КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 15 квітня 2009 р. N 354
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті для створення та функціонування Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті (835-17) для створення та функціонування Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 31

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 15 квітня 2009 р. N 354

ПОРЯДОК

використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 835-17 ) для створення та функціонування Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році коштів загального та спеціального фондів державного бюджету (835-17) , передбачених за бюджетною програмою 1001020 "Створення та функціонування Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є МВС, розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня - Державний департамент у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб, Головні управління МВС, управління МВС в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.
3. Бюджетні кошти спрямовуються на здійснення заходів щодо:
1) виготовлення бланків:
- паспорта громадянина України;
- тимчасового посвідчення громадянина України;
- проїзного документа дитини;
- посвідки на постійне проживання для іноземців та осіб без громадянства;
- посвідки на тимчасове проживання для іноземців та осіб без громадянства;
- паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
2) виготовлення полікарбонатних сторінок даних паспорта громадянина України для виїзду за кордон, централізованого внесення на них інформації та вшивання таких сторінок у бланки зазначеного паспорта;
3) придбання, комплектації та налагодження обладнання і програмного забезпечення для функціонування Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування (далі - ДІС);
4) технічного обслуговування обладнання і програмного забезпечення ДІС;
5) забезпечення контролю за доступом до інформації ДІС та її захисту шляхом:
- впровадження підсистеми захисту інформації в комунікаційній мережі зв'язку на вузлах ДІС;
- розроблення технічного завдання із створення комплексної системи захисту інформації ДІС;
6) модернізації програмних продуктів з метою забезпечення централізованого внесення інформації на полікарбонатні сторінки даних паспорта громадянина України для виїзду за кордон при оформленні та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття ідентифікаційного номера.
4. Бюджетні кошти насамперед спрямовуються на завершення робіт, розпочатих у попередні роки.
5. Спрямування бюджетних коштів на зазначені заходи здійснюється відповідно до розробленого Державним департаментом у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб та затвердженого МВС плану заходів з виконання бюджетної програми.
6. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, проводяться в порядку, встановленому Державним казначейством.
7. Видатки, пов'язані із створенням та функціонуванням ДІС, здійснюються відповідно до вимог статті 32 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" (835-17) .
8. Закупівля товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти здійснюється в установленому законодавством порядку.