Правила до Сінгапурського договору про право товарних знаків (укр/рос)

Правило 1

Скорочені вислови

1) (Скорочені вислови, визначені в Правилах) Для цілей цих Правил, якщо чітко не зазначено іншого:
i) "Договір" означає Сінгапурський договір про право товарних знаків (995_h54) ;
ii) "Стаття" стосується певної статті Договору (995_h54) ;
iii) "виключна ліцензія" означає ліцензію, яку видано лише одному ліцензіату, і яка виключає можливість використання знака володільцем та видачі ним ліцензії будь-якій іншій особі;
iv) "одинична ліцензія" означає ліцензію, яку видано лише одному ліцензіату й виключає можливість видачі володільцем ліцензій будь-якій іншій особі, але не виключає можливості використання знака володільцем;
v) "невиключна ліцензія" означає ліцензію, яка не виключає можливості використання знака володільцем або видачі ним ліцензій будь-якій іншій особі.
(2) (Скорочені вислови, визначені в Договорі) Скорочені вислови, визначені в статті 1 для цілей Договору (995_h54) , мають таке саме значення для цілей цих Правил.

Правило 2

Спосіб зазначення імен і адрес

1) (Імена)
a) За необхідності зазначити ім'я особи будь-яка Договірна Сторона може вимагати:
i) якщо особа є фізичною особою - щоб зазначалося прізвище або головне ім'я та надане або вторинне ім'я чи імена цієї особи, або, - за її вибором, - ім'я або імена, що зазвичай використовуються зазначеною особою;
ii) якщо особа є юридичною особою - щоб зазначалося повне офіційне найменування юридичної особи.
b) За необхідності зазначити ім'я представника, який є фірмою або товариством, будь-яка Договірна Сторона визнає зазначення, що зазвичай використовує така фірма або товариство, як таке зазначення імені.
2) (Адреси)
a) За необхідності зазначити адресу особи будь-яка Договірна Сторона може вимагати зазначення адреси таким чином, щоб задовольняти звичайним вимогам швидкої поштової доставки за зазначеною адресою та, у будь-якому разі, щоб адреса містила всі відповідні адміністративні одиниці, у тому числі номер будинку чи будівлі, за наявності такого.
b) Якщо повідомлення Установі Договірної Сторони вчинено від імені двох чи більше осіб, які мають різні адреси, Договірна Сторона може вимагати, щоб у такому повідомленні зазначалася як адреса для листування лише одна адреса.
c) Зазначення адреси може містити номер телефону, номер телефаксу та електронну адресу, а також - для цілей листування - адресу, що відрізняється від адреси, зазначеної відповідно до підпункту "a".
d) Підпункти "a" й "b" застосовуються mutatis mutandis(1) до адрес для листування.
---------------
(1) Mutatis mutandis - з урахуванням відповідних змін (лат. - Прим.пер.)
3) (Інші засоби ідентифікації) Будь-яка Договірна Сторона може вимагати, щоб у повідомленні Установі зазначався номер або інші засоби ідентифікації, якщо такі є, за якими заявник, володілець, представник або заінтересована особа зареєстровані в її Установі. Жодна Договірна Сторона не може відхилити повідомлення на підставі недотримання будь-якої такої вимоги, за винятком заявок, поданих в електронній формі.
4) (Шрифт, що повинен використовуватися) Будь-яка Договірна Сторона може вимагати, щоб будь-яке зазначення, згадане в пунктах 1-3, було виконано шрифтом, який використовується Установою.

Правило 3

Подробиці стосовно заявки

1) (Стандартні символи) Якщо Установа Договірної Сторони використовує символи (літери та цифри), які вважаються нею стандартними, і заявка містить ствердження про те, що заявник бажає, щоб знак було зареєстровано та опубліковано стандартними символами, застосовуваними Установою, Установа реєструє та публікує цей знак такими стандартними символами.
2) (Знак із заявленим кольором) Якщо заявка містить ствердження про те, що заявник бажає заявити колір як відмітну ознаку знака, Установа може вимагати, щоб у заявці зазначалася назва або код заявленого кольору чи кольорів, а також зазначення, стосовно кожного кольору, основних частин знака, виконаних у цьому кольорі.
3) (Кількість репродукцій)
a) Якщо заявка не містить ствердження про те, що заявник бажає заявити колір як відмітну ознаку знака, Договірна Сторона може вимагати не більше:
i) п'яти чорно-білих репродукцій знака, якщо заявка не може містити, відповідно до права цієї Договірної Сторони, чи не містить ствердження про те, що заявник бажає, щоб знак було зареєстровано та опубліковано стандартними символами, застосовуваними Установою вказаної Договірної Сторони;
ii) одної чорно-білої репродукції знака, якщо заявка містить ствердження про те, що заявник бажає, щоб знак було зареєстровано й опубліковано стандартними символами, застосовуваними Установою цієї Договірної Сторони.
b) Якщо заявка містить ствердження про те, що заявник бажає заявити колір як відмітну ознаку знака, Договірна Сторона не може вимагати більше п'яти чорно-білих і п'яти кольорових репродукцій знака.
4) (Тривимірний знак)
a) Якщо заявка містить ствердження про те, що знак є тривимірним, зображення цього знака має являти собою двовимірне графічне чи фотографічне зображення.
b) На вибір заявника репродукція, представлена відповідно до підпункту "a", може являти собою одне або кілька різних виглядів знака.
c) Якщо Установа вважає, що зображення знака, представлене заявником відповідно до підпункту "a", недостатньо відображає особливості тривимірного знака, вона може запропонувати заявникові представити протягом обґрунтованого строку, зазначеного у повідомленні, до шести різних виглядів знака і (або) його словесний опис.
d) Якщо Установа вважає, що різні вигляди й (або) словесний опис знака, згаданий в підпункті "c", все ще недостатньо відображають особливості тривимірного знака, вона може запропонувати заявнику представити протягом обґрунтованого строку, зазначеного у повідомленні, зразок знака.
e) Рубрика "i" підпункту "a" та підпункт "b" пункту 3 застосовуються mutatis mutandis(1).
---------------
(1) Mutatis mutandis - з урахуванням відповідних змін (лат. - Прим.пер.)
5) (Голографічний знак, руховий знак, кольоровий знак, позиційний знак) Якщо заявка містить заяву про те, що знак є голографічним знаком, руховим знаком, кольоровим знаком або позиційним знаком, Договірна Сторона може вимагати одну репродукцію чи більше репродукцій знака й подробиць стосовно знака, як приписано правом цієї Договірної сторони.
6) (Знак, що являє собою незриме позначення) Якщо заявка містить ствердження про те, що знак являє собою незриме позначення, Договірна Сторона може вимагати одне чи більше представлень знака, зазначення типу знака й подробиць стосовно знака, як приписано правом Договірної сторони.
7) (Транслітерація знака) Для цілей рубрики "xiii" підпункту "a" пункту 1 статті 3, якщо знак являє собою або містить об'єкт, виконаний шрифтом, іншим, ніж шрифт, застосовуваний Установою, або числами, які виражено цифрами, іншими, ніж цифри, застосовувані Установою, може вимагатися транслітерація такого об'єкта шрифтом і цифрами, застосовуваними Установою.
8) (Переклад знака) Для цілей рубрики "xiv" підпункту "a" пункту 1 статті 3, якщо знак являє собою або містить слово або слова мовою, іншою, ніж мова чи одна з мов, прийнятих Установою, може вимагатися переклад цього слова або цих слів на таку мову або одну з таких мов.
9) (Строк для надання доказів фактичного використання знака) Строк, згаданий в пункті 3 статті 3, не може бути меншим шести місяців, обчислюючи від дати прийняття заявки до уваги Установою Договірної Сторони, до якої її подано. З урахуванням умов, передбачених правом цієї Договірної Сторони, заявник або володілець має право на продовження цього строку на щонайменше шестимісячні періоди загальною тривалістю щонайменше два з половиною роки.

Правило 4

Подробиці стосовно представництва та адреси для листування

1) (Адреса, якщо представника призначено) Якщо представника призначено, Договірна Сторона вважає адресу цього представника адресою для листування.
2) (Адреса, якщо представника не призначено) Якщо представника не призначено, і заявник, володілець або інша заінтересована особа надала, як свою адресу, адресу на території Договірної Сторони, ця Договірна Сторона вважає зазначену адресу адресою для листування.
3) (Строк) Строк, на який робиться посилання в підпункті "d" пункту 3 статті 4, обчислюється від дати одержання Установою відповідної Договірної Сторони повідомлення, на яке робиться посилання в цій статті, і складає не менше одного місяця, якщо адреса особи, від імені якої зроблено повідомлення, знаходиться на території цієї Договірної Сторони, і не менше двох місяців, якщо така адреса знаходиться поза територією цієї Договірної Сторони.

Правило 5

Подробиці стосовно дати подання

1) (Процедура у випадку невиконання вимог) Якщо на дату одержання Установою заявка не задовольняє будь-яким застосовним вимогам підпункту "a" пункту 1 або підпункту "a" пункту 2 статті 5, Установа невідкладно пропонує заявнику виконати такі вимоги протягом строку, зазначеного в пропозиції, при цьому строк складає щонайменше один місяць від дати пропозиції, якщо адреса заявника знаходиться на території відповідної Договірної Сторони, і щонайменше два місяці, якщо адреса заявника знаходиться поза територією відповідної Договірної Сторони. Згоду з пропозицією може бути обумовлено сплатою спеціального збору. Навіть якщо Установа не надішле згадану пропозицію, указані вимоги залишаються дійсними.
2) (Дата подання в разі виправлення) Якщо протягом строку, зазначеного в пропозиції, заявник виконає вимоги, що містяться в пропозиції, згаданій у пункті 1, і сплатить необхідний спеціальний збір, датою подання буде дата, на яку Установою одержано всі необхідні відомості й елементи, згадані у підпункті "a" пункту 1 статті 5, і, якщо це необхідно, сплачено необхідні збори Установі, згадані в підпункті "a" пункту 2 статті 5. В іншому разі заявка вважається неподаною.

Правило 6

Подробиці стосовно повідомлень

1) (Відомості, що супроводжують підпис повідомлень на папері) Будь-яка Договірна Сторона може вимагати, щоб підпис фізичної особи, яка підписує, супроводжувався:
i) зазначенням літерами прізвища або головного імені та наданого або вторинного імені чи імен цієї особи чи, за її вибором, імені або імен, що зазвичай використовуються вказаною особою;
ii) зазначенням посади особи, що поставила підпис, якщо така посада не очевидна з прочитаного повідомлення.
2) (Дата підписання) Будь-яка Договірна Сторона може вимагати, щоб підпис супроводжувався зазначенням дати, на яку було здійснено підписання. Якщо таке зазначення потрібне, але не представлене, датою, на яку підписання вважається здійсненим, є дата, на яку повідомлення, скріплене підписом, було одержано Установою, або, якщо це дозволяє Договірна сторона, більш рання дата.
3) (Підпис повідомлення на папері) Якщо повідомлення Установі Договірної Сторони представлене на папері й вимагається підпис, ця Договірна сторона:
i) приймає власноручний підпис із урахуванням рубрики "iii";
ii) може дозволити, замість власноручного підпису, використання інших форм підпису, таких як друкований або штампований підпис, або використання печатки чи штрих-кодового маркування;
iii) може вимагати, щоб використовувалася печатка замість власноручного підпису, якщо фізична особа, яка підписує повідомлення, є громадянином Договірної Сторони, і адреса такої особи знаходиться на її території, або, якщо юридичну особу, від імені якої підписано повідомлення, створено відповідно до її права, і вона має постійне місце проживання чи дійсне й ефективне промислове або торговельне підприємство на її території.
4) (Підпис повідомлень на папері, поданих електронними засобами передачі) Договірна Сторона, яка передбачає подання повідомлень на папері електронними засобами передачі, уважає будь-яке таке повідомлення підписаним, якщо графічне представлення підпису, визнане цією Договірною Стороною відповідно до пункту 3, присутнє на одержаному повідомленні.
5) (Оригінал повідомлення на папері, поданого електронними засобами передачі) Договірна Сторона, яка передбачає подання повідомлення на папері електронними засобами передачі, може вимагати, щоб оригінал будь-якого такого повідомлення був поданий:
i) до Установи у супроводі листа, що ідентифікує цю більш ранню передачу, а також
ii) протягом строку, що становить щонайменше один місяць з дати одержання Установою повідомлення електронними засобами передачі.
6) (Засвідчення повідомлень в електронній формі) Договірна Сторона, яка дозволяє подання повідомлень в електронній формі, може вимагати, щоб будь-яке таке повідомлення було засвідчено за допомогою системи електронного засвідчення, як приписано цією Договірною Стороною.
7) (Дата одержання) Кожна Договірна Сторона вільна визначати обставини, за яких одержання документа чи сплата збору вважається одержанням Установою або сплатою їй у випадках, коли документ було дійсно одержано або сплату дійсно здійснено:
i) у підрозділі чи філіалі Установи;
ii) у національній Установі від імені Установи Договірної сторони, якщо Договірна сторона є міжурядовою організацією, згаданою в рубриці "ii" пункту 1 статті 26;
iii) в офіційній поштовій службі;
iv) у службі доставки чи агенції, визначеній Договірною Стороною,
v) за іншою адресою, ніж офіційні адреси Установи.
8) (Електронне подання) З урахуванням пункту 7, якщо Договірна сторона передбачає подання повідомлення в електронній формі чи електронними засобами передачі, і воно подане таким чином, датою одержання повідомлення вважається дата, на яку Установа цієї Договірної Сторони одержує повідомлення в такій формі чи такими засобами.

Правило 7

Спосіб ідентифікації заявки без номера

1) (Спосіб ідентифікації) Якщо вимагається, щоб заявку було ідентифіковано її номером, але такий номер ще не надано або номер невідомий заявнику чи його представнику, ця заявка вважається ідентифікованою за наявності такого:
i) попереднього номера заявки, за наявності такого, наданого Установою, або
ii) копії заявки, або
iii) представлення знака разом із зазначенням дати, на яку, за достовірними відомостями заявника або представника, заявку одержано Установою, та ідентифікаційного номера, наданого заявці заявником або представником.
2) (Заборона інших вимог) Жодна Договірна Сторона не може вимагати задоволення вимог, інших, ніж ті, на які робиться посилання в пункті 1, в цілях ідентифікації заявки, якщо її номер ще не наданий або невідомий заявнику чи його представнику.

Правило 8

Подробиці стосовно строку реєстрації і його поновлення

Для цілей підпункту "с" пункту 1 статті 13 період, протягом якого може бути представлено заяву про поновлення й сплачено збір за поновлення, починається щонайменше за шість місяців до дати, на яку повинне бути здійснено поновлення, і закінчується щонайменше через шість місяців після такої дати. Якщо заяву про поновлення представлено й (або) збори за поновлення сплачено після дати, на яку поновлення необхідне, будь-яка Договірна Сторона може передбачити як умову для прийняття заяви про поновлення сплату додаткового збору.

Правило 9

Допоміжні заходи в разі недотримання строків

1) (Вимоги стосовно продовження строків відповідно до рубрики "i" пункту 2 статті 14) Договірна Сторона, яка передбачає продовження строку відповідно до рубрики "i" пункту 2 статті 14, продовжує строк на обґрунтований період часу від дати подання заяви про продовження й може вимагати, щоб:
i) заява містила зазначення сторони, що подає заяву, номера відповідної заявки чи реєстрації та відповідного строку, а також
ii) заяву було подано в строк, який повинен бути не меншим двох місяців від дати спливу відповідного строку.
2) (Вимоги стосовно продовження процедури відповідно до рубрики "ii" пункту 2 статті 14) Договірна сторона може вимагати, щоб відповідно до рубрики "ii" пункту 2 статті 14:
i) заява про продовження процедури містила зазначення сторони, що подає заяву, номерів відповідної заявки чи реєстрації та відповідного строку, а також
ii) заяву про продовження процедури було подано в строк, який має бути не меншим двох місяців від дати спливу відповідного строку. Пропущена дія виконується протягом зазначеного строку або, якщо це передбачається Договірною Стороною, разом із заявою.
3) (Вимоги стосовно відновлення прав відповідно до рубрики "iii" пункту 2 статті 14)
a) Договірна сторона може вимагати, щоб заява про відновлення прав відповідно до рубрики "iii" пункту 2 статті 14:
i) містила зазначення сторони, що подає заяву, номерів відповідної заявки чи реєстрації та відповідного строку, а також
ii) містила факти й докази для пояснення причин недотримання строків.
b) Заява про відновлення прав повинна бути подана в Установу в обґрунтований строк, тривалість якого визначається Договірною Стороною від дати усунення причин недотримання відповідних строків. Упущена дія повинна бути завершена протягом того самого строку або, якщо це передбачено Договірною Стороною, разом із заявою.
c) Договірна Сторона може передбачити як максимальний строк для виконання вимог згідно з підпунктами "a" й "b" не менше шести місяців від дати закінчення відповідного строку.
4) (Виключення відповідно до пункту 3 статті 14) Виключеннями, згаданими у пункті 3 статті 14, є випадки недотримання строку:
i) для допоміжного заходу якого вже було вжито відповідно до пункту 2 статті 14;
ii) для подання заяви про допоміжний захід відповідно до статті 14;
iii) для сплати збору за поновлення;
iv) для дії в апеляційній палаті чи іншому органі з перегляду, створеному в структурі Установи;
v) для дії в процедурі inter partes(1);
---------------
(1) Inter partes - між сторонами (лат. - Прим.пер.)
vi) для подання декларації, згаданої в рубриці "vii" підпункту "a" пункту 1 статті 3, або декларації, згаданої в рубриці "viii" підпункту "a" пункту 1 статті 3;
vii) для подання декларації, за якою, відповідно до права Договірної Сторони, можна встановити нову дату подання заявки, що розглядається, а також
viii) для виправлення або доповнення вимоги пріоритету.

Правило 10

Вимоги стосовно заяви про реєстрацію ліцензії або про зміну чи анулювання реєстрації ліцензії

1) (Зміст заяви)
a) Договірна сторона може вимагати, щоб заява про реєстрацію ліцензії відповідно до пункту 1 статті 17 містила деякі або всі такі відомості чи елементи:
i) ім'я та адресу володільця;
ii) ім'я та адресу представника, якщо володілець має такого;
iii) адресу для листування, якщо володілець має таку;
iv) ім'я та адресу ліцензіата;
v) ім'я та адресу представника, якщо ліцензіат має такого;
vi) адресу для листування, якщо ліцензіат має таку;
vii) назву держави, громадянином якої є ліцензіат, якщо він є громадянином будь-якої держави; назву держави, в якій ліцензіат має постійне місце проживання, за наявності такого; назву держави, в якій ліцензіат має дійсне та ефективне промислове або торговельне підприємство, за наявності такого;
viii) якщо володілець чи ліцензіат є юридичною особою, правовий статус цієї юридичної особи й назву держави та, де це можливо, назву територіальної одиниці у складі такої держави, за законодавством якої створено вказану юридичну особу;
ix) реєстраційний номер знака, який є предметом ліцензії;
x) назви товарів і (або) послуг, стосовно яких видано ліцензію, згруповані відповідно до класів Ніццької класифікації (995_066) , з проставленим перед кожною групою відповідним номером класу цієї Класифікації та представленням кожної групи в порядку класів зазначеної Класифікації;
xi) вид ліцензії: виключна, невиключна або одинична;
xii) зазначення, де це можливо, на те, що ліцензія діє лише на частині території, на яку поширюється реєстрація, разом з точним визначенням цієї частини території;
xiii) тривалість ліцензії.
b) Договірна сторона може вимагати, щоб заява про зміну реєстрації чи анулювання реєстрації ліцензії відповідно до пункту 1 статті 18 містила деякі або всі з таких відомостей чи елементів:
i) зазначення, указані в рубриках "i"-"ix" підпункту "a";
ii) суть і обсяг зміни чи анулювання, які повинні бути зареєстрованими, якщо зміна або анулювання стосується будь-яких відомостей чи елементів, зазначених у підпункті "a".
2) (Підтверджуючі документи для реєстрації ліцензії)
a) Договірна Сторона може вимагати, щоб заява про реєстрацію ліцензії супроводжувалася, за вибором сторони, що подає заяву, одним з таких документів:
i) випискою з ліцензійного договору із зазначенням сторін та ліцензованих прав, засвідченою державним нотаріусом чи будь-яким іншим компетентним органом державної влади як вірна виписка з договору, або
ii) незасвідченою заявою про ліцензію, зміст якої відповідає формі заяви про ліцензію, передбаченій Правилами, та підписаній як володільцем, так і ліцензіатом.
b) Будь-яка Договірна Сторона може вимагати, щоб будь-який співволоділець, який не є стороною ліцензійного договору, надав свою згоду на ліцензію в документі, підписаному ним.
3) (Підтверджуючі документи для зміни реєстрації ліцензії)
a) Договірна сторона може вимагати, щоб заява про зміну реєстрації ліцензії супроводжувалася, за вибором сторони, що подає заяву, одним з таких документів:
i) документами, що обґрунтовують заявлену зміну до реєстрації ліцензії, або
ii) незасвідченою заявою про зміну ліцензії, зміст якої відповідає формі заяви про зміну ліцензії, передбаченій цими Правилами, та підписаній як володільцем, так і ліцензіатом.
b) Будь-яка Договірна сторона може вимагати, щоб будь-який співволоділець, який не є стороною ліцензійного договору, надав свою згоду на зміну ліцензії в документі, підписаному ним.
4) (Підтверджуючі документи для анулювання реєстрації ліцензії) Договірна сторона може вимагати, щоб заява про анулювання реєстрації ліцензії супроводжувалася, за вибором сторони, що подає заяву, одним з таких документів:
i) документами, що обґрунтовують заявлене анулювання реєстрації ліцензії, або
ii) незасвідченою заявою про анулювання ліцензії, зміст якої відповідає формі заяви про анулювання ліцензії, передбаченій цими Правилами, та підписаній як володільцем, так і ліцензіатом.

