П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про інформацію Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та боротьби з організованою злочинністю і корупцією про результати вивчення конфлікту, який відбувся у місті Луганську 24 серпня 1998 року між працівниками міліції та страйкуючими шахтарями

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 1, ст.16 )
Заслухавши інформацію Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та боротьби з організованою злочинністю і корупцією про результати вивчення конфлікту, який відбувся у місті Луганську 24 серпня 1998 року між працівниками міліції та страйкуючими шахтарями, Верховна Рада України постановляє:
1. Інформацію у зазначеному питанні взяти до відома.
2. Кабінету Міністрів України:
вжити невідкладних заходів щодо погашення заборгованості по заробітній платі, пенсіях та інших соціальних виплатах страйкуючим шахтарям і до 15 грудня 1998 року поінформувати Верховну Раду України про вжиті заходи;
забезпечити проведення Міністерством внутрішніх справ України додаткового службового розслідування дій посадових осіб, причетних до застосування силових методів до учасників акцій протесту шахтарів.
3. Генеральній прокуратурі України провести повну, всебічну і об'єктивну перевірку фактів зловживань службовим становищем, порушень Конституції України та законів України при застосуванні силових методів до учасників акцій протесту шахтарів.
У разі встановлення порушень Конституції України та законів України вирішити питання про притягнення винних посадових осіб до встановленої законом відповідальності.
Про результати перевірки повідомити Верховну Раду України в місячний термін.
4. Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та боротьби з організованою злочинністю і корупцією проаналізувати звернення громадян до Верховної Ради України про порушення законодавства працівниками органів внутрішніх справ, заслухати звіт керівництва Міністерства внутрішніх справ України про вжиті заходи щодо профілактики таких правопорушень і проінформувати Верховну Раду України з цього питання у квітні 1999 року.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на комітети Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин, з питань соціальної політики та праці та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та боротьби з організованою злочинністю і корупцією.
Голова Верховної Ради України
О.ТКАЧЕНКО
м. Київ, 3 грудня 1998 року
N 294-XIV