П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про відзначення на державному рівні 925-річчя заснування міста Цюрупинська (Олешок) Херсонської області

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2009, N 46, ст.706 )
Враховуючи історичну, суспільно-політичну та культурну цінність міста Цюрупинська (Олешок) Херсонської області та у зв'язку з наближенням 925-річного ювілею Верховна Рада України постановляє:
1. Підтримати ініціативу Цюрупинської міської ради Херсонської області щодо відзначення на державному рівні у жовтні 2009 року 925-річчя заснування міста Цюрупинська (Олешок) Херсонської області.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 925-річчя заснування міста Цюрупинська (Олешок), включивши до його складу представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, науковців;
у двотижневий термін після утворення організаційного комітету розробити та затвердити план заходів, пов'язаних з відзначенням на державному рівні 925-річчя заснування міста Цюрупинська (Олешок) Херсонської області.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити в установленому порядку висвітлення в засобах масової інформації заходів, пов'язаних з відзначенням 925-річчя заснування міста Цюрупинська (Олешок) Херсонської області.
4. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування і на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
Голова Верховної Ради України
В.ЛИТВИН
м. Київ, 10 червня 2009 року
N 1495-VI