Угода

між Урядом України та Урядом Азербайджанської Республіки про підготовку військових кадрів у військових навчальних закладах

Дата підписання: 24.03.97 р.
Дата набрання чинності: 24.03.97 р.
Уряд України та Уряд Азербайджанської Республіки, що в подальшому іменуються Сторонами,
визначаючи важливу роль співробітництва у галузі підготовки військових кадрів, заснованого на взаємній повазі, довірі та врахуванні зацікавленості кожної із Сторін,
враховуючи необхідність взаємодії у сфері розвитку військової освіти,
погодились про нижчевказане:

Стаття 1

Сторони здійснюють узгоджені дії, направлені на підготовку своїх військових кадрів у військових навчальних закладах Сторін, на контрактно-договірній основі, виходячи із потреб своїх Збройних Сил.

Стаття 2

Питання прийому у військові навчальні заклади Сторін вирішуються на основі розробляємого річного плану прийому на навчання.
Річний план прийому на навчання тих, що будуть навчатись, розробляється робочими групами Сторін до 15 листопада кожного року.
В план підготовки військових кадрів включаються потрібна кількість навчальних місць, терміни підготовки, спеціальності, за якими планується підготовка військових кадрів для Сторін та інші питання.
План підготовки військових кадрів підписується уповноваженими особами Сторін до 15 грудня кожного року.

Стаття 3

Кожна із сторін здійснює відбір та направляє абітурієнтів до вищих військових навчальних закладів за встановленою квотою. Відповідальність за відбір кандидатів на навчання покладається на Сторону, що направляє.

Стаття 4

Сторони несуть відповідальність за належну організацію навчального процесу, створення необхідних соціально-побутових умов на період навчання, а також приймають міри для повного виконання навчаємими правил внутрішнього розпорядку дня військового навчального закладу, порядку та правил поведінки у державі перебування відповідно з діючим у ній законодавством.

Стаття 5

Сторони здійснюють фінансові розрахунки, пов'язані з реалізацією цієї Угоди, до початку навчального року за повний рік навчання, на основі двостороннього контракту.
Транспортні витрати до місця навчання та зворотньо покладаються на Сторону, що направляє.

Стаття 6

Сторони взаємно визнають еквівалентність документів про освіту в азербайджанських та українських військових навчальних закладах на територіях своїх держав.
Особам, що закінчили військові навчальні заклади, первинне офіцерське звання присвоюється наказом Міністра оборони держави, яка направила їх на навчання.

Стаття 7

Ця Угода набуває сили з моменту її підписання.
Угода укладається терміном на п'ять років. Дія Угоди автоматично продовжується кожний раз на наступний термін, якщо одна із Сторін, за шість місяців до закінчення відповідного терміну, не повідомить іншу Сторону про свій намір припинити її дію.
Здійснено у м. Києві, 24 березня 1997 р., у двох оригінальних примірниках, кожний українською, азербайджанською та російською мовами, причому всі тексти є автентичними.
При тлумаченні положень цієї Угоди текст російською мовою має визначальне значення.
 За Уряд України                          За Уряд Азербайджанської
                                          Республіки
 (підпис)                                 (підпис)