ТИПОВА МІЖНАРОДНА ФОРМА N 1

                              ЗАЯВКА
                       НА РЕЄСТРАЦІЮ ЗНАКА
                подано до Установи ______________
        --------------------------------------------------
        |        ЛИШЕ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ УСТАНОВОЮ         |
        --------------------------------------------------
        --------------------------------------------------
        |Номер заявника для посилання:(1) ______________ |
        |                                                |
        |Номер представника для посилання:(1) __________ |
        --------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------
     1. Заява про реєстрацію
        Цим заявляється реєстрація знака, відтвореного в цій
        заявці.
 -----------------------------------------------------------------
2. Заявник(и)
        2.1 Якщо заявник є фізичною особою, його
            (a) прізвище чи головне ім'я:(2)
            (b) надане чи вторинне ім'я (імена):(2)
     2.2 Якщо заявник є юридичною особою, її повне офіційне
         найменування:
2.3 Адреса (включаючи поштовий індекс і назву країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
2.4 Держава громадянства:
         Держава постійного місця проживання:
         Держава підприємства:(3)
2.5 Якщо заявник є юридичною особою, зазначити:
         - правовий статус юридичної особи:
         - державу та, за необхідності, територіальну одиницю
           в складі цієї держави, за законом якої юридичну особу
           створено:
         -----
     2.6 |   | Помітити цей квадрат, якщо є кілька заявників;
         ----- у цьому разі зазначити їх на додатковому аркуші й
               навести стосовно кожного з них дані, зазначені в
               підпунктах 2.1 або 2.2, 2.3, 2.4 і 2.5. (4)
 -----------------------------------------------------------------
     3. Представник
         -----
     3.1 |   | Заявник не має представника.
         -----
         -----
     3.2 |   | Заявник має представника.
         -----
         3.2.1 Ідентифікація представника
               3.2.1.1 Ім'я:
               3.2.1.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс
                       і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
               -----
         3.2.2 |   | Довіреність вже є в Установі.
               ----- Порядковий номер:(5)_____________
               -----
         3.2.3 |   | Довіреність додається.
               -----
               -----
         3.2.4 |   | Довіреність буде надано пізніше.
               -----
               -----
         3.2.5 |   | Довіреність не потрібна.
               -----
 -----------------------------------------------------------------
4. Адреса для листування(6)
 -----------------------------------------------------------------
     5. Заява про пріоритет
     -----
     |   | Цим заявник заявляє такий пріоритет:
     -----
5.1 Країна (Установа) першого подання:(7)
5.2 Дата першого подання:
5.3 Номер заявки першого подання (за наявності такого):
5.4 Засвідчена копія заявки, пріоритет якої заявляється(8)
               -----
         5.4.1 |   | додається.
               -----
               -----
         5.4.2 |   | буде надана протягом трьох місяців від дати
               ----- подання цієї заявки.
     5.5 Переклад засвідченої копії
               -----
         5.5.1 |   | додається.
               -----
               -----
         5.5.2 |   | буде надано протягом трьох місяців від дати
               ----- подання цієї заявки.
         -----
     5.6 |   | Помітити цей квадрат, якщо заявляється пріоритет
         ----- кількох поданих заявок; у цьому разі зазначити їх
               на додатковому аркуші й навести стосовно кожної з
               них інформацію, згадану в підпунктах 5.1, 5.2, 5.3,
               5.4 і 5.5, а також товари та (або) послуги,
               зазначені в кожній з них.
 -----------------------------------------------------------------
     6. Реєстрація (реєстрації) в країні (Установі) походження(9)
     -----
     |   | Свідоцтво (свідоцтва) про реєстрацію в країні
     ----- (Установі) походження додається (додаються).
 -----------------------------------------------------------------
     7. Охорона як результат показу на виставці
     -----
     |   | Помітити цей квадрат, якщо заявник бажає скористатися
     ----- перевагою будь-якої охорони як результату показу
           товарів і (або) послуг на виставці. У цьому разі
           зазначити подробиці на додатковому аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
     8. Представлення знака
         -----
     8.1 |   | Знак є зримим позначенням.
         -----
         8.1.1 Зображення знака:
                          (8 см х 8 см)
                   ---------------------------
                   |                         |
                   |                         |
                   |                         |
                   |                         |
                   |                         |
                   |                         |
                   |                         |
                   ---------------------------
         -----
     8.2 |   | Заявник бажає, щоб Установа зареєструвала й
         ----- опублікувала знак як виконаний стандартними
               символами, застосовуваними нею.(10)
         -----
     8.3 |   | Колір заявляється як відмітна ознака знака.
         -----
         8.3.1 Зазначення кольору, що заявляється (кольорів, що
               заявляються):(11)
         8.3.2 Основні частини знака, виконані в цьому кольорі
               (цих кольорах):
         -----
     8.4 |   | Знак є тривимірним.
         -----
               -----
               |   | __________(12) різні вигляди знака додаються.
               -----
     8.5 Знак є
               -----
         8.5.1 |   | голографічним знаком.
               -----
               -----
         8.5.2 |   | руховим знаком.
               -----
               -----
         8.5.3 |   | кольоровим знаком.
               -----
               -----
         8.5.4 |   | позиційним знаком.
               -----
     8.6 За необхідності, зазначити подробиці стосовно знака
         (знаків) згідно з підпунктом 8.5.(13)
     8.7 _________(14) чорно-біле (чорно-білі) зображення знака
                       додається (додаються).
     8.8 _________(14) кольорове (кольорові) зображення знака
                       додається (додаються).
         -----
     8.9 |   | Знак є незримим позначенням.(15)
         -----
 -----------------------------------------------------------------
     9. Транслітерація знака
Транслітерація цього знака чи його частини:
 -----------------------------------------------------------------
     10. Переклад знака
Переклад цього знака чи його частини:
 -----------------------------------------------------------------
     11. Товари та (або) послуги
Назви товарів і (або) послуг:(16)
     -----
     |   | Помітити цей квадрат, якщо місця над ним недостатньо;
     ----- у цьому разі зазначити назви товарів і (або) послуг
           на додатковому аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
     12. Заява про намір використовувати чи фактичне  використання
знака; докази фактичного використовування
          -----
     12.1 |   | Помітити цей квадрат, якщо заява додається.
          -----
          -----
     12.2 |   | Помітити цей квадрат, якщо докази фактичного
          ----- використання додаються.
 -----------------------------------------------------------------
     13. Вимоги стосовно мов
         -----
         |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаток на виконання
         ----- будь-якої вимоги стосовно мови, застосовуваної в
               Установі.(17)
 -----------------------------------------------------------------
     14. Підпис або печатка
     14.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує, чи печатка якої
          використовується:
     14.2 Помітити відповідний квадрат залежно від того, чий чи
          від імені кого проставляється підпис або
          використовується печатка
                -----
         14.2.1 |   | заявника.
                -----
                -----
         14.2.2 |   | представника.
                -----
14.3 Дата підписання чи скріплення печаткою:
14.4 Підпис або печатка:
 -----------------------------------------------------------------
15. Збір (збори)
     15.1 Валюта й розмір(и) збору (зборів), сплаченого
          (сплачених) у зв'язку з цією заявкою:
15.2 Спосіб оплати:
 -----------------------------------------------------------------
     16. Додаткові аркуші та додатки
         -----
         |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаткові аркуші
         ----- та (або) додатки й зазначити загальну
               кількість таких аркушів і (або) додатків:
 -----------------------------------------------------------------
---------------
(1) Тут може бути зазначено номер для посилання, наданий цій заявці заявником і (або) номер для посилання, наданий їй представником.
(2) Імена, які слід зазначити в "a" й "b", є повними іменами заявника чи іменами, якими він зазвичай користується.
(3) "Підприємство" означає дійсне та ефективне промислове чи торговельне підприємство.
(4) Якщо на додатковому аркуші зазначено кілька заявників з різними адресами і відсутній представник, адреса для листування повинна бути підкреслена на додатковому аркуші.
(5) Не заповнювати, якщо довіреність не має чи поки що не має наданого порядкового номера, або порядковий номер ще не відомий заявнику чи представнику.
(6) Адреса для листування повинна бути зазначена під заголовком пункту 4, якщо представник не зазначений у пункті 3 та заявник або, у разі кількох заявників, жоден із заявників не має постійного місця проживання або дійсного та ефективного промислового чи торговельного підприємства на території Договірної сторони, Установу якої зазначено на першій сторінці цієї заявки.
(7) Якщо заявку, пріоритет якої заявлено, подано до Установи іншої ніж національна (наприклад, Африканська організація інтелектуальної власності, Відомство Бенілюксу з товарних знаків і Відомство з гармонізації на внутрішньому ринку (товарні знаки та промислові зразки)), замість назви країни зазначити найменування цієї Установи. Інакше повинна бути зазначена назва країни, а не найменування Установи.
(8) "Засвідчена копія" означає копію заявки, пріоритет якої заявлено, засвідчену на вірність оригіналові Установою, що одержала таку заявку.
(9) Заповнюється, якщо в разі подання заявки заявник бажає надати доказ відповідно до статті 6 quinquies A(1) Паризької конвенції (995_123) .
(10) Таке бажання не може бути виражене стосовно знаків, які містять або являють собою зображувальні елементи. Якщо, на думку Установи, вони містять такі елементи, Установа не звертатиме уваги на бажання заявника і зареєструє та опублікує знак так, як його представлено в квадратній рамці.
(11) Зазначення кольору може включати назву та (або) код кольору, що заявляється (кольорів, що заявляються).
(12) Якщо кілька різних виглядів знака не включено в квадратну рамку, розміщену в пункті 8, але додаються до заявки, помітити цей квадрат і зазначити кількість таких виглядів.
(13) Стосовно будь-якого з цих типів знака Установа Договірної сторони може вимагати одне чи кілька зображень знака та подробиці про знак, як передбачено законом цієї Договірної сторони.
(14) Зазначити кількість чорно-білих і (або) кольорових зображень.
(15) Якщо знак являє собою незриме позначення, Установа Договірної сторони може вимагати зазначення типу знака, одне або кілька представлень знака і подробиці стосовно знака, як передбачено законом цієї Договірної сторони.
(16) Товари та (або) послуги, які стосуються кількох класів Ніццької класифікації, повинні бути згруповані відповідно до класів цієї Класифікації. Повинен бути вказаний номер кожного класу й товари і (або) послуги, які стосуються певного класу, повинні бути згруповані із зазначенням номеру цього класу. Кожна група товарів чи послуг повинна бути представлена в порядку слідування класів Ніццької класифікації (995_066) . Якщо всі товари чи послуги стосуються одного класу Ніццької класифікації, повинен бути зазначений номер цього класу.
(17) Цей квадрат не використовується, якщо Установа не допускає використання кількох мов.

ТИПОВА МІЖНАРОДНА ФОРМА N 2

                           ДОВІРЕНІСТЬ
           для процедури перед Установою ______________
        --------------------------------------------------
        |        ЛИШЕ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ УСТАНОВОЮ         |
        --------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------
     1. Призначення
        Цим той, хто підписався нижче, призначає своїм
        представником особу, зазначену нижче, в пункті 3.
 -----------------------------------------------------------------
2. Ім'я особи, яка призначає(1)
 -----------------------------------------------------------------
     3. Представник
3.1 Ім'я:
3.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
 -----------------------------------------------------------------
     4. Відповідна заявка (відповідні заявки) та (або) реєстрація
        (реєстрації)
        Ця довіреність стосується:
         -----
     4.1 |   | усіх існуючих і майбутніх заявок і (або) реєстрацій
         ----- особи, яка призначає, з урахуванням кожного
               виключення, зазначеного на додатковому аркуші.
         -----
     4.2 |   | такої заявки (таких заявок) та (або) реєстрації
         ----- (реєстрацій):
         4.2.1 заявки (заявок) стосовно такого знака (таких
               знаків):(2)
         4.2.2 заявки з таким номером (заявок з такими
               номерами)(3), а також будь-якої реєстрації, що
               випливає з неї (будь-яких реєстрацій, що
               випливають з них):
         4.2.3 реєстрації з таким номером (реєстрацій з такими
               номерами):
               -----
         4.2.4 |   | Якщо місця під підпунктами 4.2.1, 4.2.2
               ----- або 4.2.3 недостатньо, помітити цей квадрат
                     і навести таку інформацію на додатковому
                     аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
     5. Зміст довіреності
         -----
     5.1 |   | Помітити цей квадрат, якщо представник як такий має
         ----- право вчиняти дії для всіх цілей, у тому числі якщо
               особа, яка призначає, є заявником або володільцем,
               таких цілей:
               -----
         5.1.1 |   | відкликання заявки (заявок).
               -----
               -----
         5.1.2 |   | відмова від реєстрації (реєстрацій).
               -----
         -----
     5.2 |   | Помітити цей квадрат, якщо представник як такий
         ----- не має права вчиняти дій для всіх цілей і зазначити
               тут або на додатковому аркуші цілі, виключені з
               повноважень представника:
 -----------------------------------------------------------------
     6. Підпис або печатка
     6.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує, чи печатка якої
         використовується:
6.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
6.3 Підпис або печатка:
 -----------------------------------------------------------------
     7. Додаткові аркуші та додатки
        -----
        |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаткові аркуші
        ----- та (або) додатки, і зазначити загальну кількість
              таких аркушів та (або) додатків:
 -----------------------------------------------------------------
---------------
(1) Якщо особа, яка призначає, є заявником (або одним із заявників), слід зазначити ім'я заявника, указане в заявці (заявках), якої (яких) стосується ця довіреність. Якщо вказана особа є володільцем (або одним з володільців), слід зазначити ім'я володільця, зареєстроване в реєстрі знаків. Якщо вказана особа є заінтересованою особою, іншою, ніж заявник або володілець, слід зазначити повне ім'я цієї особи або імена, якими вона зазвичай користується.
(2) Заповнити цей пункт, якщо довіреність подано до Установи разом із заявкою (заявками).
(3) Заявка, номер якої ще не наданий або невідомий заявнику чи його представнику, може бути ідентифіковано через представлення: "i" попереднього номера заявки, за наявності такого, наданого Установою, чи "ii" копії заявки, чи "iii" представлення марки із зазначенням дати, на яку, за найбільш вірогідними відомостями заявника чи його представника, заявку одержано Установою, та ідентифікаційного номера, наданого заявці заявником або його представником.

ТИПОВА МІЖНАРОДНА ФОРМА N 3

                       ЗАЯВА ПРО РЕЄСТРАЦІЮ
           ЗМІНИ (ЗМІН) ІМЕНІ (ІМЕН) ЧИ АДРЕСИ (АДРЕС)
       в реєстрації (реєстраціях) та (або) заявці (заявках)
                   на реєстрацію знака (знаків)
                подано до Установи ______________
        --------------------------------------------------
        |        ЛИШЕ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ УСТАНОВОЮ         |
        --------------------------------------------------
        --------------------------------------------------
        |Номер володільця та (або) заявника для          |
        |посилання:(1) ______________                    |
        |                                                |
        |Номер представника для посилання:(1) __________ |
        --------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------
     1. Заява про реєстрацію
        Цим заявляється реєстрація зміни, зазначеної (змін,
        зазначених) у цій заяві.
 -----------------------------------------------------------------
2. Відповідна реєстрація (відповідні реєстрації) та (або)
        заявка (заявки)
        Ця заява стосується такої реєстрації (таких реєстрацій)
        та (або) заявки (заявок):
2.1 Номер реєстрації (номери реєстрацій):
2.2 Номер заявки (номери заявок):(2)
         -----
     2.3 |   | Якщо місця під підпунктом 2.1 або 2.2 недостатньо,
         ----- помітити цей квадрат і навести таку інформацію на
               додатковому аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
3. Володілець (володільці) та (або) заявник (заявники)
     3.1 Якщо володілець та (або) заявник є фізичною особою, його
(a) прізвище чи головне ім'я:(3)
(b) надане чи вторинне ім'я (імена):(3)
     3.2 Якщо володілець та (або) заявник є юридичною особою, її
         повне офіційне найменування:
3.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
         -----
     3.4 |   | Помітити цей квадрат, якщо є кілька володільців і
         ----- (або) заявників; у цьому разі зазначити їх на
               додатковому аркуші і навести щодо кожного з них
               дані, зазначені в підпунктах 3.1 або 3.2 і 3.3.
 -----------------------------------------------------------------
     4. Представник
4.1 Ім'я:
4.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
4.3 Порядковий номер довіреності:(4)
 -----------------------------------------------------------------
     5. Адреса для листування
 -----------------------------------------------------------------
6. Зазначення зміни (змін)
6.1 Дані, які слід змінити:
         Змінені дані:(5)
         -----
     6.2 |   | Помітити цей квадрат, якщо місця над ним
         ----- недостатньо; у цьому разі зазначити на додатковому
               аркуші дані, які слід змінити, разом зі зміненими
               даними.
 -----------------------------------------------------------------
     7. Підпис або печатка
     7.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує чи печатка якої
         використовується:
     7.2 Помітити відповідний квадрат залежно від того, чий чи
         від імені кого проставляється підпис або
         використовується печатка
               -----
         7.2.1 |   | володільця та (або) заявника.
               -----
               -----
         7.2.2 |   |  представника.
               -----
7.3 Дата підписання чи скріплення печаткою:
7.4 Підпис або печатка:
 -----------------------------------------------------------------
     8. Збір
     8.1 Валюта і розмір збору, сплаченого у зв'язку із цією
         заявою про реєстрацію зміни (змін):
8.2 Спосіб оплати:
 -----------------------------------------------------------------
     9. Додаткові аркуші та додатки
        -----
        |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаткові аркуші
        ----- та (або) додатки й зазначити загальну кількість
              таких аркушів та (або) додатків:
 -----------------------------------------------------------------
---------------
(1) Тут може бути зазначено номер для посилання, наданий цій заяві володільцем і (або) заявником, і (або) номер для посилання, наданий їй представником.
(2) Заявка, номер якої ще не наданий або невідомий заявнику чи його представнику, може бути ідентифікована через представлення: "i" попереднього номера заявки, за наявності такого, наданого Установою, чи "ii" копії заявки, чи "iii" представлення знака із зазначенням дати, на яку, за найбільш вірогідними відомостями заявника чи його представника, заявку одержано Установою, та ідентифікаційного номера, наданого заявці заявником або його представником.
(3) Імена, які слід зазначити в "a" й "b", є іменами, зазначеними в заявці (заявках) чи зареєстрованими в реєстрації (реєстраціях), якої (яких) стосується ця заява.
(4) Не заповнювати, якщо довіреність не має чи поки що не має наданого порядкового номера або порядковий номер ще невідомий володільцю та (або) заявнику чи представнику.
(5) Зазначити змінене ім'я (змінені імена) та (або) адресу (адреси).

ТИПОВА МІЖНАРОДНА ФОРМА N 4

                              ЗАЯВА
                  ПРО РЕЄСТРАЦІЮ ЗМІНИ ВОЛОДІННЯ
       в реєстрації (реєстраціях) та (або) заявці (заявках)
                   на реєстрацію марки (марок)
              подано до Установи ___________________
        --------------------------------------------------
        |        ЛИШЕ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ УСТАНОВОЮ         |
        --------------------------------------------------
        --------------------------------------------------
        |Номер володільця та (або) заявника для          |
        |посилання:(1) ______________                    |
        |                                                |
        |Номер представника для посилання:(1) __________ |
        --------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------
     1. Заява про реєстрацію
        Цим заявляється реєстрація зміни володіння, зазначеної
        в цій заяві.
 -----------------------------------------------------------------
2. Відповідна реєстрація (відповідні реєстрації) та (або)
        заявка (заявки):
        Ця заява стосується такої реєстрації (таких реєстрацій) та
        (або) заявки (заявок):
2.1 Номер реєстрації (номери реєстрацій):
2.2 Номер заявки (номери заявок):(2)
         -----
     2.3 |   | Якщо місця під підпунктом 2.1 або 2.2 недостатньо,
         ----- помітити цей квадрат і навести таку інформацію на
               додатковому аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
     3. Товари та (або) послуги, охоплені зміною
         -----
     3.1 |   | Помітити цей квадрат, якщо зміною охоплені всі
         ----- товари та (або) послуги, перелічені в заявці
               (заявках) та (або) реєстрації (реєстраціях),
               вказаній у пункті 2.
         -----
     3.2 |   | Помітити цей квадрат, якщо в пункті 2 зазначено
         ----- лише одну заявку чи реєстрацію та зміною охоплено
               лише деякі товари та (або) послуги, перелічені в
               цій заявці чи реєстрації, і зазначити товари
               та (або) послуги, які буде наведено в заявці чи
               реєстрації нового володільця (у цьому разі
               незазначені товари та (або) послуги залишатимуться
               в заявці чи реєстрації заявника або володільця):
         -----
     3.3 |   | Помітити цей квадрат, якщо в пункті 2 зазначено
         ----- кілька заявок або реєстрацій і якщо хоча б в одній
               з них зміною охоплено не всі товари та (або)
               послуги, перелічені в ній. У цьому разі зазначити
               на додатковому аркуші окремо стосовно кожної заявки
               та (або) реєстрації, чи зміною охоплюються всі
               товари та (або) послуги чи, лише деякі з них.
               Стосовно кожної заявки чи реєстрації, в якій зміною
               охоплено лише деякі товари та (або) послуги,
               зробити зазначення так, як це вказано в
               підпункті 3.2.
 -----------------------------------------------------------------
     4. Підстава для зміни володіння
         -----
     4.1 |   | Зміна володіння є результатом укладення договору.
         -----
         Додається один з таких документів:
               -----
         4.1.1 |   | копія договору, засвідчена на вірність
               ----- оригіналу.
               -----
         4.1.2 |   | виписка з договору, засвідчена як вірна.
               -----
               -----
         4.1.3 |   | свідоцтво про передачу.
               -----
               -----
         4.1.4 |   | акт передачі.
               -----
         -----
     4.2 |   | Зміна володіння є результатом злиття.
         -----
               Додається копія документа, що підтверджує злиття,
               засвідчена на вірність оригіналу одного з таких
               документів:
               -----
         4.2.1 |   | виписки з торгового реєстру.
               -----
               -----
         4.2.2 |   | іншого документа, виданого компетентним
               ----- органом.
         -----
     4.3 |   | Зміна володіння не є результатом укладення договору
         ----- чи злиття.
               -----
         4.3.1 |   | Додається копія документа, що підтверджує
               ----- таку зміну, засвідчена на вірність оригіналу.
 -----------------------------------------------------------------
5. Володілець (володільці) та (або) заявник (заявники)
     5.1  Якщо володілець та (або) заявник є фізичною особою, їх
          (а) прізвище чи головне ім'я:(3)
          (б) надане чи вторинне ім'я (імена):(3)
     5.2 Якщо володілець та (або) заявник є юридичною особою, її
         повне офіційне найменування:
5.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
         -----
     5.4 |   | Помітити цей квадрат, якщо зміна стосується кількох
         ----- володільців і (або) заявників; у цьому разі
               зазначити їх на додатковому аркуші та навести
               стосовно кожного з них дані, вказані в підпунктах
               5.1 або 5.2 і 5.3.
         -----
     5.5 |   | Помітити цей квадрат, якщо володілець та (або)
         ----- заявник, чи один з володільців і (або) заявників
               змінив ім'я та (або) адресу без подання заяви про
               реєстрацію цієї зміни, та додати документ на
               підтвердження того, що особа, яка передає
               володіння, та володілець і (або) заявник, є однією
               й тією самою особою.
 -----------------------------------------------------------------
     6. Представник володільця та (або) заявника
6.1 Ім'я:
6.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
6.3 Порядковий номер довіреності:(4)
 -----------------------------------------------------------------
     7. Адреса володільця та (або) заявника для листування
 -----------------------------------------------------------------
8. Новий володілець (володільці)
     8.1 Якщо новий володілець є фізичною особою, його
         (а) прізвище чи головне ім'я:(5)
         (б) надане чи вторинне ім'я (імена):(5)
     8.2 Якщо новий володілець є юридичною особою, її повне
         офіційне найменування:
8.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
8.4 Держава громадянства:
         Держава постійного місця проживання:
         Держава підприємства:(6)
8.5 Якщо новий володілець є юридичною особою, зазначити:
         - правовий статус юридичної особи:
         - державу та, за необхідності, територіальну одиницю в
           складі цієї держави, за законом якої юридичну особу
           створено:
         -----
     8.6 |   | Помітити цей квадрат, якщо є кілька нових
         ----- володільців; у цьому разі зазначити їх на
               додатковому аркуші й навести стосовно кожного з них
               дані, зазначені в підпунктах 8.1 або 8.2, 8.3, 8.4
               і 8.5.(7)
 -----------------------------------------------------------------
     9. Представник нового володільця
         -----
     9.1 |   | Новий володілець не має представника.
         -----
         -----
     9.2 |   | Новий володілець має представника.
         -----
         9.2.1 Ідентифікація представника
               9.2.1.1 Ім'я:
               9.2.1.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і
                       назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
               -----
         9.2.2 |   | Довіреність вже є в Установі.
               ----- Порядковий номер __________________(8)
               -----
         9.2.3 |   | Довіреність додається.
               -----
               -----
         9.2.4 |   | Довіреність буде надано пізніше.
               -----
               -----
         9.2.5 |   | Довіреність не потрібна.
               -----
 -----------------------------------------------------------------
10. Адреса нового володільця для листування(9)
 -----------------------------------------------------------------
     11. Підпис або печатка
     11.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує чи печатка якої
          використовується:
     11.2 Помітити відповідний квадрат залежно від того, чий чи
          від імені кого проставляється підпис або
          використовується печатка
                -----
         11.2.1 |   | володільця та (або) заявника.
                -----
                -----
         11.2.2 |   | нового володільця.
                -----
                -----
         11.2.3 |   | представника.
                -----
11.3 Дата підписання чи скріплення печаткою:
11.4 Підпис або печатка:
 -----------------------------------------------------------------
     12. Збір
     12.1 Валюта й розмір збору, сплаченого у зв'язку із цією
          заявою про реєстрацію зміни володіння:
12.2 Спосіб оплати:
 -----------------------------------------------------------------
     13. Додаткові аркуші й додатки
         -----
         |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаткові аркуші
         ----- та (або) додатки й зазначити загальну кількість
               таких аркушів і (або) додатків:
 -----------------------------------------------------------------
---------------
(1) Тут може бути зазначено номер для посилання, наданий цій заяві володільцем і (або) заявником, і (або) номер для посилання, наданий їй представником.
(2) Заявку, номер якої ще не наданий або невідомий заявнику чи його представнику, може бути ідентифіковано через представлення: "i" попереднього номера заявки, за наявності такого, наданого Установою, чи "ii" копії заявки, чи "iii" представлення знака із зазначенням дати, на яку, за найбільш вірогідними відомостями заявника чи його представника, заявку одержано Установою, та ідентифікаційного номера, наданого заявці заявником чи його представником.
(3) Імена, які слід зазначити в "а" й "б", є іменами, зазначеними в заявці (заявках) чи зареєстрованими в реєстрації (реєстраціях), якої (яких) стосується ця заява.
(4) Не заповнювати, якщо довіреність не має чи поки що не має наданого порядкового номера або порядковий номер ще невідомий володільцю та (або) заявнику чи представнику.
(5) Імена, які слід зазначити в "а" й "б", є повними іменами нового володільця чи іменами, якими він зазвичай користується.
(6) "Підприємство" означає дійсне та ефективне промислове чи торговельне підприємство.
(7) Якщо на додатковому аркуші зазначено кілька нових володільців з різними адресами та відсутній представник, адреса для листування повинна бути підкреслена на додатковому аркуші.
(8) Не заповнювати, якщо довіреність не має чи поки що не має наданого порядкового номера, або порядковий номер ще не відомий новому володільцю чи представнику.
(9) Адреса для листування повинна бути зазначена під заголовком пункту 10, якщо представник не зазначений у пункті 9 та новий володілець або, у разі кількох нових володільців, жоден з нових володільців не має постійного місця проживання або дійсного та ефективного промислового чи торговельного підприємства на території Договірної Сторони, Установу якої зазначено на першій сторінці цієї заяви.

