КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 3 червня 2009 р. N 543
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті для сплати внесків України до бюджету ООН, органів і спеціальних установ системи ООН та інших міжнародних організацій ООН, інших міжнародних організацій і співтовариств

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті (835-17) для сплати внесків України до бюджету ООН, органів і спеціальних установ системи ООН та інших міжнародних організацій ООН, інших міжнародних організацій і співтовариств, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 27

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 3 червня 2009 р. N 543

ПОРЯДОК

використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 835-17 ) для сплати внесків України до бюджету ООН, органів і спеціальних установ системи ООН та інших міжнародних організацій ООН, інших міжнародних організацій і співтовариств

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2009 році коштів, передбачених для МЗС у державному бюджеті (835-17) за програмою "Внески України до бюджету ООН, органів і спеціальних установ системи ООН та інших міжнародних організацій ООН, інших міжнародних організацій і співтовариств" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються МЗС на сплату:
внесків до бюджетів міжнародних організацій, членом яких є Україна, та органів, що утворені відповідно до конвенцій, учасницею яких є Україна (далі - конвенційні органи);
заборгованості України до бюджетів міжнародних організацій, у тому числі відповідно до графіків її реструктуризації;
добровільних внесків (за погодженням з Кабінетом Міністрів України) до бюджетів фондів і програм, що створюються і розробляються міжнародними організаціями з метою мобілізації додаткових ресурсів цільового характеру для реалізації конкретних проектів (надання гуманітарної допомоги, реагування на стихійні лиха, надзвичайні ситуації тощо);
виконання зобов'язань Уряду України щодо забезпечення функціонування Бюро інформації Ради Європи відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Радою Європи щодо створення в Україні Бюро інформації Ради Європи та його правового статусу (994_155) .
3. Пріоритетність сплати внесків до бюджетів міжнародних організацій, членом яких є Україна, та конвенційних органів визначається Міністром закордонних справ з урахуванням установлених строків сплати та можливих негативних наслідків несплати (нарахування пені, втрата права голосу, зупинення реалізації в Україні проектів тощо).
4. Сплата внесків до бюджетів міжнародних організацій, членом яких є Україна, та конвенційних органів здійснюється в порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2002 р. N 1371 (1371-2002-п) "Про порядок участі центральних органів виконавчої влади у діяльності міжнародних організацій, членом яких є Україна" (Офіційний вісник України, 2002 р., N 38, ст. 1776), та відповідно до рахунків і повідомлень секретаріатів міжнародних організацій, членом яких є Україна, та конвенційних органів.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти здійснюється згідно із законодавством,
6. МЗС подає Мінфіну щокварталу:
до 15 числа наступного місяця звіт про сплату внесків до бюджетів міжнародних організацій, членом яких є Україна, та конвенційних органів (з показниками станом на початок року в розрізі міжнародних організацій, членом яких є Україна, та конвенційних органів із зазначенням інформації про загальну заборгованість України перед їх бюджетами);
до 30 числа наступного місяця звіт про стан виконання результативних показників згідно з паспортом бюджетної програми "Внески України до бюджету ООН, органів і спеціальних установ системи ООН та інших міжнародних організацій ООН, інших міжнародних організацій і співтовариств" з результатами аналізу, поясненнями та висновками щодо їх виконання.
7. Складення і подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.
8. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.