає, що ці зміни потрібно проводити шляхом зміни найменування (реєстраційна картка N 3 (za802-04) .
Заступник Голови
С.Третьяков