ТИПОВА МІЖНАРОДНА ФОРМА N 5

                      СВІДОЦТВО ПРО ПЕРЕДАЧУ
         реєстрації (реєстрацій) та (або) заявки (заявок)
                   на реєстрацію знака (знаків)
                подано до Установи ______________
        --------------------------------------------------
        |        ЛИШЕ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ УСТАНОВОЮ         |
        --------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------
     1. Свідоцтво
        Цим особа, яка передає (особи, які передають) і особа,
        якій передають, що підписалися нижче, засвідчують,
        що володіння на вказану нижче реєстрацію (реєстрації)
        та (або) заявку (заявки) передається за договором.
 -----------------------------------------------------------------
2. Відповідна реєстрація (відповідні реєстрації) та (або)
        заявка (заявки)
        Це свідоцтво стосується передачі такої реєстрації
        (таких реєстрацій) та (або) заявки (заявок):
2.1 Номер реєстрації (номери реєстрацій):
2.2 Номер заявки(номери заявок):(1)
         -----
     2.3 |   | Якщо місця під підпунктом 2.1 або 2.2 недостатньо,
         ----- помітити цей квадрат і навести таку інформацію на
               додатковому аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
     3. Товари та (або) послуги, охоплені передачею
         -----
     3.1 |   | Помітити цей квадрат, якщо передачею охоплено всі
         ----- товари та (або) послуги, перелічені в заявці
               (заявках) та (або) реєстрації (реєстраціях),
               указаній у пункті 2.
         -----
     3.2 |   | Помітити цей квадрат, якщо в пункті 2 зазначена
         ----- лише одна заявка чи реєстрація та передачею
               охоплені лише деякі товари та (або) послуги,
               перелічені в цій заявці чи реєстрації, і зазначити
               товари та (або) послуги, охоплені передачею:
         -----
     3.3 |   | Помітити цей квадрат, якщо в пункті 2 зазначено
         ----- кілька заявок або реєстрацій, і якщо хоча б в одній
               з них передачею охоплено не всі товари та (або)
               послуги, перелічені в ній. У цьому разі зазначити
               на додатковому аркуші окремо стосовно кожної заявки
               та (або) реєстрації, чи передачею охоплено всі
               товари та (або) послуги чи лише деякі з них.
               Стосовно кожної заявки чи реєстрації, в якій
               передачею охоплено лише деякі товари та (або)
               послуги, зробити зазначення так, як це вказано в
               підпункті 3.2.
 -----------------------------------------------------------------
4. Особа, яка передає (особи, які передають)
     4.1 Якщо особа, яка передає, є фізичною особою, її
         (a) прізвище чи головне ім'я:(2)
         (b) надане чи вторинне ім'я (імена):(2)
     4.2 Якщо особа, яка передає, є юридичною особою, її повне
         офіційне найменування:
4.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
         -----
     4.4 |   | Помітити цей квадрат, якщо є кілька осіб, що
         ----- передають; у цьому разі зазначити їх на додатковому
               аркуші й навести стосовно кожної з них дані,
               зазначені в підпунктах 4.1 або 4.2 і 4.3.
 -----------------------------------------------------------------
5. Особа, якій передають (особи, яким передають)
     5.1 Якщо особа, якій передають, є фізичною особою, її
         (a) прізвище чи головне ім'я:(3)
         (b) надане чи вторинне ім'я (імена):(3)
     5.2 Якщо особа, якій передають, є юридичною особою, її
         повне офіційне найменування:
5.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
         -----
     5.4 |   | Помітити цей квадрат, якщо є кілька осіб, яким
         ----- передають; у цьому разі зазначити їх на додатковому
               аркуші й навести стосовно кожної з них дані,
               зазначені в підпунктах 5.1 або 5.2 і 5.3.
 -----------------------------------------------------------------
     6. Підпис або печатка
     6.1 Підпис або печатка особи, яка передає (підписи або
         печатки осіб, які передають)
         6.1.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує чи печатка якої
               використовується (імена осіб, які підписують або
               печатки яких використовуються):
         6.1.2 Дата підписання або скріплення печаткою
               (печатками):
         6.1.3 Підпис (підписи) або печатка (печатки):
     6.2 Підпис або печатка особа, якій передають (підписи або
         печатки осіб, яким передають)
        6.2.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує або печатка якої
              використовується (імена осіб, які підписують або
              печатки яких використовуються):
        6.2.2 Дата підписання чи скріплення печаткою
              (печатками):
        6.2.3 Підпис (підписи) або печатка (печатки):
 -----------------------------------------------------------------
     7. Додаткові аркуші і додатки
        -----
        |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаткові аркуші
        ----- та (або) додатки й зазначити загальну кількість
              таких аркушів і (або) додатків:
 -----------------------------------------------------------------
---------------
(1) Заявку, номер якої ще не наданий або невідомий особі, що передає, або її представнику, може бути ідентифіковано через представлення: "i" попереднього номера заявки, за наявності такого, наданого Установою, чи "ii" копії заявки, чи "iii" представлення знака із зазначенням дати, на яку, за найбільш вірогідними відомостями особи, що передає, або її представника, заявку одержано Установою, та ідентифікаційного номера, наданого заявці особою, що передає, чи її представником.
(2) Імена, які слід зазначити в "a" й "b", є повними іменами заявника, зазначеними в заявці (заявках) або внесеними в реєстр марок у зв'язку з реєстрацією (реєстраціями), яких стосується це свідоцтво.
(3) Імена, які слід зазначити в "a" й "b", є повними іменами особи, якій передають, чи іменами, якими вона зазвичай користується.

ТИПОВА МІЖНАРОДНА ФОРМА N 6

                      ДОКУМЕНТ ПРО ПЕРЕДАЧУ
         реєстрації (реєстрацій) та (або) заявки (заявок)
                       на реєстрацію знаків
             поданий до Установи ____________________
        --------------------------------------------------
        |        ЛИШЕ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ УСТАНОВОЮ         |
        --------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------
     1. Заява про передачу
        Цим, особа яка передає (особи, які передають), які
        підписалися нижче, передає (передають) особі, якій
        передають (особам, яким передають), що підписалась
        (підписалися) нижче, володіння реєстрацією (реєстраціями)
        та (або) заявкою (заявками), зазначеними нижче.
 -----------------------------------------------------------------
2. Відповідна реєстрація (відповідні реєстрації) та (або)
        заявка (заявки)
       Цей документ стосується передачі такої реєстрації
       (таких реєстрацій) та (або) заявки (заявок):
2.1 Номер реєстрації (номери реєстрацій):
2.2 Номер заявки (номери заявок):(1)
         -----
     2.3 |   | Якщо місця під підпунктом 2.1 або 2.2 недостатньо,
         ----- помітити цей квадрат і навести таку інформацію на
               додатковому аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
     3. Товари та (або) послуги, охоплені передачею
         -----
     3.1 |   | Помітити цей квадрат, якщо передачею охоплено всі
         ----- товари та (або) послуги, перелічені в заявці
               (заявках) та (або) реєстрації (реєстраціях),
               указаній у пункті 2.
         -----
     3.2 |   | Помітити цей квадрат, якщо в пункті 2 зазначено
         ----- лише одну заявку чи реєстрацію, та передачею
               охоплено лише деякі товари та (або) послуги,
               перелічені в цій заявці чи реєстрації, і зазначити
               товари та (або) послуги, охоплені передачею:
         -----
     3.3 |   | Помітити цей квадрат, якщо в пункті 2 зазначено
         ----- кілька заявок або реєстрацій, і якщо хоча б в одній
               з них передачею охоплено не всі товари та (або)
               послуги, перелічені в ній. У цьому разі зазначити
               на додатковому аркуші окремо стосовно кожної заявки
               та (або) реєстрації, чи передачею охоплено всі
               товари та (або) послуги чи лише деякі з них.
               Стосовно кожної заявки чи реєстрації, в якій
               передачею охоплено лише деякі товари та (або)
               послуги, зробити зазначення так, як це вказано
               в підпункті 3.2.
 -----------------------------------------------------------------
4. Особа, яка передає (особи, які передають)
     4.1 Якщо особа, яка передає, є фізичною особою, її
         (a) прізвище чи головне ім'я:(2)
         (b) надане чи вторинне ім'я (імена):(2)
     4.2 Якщо особа, яка передає, є юридичною особою, її повне
         офіційне найменування:
4.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
         -----
     4.4 |   | Помітити цей квадрат, якщо є кілька осіб, що
         ----- передають; у цьому разі зазначити їх на додатковому
               аркуші й навести стосовно кожного з них дані,
               зазначені в підпунктах 4.1 або 4.2 і 4.3.
 -----------------------------------------------------------------
5. Особа, якій передають (особи, яким передають)
     5.1 Якщо особа, якій передають, є фізичною особою, її
         (a) прізвище чи головне ім'я:(3)
         (b) надане чи вторинне ім'я (імена):(3)
     5.2 Якщо особа, якій передають, є юридичною особою, її
         повне офіційне найменування:
5.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
         -----
     5.4 |   | Помітити цей квадрат, якщо є кілька осіб, яким
         ----- передають; у цьому разі зазначити їх на додатковому
               аркуші й навести стосовно кожної з них дані,
               зазначені в підпунктах 5.1 або 5.2 і 5.3.
 -----------------------------------------------------------------
     6. Додаткові відомості (див. Додаток до цього бланка
        (додається)).
        (надання будь-яких із цих відомостей не є обов'язковим для
        цілей реєстрації зміни володіння)
 -----------------------------------------------------------------
        -----
        |   | Помітити цей квадрат, якщо Додаток використовується.
        -----
 -----------------------------------------------------------------
     7. Підпис або печатка
     7.1 Підпис чи печатка особи, яка передає (підписи чи печатки
         осіб, які передають)
         7.1.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує чи печатка якої
               використовується (імена осіб, які підписують або
               печатки яких використовуються)
         7.1.2 Дата підписання чи скріплення печаткою
               (печатками):
         7.1.3 Підпис (підписи) або печатка (печатки):
     7.2 Підпис або печатка особи, якій передають (підписи або
         печатки осіб, яким передають)
         7.2.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує чи печатка якої
               використовується (імена осіб, які підписують або
               печатки яких використовуються)
         7.2.2 Дата підписання чи скріплення печаткою
               (печатками):
         7.2.3 Підпис (підписи) або печатка (печатки):
 -----------------------------------------------------------------
     8. Додаткові аркуші, додатки і Додаток
        -----
        |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаткові аркуші
        ----- та (або) додатки й зазначити загальну кількість
              таких аркушів та (або) додатків:
        -----
        |   | Помітити цей квадрат, якщо додається Додаток, і
        ----- зазначити кількість аркушів у Додатку й кількість
              додаткових аркушів до Додатку:
 -----------------------------------------------------------------
---------------
(1) Заявку, номер якої ще не надано або невідомо особі, що передає, або її представнику, може бути ідентифіковано через представлення: "i" попереднього номера заявки, за наявності такого, наданого Установою, чи "ii" копії заявки, чи "iii" представлення знака із зазначенням дати, на яку, за найбільш вірогідними відомостями особи, що передає, або її представника, заявку одержано Установою, та ідентифікаційного номера, наданого заявці особою, що передає, чи її представником.
(2) Імена, які слід зазначити в "a" й "b", є іменами, зазначеними в заявці (заявках) чи зареєстрованими в реєстрації (реєстраціях), якої (яких) стосується цей документ.
(3) Імена, які слід зазначити в "а" й "б", є повними іменами особи, якій передають, чи іменами, якими вона зазвичай користується.

Додаток
до Бланка N 6
Додаткові відомості до документа про передачу (пункт 6)
     А. Передача нематеріальних активів або підприємства
            -----
        (а) |   | Помітити цей квадрат, якщо передачу здійснено з
            ----- відповідним нематеріальним активом або
                  підприємством стосовно всіх товарів та (або)
                  послуг, перелічених в заявці (заявках) та (або)
                  реєстрації (реєстраціях), указаній в пункті 2
                  документа про передачу.
            -----
        (б) |   | Помітити цей квадрат, якщо в пункті 2 документа
            ----- про передачу зазначено лише одну заявку чи
                  реєстрацію та передачу здійснено з відповідним
                  нематеріальним активом або підприємством лише
                  стосовно деяких товарів та (або) послуг,
                  перелічених в цій заявці чи реєстрації,
                  і зазначити товари та (або) послуги, стосовно
                  яких передачу здійснено з відповідним
                  нематеріальним активом або підприємством:
            -----
        (в) |   | Помітити цей квадрат, якщо в пункті 2 документа
            ----- про передачу зазначено кілька заявок або
                  реєстрацій і якщо хоча б в однієї з них передачу
                  здійснено з відповідним нематеріальним активом
                  або підприємством, стосовно деяких товарів
                  та (або) послуг, перелічених у ній. У цьому разі
                  зазначити на додатковому аркуші окремо стосовно
                  кожної заявки та (або) реєстрації, чи здійснено
                  передачу з відповідним нематеріальним активом
                  або підприємством стосовно всіх товарів і (або)
                  послуг чи лише стосовно деяких з них. Стосовно
                  кожної заявки чи реєстрації, в якій передачу
                  здійснено з відповідним нематеріальним активом
                  або підприємством лише стосовно деяких товарів
                  і (або) послуг, зробити зазначення так, як це
                  вказано в підпункті "б".
     Б. Передача прав, що виникає в результаті використання
        Права, що виникають в результаті використання знака,
        передано стосовно
           -----
        a) |   | усієї реєстрацій (реєстрації) та (або) заявки
           ----- (заявок):
           -----
        b) |   | лише такої реєстрації (таких реєстрацій) та (або)
           ----- заявки (заявок):
     В. Передача права на подання позовів
           -----
           |   | Особа, якій передають, має право подавати позови
           ----- за минулі порушення.
     Г. Компенсація
           -----
        a) |   | Передачу здійснено за грошову компенсацію.
           -----
           -----
        b) |   | Передачу здійснено за грошову компенсацію та іншу
           ----- відповідну компенсацію.
           -----
        c) |   | Особа, яка передає, підтверджує отримання
           ----- згаданої вище компенсації.
     Д. Дата передачі
           -----
        a) |   | Передача дійсна з дати підписання цього документа
           ----- про передачу.
           -----
        b) |   | Передача дійсна з такої дати: ___________________
           -----

ТИПОВА МІЖНАРОДНА ФОРМА N 7

                              ЗАЯВА
                ПРО ВИПРАВЛЕННЯ ПОМИЛКИ (ПОМИЛОК)
       в реєстрації (реєстраціях) та (або) заявці (заявках)
                       на реєстрацію марок
                подано до Установи _______________
        --------------------------------------------------
        |        ЛИШЕ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ УСТАНОВОЮ         |
        --------------------------------------------------
        --------------------------------------------------
        |Номер володільця та (або) заявника для          |
        |посилання:(1) ______________                    |
        |                                                |
        |Номер представника для посилання:(1) __________ |
        --------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------
     1. Заява про виправлення
        Цим заявляється виправлення, відтворене в цій заяві.
 -----------------------------------------------------------------
2. Відповідна реєстрація (відповідні реєстрації) та (або)
        заявка (заявки)
        Ця заява стосується такої реєстрації (реєстрацій) та (або)
        заявки (заявок):
2.1 Номер реєстрації (номери реєстрацій):
2.2 Номер заявки (номери заявок):(2)
         -----
     2.3 |   | Якщо місця під підпунктом 2.1 або 2.2 недостатньо,
         ----- помітити цей квадрат і навести таку інформацію на
               додатковому аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
3. Володілець (володільці) та (або) заявник (заявники)
     3.1 Якщо володілець та (або) заявник є фізичною особою, його
         (a) прізвище чи головне ім'я:(3)
         (b) надане чи вторинне ім'я (імена):(3)
     3.2 Якщо володілець та (або) заявник є юридичною особою, її
         повне офіційне найменування:
3.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
         -----
     3.4 |   | Помітити цей квадрат, якщо є кілька володільців
         ----- і (або) заявників; у цьому разі зазначити їх на
               додатковому аркуші й навести стосовно кожного з них
               дані, зазначені в підпунктах 3.1 або 3.2 і 3.3.
 -----------------------------------------------------------------
     4. Представник
4.1 Ім'я:
4.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
4.3 Порядковий номер довіреності:(4)
 -----------------------------------------------------------------
     5. Адреса для листування
 -----------------------------------------------------------------
6. Зазначення помилки (помилок) та виправлення (виправлень)
6.1 Дані, які слід виправити:
         Виправлені дані:
         -----
     6.2 |   | Помітити цей квадрат, якщо місця над ним
         ----- недостатньо; у цьому разі зазначити на додатковому
               аркуші дані, які слід виправити, разом з
               виправленими даними.
 -----------------------------------------------------------------
     7. Підпис або печатка
     7.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує, чи печатка якої
         використовується:
     7.2 Помітити відповідний квадрат залежно від того, чий чи
         від імені кого проставляється підпис або використовується
         печатка.
               -----
         7.2.1 |   | володільця та (або) заявника.
               -----
               -----
         7.2.2 |   | представника.
               -----
7.3 Дата підписання чи скріплення печаткою:
7.4 Підпис або печатка:
 -----------------------------------------------------------------
     8. Збір
     8.1 Валюта й розмір збору, сплаченого у зв'язку із цією
         заявою про виправлення:
8.2 Спосіб оплати:
 -----------------------------------------------------------------
     9. Додаткові аркуші та додатки
        -----
        |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаткові аркуші та
        ----- (або) додатки й зазначити загальну кількість таких
              аркушів й (або) додатків.
 -----------------------------------------------------------------
----------------
(1) Тут може бути зазначено номер для посилання, наданий цій заяві володільцем і (або) заявником, і (або) номер для посилання, наданий їй представником.
(2) Заявка, номер якої ще не надано або невідомо заявнику чи його представнику, може бути ідентифіковано через представлення: "i" попереднього номера заявки, за наявності такого, наданого Установою, чи "ii" копії заявки, чи "iii" представлення знака із зазначенням дати, на яку, за найбільш вірогідними відомостями заявника чи його представника, заявку одержано Установою, та ідентифікаційного номера, наданого заявці заявником чи його представником.
(3) Імена, які слід зазначити в "a" й "b", є іменами, зазначеними у заявці (заявках) чи зареєстрованими в реєстрації (реєстраціях), якої (яких) стосується ця заява.
(4) Не заповнювати, якщо довіреність не має чи поки що не має наданого порядкового номеру, або порядковий номер ще невідомий володільцю та (або) заявнику чи представнику.

ТИПОВА МІЖНАРОДНА ФОРМА N 8

                              ЗАЯВА
                    ПРО ПРОДОВЖЕННЯ РЕЄСТРАЦІЇ
                подано до Установи ______________
        --------------------------------------------------
        |        ЛИШЕ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ УСТАНОВОЮ         |
        --------------------------------------------------
        --------------------------------------------------
        |Номер володільця для посилання:(1) ____________ |
        |                                                |
        |Номер представника для посилання:(1) __________ |
        --------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------
     1. Зазначення того, що заявляється продовження
        Цим заявляється продовження реєстрації, відтвореної  в цій
        заяві.
 -----------------------------------------------------------------
     2. Відповідна реєстрація
2.1 Номер реєстрації:
     2.2 Дата подання заявки, в результаті якої здійснено
         реєстрацію:
         Дата реєстрації:
 -----------------------------------------------------------------
3. Володілець (володільці)
     3.1 Якщо володілець є фізичною особою, його
         (a) прізвище чи головне ім'я:(2)
         (b) надане чи вторинне ім'я (імена):(2)
     3.2 Якщо володілець є юридичною особою, її повне офіційне
         найменування:
3.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
         -----
     3.4 |   | Помітити цей квадрат, якщо є кілька володільців;
         ----- у цьому разі зазначити їх на додатковому аркуші і
               навести стосовно кожного з них дані, зазначені в
               підпунктах 3.1 або 3.2 і 3.3.
 -----------------------------------------------------------------
     4. Представник володільця
4.1 Ім'я:
4.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
4.3 Порядковий номер довіреності:(3)
 -----------------------------------------------------------------
     5. Адреса володільця для листування
 -----------------------------------------------------------------
6. Товари та (або) послуги(4)
         -----
     6.1 |   | Заявляється продовження для всіх товарів і (або)
         ----- послуг, охоплених реєстрацією.
         -----
     6.2 |   | Заявляється продовження для таких товарів і (або)
         ----- послуг, охоплених реєстрацією:(5)
         -----
     6.3 |   | Заявляється продовження для всіх товарів і (або)
         ----- послуг, охоплених реєстрацією, за виключенням
               таких:(6)
         -----
     6.4 |   | Помітити цей квадрат, якщо місця над ним
         ----- недостатньо та використовувати додатковий аркуш.
 -----------------------------------------------------------------
7. Інша особа, крім володільця або представника володільця,
        яка подає цю заяву про продовження(7)
        -----
        |   | Помітити цей квадрат, якщо заява про продовження
        ----- подана іншою особою, крім володільця або
              представника володільця.
     7.1 Якщо ця особа є фізичною особою, її
         (a) прізвище чи головне ім'я:
         (b) надане чи вторинне ім'я (імена):
     7.2 Якщо особа є юридичною особою, її повне офіційне
         найменування:
7.3 Адреса (включаючи поштовий індекс і назву країни):
 Телефон(и) N(N):        Телефакс(и) N(N):      Електронна адреса:
 (з територіальним       (з територіальним
 кодом)                  кодом)
 -----------------------------------------------------------------
     8. Підпис або печатка
     8.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує, чи печатка якої
         використовується:
     8.2 Помітити відповідний квадрат залежно від того, чий чи
         від імені кого проставляється підпис або
         використовується печатка
               -----
         8.2.1 |   | володільця.
               -----
               -----
         8.2.2 |   | представника володільця.
               -----
               -----
         8.2.3 |   | особи, зазначеної в підпункті 7.
               -----
8.3 Дата підписання чи скріплення печаткою:
8.4 Підпис або печатка:
 -----------------------------------------------------------------
     9. Збір
     9.1 Валюта і розмір збору, сплаченого у зв'язку з цією
         заявою про продовження:
9.2 Спосіб оплати:
 -----------------------------------------------------------------
     10. Додаткові аркуші та додатки
         -----
         |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаткові аркуші
         ----- та (або) додатки, і зазначити загальну
               кількість таких аркушів і (або) додатків:
 -----------------------------------------------------------------
---------------
(1) Тут може бути зазначено номер для посилання, наданий цій заяві про продовження володільцем і (або) номер для посилання, наданий їй представником.
(2) Імена, які слід зазначити в "a" й "b", є іменами, зареєстрованими в реєстрації, якої стосується ця заява.
(3) Не заповнювати, якщо довіреність не має чи поки що не має наданого порядкового номера, або порядковий номер ще не відомий володільцю та (або) заявнику чи представнику.
(4) Помітити тільки один із квадратів 6.1, 6.2 або 6.3.
(5) Перелік товарів і (або) послуг, стосовно яких заявляється продовження, слід надати в тому вигляді, як його зазначено в реєстрації (згруповано відповідно до класів Ніццької класифікації (995_066) , починаючи із зазначення номеру відповідного класу, а якщо товари або послуги відносяться до кількох класів, вони представляються у порядку класів цієї Класифікації).
(6) Товари та (або) послуги, стосовно яких не заявлено продовження, якщо вони стосуються кількох класів Ніццької класифікації (995_066) , повинні бути згруповані відповідно до класів цієї Класифікації, починаючи із зазначення номера відповідного класу, і надані у відповідному порядку класів цієї Класифікації.
(7) Інша особа, крім володільця або представника володільця, може подати заяву про продовження лише з дозволу відповідної Договірної сторони. Тому цей підпункт не може бути заповнено, якщо Договірна сторона, Установу якої зазначено на першій сторінці цієї заяви про продовження, не допускає, щоб заява про продовження подавалася іншою особою, крім володільця або представника володільця.

