ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держспоживстандарту
України
19.05.2003 N 89
( z0541-03 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
3 липня 2003 р.
за N 543/7864

ПОЛОЖЕННЯ

про Регіональну конкурсну комісію Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - "100 кращих товарів України"

( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики N 150 (z1065-04) від 20.07.2004 N 339 (z0960-09) від 25.09.2009 ) ( У тексті Положення слова "система управління якістю та управління довкіллям" в усіх відмінках і числах замінено словами "система екологічного управління" у відповідних відмінках і числах згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 339 (z0960-09) від 25.09.2009 )
1. Регіональна конкурсна комісія (далі - РКК) утворюється з метою організації та проведення на регіональному рівні Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - "100 кращих товарів України" (далі - Конкурс) у конкретному регіоні.
До складу РКК можуть бути включені, за їх згодою, представники Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, обласної, Київської і Севастопольської міських адміністрацій, територіальних органів Держспоживстандарту України (Державного центру стандартизації, метрології та сертифікації, обласного або міського управління у справах захисту прав споживачів), регіональної торговельно-промислової палати, органів санітарно-епідеміологічного та ветеринарного нагляду, регіональних об'єднань промисловців і підприємців, громадських організацій та засобів масової інформації тощо.
Склад РКК затверджується одним із заступників голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласної, Київської та Севастопольської міських адміністрацій.
До складу РКК входять голова, заступники Голови та члени РКК. Рекомендований склад РКК наведено в додатку.
2. У своїй діяльності РКК керується Конституцією (254к/96-ВР) і законами України, указами та розпорядженнями Президента України, постановами Верховної Ради України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, рішеннями та розпорядженнями Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласної, Київської і Севастопольської міських адміністрацій, Порядком проведення Конкурсу (z0541-03) , щорічною Програмою проведення Конкурсу, Положенням про Головну конкурсну комісію Конкурсу (z0542-03) та цим Положенням.
3. Основними завданнями РКК є:
організація та проведення Конкурсу на регіональному рівні відповідно до щорічної Програми проведення Конкурсу;
підбиття його підсумків, визначення фіналістів на регіональному рівні.
4. РКК відповідно до покладених на неї завдань:
організовує проведення Конкурсу на регіональному рівні, у тому числі визначає та затверджує відповідні заходи в рамках регіонального етапу Конкурсу, зразки призів (нагород) та дипломів фіналістів Конкурсу на регіональному рівні;
інформує відповідно до щорічної Програми проведення Конкурсу підприємства, організації, установи, засоби масової інформації, громадськість щодо мети та завдань, заходів, які проводяться в рамках Конкурсу, та термінів їх проведення;
готує пропозиції до ГКК щодо організації та проведення Конкурсу, експертів Конкурсу, методичних матеріалів та рекомендацій для учасників Конкурсу;
затверджує експертів та склад експертних груп Конкурсу на регіональному рівні для здійснення аналізу, оцінки продукції (товарів, робіт, послуг) та її якості;
надає консультативну допомогу підприємствам (організаціям, установам) з питань проведення Конкурсу;
планує та проводить у регіоні заходи щодо пропагування поліпшення якості та конкурентоспроможності продукції, сприяння впровадження на підприємствах (організаціях) регіону сучасних систем екологічного управління;
проводить аналіз поданих на Конкурс матеріалів, оцінку та огляд продукції (товарів, робіт, послуг) й підприємств - учасників Конкурсу;
визначає кращу продукцію (товарів, робіт, послуг) фіналістів Конкурсу на регіональному рівні;
підбиває підсумки Конкурсу на регіональному рівні, подає до ГКК звітні матеріали щодо проведення Конкурсу на регіональному рівні та фіналістів Конкурсу у відповідному регіоні.
5. Робота РКК проводиться згідно з планами, які затверджуються на її засіданнях.
Позачергові засідання РКК скликаються за рішенням Голови РКК або за пропозицією більшості членів РКК.
Рішення РКК приймається більшістю голосів її членів.
6. Методичне, фінансове та інформаційне забезпечення роботи РКК здійснюють відповідні територіальні органи Держспоживстандарту України.
( Пункт 6 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики N 150 (z1065-04) від 20.07.2004 )
7. РКК проводить свою діяльність на основі відкритості та гласності. Результати діяльності та рішення, які приймає РКК, повідомляються зацікавленим центральним та місцевим органам виконавчої влади, підприємствам, установам, організаціям, громадськості, а також оприлюднюються у засобах масової інформації.
В.о начальника управління
стандартизації та якості
А.Нелепов

Додаток
до Положення про Регіональну
конкурсну комісію
Всеукраїнського конкурсу
якості продукції (товарів,
робіт, послуг) -
"100 кращих товарів України"

СКЛАД

Регіональної конкурсної комісії (рекомендований)

Голова комісії заступник голови обласної або міської (представник) державної адміністрації;
Заступник голови комісії представник обласної або міської державної адміністрації;
Заступник голови комісії директор Державного центру стандартизації, метрології та сертифікації Держспоживстандарту України;
Відповідальний секретар комісії представник Державного центру стандартизації, метрології та сертифікації Держспоживстандарту України;
Члени комісії: начальник управління промислової політики обласної або міської державної адміністрації;
начальник управління економіки обласної або міської державної адміністрації;
начальник управління торгівлі та побутового обслуговування населення обласної або міської державної адміністрації;
начальник управління підтримки та розвитку підприємництва, інвестиційної політики та власності обласної або міської державної адміністрації;
начальник управління преси та інформації обласної або міської державної адміністрації;
начальник (представник) регіонального управління у справах захисту прав споживачів Держспоживстандарту України;
представник регіональної Торгово-промислової палати (за згодою);
заступник головного державного санітарного лікаря області або міста (за згодою);
директор (представник) обласної або міської державної ветеринарної лабораторії (за згодою);
представник регіонального об'єднання промисловців і підприємців;
представники регіональних організацій щодо захисту прав споживачів та якості;
представники регіональних ЗМІ.
До роботи в складі Регіональної конкурсної комісії можуть залучатися за їх згодою представники інших державних та громадських організацій, промислових та громадських об'єднань тощо.