ТИПОВА МІЖНАРОДНА ФОРМА N 9

                              ЗАЯВА
                     ПРО РЕЄСТРАЦІЮ ЛІЦЕНЗІЇ
        стосовно заявки (заявок) та (або) зареєстрованого
                  знака (зареєстрованих знаків)
               подано до Установи _________________
        --------------------------------------------------
        |        ЛИШЕ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ УСТАНОВОЮ         |
        --------------------------------------------------
        --------------------------------------------------
        |Зазначення володільця (заявника) та (або)       |
        |ліцензіата для посилання(1) ___________________ |
        |                                                |
        |Зазначення представника володільця (заявника)   |
        |для посилання: ________________________________ |
        |                                                |
        |Ліцензіата(1): ________________________________ |
        --------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------
     1. Заява
        -----
        |   | Цим заявляється реєстрація факту, що реєстрація
        ----- (реєстрації) та (або) заявка (заявки), зазначена
              (зазначені) у цій заяві, є предметом ліцензії.
 -----------------------------------------------------------------
2. Відповідна реєстрація (відповідні реєстрації) та (або)
        заявка (заявки)
        Ця заява стосується такої реєстрації (реєстрацій) та (або)
        заявки (заявок):
     2.1 Номер реєстрації (номери реєстрацій) та (або) заявки
         (заявок):
         -----
     2.2 |   | Якщо місця під підпунктом 2.1 недостатньо, помітити
         ----- цей квадрат і навести таку інформацію на
               додатковому аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
3. Володілець (володільці)/заявник (заявники)
     3.1 Якщо володілець (заявник) є фізичною особою, його
         (a) прізвище чи головне ім'я:(2)
         (b) надане чи вторинне ім'я (імена):(2)
3.2 Якщо володілець (заявник) є юридичною особою,
         (а) повне офіційне найменування:
         (б) правовий статус юридичної особи:
         (в) державу та, за необхідності, територіальну одиницю
             в складі цієї держави, за законом якої юридичну
             особу створено:
3.3. Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(3)    Телефакс(и) N(N):(3)    Електронна адреса:
         -----
     3.4 |   | Помітити цей квадрат якщо є кілька володільців
         ----- (заявників); у цьому разі зазначити їх на
               додатковому аркуші і навести стосовно кожного з них
               дані, зазначені в підпунктах 3.1 або 3.2 і 3.3.
 -----------------------------------------------------------------
     4. Представник володільця (володільців)/заявника (заявників)
4.1 Ім'я:
4.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(4)    Телефакс(и) N(N):(4)    Електронна адреса:
     4.3 Реєстраційний номер, якщо представник зареєстрований в
         Установі
4.4 Порядковий номер довіреності:(5)
 -----------------------------------------------------------------
     5. Адреса для листування володільця (володільців)/заявника
        (заявників)(6)
 -----------------------------------------------------------------
     6. Ліцензіат
     6.1 Якщо ліцензіат є фізичною особою, його
         (a) прізвище чи головне ім'я:
         (b) надане чи вторинне ім'я (імена):
6.2 Якщо ліцензіат є юридичною особою,
         (а) повне офіційне найменування:
         (б) правовий статус юридичної особи:
         (в) державу та, за необхідності, територіальну одиницю в
             складі цієї держави, за законом якої юридичну особу
             створено:
6.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):)(7)    Телефакс(и) N(N):(7)   Електронна адреса:
6.4 Держава громадянства ліцензіата:
6.5 Держава постійного місця проживання ліцензіата:
     6.6 Держава дійсного та ефективного промислового чи
         торговельного підприємства:
         ліцензіата:
         -----
     6.7 |   | Помітити цей квадрат, якщо є кілька ліцензіатів; у
         ----- цьому разі зазначити кожного додаткового ліцензіата
               на окремому аркуші й навести стосовно кожного з них
               дані, зазначені в підпунктах 6.1-6.6.
 -----------------------------------------------------------------
     7. Представник ліцензіата
7.1 Ім'я:
7.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(8)     Телефакс(и) N(N):(8)   Електронна адреса:
     7.3 Реєстраційний номер, якщо представник зареєстрований в
         Установі
7.4 Порядковий номер довіреності:(9)
 -----------------------------------------------------------------
8. Адреса для листування ліцензіата(10)
 -----------------------------------------------------------------
9. Товари та (або) послуги, на які видано ліцензію(11)
         -----
     9.1 |   | Ліцензію видано на всі товари та (або) послуги,
         ----- перелічені в реєстрації (реєстраціях) та (або)
               заявці (заявках), які вказано в пункті 2.
         -----
     9.2 |   | Лише одну реєстрацію та (або) заявку зазначено у
         ----- пункті, і ліцензію видано лише на деякі товари
               та (або) послуги, перелічені в цій реєстрації
               або заявці. Ліцензія охоплює такі товари й (або)
               послуги:
         -----
     9.3 |   | Кілька реєстрацій та (або) заявок зазначено в
         ----- пункті 2, і принаймні в одній з них ліцензія
               охоплює не всі товари та (або) послуги, перелічені
               в ній. У такому разі зазначити на додатковому
               аркуші окремо стосовно кожної заявки та (або)
               реєстрації, чи охоплює ліцензія всі товари та (або)
               послуги або лише деякі з них.
 -----------------------------------------------------------------
10. Вид ліцензії(11)
          -----
     10.1 |   | виключна ліцензія
          -----
          -----
     10.2 |   | одинична ліцензія
          -----
          -----
     10.3 |   | невиключна ліцензія
          -----
          -----
     10.4 |   | ліцензія стосується лише такої частини території,
          ----- яку охоплює реєстрація:
 -----------------------------------------------------------------
     11. Строк дії ліцензії
          -----
     11.1 |   | Ліцензію обмежено в часі й видано з ______________
          ----- по _______________.
                 -----
          11.1.1 |   | Ліцензія підлягає автоматичному
                 ----- продовженню.
          -----
     11.2 |   | Ліцензію видано на необмежений строк.
          -----
 -----------------------------------------------------------------
12. Підпис або печатка(12)
     12.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує, чи печатка якої
          використовується:
     12.2 Помітити відповідний квадрат залежно від того, чий
          чи від імені кого проставляється підпис або
          використовується печатка
                 -----
          12.2.1 |   | володільця та (або) заявника
                 -----
                 -----
          12.2.2 |   | ліцензіата
                 -----
                 -----
          12.2.3 |   | представника
                 -----
12.3 Дата підписання чи скріплення печаткою:
12.4 Підпис або печатка:
 -----------------------------------------------------------------
     13. Збір
     13.1 Валюта і розмір збору, сплаченого у зв'язку із цією
          заявою:
13.2 Спосіб оплати:
 -----------------------------------------------------------------
     14. Додаткові аркуші
         -----
         |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаткові аркуші,
         ----- й зазначити загальну кількість таких аркушів:
 -----------------------------------------------------------------
---------------
(1) Тут може бути надано зазначення для посилання, надане цій заяві володільцем (заявником) і (або) ліцензіатом, та (або) зазначення для посилання, надане їй представником.
(2) Імена, які слід зазначити в "a" й "b", є іменами, наведеними в реєстрі Установи стосовно володільця (заявника) реєстрації (реєстрацій)/заявки (заявок), якої стосується ця заява.
(3) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, володілець (заявник) чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни й області.
(4) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, володілець (заявник) чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни й області.
(5) Не заповнюється, якщо довіреність не має чи поки що не має наданого порядкового номера або порядковий номер ще не відомий володільцю (заявнику) чи представнику.
(6) Відповідно до підпункту "b" пункту 2 статті 4 адреса для листування повинна бути зазначена в підпункті 5, якщо володілець (заявник) не має або не зазначив постійного місця проживання або дійсного та ефективного промислового чи торговельного підприємства на території Договірної сторони, Установу якої зазначено на першій сторінці цієї заяви, за винятком коли представника зазначено в підпункті 4.
(7) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, ліцензіат чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни й області.
(8) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, ліцензіат чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни й області.
(9) Не заповнювати, якщо довіреність не має чи поки що не має порядкового номера або порядковий номер ще невідомий ліцензіату чи представнику.
(10) Відповідно до підпункту "b" пункту 2 статті 4 адреса для листування повинна бути зазначена у пункті 8, якщо ліцензіат не має або не зазначив постійне місце проживання або дійсне і ефективне промислове чи торговельне підприємство на території Договірної сторони, Установу якої зазначено на першій сторінці заяви, за винятком коли представника зазначено у підпункті 7.
(11) Помітити відповідний квадрат.
(12) Якщо кілька осіб підписують чи печатки яких використовуються, усі відомості відповідно до підпунктів 12.1-12.4 повинні бути надані на додатковому аркуші.

ТИПОВА МІЖНАРОДНА ФОРМА N 10

                        ЗАЯВА ПРО ЛІЦЕНЗІЮ
        стосовно заявки (заявок) та (або) зареєстрованого
                  знака (зареєстрованих знаків)
              подано до Установи __________________
        --------------------------------------------------
        |        ЛИШЕ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ УСТАНОВОЮ         |
        --------------------------------------------------
        --------------------------------------------------
        |Зазначення володільця, заявника та (або)        |
        |ліцензіата для посилання(1) ___________________ |
        |                                                |
        |Зазначення представника володільця (заявника)   |
        |для посилання: ________________________________ |
        |                                                |
        |Ліцензіата(1): ________________________________ |
        --------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------
     1. Заява
        Цим володілець (володільці)/заявник (заявники) і
        ліцензіат (ліцензіати) заявляють, що реєстрація
        (реєстрації) та (або) заявка (заявки), зазначені нижче,
        є предметом ліцензії.
 -----------------------------------------------------------------
2. Відповідна реєстрація (відповідні реєстрації) та (або)
        заявка (заявки)
        Ця заява стосується такої реєстрації (таких реєстрацій) та
        (або) заявки (заявок):
     2.1 Номер реєстрації (номери реєстрацій) та (або) заявки
         (заявок):
         -----
     2.2 |   | Якщо місця під підпунктом 2.1 недостатньо, помітити
         ----- цей квадрат і навести таку інформацію на
               додатковому аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
3. Володілець (володільці)/заявник (заявники)
     3.1 Якщо володілець (заявник) є фізичною особою, його
         a) прізвище чи головне ім'я:(2)
         b) надане чи вторинне ім'я (імена):(2)
3.2 Якщо володілець (заявник) є юридичною особою,
         a) повне офіційне найменування:
         b) правовий статус юридичної особи:
         c) державу та, за необхідності, територіальну одиницю
            в складі цієї держави, за законом якої юридичну
            особу створено:
3.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(3)    Телефакс(и) N(N):(3)    Електронна адреса:
         -----
     3.4 |   | Помітити цей квадрат якщо є кілька володільців
         ----- (заявників); у цьому разі зазначити володільців
               (заявників) на окремому аркуші і навести стосовно
               кожного з них дані, зазначені в підпунктах 3.1
               або 3.2 і 3.3.
 -----------------------------------------------------------------
     4. Представник володільця (володільців)/заявника (заявників)
4.1 Ім'я:
4.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(4)    Телефакс(и) N(N):(4)    Електронна адреса:
     4.3 Реєстраційний номер, якщо представника зареєстровано в
         Установі:
4.4 Порядковий номер довіреності:
 -----------------------------------------------------------------
     5. Ліцензіат
     5.1 Якщо ліцензіат є фізичною особою, його
         (a) прізвище чи головне ім'я:
         (b) надане чи вторинне ім'я (імена):
5.2 Якщо ліцензіат є юридичною особою,
         (а) повне офіційне найменування:
         (б) правовий статус юридичної особи:
         (в) державу та, за необхідності, територіальну одиницю в
             складі цієї держави, за законом якої юридичну особу
             створено:
5.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(5)    Телефакс(и) N(N):(5)    Електронна адреса:
 (з територіальним      (з територіальним
 кодом)                 кодом)
5.4 Держава громадянства ліцензіата:
5.5 Держава постійного місця проживання ліцензіата:
     5.6 Держава дійсного та ефективного промислового чи
         торговельного підприємства: ліцензіата:
         -----
     5.7 |   | Помітити цей квадрат якщо є кілька ліцензіатів;
         ----- у цьому разі зазначити кожного додаткового
               ліцензіата на окремому аркуші й навести стосовно
               кожного з них дані, зазначені в підпунктах 5.1-5.6.
 -----------------------------------------------------------------
     6. Представник ліцензіата
6.1 Ім'я:
6.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(6)    Телефакс(и) N(N):(6)    Електронна адреса:
 (з територіальним      (з територіальним
 кодом)                 кодом)
     6.3 Реєстраційний номер, якщо представника зареєстровано в
         Установі
6.4 Порядковий номер довіреності:(7)
 -----------------------------------------------------------------
7. Товари та (або) послуги, на які видано ліцензію(8)
         -----
     7.1 |   | Ліцензія видана на всі товари та (або) послуги,
         ----- перелічені в реєстрації (реєстраціях) та (або)
               заявці (заявках), указаній в пункті 2.
         -----
     7.2 |   | Тільки одну реєстрацію або заявку зазначено в
         ----- пункті 2 й ліцензію видано лише на деякі товари та
               (або) послуги, перелічені в цій реєстрації або
               заявці. Ліцензія охоплює такі товари й (або)
               послуги:
         -----
     7.3 |   | Кілька реєстрацій та (або) заявок зазначено в
         ----- пункті 2 й принаймні в одній з них ліцензія охоплює
               не всі товари та (або) послуги, перелічені в ній.
               У цьому разі зазначити на додатковому аркуші окремо
               стосовно кожної реєстрації та (або) заявки, чи
               охоплює ліцензія всі товари та (або) послуги або
               лише деякі з них.
 -----------------------------------------------------------------
8. Вид ліцензії(8)
         -----
     8.1 |   | виключна ліцензія
         -----
         -----
     8.2 |   | одинична ліцензія
         -----
         -----
     8.3 |   | невиключна ліцензія
         -----
         -----
     8.4 |   | ліцензія стосується лише певної частини території,
         ----- яку охоплює реєстрація:
 -----------------------------------------------------------------
9. Строк дії ліцензії(8)
         -----
     9.1 |   | Ліцензію обмежено в часі й видано з _______________
         ----- по ____________________.
               -----
         9.1.1 |   | Ліцензія підлягає автоматичному продовженню.
               -----
         -----
     9.2 |   | Ліцензію видано на необмежений строк.
         -----
 -----------------------------------------------------------------
10. Підписи й печатки(9)
     10.1 Підпис чи печатка володільця (заявника) (підписи чи
          печатки володільців (заявників)):
         10.1.1 Ім'я володільця (заявника), або, якщо володілець
                (заявник) є юридичною особою, - ім'я особи, яка
                діє від імені володільця (заявника):
         10.1.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
         10.1.3 Підпис або печатка:
     10.2 Підпис чи печатка ліцензіата (підписи чи печатки
          ліцензіатів):
          10.2.1 Ім'я ліцензіата, або якщо ліцензіат є юридичною
                 особою, ім'я особи, яка діє від імені ліцензіата:
          10.2.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
          10.2.3 Підпис або печатка:
     10.3 Підпис або печатка представника володільця
          (володільців)/заявника (заявників):
          10.3.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує чи печатка якої
                 використовується:
          10.3.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
          10.3.3 Підпис або печатка:
     10.4 Підпис або печатка представника ліцензіата
          (ліцензіатів):
          10.4.1 Ім'я фізичної особи, яка поставила підпис, або
                 печатка якої використовується:
          10.4.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
          10.4.3 Підпис або печатка:
 -----------------------------------------------------------------
     11. Додаткові аркуші
         -----
         |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаткові аркуші й
         ----- зазначити загальну кількість таких аркушів:
 -----------------------------------------------------------------
---------------
(1) Тут може бути надано зазначення для посилання, надане цій заяві володільцем (заявником) і (або) ліцензіатом та (або) зазначення, надане їй представником.
(2) Імена, які слід зазначити в "a" й "b", є іменами, наведеними в реєстрі Установи стосовно володільця (заявника) реєстрації (реєстрацій)/заявки (заявок), якої стосується ця заява.
(3) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, володілець (заявник) чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни і області.
(4) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, володілець (заявник) чи представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни і області.
(5) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, володілець (заявник) чи представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано , то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни й області.
(6) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, володілець (заявник) чи представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни і області.
(7) Не заповнюється, якщо довіреність не має чи поки що не має наданого порядкового номера, або порядковий номер ще не відомий ліцензіату чи представнику.
(8) Помітити відповідний квадрат.
(9) Якщо кілька осіб підписують, чи печатки яких використовуються, усі відомості відповідно до підпунктів 10.1-10.4 повинні бути надані на додатковому аркуші.

ТИПОВА МІЖНАРОДНА ФОРМА N 11

                              ЗАЯВА
                        ПРО ЗМІНУ ЛІЦЕНЗІЇ
        стосовно заявки (заявок) та (або) зареєстрованого
                  знака (зареєстрованих знаків)
                  подано до Установи ___________
        --------------------------------------------------
        |        ЛИШЕ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ УСТАНОВОЮ         |
        --------------------------------------------------
        --------------------------------------------------
        |Зазначення володільця (заявника) та (або)       |
        |ліцензіата для посилання(1) ___________________ |
        |                                                |
        |Зазначення представника володільця (заявника)   |
        |для посилання: ________________________________ |
        |                                                |
        |Ліцензіата(1): ________________________________ |
        --------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------
     1. Заява
        Цим володілець (володільці)/заявник (заявники) й
        ліцензіат (ліцензіати) повідомляють, що реєстрація
        (реєстрації) та (або) заявка (заявки), зазначені нижче, є
        предметом зміни ліцензії.
 -----------------------------------------------------------------
2. Відповідна реєстрація (відповідні реєстрації) та (або)
        заявка(заявки):
        Ця заява стосується такої реєстрації (таких реєстрацій) та
        (або) заявки (заявок):
     2.1 Номер реєстрації (номери реєстрацій) та (або) заявки
         (заявок):
         -----
     2.2 |   | Якщо місця під підпунктом 2.1 недостатньо, помітити
         ----- цей квадрат і надати таку інформацію на додатковому
               аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
3. Володілець (володільці)/заявник (заявники)
     3.1 Якщо володілець (заявник) є фізичною особою, їх
         a) прізвище чи головне ім'я:
         b) надане чи вторинне ім'я (імена):(2)
3.2 Якщо володілець (заявник) є юридичною особою,
         a) повне офіційне найменування:
         b) правовий статус юридичної особи:
         c) державу та, за необхідності, територіальну одиницю у
            складі цієї держави, за законом якої юридичну особу
            створено:
3.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(3)     Телефакс(и) N(N):(3)   Електронна адреса:
         -----
     3.4 |   | Помітити цей квадрат, якщо є кілька володільців
         ----- (заявників); у цьому разі зазначити додаткових
               володільців (заявників) на окремому аркуші та
               навести стосовно кожного з них дані, зазначені в
               підпунктах 3.1 або 3.2 і 3.3.
 -----------------------------------------------------------------
     4. Представник володільця (володільців)/заявника (заявників)
4.1 Ім'я:
4.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(4)     Телефакс(и) N(N):(4)   Електронна адреса:
     4.3 Реєстраційний номер, якщо представника зареєстровано в
         Установі:
4.4 Порядковий номер довіреності:
 -----------------------------------------------------------------
     5. Ліцензіат
     5.1 Якщо ліцензіат є фізичною особою, його
         (a) прізвище чи головне ім'я:
         (b) надане чи вторинне ім'я (імена):
     5.2 Якщо ліцензіат є юридичною особою
         (а) повне офіційне найменування:
         (б) правовий статус юридичної особи:
         (в) державу та, за необхідності, територіальну одиницю в
             складі цієї держави, за законом якої юридичну особу
             створено:
5.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(5)     Телефакс(и) N(N):(5)   Електронна адреса:
5.4 Держава громадянства ліцензіата:
5.5 Держава постійного місця проживання ліцензіата:
     5.6 Держава дійсного та ефективного промислового чи
         торговельного підприємства: ліцензіата:
         -----
     5.7 |   | Помітити цей квадрат, якщо є кілька ліцензіатів; у
         ----- цьому разі зазначити кожного додаткового ліцензіата
               на окремому аркуші й навести стосовно кожного з них
               дані, зазначені в підпунктах 5.1-5.6.
 -----------------------------------------------------------------
     6. Представник ліцензіата
6.1 Ім'я:
6.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(6)     Телефакс(и) N(N):(6)   Електронна адреса:
     6.3 Реєстраційний номер, якщо представника зареєстровано в
         Установі:
6.4 Порядковий номер довіреності:(7)
 -----------------------------------------------------------------
     7. Товари та (або) послуги, для яких ліцензію змінено
        Характер та об'єм зміни зазначений на окремому аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
8. Вид ліцензії(8)
         -----
     8.1 |   | Змінена ліцензія є виключною ліцензією.
         -----
         -----
     8.2 |   | Змінена ліцензія є одиничною ліцензією.
         -----
         -----
     8.3 |   | Змінена ліцензія є невиключною.
         -----
         -----
     8.4 |   | Змінена ліцензія стосується лише певної частини
         ----- території, яку охоплює реєстрація:
 -----------------------------------------------------------------
9. Строк дії ліцензії(8)
         -----
     9.1 |   | Змінену ліцензію обмежено в часі й видано
         ----- з _______________ по _____________________.
               -----
         9.1.1 |   | Змінена ліцензія підлягає автоматичному
               ----- продовженню.
         -----
     9.2 |   | Змінену ліцензію видано на необмежений строк.
         -----
 -----------------------------------------------------------------
10. Підписи або печатки(9)
     10.1 Підпис чи печатка володільця (заявника) (підписи чи
          печатки володільців (заявників))
          10.1.1 Ім'я володільця (заявника), або якщо володілець
                 (заявник) є юридичною особою, ім'я особи, яка діє
                 від імені володільця (заявника).
          10.1.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
          10.1.3 Підпис або печатка:
     10.2 Підпис чи печатка ліцензіата (підписи чи печатки
          ліцензіатів)
          10.2.1 Ім'я ліцензіата, або якщо ліцензіат є юридичною
                 особою, ім'я особи, яка діє від імені ліцензіата:
          10.2.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
          10.2.3 Підпис або печатка:
     10.3 Підпис або печатка представника володільця
          (володільців)/заявника (заявників):
          10.3.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує, чи печатка
                 якої використовується:
          10.3.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
          10.3.3 Підпис або печатка:
     10.4 Підпис або печатка представника ліцензіата
          (ліцензіатів):
          10.4.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує, чи печатка
                 якої використовується:
          10.4.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
          10.4.3 Підпис або печатка:
 -----------------------------------------------------------------
     11. Додаткові аркуші
         -----
         |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаткові аркуші
         ----- й зазначити загальну кількість таких аркушів:
 -----------------------------------------------------------------
---------------
(1) Тут може бути надано зазначення для посилання, надане цій заяві володільцем (заявником) і (або) ліцензіатом, та (або) зазначення, надане їй представником.
(2) Імена, які слід зазначити в "a" й "b", є іменами, наведеними в реєстрі Установи стосовно володільця (заявника) реєстрації (реєстрацій)/заявки (заявок), якої стосується ця заява.
(3) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, володілець (заявник) чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни й області.
(4) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, володілець (заявник) чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни й області.
(5) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, ліцензіат чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни й області.
(6) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, ліцензіат чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни й області.
(7) Не заповнюється, якщо довіреність не має чи поки ще не має наданого порядкового номера, або якщо такий номер ще не відомий ліцензіату чи представнику.
(8) Помітити відповідний квадрат.
(9) Якщо кілька осіб підписують, чи печатки яких використовуються, усі відомості відповідно до підпунктів 10.1-10.4 повинні бути надані на додатковому аркуші.

ТИПОВА МІЖНАРОДНА ФОРМА N 12

                              ЗАЯВА
                     ПРО АНУЛЮВАННЯ ЛІЦЕНЗІЇ
        стосовно заявки (заявок) та (або) зареєстрованого
                  знака (зареєстрованих знаків)
               подано до Установи _________________
        --------------------------------------------------
        |        ЛИШЕ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ УСТАНОВОЮ         |
        --------------------------------------------------
        --------------------------------------------------
        |Зазначення володільця (заявника) та (або)       |
        |ліцензіата для посилання(1) ___________________ |
        |                                                |
        |Зазначення представника володільця (заявника)   |
        |для посилання: ________________________________ |
        |                                                |
        |Ліцензіата:    ________________________________ |
        --------------------------------------------------
 -----------------------------------------------------------------
     1. Заява
        Цим володілець (володільці)/заявник (заявники) і
        ліцензіат (ліцензіати) заявляють, що реєстрація
        (реєстрації) та (або) заявка (заявки), зазначені нижче, є
        предметом анулювання ліцензії.
 -----------------------------------------------------------------
2. Відповідна реєстрація (відповідні реєстрації) та (або)
        заявка (заявки):
        Ця заява стосується такої реєстрації (таких реєстрацій) та
        (або) заявки (заявок):
     2.1 Номер реєстрації (номери реєстрацій) та (або) заявки
         (заявок):
         -----
     2.2 |   | Якщо місця під підпунктом 2.1 недостатньо, помітити
         ----- цей квадрат і навести таку інформацію на
               додатковому аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
3. Володілець (володільці)/заявник (заявники)
     3.1 Якщо володілець (заявник) є фізичною особою, його
         a) прізвище чи головне ім'я:(2)
         b) надане чи вторинне ім'я (імена):(2)
     3.2 Якщо володілець (заявник) є юридичною особою
         a) повне офіційне найменування:
         b) правовий статус юридичної особи:
         c) державу та, з необхідності, територіальну одиницю в
            складі цієї держави, за законом якої юридичну особу
            створено:
3.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(3)     Телефакс(и) N(N):(3)   Електронна адреса:
         -----
     3.4 |   | Помітити цей квадрат якщо є кілька володільців
         ----- (заявників); у цьому разі зазначити додаткових
               володільців (заявників) на окремому аркуші та
               навести стосовно кожного з них дані, зазначені в
               підпунктах 3.1 або 3.2 і 3.3.
 -----------------------------------------------------------------
     4. Представник володільця (володільців)/заявника (заявників)
4.1 Ім'я:
4.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(4)     Телефакс(и) N(N):(4)   Електронна адреса:
     4.3 Реєстраційний номер, якщо представник зареєстрований в
         Установі:
4.4 Порядковий номер довіреності:
 -----------------------------------------------------------------
     5. Ліцензіат
     5.1 Якщо ліцензіат є фізичною особою, його
         a) прізвище чи головне ім'я:
         b) надане чи вторинне ім'я (імена):
     5.2 Якщо ліцензіат є юридичною особою
         a) повне офіційне найменування юридичної особи:
         b) правовий статус юридичної особи:
         c) державу та, за необхідності, територіальну одиницю в
            складі цієї держави, за законом якої юридичну особу
            створено:
5.3 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(5)     Телефакс(и) N(N):(5)   Електронна адреса:
5.4 Держава громадянства ліцензіата:
5.5 Держава постійного місця проживання ліцензіата:
     5.6 Держава дійсного та ефективного промислового чи
         торговельного підприємства: ліцензіата:
         -----
     5.7 |   | Помітити цей квадрат якщо є кілька ліцензіатів; у
         ----- цьому разі зазначити кожного додаткового ліцензіата
               на окремому аркуші й навести стосовно кожного з них
               дані, зазначені в підпунктах 5.1-5.6.
 -----------------------------------------------------------------
     6. Представник ліцензіата
6.1 Ім'я:
6.2 Адреса (у тому числі поштовий індекс і назва країни):
 Телефон(и) N(N):(6)     Телефакс(и) N(N):(6)   Електронна адреса:
     6.3 Реєстраційний номер, якщо представника зареєстровано в
         Установі:
6.4 Порядковий номер довіреності:(7)
 -----------------------------------------------------------------
     7. Товари та (або) послуги, для яких ліцензія анулюється
        Характер та об'єм анулювання зазначений на окремому
        аркуші.
 -----------------------------------------------------------------
8. Підписи або печатка(8)
     8.1 Підпис (підписи) або печатка (печатки) володільця
         (володільців)/заявника (заявників):
         8.1.1 Ім'я володільця (заявника), або якщо володілець
               (заявник) є юридичною особою, ім'я особи, яка діє
               від імені володільця (заявника):
         8.1.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
         8.1.3 Підпис або печатка:
     8.2 Підпис чи печатка ліцензіата (підписи чи печатки
         ліцензіатів):
         8.2.1 Ім'я ліцензіата або, якщо ліцензіат є юридичною
               особою, ім'я особи, яка діє від імені ліцензіата:
         8.2.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
         8.2.3 Підпис або печатка:
     8.3 Підпис чи печатка представника володільця (володільців)/
         заявника (заявників):
         8.3.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує чи печатка якої
                використовується:
         8.3.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
         8.3.3 Підпис або печатка:
     8.4 Підпис чи печатка представника ліцензіата
         (ліцензіатів):
         8.4.1 Ім'я фізичної особи, яка підписує чи печатка якої
               використовується:
         8.4.2 Дата підписання чи скріплення печаткою:
         8.4.3 Підпис або печатка:
 -----------------------------------------------------------------
     9. Додаткові аркуші
        -----
        |   | Помітити цей квадрат, якщо є додаткові аркуші, й
        ----- зазначити загальну кількість таких аркушів:
 -----------------------------------------------------------------
---------------
(1) Тут може бути надано зазначення для посилання, надане цій заяві володільцем (заявником) і (або) ліцензіатом та (або) зазначення, надане їй представником.
(2) Імена, які слід зазначити в "a" й "b", є іменами, наведеними в реєстрі Установи стосовно володільця (заявника) реєстрації (реєстрацій)/заявки (заявок), якої стосується ця заява.
(3) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, володілець (заявник) чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни й області.
(4) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, володілець (заявник) чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (в разі необхідності) територіальний код країни й області.
(5) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, ліцензіат чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни й області.
(6) Навіть якщо Установа вирішить запитати таку інформацію, ліцензіат чи його представник має право не надавати таких відомостей. Якщо їх надано, то вони повинні включати (у разі необхідності) територіальний код країни й області.
(7) Не заповнюється, якщо довіреність не має або поки що не має порядкового номера, або порядковий номер ще не невідомий ліцензіату або представнику.
(8) Якщо кілька осіб підписують, чи печатки яких використовуються, усі відомості відповідно до підпунктів 8.1-8.4 повинні бути надані на додатковому аркуші.

Инструкция

к Сингапурскому договору о законах по товарным знакам

(Сингапур, 27 марта 2006 года)

Правило 1

Сокращенные выражения

1) (Сокращенные выражения, определения которых содержатся в Инструкции) Для целей настоящей, если явно не указано иное:
i) "Договор" означает Сингапурский договор о законах по товарным знакам (995_h54) ;
ii) "статья" относится к определенной статье Договора (995_h54) ;
iii) "исключительная лицензия" означает лицензию, которая выдается только одному лицензиату и которая исключает возможность использования знака владельцем и выдачи лицензии любым другим лицам;
iv) "единственная лицензия" означает лицензию, которая выдается только одному лицензиату и которая исключает возможность выдачи владельцем лицензий любому лицу, но не исключает возможности использования знака владельцем;
v) "неисключительная лицензия" означает лицензию, которая не исключает возможности владельца использовать знак или выдавать лицензии любому другому лицу.
2) (Сокращенные выражения, определения которых содержатся в Договоре) Сокращенные выражения, определения которых содержатся в статье 1 для целей Договора (995_h54) , имеют такое же значение и для целей Инструкции.

Правило 2

Способ указания имен и адресов

1) (Имена)
a) При необходимости указания имени лица любая Договаривающаяся Сторона может требовать:
i) если лицо является физическим - чтобы указывалась фамилия или основная фамилия и имя или дополнительное имя или имена этого лица, либо, по его выбору, имя или имена, обычно используемые указанным лицом;
ii) если лицо является юридическим - чтобы указывалось полное официальное наименование этого юридического лица.
b) При необходимости указания имени представителя, которым является фирма или товарищество, любая Договаривающаяся Сторона в качестве такового признает указание, которое обычно использует такая фирма или товарищество.
2) (Адреса)
a) При необходимости указания адреса лица любая Договаривающаяся Сторона может требовать, чтобы адрес был указан таким образом, чтобы удовлетворять обычным требованиям быстрой почтовой доставки по указанному адресу, и в любом случае содержал все необходимые сведения об административных единицах, включая номер дома или здания, при наличии такового.
b) Если сообщение направляется Ведомству Договаривающейся Стороны от имени двух или нескольких лиц, имеющих различные адреса, Договаривающаяся Сторона может требовать, чтобы в сообщении в качестве адреса для переписки указывался только один адрес.
c) Указание адреса может содержать номер телефона, телефакса и адрес электронной почты, а для целей переписки - также адрес, отличный от адреса, указанного в соответствии с подпунктом "a".
d) Подпункты "a" и "c" применяются к адресам для деловой переписки с учетом соответствующих изменений.
3) (Другие средства идентификации) Любая Договаривающаяся Сторона может потребовать, чтобы в сообщении, направленном Ведомству, указывался номер или другие средства идентификации, если таковые имеются, которые зарегистрированы в отношении заявителя, владельца, представителя или заинтересованного лица в Ведомстве. Ни одна Договаривающаяся Сторона не может отказать в сообщении на основании несоблюдения данного требования, за исключением заявок, поданных в электронной форме.
4) (Используемый шрифт) Любая Договаривающаяся Сторона может требовать, чтобы любое из указаний, упомянутых в пунктах 1-3, было выполнено шрифтом, используемым ее Ведомством.

Правило 3

Подробности в отношении заявки

1) (Стандартные символы) Если заявка содержит заявление о том, что заявитель желает, чтобы знак был зарегистрирован и опубликован с использованием стандартных символов, применяемых Ведомством Договаривающейся Стороны, Ведомство регистрирует и публикует знак, используя такие стандартные символы.
2) (Знак, имеющий притязание на цвет) Если заявка содержит заявление о том, что заявитель хочет испросить охрану цвета в качестве отличительного элемента знака, Ведомство может потребовать, чтобы в заявке указывалось название или код испрашиваемого цвета или цветов, а также указание, применительно к каждому цвету, основных частей знака, имеющих такой цвет.
3) (Количество изображений)
a) Если заявка не содержит заявления о том, что заявитель хочет испросить охрану цвета в качестве отличительного элемента знака, Договаривающаяся Сторона может требовать не более:
i) пяти черно-белых изображений знака, если в соответствии с законодательством этой Договаривающейся Стороны заявка не может содержать или не содержит заявления о том, что заявитель хочет, чтобы знак был зарегистрирован и опубликован с использованием стандартных символов, применяемых Ведомством указанной Договаривающейся Стороны;
ii) одного черно-белого изображения знака, если заявка содержит заявление о том, что заявитель хочет, чтобы знак был зарегистрирован и опубликован с использованием стандартных символов, применяемых Ведомством этой Договаривающейся Стороны.
b) Если заявка содержит заявление о том, что заявитель хочет испросить охрану цвета в качестве отличительного элемента знака, Договаривающаяся Сторона может требовать не более пяти черно-белых и пяти цветных изображений знака.
4) (Объемный знак)
a) Если заявка содержит заявление о том, что знак является объемным, изображение такого знака должно состоять из двухмерного графического или фотографического изображения.
b) По выбору заявителя изображение, представленное в соответствии с подпунктом "a", может состоять из одного или нескольких разных видов знака.
c) Если Ведомство сочтет, что изображение знака, представленное заявителем в соответствии с подпунктом "a", недостаточно отражает особенности объемного знака, оно может предложить заявителю в течение разумного срока, установленного в соответствующем запросе, представить до шести различных видов знака и/или его словесное описание.
d) Если Ведомство сочтет, что различные виды и/или словесное описание знака, упомянутые в подпункте "c", все еще недостаточно отражают особенности объемного знака, оно может предложить заявителю в течение разумного срока, установленного в соответствующем запросе, представить образец знака.
e) Пункт 3 "a"i" и "b" применяется с учетом соответствующих изменений.
5) (Голографический знак, изменяющийся знак, цветовой знак, позиционный знак) Если заявка содержит заявление на регистрацию голографического знака, изменяющегося знака, цветового знака или позиционного знака, Договаривающаяся Сторона может требовать представления одного или нескольких изображений знака и относящихся к знаку подробностей, как предписано законодательством Договаривающейся Стороны.
6) (Знак, представляющий собой невизуальное обозначение) Если заявка содержит заявление о регистрации знака, представляющего собой невизуальное обозначение, Договаривающаяся Сторона может потребовать представления одного или нескольких представлений знака, указания вида знака и относящихся к знаку подробностей, как предписано законодательством Договаривающейся Стороны.
7) (Транслитерация знака) Для целей статьи 3 (1) "a"xiii", если знак состоит из объектов или содержит объект, выполненный иным шрифтом, чем шрифт, используемый Ведомством, или числа, выраженные в иных числительных, чем числительные, используемые Ведомством, может быть потребована транслитерация такого объекта в шрифте и числительных, используемых Ведомством.
8) (Перевод знака) Для целей статьи 3 (1) "a"xiii", если знак состоит или содержит слово или слова на языке, отличном от языка или одного из языков, принятых в Ведомстве Договаривающейся Стороны, может быть потребован перевод этого слова или этих слов на такой язык или один из таких языков.
9) (Сроки для представления доказательств фактического использования знака) Срок, упомянутый в статье 3 (3), составляет не менее шести месяцев, считая с даты принятия заявки Ведомством Договаривающейся Стороны, в которое она подана. С учетом условий, предусмотренных законодательством данной Договаривающейся Стороны, заявитель или владелец имеет право на продление этого срока на последующие шестимесячные периоды, при этом общий срок продления может составлять, по меньшей мере, два с половиной года.

Правило 4

Подробности в отношении представительства и адреса для деловой переписки

1) (Адрес, если представитель назначен) Если представитель назначен, Договаривающаяся Сторона должна рассматривать адрес такого представителя как адрес для деловой переписки.
2) (Адрес, если представитель не назначен) Если представитель не назначен, и заявитель, владелец или другое заинтересованное лицо предусматривает в качестве своего адреса адрес на территории Договаривающейся Стороны, такая Договаривающаяся Сторона должна рассматривать такой адрес, как адрес для деловой переписки.
3) (Срок) Срок, упомянутый в статье 4 (3) "d", исчисляется с даты получения Ведомством соответствующей Договаривающейся Стороны сообщения, упомянутого в этой статье, и составляет не менее месяца, если адрес лица, от имени которого сделано сообщение, находится на территории такой Договаривающейся Стороны, и не менее двух месяцев, если адрес находится вне территории такой Договаривающейся Стороны.

Правило 5

Подробности в отношении даты подачи

1) (Процедура в случае невыполнения требований) Если на дату получения Ведомством заявки она не удовлетворяет каким-либо из требований статьи 5 (1) "a" или (2) "a", Ведомство незамедлительно предлагает заявителю выполнить такие требования в течение срока, указанного в соответствующем запросе, при этом срок составляет, по меньшей мере, один месяц с даты направления запроса, если адрес заявителя находится на территории соответствующей Договаривающейся Стороны, и два месяца, если адрес заявителя находится вне территории соответствующей Договаривающейся Стороны. Выполнение указанных в запросе требований может быть обусловлено уплатой специальной пошлины. Даже в том случае, если Ведомство не направит упомянутый запрос, указанные требования остаются в силе.
2) (Дата подачи в случае исправления) Если в течение срока, указанного в запросе, упомянутом в пункте 1, заявитель выполнит содержащиеся в нем требования и уплатит необходимую специальную пошлину, датой подачи считается дата, на которую Ведомством получены все необходимые указания и элементы, упомянутые в статье 5 (1) "a", и, когда это применимо, ему уплачены требуемые пошлины, упомянутые в статье 5 (2) "a". В противном случае заявка будет считаться неподанной.

Правило 6

Подробности в отношении сообщений

1) (Указания, сопровождающие подпись сообщений на бумаге) Любая Договаривающаяся Сторона может требовать, чтобы подпись физического лица, поставившего подпись, сопровождалась:
i) буквенным указанием фамилии или основной фамилии и имени, или дополнительного имени или имен этого физического лица, либо, по его выбору, имени или имен, обычно используемых им;
ii) указанием должности лица, поставившего подпись, если такая должность не очевидна из прочтения сообщения.
2) (Дата подписи) Любая Договаривающаяся Сторона может требовать, чтобы подпись сопровождалась указанием даты, на которую она поставлена. Если такое указание требуется, но не представлено, датой, на которую подпись считается поставленной, будет дата, на которую сообщение с подписью было получено Ведомством, или, если это разрешает Договаривающаяся Сторона, более ранняя дата.
3) (Подпись сообщения на бумаге) Если сообщение, адресованное Ведомству Договаривающейся Стороны, представлено на бумаге и требуется подпись, эта Договаривающаяся Сторона:
i) должна принять собственноручную подпись, с учетом "iii";
ii) может разрешать вместо собственноручной подписи использование других форм подписи, таких как оттиск или штемпель с подписью, либо использование печати или маркировки со штриховым кодом;
iii) может требовать использования печати вместо собственноручной подписи, если физическое лицо, подписывающее сообщение, является гражданином Договаривающейся Стороны, и адрес такого лица находится на ее территории, или, если юридическое лицо, от имени которого подписывается сообщение, учреждено в соответствии с ее законодательством и имеет либо местонахождение, либо действительное и нефиктивное промышленное или торговое предприятие на ее территории.
4) (Подпись сообщений на бумаге, поданных с использованием электронных средств передачи) Договаривающаяся Сторона, которая предусматривает, чтобы сообщения на бумаге подавались с использованием электронных средств передачи, будет считать любое такое сообщение подписанным, если графическое изображение подписи, принимаемой этой Договаривающейся Стороной согласно пункту 3, появляется на сообщении при его получении.
5) (Оригинал сообщения на бумаге, поданного с использованием электронных средств передачи) Договаривающаяся Сторона, которая предусматривает, чтобы сообщения на бумаге, подавались с использованием электронных средств передачи, может потребовать представления оригинала любого такого сообщения:
i) Ведомству в сопровождении письма, идентифицирующего такую более раннюю передачу, и
ii) в течение срока, составляющего, по крайней мере, один месяц с даты получения Ведомством сообщения, поданного с использованием электронных средств передачи.
6) (Подтверждение подлинности сообщений, поданных в электронной форме) Договаривающаяся Сторона, которая разрешает представление сообщений в электронной форме, может потребовать, чтобы подлинность любого такого сообщения была удостоверена посредством системы электронного удостоверения подлинности, как предписано этой Договаривающейся Стороной.
7) (Дата получения) Каждая Договаривающаяся Сторона вправе определять обстоятельства, при которых получение документов или уплата пошлины должны рассматриваться как получение их Ведомством в случаях, когда документ был получен или оплата произведена:
i) в одном из подразделений Ведомства,
ii) в национальном ведомстве от лица Ведомства Договаривающейся Стороны, если Договаривающаяся Сторона является межправительственной организацией, указанной в статье 26 (1) "ii",
iii) в официальной почтовой службе,
iv) в службе доставки или учреждении, указанном Договаривающейся Стороной,
v) по иному адресу, чем указанные адреса Ведомства.
8) (Электронная подача) С учетом пункта 7, если Договаривающаяся Сторона предусматривает подачу сообщений в электронной форме или электронными средствами передачи и сообщение подано таким образом, дата, на которую Ведомство этой Договаривающейся Стороны получает сообщение в такой форме или такими средствами, рассматривается как дата получения сообщения.

Правило 7

Способ идентификации заявки без ее номера

1) (Способ идентификации) Если требуется, чтобы заявка была идентифицирована номером, но такой номер еще не присвоен или неизвестен заявителю или его представителю, такая заявка будет считаться идентифицированной при наличии:
i) предварительного номера заявки, при наличии такового, присвоенного Ведомством, или
ii) копии заявки, или
iii) представления знака с указанием даты, на которую по достоверным сведениям заявителя или представителя, заявка получена Ведомством, и идентификационного номера, присвоенного заявке заявителем или его представителем.
2) (Запрещение других требований) Ни одна Договаривающаяся Сторона не может требовать выполнения условий, отличных от упомянутых в пункте 1, в целях идентификации заявки, если ее номер еще не присвоен или неизвестен заявителю или его представителю.

Правило 8

Подробности в отношении срока действия регистрации и его продления

Для целей статьи 13 (1) "c" срок, в течение которого может быть представлено заявление о продлении регистрации и уплачена соответствующая пошлина, начинает исчисляться, по меньшей мере, за шесть месяцев до даты, на которую должно быть осуществлено продление, и истекает, по меньшей мере, через шесть месяцев после такой даты. Если заявление о продлении регистрации представлено и/или соответствующие пошлины уплачены после даты, на которую должно быть осуществлено такое продление, любая Договаривающаяся Сторона может предусмотреть в качестве условия принятия такого заявления уплату дополнительной пошлины.

Правило 9

Послабления в случае несоблюдения сроков

1) (Требования относительно продления сроков согласно статье 14 (2) "i") Договаривающаяся Сторона, которая предусматривает продление срока согласно статье 14 (2) "i", должна продлить срок на разумный период времени с даты подачи заявления на продление и может потребовать, чтобы заявление:
i) содержало указание на ходатайствующую Сторону, соответствующее заявление или номер регистрации и испрашиваемый срок, и
ii) было подано в срок, который составляет не менее двух месяцев с даты истечения испрашиваемого срока.
2) (Требования относительно продолжения делопроизводства согласно статье 14 (2) "ii") Договаривающаяся Сторона может требовать, чтобы заявление о продолжении делопроизводства согласно статье 14 (2) "ii":
i) содержало указание на ходатайствующую Сторону, соответствующее заявление или номер регистрации и испрашиваемый срок и
ii) было подано в срок, который должен составлять не менее двух месяцев с даты истечения испрашиваемого срока. Пропущенное действие должно быть завершено в течение того же срока или, если это предусмотрено Договаривающейся Стороной, вместе с заявлением.
3) (Требования относительно восстановления прав согласно статье 14 (2) "iii")
a) Договаривающаяся Сторона может требовать, чтобы заявление о восстановлении прав согласно статье 14 (2) "iii":
i) содержало указание на ходатайствующую Сторону, соответствующее заявление или номер регистрации и испрашиваемый срок, и
ii) содержало факты и доказательства для объяснения причин несоблюдения сроков.
b) Заявление о восстановлении прав должно быть подано в Ведомство в разумные сроки, продолжительность которых определяется Договаривающейся Стороной от даты устранения причин несоблюдения рассматриваемых сроков. Пропущенное действие должно быть завершено в течение того же срока или, если это предусмотрено Договаривающейся Стороной, вместе с заявлением.
с) Договаривающаяся Сторона может предоставить в качестве максимального срока для выполнения требований согласно подпунктам "a" и "b" срок не менее шести месяцев с даты истечения испрашиваемого срока.
4) (Исключения согласно статье 14 (3)) Исключения, относящиеся к статье 14 (3), являются случаями несоблюдения сроков:
i) для которых послабление уже было предоставлено согласно статье 14 (2),
ii) для представления заявления о послаблении согласно статье 14,
iii) для уплаты пошлины за продление,
iv) для совершения действий в апелляционной палате или ином органе по пересмотру, учрежденном в рамках Ведомства,
v) для действий в ходе разбирательства между Сторонами,
vi) для представления заявления согласно статье 3 (1) "a"vii" или заявления согласно статье 3 (1) "a"viii",
vii) для представления заявления, в соответствии с которым согласно законодательству Договаривающейся Стороны, может быть установлена новая дата подачи для заявки, находящейся на рассмотрении, и
viii) для исправления или дополнения приоритетного притязания.

Правило 10

Требования в отношении заявления о регистрации лицензии или изменении, или аннулировании регистрации лицензии

1) (Содержание заявления)
a) Договаривающаяся Сторона может потребовать, чтобы заявление о регистрации лицензии согласно статье 17 (1) включало некоторые или все из перечисленных указаний или элементов:
i) имя и адрес владельца,
ii) имя и адрес представителя, если владелец имеет такового,
iii) адрес для деловой переписки, если владелец имеет таковой,
iv) имя и адрес лицензиата,
v) имя и адрес представителя, если лицензиат имеет такового,
vi) адрес для деловой переписки, если лицензиат имеет таковой,
vii) название государства, гражданином которого является лицензиат, если он является гражданином какого-либо государства; название государства, в котором лицензиат имеет место жительства, при наличии такого, и название государства, в котором лицензиат имеет действительное и нефиктивное промышленное или торговое предприятие, при наличии такового,
viii) правовой характер юридического лица и название государства, если владелец или лицензиат является юридическим лицом, а при необходимости, территориальной единицы в составе такого государства, в соответствии с законодательством которого учреждено указанное юридическое лицо,
ix) регистрационный номер знака, который является предметом лицензии,
x) названия товаров и/или услуг, в отношении которых предоставлена лицензия, сгруппированных по классам Ниццкой классификации (995_066) , при этом каждой группе должен предшествовать номер класса этой Классификации, к которому относится данная группа товаров или услуг, и группа представлена в порядке следования классов указанной Классификации,
xi) указание вида лицензии: исключительная, неисключительная или единственная,
xii) указание, в случае необходимости, на то, что лицензия действует только на части территории, на которую распространяется регистрация, вместе с точным указанием этой части территории,
xiii) срок действия лицензии.
b) Договаривающаяся Сторона может потребовать, чтобы заявление об изменении или аннулировании регистрации лицензии согласно статье 18 (1), содержало несколько или все из следующих указаний или элементов:
i) указания, перечисленные в пунктах "i" - "ix" подпункта "a",
ii) сущность и объем изменений или аннулирования, если изменение или аннулирование касается любого из указаний или элементов, перечисленных в подпункте "a".
2) (Поддерживающие документы для регистрации лицензии)
a) Договаривающаяся Сторона может потребовать, чтобы заявление о регистрации лицензии, по усмотрению ходатайствующей Стороны, сопровождалось одним из следующих документов:
i) выпиской из лицензионного договора, определяющей Стороны и предоставленные согласно лицензии права, удостоверенной государственным нотариусом или любым другим компетентным органом в качестве подлинной выписки из договора, или
ii) незаверенным заявлением о лицензии, содержание которого соответствует содержанию бланка заявления о лицензии, предусмотренного в Инструкции, и подписанного владельцем и лицензиатом.
b) Любая Договаривающаяся Сторона может потребовать, чтобы каждый совладелец, который не является Стороной лицензионного договора, выразил свое согласие с лицензией в документе, подписанном им.
3) (Поддерживающие документы для изменения регистрации лицензии) Договаривающаяся Сторона может потребовать, чтобы заявление об изменении регистрации лицензии сопровождалось, по выбору ходатайствующей Стороны, одним из следующих документов:
i) документами, подтверждающими требуемое изменение записи о регистрации лицензии, или
ii) незаверенным заявлением об изменении лицензии, содержание которого отвечает содержанию бланка заявления об изменении лицензии, предусмотренного в Инструкции, и подписанным обоими - владельцем и лицензиатом.
b) Любая Договаривающаяся Сторона может потребовать, чтобы каждый совладелец, который не является Стороной лицензионного договора, выразил свое согласие с внесением изменений в лицензию в документе, подписанном им.
4) (Поддерживающие документы для аннулирования регистрации лицензии) Договаривающаяся Сторона может потребовать, чтобы заявление об аннулировании регистрации лицензии сопровождалось, по выбору ходатайствующей Стороны, одним из следующих документов:
i) документами, подтверждающими требуемое аннулирование регистрации лицензии, или
ii) незаверенным заявлением об аннулировании лицензии, содержание которого отвечает содержанию бланка заявления об аннулировании лицензии, предусмотренного в Инструкции, и подписанным владельцем и лицензиатом.

ТИПОВОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ БЛАНК N 1

                   ЗАЯВКА НА РЕГИСТРАЦИЮ ЗНАКА
                  подана в Ведомство __________
          ----------------------------------------------
          |                                            |
          |                                            |
          |           ЗАПОЛНЯЕТСЯ ВЕДОМСТВОМ           |
          |                                            |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
          ----------------------------------------------
          |                                            |
          | N дела заявителя:(1) _____________________ |
          |                                            |
          | N дела представителя:(1) _________________ |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
 _________________________________________________________________
     1. Заявка на регистрацию
     Настоящим испрашивается регистрация знака, воспроизведенного
в настоящей заявке.
 _________________________________________________________________
---------------
(1) Здесь может быть указан номер, присвоенный настоящей заявке заявителем, и/или номер, присвоенный ей представителем.
                              стр. 2
 _________________________________________________________________
2. Заявитель (заявители)
2.1 Если заявитель является физическим лицом, -
a) фамилия или основная фамилия:(2)
b) имя или дополнительное имя (имена):(2)
2.2 Если заявитель является юридическим лицом, -
         полное официальное наименование:
2.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
2.4 Государство (т.е. страна) гражданства:
         Государство (т.е. страна) местожительства:
         Государство (т.е. страна) делового предприятия:(3)
2.5 Если заявитель является юридическим лицом, указать:
         - организационно-правовой характер юридического лица:
         - название  государства и, где это применимо,
           территориальной единицы в составе такого государства, в
           соответствии с законодательством которого учреждено
           юридическое лицо:
         -----
     2.6 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких
         ----- заявителей; в этом случае перечислить их на
               дополнительном листе и указать в отношении каждого
               из них данные, упомянутые в графах 2.1 или 2.2,
               2.3, 2.4 и 2.5.(4)
 _________________________________________________________________
---------------
(2) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются либо полными именами заявителя, либо именами, обычно используемыми им.
(3) "Деловое предприятие" означает действительное и нефиктивное промышленное или торговое предприятие.
(4) Если на листе для продолжения перечислены несколько заявителей с различными адресами и отсутствует представитель, адрес для переписки на листе для продолжения должен быть подчеркнут.
                              стр. 3
 _________________________________________________________________
     3. Представитель
         -----
     3.1 |   | Заявитель не имеет представителя.
         -----
         -----
     3.2 |   | Заявитель имеет представителя.
         -----
         3.2.1 Идентификация представителя
               3.2.1.1 Имя:
               3.2.1.2 Адрес (включая почтовый индекс и название
                       страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
               -----
         3.2.2 |   | Доверенность уже имеется в ведомстве.
               ----- Порядковый номер:(5) ________________
               -----
         3.2.3 |   | Доверенность прилагается.
               -----
               -----
         3.2.4 |   | Доверенность будет представлена позднее.
               -----
               -----
         3.2.5 |   | Доверенность не требуется.
               -----
 _________________________________________________________________
4. Адрес для деловой переписки(6)
 _________________________________________________________________
---------------
(5) Не требуется заполнять, если доверенность не имеет или пока еще не имеет порядкового номера, или если порядковый номер еще не известен заявителю или его представителю.
(6) Адрес для деловой переписки следует указать в графе 4, если заявитель или, в случае нескольких заявителей, ни один из заявителей не имеет местожительства или действительного и нефиктивного промышленного или торгового предприятия на территории Договаривающейся Стороны, Ведомство которой является Ведомством, указанным на первой странице настоящей заявки, за исключением случаев, когда представитель указан в графе 3.
                              стр. 4
 _________________________________________________________________
     5. Притязание на приоритет
     -----
     |   | Настоящим заявитель испрашивает следующий
     ----- приоритет:
5.1 Страна (Ведомство) первой подачи:(7)
5.2 Дата первой подачи:
5.3 Номер первой заявки (при наличии такового):
     5.4 Заверенная копия заявки, приоритет по которой
         испрашивается(8)
               -----
         5.4.1 |   | прилагается
               -----
               -----
         5.4.2 |   | будет представлена в течение трех месяцев
               ----- с даты подачи настоящей заявки
     5.5 Перевод заверенной копии
               -----
         5.5.1 |   | прилагается
               -----
               -----
         5.5.2 |   | будет представлен в течение трех месяцев
               ----- с даты подачи настоящей заявки
         -----
     5.6 |   | Пометить этот квадрат, если испрашивается
         ----- приоритет по нескольким ранее поданным заявкам;
               в этом случае перечислить их на дополнительном
               листе и указать в отношении каждой из них
               данные, упомянутые в графах 5.1, 5.2, 5.3, 5.4
               и 5.5, а также товары и/или услуги, указанные
               в каждой из них.
 _________________________________________________________________
---------------
(7) Если заявка, приоритет по которой испрашивается, подана не в национальное Ведомство (т.е., OAPI, Ведомство Бенилюкса по товарным знакам и Ведомство по гармонизации на внутреннем рынке (товарные знаки и промышленные образцы)), вместо названия страны указать название такого Ведомства. В противном случае следует указать не название Ведомства, а название страны.
(8) "Заверенная копия" означает копию заявки, приоритет по которой испрашивается, заверенную Ведомством, которое получило такую заявку.
                              стр. 5
 _________________________________________________________________
6. Регистрация (регистрации) в стране (ведомстве)
        происхождения(9)
     -----
     |   | Свидетельство (свидетельства) о регистрации в стране
     ----- (ведомстве) происхождения прилагается (прилагаются).
 _________________________________________________________________
     7. Охрана, возникающая в результате экспонирования
        на выставке
     -----
     |   | Пометить этот квадрат, если заявитель хочет
     ----- воспользоваться преимуществом охраны, возникающей
           в результате экспонирования товаров и/или услуг на
           выставке. В этом случае указать подробности на
           дополнительном листе.
 _________________________________________________________________
     8. Изображение знака
         -----
     8.1 |   | Знак является визуальным обозначением
         -----
         8.1.1 Изображение знака:
                          (8 см x 8 см)
               ----------------------------------
               |                                |
               |                                |
               |                                |
               |                                |
               |                                |
               |                                |
               |                                |
               |                                |
               |                                |
               |                                |
               ----------------------------------
 _________________________________________________________________
---------------
(9) Заполняется в тех случаях, если при подаче заявки заявитель хочет представить доказательства в соответствии со статьей 6 quinquies A (1) Парижской конвенции (995_123) .
                              стр. 6
 _________________________________________________________________
         -----
     8.2 |   | Заявитель хочет, чтобы Ведомство зарегистрировало
         ----- и опубликовало знак с использованием стандартных
               символов, применяемых в этом Ведомстве.(10)
         -----
     8.3 |   | Охрана цвета испрашивается в качестве
         ----- отличительного элемента знака.
         8.3.1 Указание (указания) цвета (цветов), в отношении
               которого (которых) испрашивается охрана:(11)
         8.3.2 Основные части знака, выполненные в этом (этих)
               цвете (цветах):
         -----
     8.4 |   | Знак является объемным.
         -----
               -----
               |   | _______(12) прилагаются различные виды знака.
               -----
     8.5 Знак является
               -----
         8.5.1 |   | голографическим знаком.
               -----
               -----
         8.5.2 |   | изменяющимся знаком.
               -----
               -----
         8.5.3 |   | цветовым знаком(11)
               -----
               -----
         8.5.4 |   | позиционным знаком
               -----
     8.6 В случае необходимости, указать подробности в отношении
         знака (знаков) согласно графе 8.5(13)
     8.7 _____(14) черно-белое изображение (изображения) знака
                   прилагается (прилагаются).
     8.8 _____(14) цветное изображение (изображения) знака
                   прилагается (прилагаются).
         -----
     8.9 |   | Знак является невизуальным обозначением.(15)
         -----
 _________________________________________________________________
---------------
(10) Такое желание не может быть выражено в отношении знаков, содержащих или состоящих из изобразительных элементов. Если, по мнению Ведомства, они содержат такие элементы, Ведомство не будет принимать во внимание желание заявителя и зарегистрирует и опубликует знак в том виде, как он представлен в квадратной рамке.
(11) Указание цвета может состоять из названия или кода цвета (цветов), в отношении которого (которых) испрашивается охрана.
(12) Если несколько различных видов знака не включены в квадратную рамку, предусмотренную в графе 8, но приложены к заявке, пометить этот квадрат и указать количество таких видов.
(13) В отношении любого из этих видов знаков Ведомство Договаривающейся Стороны может потребовать одно или несколько изображений знака и относящихся к знаку подробностей, как предписано законодательством Договаривающейся Стороны.
(14) Указать количество черно-белых и/или цветных изображений.
(15) Если знак представляет собой их невизуальное обозначение, Ведомство Договаривающейся Стороны может потребовать указания типа знака, одного или нескольких представлений знака и относящихся к знаку подробностей, как предписано применяемым законом Договаривающейся Стороны.
                              стр. 7
 _________________________________________________________________
     9. Транслитерация знака
        Транслитерация знака или его частей:
 _________________________________________________________________
     10. Перевод знака
         Перевод знака или его частей:
 _________________________________________________________________
     11. Товары и/или услуги
         Название товаров и/или услуг:(16)
         -----
         |   | Пометить этот квадрат, если в графе недостаточно
         ----- места; в этом случае указать название товаров и/или
               услуг на листе для продолжения.
 _________________________________________________________________
     12. Заявление о намерении использовать или фактическом
         использовании знака; доказательства фактического
         использования знака
          -----
     12.1 |   | Пометить этот квадрат, если заявление прилагается.
          -----
          -----
     12.2 |   | Пометить этот квадрат, если доказательства
          ----- фактического использования прилагаются.
 _________________________________________________________________
     13. Требования в отношении языков
         -----
         |   | Пометить этот квадрат, если имеется приложение,
         ----- удовлетворяющее другим требованиям в отношении
               языка, применяемым в данном Ведомстве.(17)
 _________________________________________________________________
---------------
(16) Если товары и/или услуги относятся к нескольким классам Ниццкой классификации (995_066) , они должны быть сгруппированы по классам этой Классификации. Должен быть указан номер каждого класса, а товары и/или услуги, относящиеся к одному и тому же классу, должны быть сгруппированы в соответствии с указанием номера такого класса. Каждая группа товаров или услуг должна быть представлена в порядке следования классов Ниццкой классификации. Если все товары или услуги относятся к одному классу Ниццкой классификации, должен быть указан номер этого класса.
(17) Не помечать этот квадрат, если данное Ведомство не допускает использование нескольких языков.
                              стр. 8
 _________________________________________________________________
     14. Подпись или печать
     14.1 Имя физического лица, которое поставило подпись, или
          печать которого используется:
     14.2 Пометить соответствующий квадрат в зависимости от того,
          поставлена ли подпись или используется печать следующего
          лица, или от его имени
                -----
         14.2.1 |   | заявителя.
                -----
                -----
         14.2.2 |   | представителя.
                -----
14.3 Дата скрепления подписью или печатью:
14.4 Подпись или печать:
 _________________________________________________________________
15. Пошлина (пошлины)
     15.1 Валюта и размер(ы) пошлины (пошлин), уплаченной
          (уплаченных) в связи с настоящей заявкой:
15.2 Способ оплаты:
 _________________________________________________________________
     16. Дополнительные листы для продолжения и примечания
         -----
         |   | Пометить этот квадрат, если прилагаются
         ----- дополнительные листы и/или приложения, и указать
               общее количество таких листов и/или приложений:
 _________________________________________________________________

ТИПОВОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ БЛАНК N 2

                           ДОВЕРЕННОСТЬ
      для целей процедур, применяемых Ведомством ___________
          ----------------------------------------------
          |                                            |
          |                                            |
          |           ЗАПОЛНЯЕТСЯ ВЕДОМСТВОМ           |
          |                                            |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
 _________________________________________________________________
     1. Назначение
        Настоящим нижеподписавшийся назначает своим представителем
        лицо, указанное ниже, в графе 3.
 _________________________________________________________________
2. Имя лица, делающего назначение(1)
 _________________________________________________________________
---------------
(1) Если лицо, делающее назначение, является заявителем (или одним из заявителей), указывается имя заявителя, указанное в заявке (заявках), к которой (которым) относится настоящая доверенность. Если указанное лицо является владельцем (или одним из владельцев), указывается имя владельца, внесенное в реестр знаков. Если указанное лицо является заинтересованным лицом, помимо заявителя или владельца, указывается полное имя этого лица или имена, обычно используемые им.
                              стр. 2
 _________________________________________________________________
     3. Представитель
3.1 Имя:
3.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
 _________________________________________________________________
     4. Заявка (заявки) и/или регистрация (регистрации), к которой
        (которым) относится настоящая доверенность
        Настоящая доверенность относится:
         -----
     4.1 |   | ко всем существующим и будущим заявкам и/или
         ----- регистрациям лица, делающего назначение, с учетом
               любого исключения, указанного на дополнительном
               листе.
         -----
     4.2 |   | к следующей заявке (заявкам) и/или регистрации
         ----- (регистрациям):
         4.2.1 к заявке (заявкам), относящейся (относящимся)
               к следующему (следующим) знаку (знакам):(2)
         4.2.2 к заявке (заявкам), имеющей (имеющим) следующий
               (следующие) номер (номера)(3), а также к любой
               регистрации (регистрациям), осуществленной
               (осуществленным) на ее основе:
         4.2.3 к регистрации (регистрациям), имеющей (имеющим)
               следующий (следующие) номер (номера):
               -----
         4.2.4 |   | Если в графах 4.2.1, 4.2.2 или 4.2.3
               ----- недостаточно места, пометить этот квадрат и
                     привести необходимую информацию
                     на дополнительном листе.
 _________________________________________________________________
---------------
(2) Заполнить эту графу, если доверенность представлена в Ведомство вместе с заявкой (заявками).
(3) Если номер заявке еще не присвоен или неизвестен заявителю или его представителю, такая заявка может быть идентифицирована путем представления: i) предварительного номера заявки, при наличии такового, присвоенного Ведомством, или ii) копии заявки или iii) представление знака с указанием даты, на которую, по достоверным сведениям заявителя или его представителя, заявка получена Ведомством, и идентификационного номера, присвоенного заявке заявителем или его представителем.
                              стр. 3
 _________________________________________________________________
     5. Объем полномочий представителя, оговоренный в доверенности
         -----
     5.1 |   | Пометить этот квадрат, если представитель имеет
         ----- право выступать в качестве такового для всех целей,
               включая, если лицо, делающее назначение, является
               заявителем или владельцем, следующие цели:
               -----
         5.1.1 |   | отзыв заявки (заявок)
               -----
               -----
         5.1.2 |   | отказ от регистрации (регистраций)
               -----
         -----
     5.2 |   | Пометить этот квадрат, если представитель не имеет
         ----- права выступать в качестве такового для всех целей
               и указать здесь или на дополнительном листе
               действия, исключенные из полномочий представителя:
 _________________________________________________________________
     6. Подпись или печать
     6.1 Имя физического лица, которое поставило подпись, или
         печать которого используется:
6.2 Дата скрепления подписью или печатью:
6.3 Подпись или печать:
 _________________________________________________________________
     7. Дополнительные листы и приложения
        -----
        |   | Пометить этот квадрат, если имеются дополнительные
        ----- листы и/или приложения, и указать общее количество
              таких листов и/или приложений:
 _________________________________________________________________

ТИПОВОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ БЛАНК N 3

                            ЗАЯВЛЕНИЕ
           О ВНЕСЕНИИ ЗАПИСИ ОБ ИЗМЕНЕНИИ (ИЗМЕНЕНИЯХ)
               ИМЕНИ (ИМЕН) И/ИЛИ АДРЕСА (АДРЕСОВ)
           в связи с регистрацией (регистрациями) и/или
         заявкой (заявками) на регистрацию знака (знаков)
             представлено в Ведомство ______________
          ----------------------------------------------
          |                                            |
          |                                            |
          |           ЗАПОЛНЯЕТСЯ ВЕДОМСТВОМ           |
          |                                            |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
          ----------------------------------------------
          | N дела владельца,                          |
          | и/или заявителя:(1) ______________________ |
          |                                            |
          | N дела представителя:(1) _________________ |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
 _________________________________________________________________
     1. Заявление о внесении записи
        Настоящим испрашивается внесение записи об изменении
        (изменениях), указанном (указанных) в настоящем заявлении.
 _________________________________________________________________
     2. Регистрация (регистрации) и/или заявка (заявки), к которой
        (которым) относится настоящее заявление
        Настоящее заявление относится к следующей регистрации
        (регистрациям) и/или заявке (заявкам):
2.1 Номер (номера) регистрации (регистраций):
2.2 Номер (номера) заявки (заявок):(2)
         -----
     2.3 |   | Если в графе 2.1 или 2.2 недостаточно места,
         ----- пометить этот квадрат и привести необходимую
               информацию на дополнительном листе.
 _________________________________________________________________
---------------
(1) Здесь может быть указан номер, присвоенный настоящему заявлению владельцем и/или заявителем, и/или номер, присвоенный ему представителем.
(2) Если номер заявки еще не присвоен или неизвестен заявителю или его представителю, такая заявка может быть идентифицирована путем представления: i) предварительного номера заявки, при наличии такового, присвоенного Ведомством, или ii) копии заявки или iii) представления знака с указанием даты, на которую, по достоверным сведениям заявителя или его представителя, заявка получена Ведомством, и идентификационного номера, присвоенного заявке заявителем или его представителем.
                              стр. 2
 _________________________________________________________________
3. Владелец (владельцы) и/или заявитель (заявители)
     3.1 Если владелец и/или заявитель является физическим лицом -
         a) фамилия или основная фамилия:(3)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(3)
     3.2 Если владелец и/или заявитель является юридическим
         лицом - полное официальное название:
3.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
         -----
     3.4 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких
         ----- владельцев и/или заявителей; в этом случае
               перечислить их на листе для продолжения и указать в
               отношении каждого из них данные, упомянутые в
               графах 3.1 или 3.2 и 3.3.
 _________________________________________________________________
     4. Представитель
4.1 Имя:
4.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
4.3 Порядковый номер доверенности:(4)
 _________________________________________________________________
     5. Адрес для деловой переписки
 _________________________________________________________________
---------------
(3) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются именами, указанными в заявке (заявках) или внесенными в реестр знаков в связи с регистрацией (регистрациями), в отношении которых сделано настоящее заявление.
(4) Оставить незаполненным, если у доверенности нет порядкового номера, или такой номер еще не присвоен, или еще неизвестен владельцу и/или заявителю или его представителю.
                              стр. 3
 _________________________________________________________________
6. Указание изменения (изменений)
6.1 Данные, которые следует изменить:
         Данные в измененном виде:(5)
         -----
     6.2 |   | Пометить этот квадрат, если в вышеуказанной графе
         ----- недостаточно места; в этом случае указать на листе
               для продолжения данные, подлежащие изменению,
               вместе с данными в измененном виде.
 _________________________________________________________________
     7. Подпись или печать
     7.1 Имя физического лица, которое поставило подпись, или
         печать которого используется:
7.2 Пометить соответствующий квадрат в зависимости от того,
         поставлена ли подпись или используется печать следующего
         лица, или от его имени
               -----
         7.2.1 |   | владельца и/или заявителя.
               -----
               -----
         7.2.2 |   | представителя.
               -----
7.3 Дата скрепления подписью или печатью:
7.4 Подпись или печать:
 _________________________________________________________________
---------------
(5) Указать измененное имя (имена) и/или адрес (адреса).
                              стр. 4
 _________________________________________________________________
     8. Пошлина
     8.1 Валюта и размер пошлины, уплаченной в связи с настоящим
         заявлением о внесении изменения (изменений):
8.2 Способ оплаты:
 _________________________________________________________________
     9. Дополнительные листы и приложения
        -----
        |   | Пометить этот квадрат, если имеются дополнительные
        ----- листы и/или приложения, и указать общее количество
              таких листов и/или приложений:
 _________________________________________________________________

ТИПОВОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ БЛАНК N 4

                            ЗАЯВЛЕНИЕ
             О ВНЕСЕНИИ ЗАПИСИ ОБ ИЗМЕНЕНИИ ВЛАДЕЛЬЦА
           в отношении регистрации (регистраций) и/или
              заявки (заявок) на регистрацию знаков
               представлено в Ведомство ___________
          ----------------------------------------------
          |                                            |
          |                                            |
          |           ЗАПОЛНЯЕТСЯ ВЕДОМСТВОМ           |
          |                                            |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
          ----------------------------------------------
          | N дела владельца                           |
          | и/или заявителя:(1) ______________________ |
          |                                            |
          | N дела представителя:(1) _________________ |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
 _________________________________________________________________
     1. Заявление о внесении изменения
        Настоящим испрашивается внесение записи об изменении
        владельца, указанном в настоящем заявлении.
 _________________________________________________________________
     2. Регистрация (регистрации) и/или заявка (заявки), к которой
        (которым) относится настоящее заявление
        Настоящее заявление относится к следующей регистрации
        (регистрациям) и/или заявке (заявкам):
2.1 Номер (номера) регистрации (регистраций):
2.2 Номер (номера) заявки (заявок):(2)
         -----
     2.3 |   | Если в графе 2.1 или 2.2 недостаточно места,
         ----- пометить этот квадрат и привести необходимую
               информацию на дополнительном листе.
 _________________________________________________________________
---------------
(1) Здесь может быть указан номер, присвоенный настоящему заявлению владельцем и/или заявителем, и/или номер, присвоенный ему представителем.
(2) Если номер заявки еще не присвоен или неизвестен заявителю или его представителю, такая заявка может быть идентифицирована путем представления: i) предварительного номера заявки, при наличии такового, присвоенного Ведомством, или ii) копии заявки или iii) представления знака с указанием даты, на которую, по достоверным сведениям заявителя или его представителем, заявка получена Ведомством, и идентификационного номера, присвоенного заявке заявителем или его представителем.
                              стр. 2
 _________________________________________________________________
     3. Товары и/или услуги, на которые распространяется изменение
         -----
     3.1 |   | Пометить этот квадрат, если изменение
         ----- распространяется на все товары и/или услуги,
               перечисленные в заявке (заявках) и/или
               регистрации (регистрациях), указанных в графе 2.
         -----
     3.2 |   | Пометить этот квадрат, если в графе 2 указана
         ----- только одна заявка или регистрация и если изменение
               распространяется только на некоторые из товаров
               и/или услуг, перечисленных в этой заявке или
               регистрации, и указать товары и/или услуги,
               которые должны фигурировать в заявке или
               регистрации нового владельца (в этом случае
               неуказанные товары и/или услуги остаются в заявке
               или регистрации заявителя или прежнего владельца):
        -----
    3.3 |   | Пометить этот квадрат, если в графе 2 указаны
        ----- несколько заявок или регистраций и если хотя бы
              в одной из них изменение распространяется не на все
              товары и/или услуги, перечисленные в ней. В этом
              случае указать на дополнительном листе отдельно
              в отношении каждой заявки и/или регистрации,
              распространяется ли изменение на все товары и/или
              услуги или только на некоторые из них. В связи
              с любой заявкой или регистрацией, если изменение
              касается только некоторых товаров и/или услуг,
              сделать соответствующее указание так, как это
              предписано в графе 3.2.
 _________________________________________________________________
     4. Основание для изменения владельца
         -----
     4.1 |   | Изменение владельца является результатом подписания
         ----- договора.
         Прилагается один из следующих документов:
 _________________________________________________________________
                              стр. 3
 _________________________________________________________________
               -----
         4.1.1 |   | копия договора, заверенная на предмет ее
               ----- соответствия подлиннику документа.
               -----
         4.1.2 |   | выписка из договора, заверенная на предмет ее
               ----- соответствия подлиннику документа.
               -----
         4.1.3 |   | свидетельство о передаче права.
               -----
               -----
         4.1.4 |   | документ о передаче права.
               -----
         -----
     4.2 |   | Изменение владельца является результатом слияния.
         -----
               Прилагается копия документа, доказывающего слияние,
               заверенная на предмет ее соответствия подлиннику
               одного из следующих документов:
               -----
         4.2.1 |   | выписка из торгового реестра.
               -----
               -----
         4.2.2 |   | другой документ, выданный компетентным
               ----- органом.
         -----
     4.3 |   | Изменение владельца не является результатом
         ----- заключения договора или слияния.
               -----
         4.3.1 |   | Прилагается копия документа, доказывающего
               ----- такое изменение, заверенная на предмет ее
                     соответствия подлиннику документа.
 _________________________________________________________________
                              стр. 4
 _________________________________________________________________
5. Владелец (владельцы) и/или заявитель (заявители)
     5.1 Если владелец и/или заявитель является физическим
         лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:(3)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(3)
     5.2 Если владелец и/или заявитель является юридическим
         лицом, - полное официальное наименование:
5.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
         -----
     5.4 |   | Пометить этот квадрат, если изменение
         ----- распространяется на нескольких владельцев и/или
               заявителей; в этом случае перечислить их на
               дополнительном листе и указать в отношении каждого
               из них данные, упомянутые в графах 5.1 или 5.2
               и 5.3.
         -----
     5.5 |   | Пометить этот квадрат, если владелец и/или
         ----- заявитель, или один из владельцев и/или заявителей
               изменили имена и/или адреса, не испрашивая внесения
               записи о таком изменении, и указать документ,
               доказывающий, что лицо, передавшее право,
               и владелец и/или заявитель являются одними
               и теми же лицами.
 _________________________________________________________________
     6. Представитель владельца и/или заявителя
6.1 Имя:
6.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
6.3 Порядковый номер доверенности:(4)
 _________________________________________________________________
---------------
(3) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются именами, указанными в заявке (заявках) или внесенными в реестр знаков в связи с регистрацией (регистрациями), в отношении которых сделано настоящее заявление.
(4) Оставить незаполненным, если у доверенности нет порядкового номера, или такой номер еще не присвоен, или еще неизвестен владельцу и/или заявителю или его представителю.
                              стр. 5
 _________________________________________________________________
     7. Адрес владельца и/или заявителя для деловой переписки
 _________________________________________________________________
8. Новый владелец (владельцы)
8.1 Если новый владелец является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:(5)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(5)
8.2 Если новый владелец является юридическим лицом,
         - полное официальное наименование:
8.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
8.4 Государство (т.е. страна) гражданства:
         Государство (т.е. страна) местожительства:
         Государство (т.е. страна) делового предприятия:(6)
8.5 Если новый владелец является юридическим лицом, указать:
         - организационно-правовой характер юридического лица:
         - название государства, а при необходимости,
           территориальной единицы в составе такого государства,
           в соответствии с законодательством которого учреждено
           указанное юридическое лицо:
         -----
     8.6 |   | Пометить этот квадрат, в случае нескольких новых
         ----- владельцев; в этом случае перечислить их на
               дополнительном листе и указать в отношении каждого
               из них данные, упомянутые в графах 8.1 или 8.2,
               8.3, 8.4 и 8.5.(7)
 _________________________________________________________________
---------------
(5) Имена, которые следует указать в соответствии с подграфами "a" и "b", являются либо полными именами нового владельца, либо именами, обычно используемыми им.
(6) "Деловое предприятие" означает действительное и нефиктивное промышленное или торговое предприятие.
(7) Если на дополнительном листе перечислены несколько новых владельцев с различными адресами и отсутствует представитель, адрес для переписки должен быть подчеркнут в дополнительном листе.
                              стр. 6
 _________________________________________________________________
     9. Представитель нового владельца
         -----
     9.1 |   | Новый владелец не имеет представителя.
         -----
         -----
     9.2 |   | Новый владелец имеет представителя.
         -----
         9.2.1 Идентификация представителя
               9.2.1.1 Имя:
               9.2.1.2 Адрес (включая почтовый индекс и название
                       страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
               -----
         9.2.2 |   | Доверенность имеется у Ведомства.
               ----- Порядковый номер ____(8)
               -----
         9.2.3 |   | Доверенность прилагается.
               -----
               -----
         9.2.4 |   | Доверенность будет представлена позднее.
               -----
               -----
         9.2.5 |   | Доверенность не требуется.
               -----
 _________________________________________________________________
10. Адрес для деловой переписки нового владельца(9)
 _________________________________________________________________
---------------
(8) Оставить незаполненным, если у доверенности нет порядкового номера, или такой номер еще не присвоен, или еще неизвестен новому владельцу или его представителю.
(9) Адрес для деловой переписки должен быть указан в графе 10, если новый владелец не имеет, или, в случае нескольких новых владельцев, если ни один из них не имеет местожительства или действительного и нефиктивного промышленного предприятия на территории Договаривающейся Стороны, Ведомство которой является Ведомством, названным на первой странице настоящего заявления, за исключением тех случаев, когда представитель указан в графе 9.
                              стр. 7
 _________________________________________________________________
     11. Подпись или печать
     11.1 Имя физического лица, которое поставило подпись, или
          печать которого используется:
     11.2 Пометить соответствующий квадрат в зависимости от того,
          поставлена ли подпись или используется печать следующего
          лица или от его имени
                -----
         11.2.1 |   | прежний владелец и/или заявитель.
                -----
                -----
         11.2.2 |   | новый владелец.
                -----
                -----
         11.2.3 |   | представитель.
                -----
11.3 Дата скрепления подписью или печатью:
11.4 Подпись или печать:
 _________________________________________________________________
     12. Пошлина
     12.1 Валюта и размер пошлины, уплаченной в связи с настоящим
          заявлением о внесении изменения в отношении владельца:
12.2 Способ оплаты:
 _________________________________________________________________
     13. Дополнительные листы и приложения
         -----
         |   | Пометить этот квадрат, если имеются дополнительные
         ----- листы и/или приложения, и указать общее количество
               таких листов и/или приложений:
 _________________________________________________________________

ТИПОВОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ БЛАНК N 5

                          СВИДЕТЕЛЬСТВО
                         О ПЕРЕДАЧЕ ПРАВА
           в отношении регистрации (регистраций) и/или
              заявки (заявок) на регистрацию знаков
               представлено в Ведомство __________
          ----------------------------------------------
          |                                            |
          |                                            |
          |           ЗАПОЛНЯЕТСЯ ВЕДОМСТВОМ           |
          |                                            |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
 _________________________________________________________________
     1. Удостоверение
        Нижеподписавшееся лицо (лица), передающее (передающие)
        право, и лицо (лица), получающее (получающие) это право,
        настоящим удостоверяют, что право на указанную (указанные)
        ниже регистрацию (регистрации) и/или заявку (заявки)
        передано по договору.
 _________________________________________________________________
     2. Регистрация (регистрации) и/или заявка (заявки), к которой
        (которым) относится настоящее свидетельство
        Настоящее свидетельство относится к передаче права на
        следующую (следующие) регистрацию (регистрации) и/или
        заявку (заявки):
2.1 Номер (номера) регистрации (регистраций):
2.2 Номер (номера) заявки (заявок):(1)
         -----
     2.3 |   | Если в графе 2.1 или 2.2 недостаточно места,
         ----- пометить этот квадрат и указать необходимую
               информацию на дополнительном листе.
 _________________________________________________________________
---------------
(1) Если номер заявке еще не присвоен или неизвестен лицу, передающему право, или его представителю, такая заявка может быть идентифицирована путем представления: i) предварительного номера заявки, при наличии такового, присвоенного Ведомством, или ii) копии заявки, или iii) представления знака с указанием даты, на которую, по достоверным сведениям лица, передающего право, или его представителя, заявка получена Ведомством, и идентификационного номера, присвоенного заявке лицом, передающим право, или его представителем.
                              стр. 2
 _________________________________________________________________
     3. Товары и/или услуги, на которые распространяется передача
        права
         -----
     3.1 |   | Пометить этот квадрат, если передача права
         ----- распространяется на все товары и/или услуги,
               перечисленные в заявке (заявках) и/или регистрации
               (регистрациях), указанной (указанных) в графе 2.
         -----
     3.2 |   | Пометить этот квадрат, если в графе 2 указана
         ----- только одна заявка или регистрация, и если передача
               права распространяется только на некоторые из
               товаров и/или услуг, перечисленных в этой заявке
               и/или регистрации, и указать товары и/или услуги,
               на которые распространяется передача права:
         -----
     3.3 |   | Пометить этот квадрат, если в графе 2 указаны
         ----- несколько заявок или регистраций, и если в
               отношении хотя бы одной из них передача права
               распространяется не на все товары и/или услуги,
               перечисленные в ней.
               В этом случае указать на дополнительном листе
               отдельно в отношении каждой заявки и/или
               регистрации, распространяется ли передача права на
               все товары и/или услуги или только на некоторые из
               них. В связи с любой заявкой или регистрацией, если
               передача права распространяется только на некоторые
               товары и/или услуги, сделать соответствующее
               указание так, как это предписано в графе 3.2.
 _________________________________________________________________
     4. Лицо (лица), передающее (передающие) право
     4.1 Если лицо, передающее право, является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:(2)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(2)
 _________________________________________________________________
---------------
(2) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются именами, указанными в заявке (заявках) или внесенными в реестр знаков в связи с регистрацией (регистрациями), к которым относится настоящее свидетельство.
                              стр. 3
 _________________________________________________________________
     4.2 Если лицо, передающее право, является юридическим
         лицом, - полное официальное наименование:
4.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
         -----
     4.4 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких лиц,
         ----- передающих право; в этом случае перечислить их на
               листе для продолжения и указать в отношении каждого
               из них данные, упомянутые в графах 4.1 или 4.2 и
               4.3.
 _________________________________________________________________
     5. Лицо (лица), получающее (получающие) право
     5.1 Если лицо, получающее право, является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:(3)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(3)
     5.2 Если лицо, получающее право, является юридическим
         лицом, - полное официальное наименование:
5.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
         -----
     5.4 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких лиц,
         ----- получающих право; в этом случае перечислить их на
               дополнительном листе и указать в отношении каждого
               из них данные, упомянутые в графах 5.1 или 5.2 и
               5.3.
 _________________________________________________________________
---------------
(3) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются либо полными именами лица, получающего право, либо именами, обычно используемыми им.
                              стр. 4
 _________________________________________________________________
     6. Подписи или печати
6.1 Подпись (подписи) или печать (печати) лица (лиц),
         передающего (передающих) право
         6.1.1 Имя (имена) физического лица (лиц), которое
               (которые) поставило (поставили) подпись (подписи),
               или печать (печати) которого (которых) используется
               (используются):
         6.1.2 Дата скрепления подписью (подписями) или печатью
               (печатями):
         6.1.3 Подпись (подписи) или печать (печати):
6.2 Подпись (подписи) или печать (печати) лица (лиц),
         получающего право
         6.2.1 Имя (имена) физического лица (лиц), которое
               (которые) поставило (поставили) подпись (подписи),
               или печать (печати) которого (которых) используется
               (используются):
         6.2.2 Дата скрепления подписью (подписями) или печатью
               (печатями):
         6.2.3 Подпись (подписи) или печать (печати):
 _________________________________________________________________
     7. Дополнительные листы и приложения
        -----
        |   | Пометить этот квадрат, если имеются дополнительные
        ----- листы и/или приложения, и указать общее количество
              таких листов и/или приложений:
 _________________________________________________________________

ТИПОВОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ БЛАНК N 6

                    ДОКУМЕНТ О ПЕРЕДАЧЕ ПРАВА
           в отношении регистрации (регистраций) и/или
              заявки (заявок) на регистрацию знаков
               представлен в Ведомство ____________
          ----------------------------------------------
          |                                            |
          |                                            |
          |           ЗАПОЛНЯЕТСЯ ВЕДОМСТВОМ           |
          |                                            |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
 _________________________________________________________________
     1. Заявление о передаче права
        Нижеподписавшееся лицо (лица), передающее (передающие)
        право, передает (передают) нижеподписавшемуся лицу
        (лицам), получающему (получающим) право, право на
        регистрацию (регистрации) и/или заявку (заявки), указанные
        ниже.
 _________________________________________________________________
     2. Регистрация (регистрации) и/или заявка (заявки), на
        которую (которые) передается право
        Настоящий документ относится к передаче права на следующую
        (следующие) регистрацию (регистрации) и/или заявку
        (заявки):
2.1 Номер (номера) регистрации (регистраций):
2.2 Номер (номера) заявки (заявок):(1)
         -----
     2.3 |   | Если в графе 2.1 или 2.2 недостаточно места,
         ----- пометить этот квадрат и указать необходимую
               информацию на дополнительном листе.
 _________________________________________________________________
---------------
(1) Если номер заявке еще не присвоен или неизвестен лицу, передающему право, или его представителю, такая заявка может быть идентифицирована путем представления: i) предварительного номера заявки, при наличии такового, присвоенного Ведомством, или ii) копии заявки, или iii) представления знака с указанием даты, на которую, по достоверным сведениям лица, передающего право, или его представителя, заявка получена Ведомством, и идентификационного номера, присвоенного заявке лицом, передающим право, или его представителем.
                              стр. 2
 _________________________________________________________________
     3. Товары и/или услуги, на которые распространяется передача
        права
         -----
     3.1 |   | Пометить этот квадрат, если передача права
         ----- распространяется на все товары и/или услуги,
               перечисленные в заявке (заявках), и/или
               регистрации (регистрациях), указанных в графе 2.
         -----
     3.2 |   | Пометить этот квадрат, если в графе 2 указана
         ----- только одна заявка или регистрация и если передача
               права распространяется только на некоторые из
               товаров и/или услуг, перечисленных в этой заявке
               и/или регистрации, и указать товары и/или услуги,
               на которые распространяется передача права:
         -----
     3.3 |   | Пометить этот квадрат, если в графе 2 указаны
         ----- несколько заявок или регистраций, и если в
               отношении хотя бы одной из них передача права
               распространяется не на все товары и/или услуги,
               перечисленные в ней.
               В этом случае указать на дополнительном листе
               отдельно в отношении каждой заявки и/или
               регистрации, распространяется ли передача права на
               все товары и/или услуги или только на некоторые из
               них. В отношении любой заявки или регистрации, если
               передача права распространяется только на некоторые
               товары и/или услуги, сделать соответствующее
               указание так, как это предписано в графе 3.2.
 _________________________________________________________________
     4. Лицо (лица), передающее (передающие) право
     4.1 Если лицо, передающее право, является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:(2)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(2)
     4.2 Если лицо, передающее право, является юридическим
         лицом, - полное официальное наименование:
4.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
         -----
     4.4 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких лиц,
         ----- передающих право; в этом случае перечислить их на
               дополнительном листе и указать в отношении каждого
               из них данные, упомянутые в графах 4.1 или 4.2 и
               4.3.
 _________________________________________________________________
---------------
(2) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются именами, указанными в заявке (заявках) или внесенными в реестр знаков в связи с регистрацией (регистрациями), к которым относится настоящий документ.
                              стр. 3
 _________________________________________________________________
     5. Лицо (лица), получающее право
     5.1 Если лицо, получающее право, является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:(3)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(3)
     5.2 Если лицо, получающее право, является юридическим
         лицом, - полное официальное наименование:
5.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
         -----
     5.4 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких лиц,
         ----- получающих право; в этом случае перечислить их на
               дополнительном листе и указать в отношении каждого
               из них данные, упомянутые в графах 5.1 или 5.2 и
               5.3.
 _________________________________________________________________
     6. Дополнительные указания (см. Приложение к настоящему
        бланку (прилагается)).
        (предоставление какого-либо из этих указаний
        не обязательно для целей внесения записи об изменении
        владельца)
        -----
        |   | Пометить этот квадрат, если используется Приложение.
        -----
 _________________________________________________________________
---------------
(3) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются либо полными именами лица, получающего право, либо именами, обычно используемыми им.
                              стр. 4
 _________________________________________________________________
     7. Подписи или печати
7.1 Подпись (подписи) или печать (печати) лица (лиц),
         передающего (передающих) право
         7.1.1 Имя (имена) физического лица (лиц), которое
               (которые) поставило (поставили) подпись (подписи),
               или печать (печати) которого (которых) используется
               (используются):
         7.1.2 Дата скрепления подписью (подписями) или печатью
               (печатями):
         7.1.3 Подпись (подписи) или печать (печати):
7.2 Подпись (подписи) или печать (печати) лица (лиц),
         получающего (получающих) право
         7.2.1 Имя (имена) физического лица (лиц), которое
               (которые) поставило (поставили) подпись (подписи),
               или печать (печати) которого (которых) используется
               (используются):
         7.2.2 Дата скрепления подписью (подписями) или печатью
               (печатями):
         7.2.3 Подпись (подписи) или печать (печати):
 _________________________________________________________________
     8. Дополнительные листы, добавления и Приложение
        -----
        |   | Пометить этот квадрат, если прилагаются
        ----- дополнительные листы и/или приложения, и указать
              общее количество таких листов и/или приложения:
        -----
        |   | Пометить этот квадрат, если имеется Приложение,
        ----- и указать количество листов в Приложении и
              количество дополнительных листов к Приложению:
 _________________________________________________________________
                              стр. 5
                     Приложение к бланку N 6
                     ДОПОЛНИТЕЛЬНЫЕ УКАЗАНИЯ
         В СВЯЗИ С ДОКУМЕНТОМ О ПЕРЕДАЧЕ ПРАВА (ГРАФА 6)
     A. Передача права с нематериальными активами фирмы или
        с предприятием
           -----
        a) |   | Пометить этот квадрат, если передача права
           ----- осуществлена с нематериальными активами фирмы или
                 вместе с деловым предприятием в отношении всех
                 товаров и/или услуг, перечисленных в заявке
                 (заявках) и/или регистрации (регистрациях),
                 упомянутых в графе 2 документа о передаче права.
           -----
        b) |   | Пометить этот квадрат, если в графе 2 документа о
           ----- передаче права указана только одна заявка или
                 регистрация и если передача права осуществлена с
                 нематериальными активами фирмы или вместе с
                 деловым предприятием только в отношении части
                 товаров и/или услуг, перечисленных в этой заявке
                 или регистрации, и указать товары и/или услуги,
                 в отношении которых передача права осуществлена
                 с нематериальными активами фирмы или вместе
                 с деловым предприятием:
           -----
        c) |   | Пометить этот квадрат, если в графе 2 документа о
           ----- передаче права указано несколько заявок или
                 регистраций и если в отношении хотя бы одной из
                 них передача права осуществлена с нематериальными
                 активами фирмы или вместе с деловым предприятием
                 в отношении некоторых товаров и/или услуг,
                 перечисленных в ней. В этом случае указать на
                 дополнительном листе отдельно в отношении каждой
                 заявки и/или регистрации, осуществлена ли
                 передача права с нематериальными активами фирмы
                 или вместе с деловым предприятием в отношении
                 всех товаров и/или услуг или только в отношении
                 некоторых из них.
                 В отношении любой заявки и регистрации, если
                 передача права осуществлена с нематериальными
                 активами фирмы или вместе с деловым предприятием
                 только в отношении некоторых товаров и/или услуг,
                 сделать соответствующее указание так, как это
                 указано в подграфе "b".
     B. Передача прав, возникающих в результате использования
        Права, возникающие в результате использования знака,
        переданы
           -----
        a) |   | в отношении всех регистраций (регистрации) и/или
           ----- заявок (заявки):
           -----
        b) |   | только в отношении следующей (следующих)
           ----- регистрации (регистраций) и/или заявки (заявок):
                              стр. 6
     C. Передача права на предъявление исков
        -----
        |   | Лицо, получившее право, имеет право предъявлять иски
        ----- за прошлые нарушения.
     D. Компенсация
           -----
        a) |   | Передача права осуществлена за денежную
           ----- компенсацию.
           -----
        b) |   | Передача права осуществлена за денежную
           ----- компенсацию и другие надежные финансовые
                 обязательства.
           -----
        c) |   | Настоящее лицо, передающее право, подтверждает
           ----- получение вышеуказанной компенсации.
     E. Дата передачи права
           -----
        a) |   | Передача права вступает в силу с даты подписания
           ----- настоящего документа о передаче права.
           -----
        b) |   | Передача права вступает в силу со следующей
           ----- даты: ___

ТИПОВОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ БЛАНК N 7

                            ЗАЯВЛЕНИЕ
                  ОБ ИСПРАВЛЕНИИ ОШИБКИ (ОШИБОК)
                в регистрации (регистрациях) и/или
              заявке (заявках) на регистрацию знаков
               представлено в Ведомство __________
          ----------------------------------------------
          |                                            |
          |                                            |
          |           ЗАПОЛНЯЕТСЯ ВЕДОМСТВОМ           |
          |                                            |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
          ----------------------------------------------
          | N дела владельца и/или                     |
          | заявителя:(1) ____________________________ |
          |                                            |
          | N дела представителя:(1) _________________ |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
 _________________________________________________________________
     1. Заявление об исправлении
        Настоящим испрашивается внесение исправления
        (исправлений), указанного (указанных) в настоящем
        заявлении.
 _________________________________________________________________
     2. Регистрация (регистрации) и/или заявка (заявки), к которым
        относится настоящее заявление
        Настоящее заявление относится к следующей регистрации
        (регистрациям) и/или заявке (заявкам):
2.1 Номер (номера) регистрации (регистраций):
2.2 Номер (номера) заявки (заявок):(2)
         -----
     2.3 |   | Если в графе 2.1 или 2.2 недостаточно места,
         ----- пометить этот квадрат и привести необходимую
               информацию на дополнительном листе.
 _________________________________________________________________
---------------
(1) Здесь может быть указан номер, присвоенный настоящему заявлению владельцем и/или заявителем, и/или номер, присвоенный ему представителем.
(2) Если номер заявки еще не присвоен или неизвестен заявителю или его представителю, такая заявка может быть идентифицирована путем представления: i) предварительного номера заявки, при наличии такового, присвоенного Ведомством, или ii) копии заявки или iii) представления знака с указанием даты, на которую, по достоверным сведениям заявителя или его представителя, заявка получена Ведомством, и идентификационного номера, присвоенного заявке заявителем или его представителем.
                              стр. 2
 _________________________________________________________________
3. Владелец (владельцы) и/или заявитель (заявители)
     3.1 Если владелец или заявитель является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:(3)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(3)
     3.2 Если владелец или заявитель является юридическим
         лицом, - полное официальное наименование:
3.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
         -----
     3.4 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких
         ----- владельцев и/или заявителей; в этом случае
               перечислить их в дополнительном листе и указать
               в отношении каждого из них данные, упомянутые в
               графах 3.1 или 3.2 и 3.3.
 _________________________________________________________________
     4. Представитель
4.1 Имя:
4.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
4.3 Порядковый номер доверенности:(4)
 _________________________________________________________________
---------------
(3) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются именами, указанными в заявке (заявках) или внесенными в реестр знаков в связи с регистрацией (регистрациями), в отношении которой сделано настоящее заявление.
(4) Оставить незаполненным, если у доверенности нет порядкового номера, или такой номер еще не присвоен, или еще неизвестен владельцу и/или заявителю или его представителю.
                              стр. 3
 _________________________________________________________________
     5. Адрес для деловой переписки
 _________________________________________________________________
6. Указание ошибки (ошибок) и исправления (исправлений)
6.1 Данные, которые следует исправить:
         Данные в исправленном виде:
         -----
     6.2 |   | Пометить этот квадрат если в вышеуказанной графе
         ----- недостаточно места; в этом случае указать на
               дополнительном листе данные, подлежащие
               исправлению, вместе с данными в исправленном виде.
 _________________________________________________________________
     7. Подпись или печать
     7.1 Имя физического лица, которое поставило подпись, или
         печать которого используется:
7.2 Пометить соответствующий квадрат в зависимости от того,
         поставлена ли подпись, или используется печать следующего
         лица, или от его имени
               -----
         7.2.1 |   | владельца и/или заявителя.
               -----
               -----
         7.2.2 |   | представителя.
               -----
7.3 Дата скрепления подписью или печатью:
7.4 Подпись или печать:
 _________________________________________________________________
     8. Пошлина
     8.1 Валюта и размер пошлины, уплаченной в связи с настоящим
         заявлением об исправлении ошибки (ошибок):
8.2 Способ оплаты:
 _________________________________________________________________
                              стр. 4
 _________________________________________________________________
     9. Листы для продолжения и добавления
        -----
        |   | Пометить этот квадрат, если имеются дополнительные
        ----- листы и/или приложения, и указать общее количество
              таких листов и/или приложений:
 _________________________________________________________________

ТИПОВОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ БЛАНК N 8

                            ЗАЯВЛЕНИЕ
                     О ПРОДЛЕНИИ РЕГИСТРАЦИИ
                представлено в Ведомство ________
          ----------------------------------------------
          |                                            |
          |                                            |
          |           ЗАПОЛНЯЕТСЯ ВЕДОМСТВОМ           |
          |                                            |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
          ----------------------------------------------
          |                                            |
          | N дела владельца:(1) _____________________ |
          |                                            |
          | N дела представителя:(1) _________________ |
          |                                            |
          ----------------------------------------------
 _________________________________________________________________
     1. Указание того, что испрашивается продление регистрации
        Настоящим испрашивается продление регистрации, указанной
        в настоящем заявлении.
 _________________________________________________________________
     2. Регистрация, продление которой испрашивается
2.1 Номер регистрации:
     2.2 Дата подачи заявки, в результате которой осуществлена
         регистрация:
         Дата регистрации:
 _________________________________________________________________
---------------
(1) Здесь может быть указан номер, присвоенный настоящему заявлению владельцем, и/или номер, присвоенный ему представителем.
                              стр. 2
 _________________________________________________________________
3. Владелец (владельцы)
3.1 Если владелец является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:(2)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(2)
3.2 Если владелец является юридическим лицом, -
         полное официальное наименование:
3.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
         -----
     3.4 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких
         ----- владельцев; в этом случае перечислить их на листе
               для продолжения и указать в отношении каждого из
               них данные, упомянутые в графах 3.1 или 3.2 и 3.3.
 _________________________________________________________________
     4. Представитель владельца
4.1 Имя:
4.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
4.3 Порядковый номер доверенности:(3)
 _________________________________________________________________
---------------
(2) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются именами, внесенными в реестр знаков в связи с регистрацией, в отношении которой сделано настоящее заявление.
(3) Оставить незаполненным, если у доверенности нет порядкового номера, или такой номер еще не присвоен, или еще неизвестен владельцу и/или заявителю или его представителю.
                              стр. 3
 _________________________________________________________________
     5. Адрес владельца для деловой переписки
 _________________________________________________________________
6. Товары и/или услуги(4)
         -----
     6.1 |   | Продление испрашивается для всех товаров и/или
         ----- услуг, к которым относится регистрация.
         -----
     6.2 |   | Продление испрашивается только для следующих
         ----- товаров и/или услуг, к которым относится
               регистрация:(5)
         -----
     6.3 |   | Продление испрашивается для всех товаров и/или
         ----- услуг, к которым относится регистрация, за
               исключением следующих:(6)
         -----
     6.4 |   | Пометить этот квадрат, если в вышеуказанной графе
         ----- недостаточно места, и привести необходимую
               информацию на дополнительном листе.
 _________________________________________________________________
---------------
(4) Пометить только один из следующих квадратов: 6.1, 6.2 или 6.3.
(5) Перечень товаров и/или услуг, в отношении которых испрашивается продление регистрации, следует представить в том виде, как он фигурирует в регистрации (товары и услуги группируются по классам Ниццкой классификации (995_066) , начиная с указания номера соответствующего класса, а если товары или услуги принадлежат к нескольким классам, они представляются в порядке следования классов этой Классификации).
(6) Товары и/или услуги, для которых не испрашивается продление регистрации, в тех случаях, когда они принадлежат к нескольким классам Ниццкой классификации (995_066) , следует сгруппировать по классам этой Классификации, начиная с указания номера соответствующего класса, и представить в порядке следования классов этой Классификации.
                              стр. 4
 _________________________________________________________________
7. Иное лицо, помимо владельца или представителя владельца,
        которое подает настоящее заявление о продлении
        регистрации(7)
        -----
        |   | Пометить этот квадрат, если настоящее заявление
        ----- о продлении регистрации подано иным лицом, помимо
              владельца или представителя владельца.
7.1 Если это лицо является физическим лицом,
         a) фамилия или основная фамилия:
         b) имя или дополнительное имя (имена):
     7.2 Если данное лицо является юридическим лицом, его полное
         официальное наименование:
7.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):   Телефакс N (N_N_):   Адрес электронной почты:
 (с кодом страны)    (с кодом страны)
 _________________________________________________________________
     8. Подпись или печать
     8.1 Имя физического лица, которое поставило подпись, или
         печать которого используется:
8.2 Пометить соответствующий квадрат в зависимости от того,
         поставлена ли подпись, или используется печать следующего
         лица или от его имени
               -----
         8.2.1 |   | владельца.
               -----
               -----
         8.2.2 |   | представителя владельца.
               -----
               -----
         8.2.3 |   | лица, указанного в графе 7.
               -----
 _________________________________________________________________
---------------
(7) Иное лицо, помимо владельца или представителя владельца, может подать заявление о продлении регистрации только с разрешения соответствующей Договаривающейся Стороны. Поэтому данная графа не может быть заполнена, если Договаривающаяся Сторона, Ведомство которой является Ведомством, указанным на первой странице настоящего заявления о продлении регистрации, не разрешает, чтобы заявление о продлении регистрации подавалось иным лицом, помимо владельца или представителя владельца.
                              стр. 5
 _________________________________________________________________
8.3 Дата скрепления подписью или печатью:
8.4 Подпись или печать:
 _________________________________________________________________
     9. Пошлина
     9.1 Валюта и размер пошлины, уплаченной в связи с настоящим
         заявлением о продлении регистрации:
9.2 Способ оплаты:
 _________________________________________________________________
     10. Листы для продолжения и добавления
         -----
         |   | Пометить этот квадрат, если прилагаются
         ----- дополнительные листы и/или приложения, и указать
               общее количество таких листов и/или приложений:
 _________________________________________________________________

ТИПОВОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ БЛАНК N 9

                            ЗАЯВЛЕНИЕ
             О ВНЕСЕНИИ ЗАПИСИ О РЕГИСТРАЦИИ ЛИЦЕНЗИИ
                   в связи с заявкой (заявками)
          и/или зарегистрированным(и) знаком (знаками),
              представленными в Ведомство __________
          --------------------------------------------------
          |                                                |
          |                                                |
          |             ЗАПОЛНЯЕТСЯ ВЕДОМСТВОМ             |
          |                                                |
          |                                                |
          --------------------------------------------------
          --------------------------------------------------
          | Идентификационный N владельца/заявителя        |
          | и/или лицензиата:(1) _________________________ |
          |                                                |
          | Идентификационный N представителя              |
          | владельца/заявителя:(1) ______________________ |
          |                                                |
          | Лицензиат: ___________________________________ |
          |                                                |
          --------------------------------------------------
 _________________________________________________________________
     1. Заявление
        -----
        |   | Настоящим испрашивается внесение записи о том, что
        ----- регистрация (регистрации) и/или заявка (заявки),
              упомянутая (упомянутые) в настоящем заявлении,
              является (являются) предметом лицензии.
 _________________________________________________________________
---------------
(1) Здесь может быть указан любой номер, присвоенный настоящему заявлению владельцем и заявителем и/или лицензиатом, и/или любой номер, присвоенный ему любым из представителей.
                              стр. 2
 _________________________________________________________________
     2. Регистрация (регистрации) и/или заявка (заявки), к которой
        (которым) относится настоящее заявление
        Настоящее заявление относится к следующей регистрации
        (регистрациям) и/или заявке (заявкам):
     2.1 Номер (номера) регистрации (регистраций) и/или заявки
         (заявок):
         -----
     2.2 |   | Если в графе 2.1 недостаточно места, пометить этот
         ----- квадрат и привести необходимую информацию на листе
               для продолжения.
 _________________________________________________________________
3. Владелец (владельцы)/заявитель (заявители)
3.1 Если владелец/заявитель является физическим лицом -
         a) фамилия или основная фамилия:(2)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(2)
3.2 Если владелец/заявитель является юридическим лицом, -
         a) полное официальное наименование:
         b) организационно-правовой характер юридического лица:
         c) название государства, а при необходимости,
            территориальной единицы в составе такого государства,
            в соответствии с законодательством которого учреждено
            указанное юридическое лицо:
3.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(3)  Телефакс N (N_N_):(3)     Адрес электронной
 (с кодом страны)      (с кодом страны)          почты:
         -----
     3.4 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких
         ----- владельцев/заявителей; в этом случае перечислить их
               на дополнительном листе и указать в отношении
               каждого из них данные, упомянутые в графах 3.1 или
               3.2 и 3.3.
 _________________________________________________________________
---------------
(2) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются именами, внесенными в реестр Ведомства применительно к владельцу/заявителю в связи с регистрацией (регистрациями)/заявкой (заявками), в отношении которых сделано настоящее заявление.
(3) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, владелец/заявитель или его представитель имеет право воздержаться от предоставления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
                              стр. 3
 _________________________________________________________________
     4. Представитель
4.1 Имя:
4.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(4)   Телефакс N (N_N_):(4)    Адрес электронной
 (с кодом страны)       (с кодом страны)         почты:
4.3 Регистрационный номер, если зарегистрирован в Ведомстве:
4.4 Порядковый номер доверенности:(5)
 _________________________________________________________________
     5. Адрес для деловой переписки владельца
        (владельцев)/заявителя (заявителей)(6)
 _________________________________________________________________
     6. Лицензиат
6.1 Если лицензиат является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:
         b) имя или дополнительное имя (имена):
6.2 Если лицензиат является юридическим лицом, -
         a) полное официальное наименование:
         b) организационно-правовой характер юридического лица:
         c) название государства, а при необходимости,
            территориальной единицы в составе такого государства,
            в соответствии с законодательством которого учреждено
            указанное юридическое лицо:
 _________________________________________________________________
---------------
(4) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, владелец/заявитель или его представитель имеет право воздержаться от предоставления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
(5) Оставить незаполненным, если у доверенности нет порядкового номера, или такой номер еще не присвоен, или еще неизвестен владельцу и/или заявителю или его представителю.
(6) Согласно статьи 4 (2) "b", адрес для деловой переписки должен быть указан в графе 5, если владелец/заявитель не имеет или не указал местожительства или действительного и нефиктивного промышленного предприятия на территории Договаривающейся Стороны, Ведомство которой является Ведомством, названным на первой странице настоящего заявления; за исключением тех случаев, когда представитель указан в графе 4.
                              стр. 4
 _________________________________________________________________
6.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(7)    Телефакс N (N_N_):(7)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
6.4 Государство (т.е. страна) гражданства лицензиата:
6.5 Государство (т.е. страна) местожительства лицензиата:
     6.6 Государство (т.е. страна) действительного и нефиктивного
         промышленного или торгового предприятия:
         -----
     6.7 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких
         ----- лицензиатов; в этом случае перечислить их на
               отдельном дополнительном листе и указать в
               отношении каждого из них данных, упомянутые в
               графах 6.1-6.6.
 _________________________________________________________________
     7. Представитель лицензиата
7.1 Имя:
7.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(8)    Телефакс N (N_N_):(8)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
7.3 Регистрационный номер, если зарегистрирован в Ведомстве:
7.4 Порядковый номер доверенности:(9)
 _________________________________________________________________
---------------
(7) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, лицензиат или его представитель имеет право воздержаться от представления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
(8) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, лицензиат или его представитель имеет право воздержаться от представления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
(9) Оставить незаполненным, если у доверенности нет порядкового номера, или такой номер еще не присвоен, или еще неизвестен лицензиату или его представителю.
                              стр. 5
 _________________________________________________________________
8. Адрес для деловой переписки лицензиата(10)
 _________________________________________________________________
     9. Товары и/или услуги, на которые предоставлена лицензия(11)
         -----
     9.1 |   | Лицензия предоставлена на все товары и/или услуги,
         ----- перечисленные в заявке (заявках) и/или
               регистрации (регистрациях), указанных в графе 2.
         -----
     9.2 |   | В графе 2 указана только одна регистрация и/или
         ----- заявка и лицензия предоставлена только на некоторые
               из товаров и/или услуг, перечисленных в этой заявке
               или регистрации. Лицензия распространяется на
               следующие товары и/или услуги:
         -----
     9.3 |   | В графе 2 указаны несколько регистраций и/или
         ----- заявок и по крайней мере в одной из них лицензия
               распространяется не на все товары и/или услуги,
               перечисленные в ней. В этом случае указать на
               дополнительном листе отдельно в отношении каждой
               регистрации и/или заявки, распространяется ли
               лицензия на все товары и/или услуги или только на
               некоторые из них.
 _________________________________________________________________
10. Вид лицензии(11)
          -----
     10.1 |   | Исключительная лицензия
          -----
          -----
     10.2 |   | Единственная лицензия
          -----
          -----
     10.3 |   | Неисключительная лицензия
          -----
          -----
     10.4 |   | Лицензия относится только к следующей части
          ----- территории, на которую распространяется
                регистрация:
 _________________________________________________________________
---------------
(10) Согласно статьи 4 (2) "b", адрес для деловой переписки должен быть указан в графе 8, если лицензиат не имеет или не указал местожительства или действительного и нефиктивного промышленного предприятия на территории Договаривающейся Стороны, Ведомство которой является Ведомством, названным на первой странице настоящего заявления, за исключением тех случаев, когда представитель указан в графе 7.
(11) Пометить соответствующие квадраты.
                              стр. 6
 _________________________________________________________________
     11. Срок действия лицензии
          -----
     11.1 |   | Лицензия ограничена во времени и выдана на период
          ----- с ________________ по _______________ .
                 -----
          11.1.1 |   | Лицензия подлежит автоматическому
                 ----- продлению.
          -----
     11.2 |   | Лицензия выдана на неограниченный срок.
          -----
 _________________________________________________________________
12. Подписи и печати(12)
     12.1 Имя физического лица, которое поставило подпись, или
          печать которого используется.
     12.2 Пометить соответствующий квадрат в зависимости от того,
          поставлена ли подпись, или используется печать
          следующего лица или от его имени
                 -----
          12.2.1 |   | владельца и/или заявителя.
                 -----
                 -----
          12.2.2 |   | лицензиата.
                 -----
                 -----
          12.2.3 |   | представитель.
                 -----
12.3 Дата скрепления подписью или печатью:
12.4 Подпись или печать:
 _________________________________________________________________
     13. Пошлина
     13.1 Валюта и размер пошлины, уплаченной в связи с настоящим
          заявлением:
13.2 Способ оплаты:
 _________________________________________________________________
---------------
(12) Если поставлены подписи или используются печати нескольких лиц, все указания, относящиеся к подграфам 12.1-12.4, должны быть представлены на дополнительном листе.
                              стр. 7
 _________________________________________________________________
     14. Листы для продолжения
         -----
         |   | Пометить этот квадрат, если прилагаются
         ----- дополнительные листы, и указать общее количество
               таких листов:
 _________________________________________________________________

ТИПОВОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ БЛАНК N 10

                   ЗАЯВЛЕНИЕ О ВЫДАЧЕ ЛИЦЕНЗИИ
                в связи с заявкой (заявками) и/или
             зарегистрированным(и) знаком (знаками),
              представленными в Ведомство __________
          --------------------------------------------------
          |                                                |
          |                                                |
          |             ЗАПОЛНЯЕТСЯ ВЕДОМСТВОМ             |
          |                                                |
          |                                                |
          --------------------------------------------------
          --------------------------------------------------
          | Идентификационный N владельца/заявителя        |
          | и/или лицензиата:(1) _________________________ |
          |                                                |
          | Идентификационный N представителя              |
          | владельца/заявителя: _________________________ |
          |                                                |
          | Лицензиат:(1) ________________________________ |
          |                                                |
          --------------------------------------------------
 _________________________________________________________________
     1. Заявление
        Владелец (владельцы)/заявитель (заявители) и лицензиат
        (лицензиаты) настоящим заявляют, что регистрация
        (регистрации) и/или заявка (заявки), упомянутая
        (упомянутые) ниже, является (являются) предметом лицензии.
 _________________________________________________________________
---------------
(1) Здесь может быть указан любой идентификационный номер, присвоенный настоящему заявлению владельцем/заявителем и/или лицензиатом, и/или любой идентификационный номер, присвоенный любым из представителей.
                              стр. 2
 _________________________________________________________________
     2. Регистрация (регистрации) и/или заявка (заявки), к которой
        (которым) относится настоящее заявление
        Настоящее заявление относится к следующей регистрации
        (регистрациям) и/или заявке (заявкам):
2.1 Номер (номера) регистрации (регистраций):
         -----
     2.2 |   | Если в графе 2.1 недостаточно места, пометить этот
         ----- квадрат и привести необходимую информацию на
               дополнительном листе.
 _________________________________________________________________
3. Владелец (владельцы)/заявитель (заявители)
3.1 Если владелец/заявитель является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:(2)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(2)
3.2 Если владелец/заявитель является юридическим лицом, -
         a) полное официальное наименование такого лица:
         b) организационно-правовой характер юридического лица:
         c) название государства, а при необходимости,
            территориальной единицы в составе такого государства,
            в соответствии с законодательством которого учреждено
            указанное юридическое лицо:
3.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(3)    Телефакс N (N_N_):(3)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
         -----
     3.4 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких
         ----- владельцев/заявителей; в этом случае перечислить
               дополнительных владельцев/заявителей на
               дополнительном листе и указать в отношении каждого
               из них данные, упомянутые в графах 3.1 или 3.2 и
               3.3.
 _________________________________________________________________
---------------
(2) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются именами, внесенными в реестр Ведомства применительно к владельцу/заявителю в связи с регистрацией (регистрациями)/заявкой (заявками), в отношении которых сделано настоящее заявление.
(3) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, владелец/заявитель или его представитель имеет право воздержаться от предоставления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
                              стр. 3
 _________________________________________________________________
     4. Представитель владельца (владельцев)/заявителя
        (заявителей)
4.1 Имя:
4.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(4)    Телефакс N (N_N_):(4)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
4.3 Регистрационный номер, если зарегистрирован в ведомстве:
4.4 Порядковый номер доверенности:
 _________________________________________________________________
     5. Лицензиат
5.1 Если лицензиат является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:
         b) имя или дополнительное имя (имена):
5.2 Если лицензиат является юридическим лицом, -
         a) полное официальное наименование такого лица:
         b) организационно-правовой характер юридического лица:
         c) название государства, а при необходимости,
            территориальной единицы в составе такого государства,
            в соответствии с законодательством которого учреждено
            указанное юридическое лицо:
5.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(5)    Телефакс N (N_N_):(5)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
 _________________________________________________________________
---------------
(4) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, владелец/заявитель или его представитель имеет право воздержаться от представления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
(5) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, владелец/заявитель или его представитель имеет право воздержаться от предоставления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
                              стр. 4
 _________________________________________________________________
5.4 Государство (т.е. страна) гражданства лицензиата:
5.5 Государство (т.е. страна) местожительства лицензиата:
     5.6 Государство (т.е. страна) действительного и нефиктивного
         промышленного или торгового предприятия:
         -----
     5.7 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких
         ----- лицензиатов; в этом случае перечислить их на
               отдельном дополнительном листе и указать в
               отношении каждого из них данные, упомянутые в
               графах 5.1-5.6.
 _________________________________________________________________
     6. Представитель лицензиата
6.1 Имя:
6.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(6)    Телефакс N (N_N_):(6)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
     6.3 Регистрационный номер, если зарегистрирован в Ведомстве
6.4 Порядковый номер доверенности:(7)
 _________________________________________________________________
     7. Товары и/или услуги, на которые предоставлена лицензия(8)
         -----
     7.1 |   | Лицензия предоставлена на все товары и/или услуги,
         ----- перечисленные в заявке (заявках) и/или регистрации
               (регистрациях), указанных в графе 2.
         -----
     7.2 |   | В графе 2 указана только одна заявка или
         ----- регистрация, и лицензия предоставлена только на
               некоторые из товаров и/или услуг, перечисленных
               в этой заявке или регистрации. Лицензия
               распространяется на следующие товары и/или услуги:
 _________________________________________________________________
---------------
(6) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, лицензиат или его представитель имеет право воздержаться от представления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
(7) Оставить незаполненным, если у доверенности нет порядкового номера, или такой номер еще не присвоен, или еще неизвестен лицензиату или его представителю.
(8) Пометить соответствующие квадраты.
                              стр. 5
 _________________________________________________________________
         -----
     7.3 |   | В графе 2 указаны несколько заявок или регистраций,
         ----- и по крайней мере в одной из них лицензия
               распространяется не на все товары и/или услуги,
               перечисленные в ней. В этом случае указать на листе
               для продолжения отдельно в отношении каждой
               регистрации и/или заявки, распространяется ли
               лицензия на все товары и/или услуги или только на
               некоторые из них.
 _________________________________________________________________
8. Вид лицензии(8)
         -----
     8.1 |   | Исключительная лицензия
         -----
         -----
     8.2 |   | Единственная лицензия
         -----
         -----
     8.3 |   | Неисключительная лицензия
         -----
         -----
     8.4 |   | Лицензия относится только к следующей части
         ----- территории, на которую распространяется
               регистрация:
 _________________________________________________________________
9. Срок действия лицензии(8)
         -----
     9.1 |   | Лицензия ограничена во времени и выдана на период
         ----- с ________________ по ________________
               -----
         9.1.1 |   | Лицензия подлежит автоматическому продлению.
               -----
         -----
     9.2 |   | Лицензия выдана на неограниченный срок.
         -----
 _________________________________________________________________
10. Подписи и печати(9)
     10.1 Подпись (подписи) или печать (печати) владельца
          (владельцев)/заявителя (заявителей):
         10.1.1 Имя владельца/заявителя, или если владелец/
                заявитель является юридическим лицом, имя лица,
                которое действует от имени владельца/заявителя:
         10.1.2 Дата скрепления подписью или печатью:
         10.1.3 Подпись или печать:
 _________________________________________________________________
---------------
(9) Если поставлены подписи или используются печати нескольких лиц, все указания, относящиеся к подграфам 10.1-10.4, должны быть представлены на дополнительном листе.
                              стр. 6
 _________________________________________________________________
     10.2 Подпись (подписи) или печать (печати) лицензиата
          (лицензиатов)
         10.2.1 Имя лицензиата, или если лицензиат является
                юридическим лицом, имя лица, которое действует от
                имени лицензиата:
         10.2.2 Дата скрепления подписью или печатью:
         10.2.3 Подпись или печать:
     10.3 Подпись или печать представителя владельца (владельцев)/
          заявителя (заявителей):
         10.3.1 Имя физического лица, которое поставило подпись,
                или печать которого используется:
         10.3.2 Дата скрепления подписью или печатью:
         10.3.3 Подпись или печать:
10.4 Подпись или печать представителя лицензиата/лицензиатов:
         10.4.1 Имя физического лица, которое поставило подпись,
                или печать которого используется:
         10.4.2 Дата скрепления подписью или печатью:
         10.4.3 Подпись или печать:
 _________________________________________________________________
     11. Листы для продолжения
         -----
         |   | Пометить этот квадрат, если имеются дополнительные
         ----- листы, и указать общее количество таких листов:
 _________________________________________________________________

ТИПОВОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ БЛАНК N 11

                 ЗАЯВЛЕНИЕ ОБ ИЗМЕНЕНИИ ЛИЦЕНЗИИ
                   в связи с заявкой (заявками)
          и/или зарегистрированным(и) знаком (знаками),
              представленными в Ведомство __________
          --------------------------------------------------
          |                                                |
          |                                                |
          |             ЗАПОЛНЯЕТСЯ ВЕДОМСТВОМ             |
          |                                                |
          |                                                |
          --------------------------------------------------
          --------------------------------------------------
          | Идентификационный N владельца/заявителя        |
          | и/или лицензиата:(1) _________________________ |
          |                                                |
          | Идентификационный N представителя              |
          | владельца/заявителя: _________________________ |
          |                                                |
          | Лицензиат:(1) ________________________________ |
          |                                                |
          --------------------------------------------------
 _________________________________________________________________
     1. Заявление
        Владелец (владельцы)/заявитель (заявители) и лицензиат
        (лицензиаты) настоящим заявляют, что регистрация
        (регистрации) и/или заявка (заявки), упомянутые в
        настоящем заявлении, является (являются) предметом
        изменения лицензии.
 _________________________________________________________________
---------------
(1) Здесь может быть указан любой номер, присвоенный настоящему заявлению владельцем/заявителем и/или лицензиатом, и/или любой номер, присвоенный ему любым из представителей.
                              стр. 2
 _________________________________________________________________
     2. Регистрация (регистрации) и/или заявка (заявки), к которой
        (которым) относится настоящее заявление:
        Настоящее заявление относится к следующей регистрации
        (регистрациям) и/или заявке (заявкам):
     2.1 Номер (номера) регистрации (регистраций) и/или заявки
         (заявок):
         -----
     2.2 |   | Если в графе 2.1 недостаточно места, пометить этот
         ----- квадрат и привести необходимую информацию на
               дополнительном листе.
 _________________________________________________________________
3. Владелец (владельцы)/заявитель (заявители)
3.1 Если владелец/заявитель является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:(2)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(2)
3.2 Если владелец/заявитель является юридическим лицом, -
         a) полное официальное наименование такого лица:
         b) организационно-правовой характер юридического лица:
         c) название государства, а при необходимости,
            территориальной единицы в составе такого государства,
            в соответствии с законодательством которого учреждено
            указанное юридическое лицо:
3.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(3)    Телефакс N (N_N_):(3)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
         -----
     3.4 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких
         ----- владельцев/заявителей; в этом случае перечислить их
               на отдельном дополнительном листе и указать в
               отношении каждого из них данные, упомянутые в
               графах 3.1 или 3.2 и 3.3.
 _________________________________________________________________
---------------
(2) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются именами, внесенными в реестр Ведомства применительно к владельцу/заявителю в связи с регистрацией (регистрациями)/заявкой (заявками), в отношении которых сделано настоящее заявление.
(3) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, владелец/заявитель или его представитель имеет право воздержаться от представления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
                              стр. 3
 _________________________________________________________________
     4. Представитель владельца (владельцев)/заявителя
        (заявителей)
4.1 Имя:
4.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(4)    Телефакс N (N_N_):(4)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
4.3 Регистрационный номер, если зарегистрирован в ведомстве:
4.4 Порядковый номер доверенности:
 _________________________________________________________________
     5. Лицензиат
5.1 Если лицензиат является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:
         b) имя или дополнительное имя (имена):
5.2 Если лицензиат является юридическим лицом, -
         a) полное официальное наименование такого лица:
         b) организационно-правовой характер юридического лица:
         c) название государства, а при необходимости,
            территориальной единицы в составе такого государства,
            в соответствии с законодательством которого учреждено
            указанное юридическое лицо:
5.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(5)    Телефакс N (N_N_):(5)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
 _________________________________________________________________
---------------
(4) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, владелец/заявитель или его представитель имеет право воздержаться от представления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
(5) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, лицензиат или его представитель имеет право воздержаться от представления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
                              стр. 4
 _________________________________________________________________
5.4 Государство (т.е. страна) гражданства лицензиата:
5.5 Государство (т.е. страна) местожительства лицензиата:
     5.6 Государство (т.е. страна) действительного и нефиктивного
         промышленного или торгового предприятия лицензиата:
         -----
     5.7 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких
         ----- лицензиатов; в этом случае перечислить их на
               отдельном дополнительном листе и указать в
               отношении каждого из них данные, упомянутые в
               графах 5.1-5.6.
 _________________________________________________________________
     6. Представитель лицензиата
6.1 Имя:
6.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(6)    Телефакс N (N_N_):(6)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
6.3 Регистрационный номер, если зарегистрирован в ведомстве:
6.4 Порядковый номер доверенности:(7)
 _________________________________________________________________
     7. Товары и/или услуги, на которые распространяется изменение
        лицензии
        Характер и объем поправок указан на отдельном листе.
 _________________________________________________________________
---------------
(6) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, лицензиат или его представитель имеет право воздержаться от представления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
(7) Оставить незаполненным, если у доверенности нет порядкового номера, или такой номер еще не присвоен, или еще неизвестен лицензиату или представителю.
                              стр. 5
 _________________________________________________________________
8. Вид лицензии(8)
         -----
     8.1 |   | Измененная лицензия является исключительной
         ----- лицензией.
         -----
     8.2 |   | Измененная лицензия является единственной
         ----- лицензией.
         -----
     8.3 |   | Измененная лицензия является неисключительной
         ----- лицензией.
         -----
     8.4 |   | Измененная лицензия относится только к следующей
         ----- части территории, на которую распространяется
               регистрация:
 _________________________________________________________________
9. Срок действия лицензии(8)
         -----
     9.1 |   | Измененная лицензия ограничена во времени и выдана
         ----- на период с _______________ по __________________ .
               -----
         9.1.1 |   | Измененная лицензия подлежит автоматическому
               ----- продлению.
         -----
     9.2 |   | Измененная лицензия выдана на неограниченный срок.
         -----
 _________________________________________________________________
---------------
(8) Пометить соответствующие квадраты.
                              стр. 6
 _________________________________________________________________
10. Подписи или печати(9)
     10.1 Подпись (подписи) или печать (печати) владельца
          (владельцев)/заявителя (заявителей)
         10.1.1 Имя владельца/заявителя, или если владелец/
                заявитель является юридическим лицом, имя лица,
                которое действует от имени владельца/заявителя.
         10.1.2 Дата скрепления подписью или печатью:
         10.1.3 Подпись или печать:
     10.2 Подпись (подписи) или печать (печати) лицензиата
          (лицензиатов)
         10.2.1 Имя лицензиата, или если лицензиат является
                юридическим лицом, имя лица, которое действует от
                имени лицензиата:
         10.2.2 Дата скрепления подписью или печатью:
         10.2.3 Подпись или печать:
     10.3 Подпись или печать представителя владельца
          (владельцев)/заявителя (заявителей):
         10.3.1 Имя физического лица, которое поставило подпись,
                или печать которого используется:
         10.3.2 Дата скрепления подписью или печатью:
         10.3.3 Подпись или печать:
     10.4 Подпись или печать представителя лицензиата
          (лицензиатов):
         10.4.1 Имя физического лица, которое поставило подпись,
                или печать которого используется:
         10.4.2 Дата скрепления подписью или печатью:
         10.4.3 Подпись или печать:
 _________________________________________________________________
---------------
(9) Если поставлены подписи или используются печати нескольких лиц, все указания, относящиеся к подграфам 10.1-10.4, должны быть представлены на листе для продолжения.
                              стр. 7
 _________________________________________________________________
     11. Листы для продолжения
         -----
         |   | Пометить этот квадрат, если прилагаются
         ----- дополнительные листы, и указать общее количество
               таких листов:
 _________________________________________________________________

ТИПОВОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ БЛАНК N 12

                            ЗАЯВЛЕНИЕ
                    ОБ АННУЛИРОВАНИИ ЛИЦЕНЗИИ
                   в связи с заявкой (заявками)
          и/или зарегистрированным(и) знаком (знаками),
              представленными в Ведомство __________
          --------------------------------------------------
          |                                                |
          |                                                |
          |             ЗАПОЛНЯЕТСЯ ВЕДОМСТВОМ             |
          |                                                |
          |                                                |
          --------------------------------------------------
          --------------------------------------------------
          | Идентификационный N владельца/заявителя        |
          | и/или лицензиата:(1) _________________________ |
          |                                                |
          | Идентификационный N представителя              |
          | владельца/заявителя: _________________________ |
          |                                                |
          | Лицензиат:(1) ________________________________ |
          |                                                |
          --------------------------------------------------
 _________________________________________________________________
     1. Заявление
        Владелец (владельцы)/заявитель (заявители) и лицензиат
        (лицензиаты) настоящим заявляют, что регистрация
        (регистрации) и/или заявка (заявки), упомянутые в
        настоящем заявлении, является (являются) предметом
        аннулирования лицензии.
 _________________________________________________________________
---------------
(1) Здесь может быть указан любой номер, присвоенный настоящему заявлению владельцем/заявителем и/или лицензиатом, и/или любой номер, присвоенный ему любым из представителей.
                              стр. 2
 _________________________________________________________________
     2. Регистрация (регистрации) и/или заявка (заявки), к которой
        (которым) относится настоящее заявление:
        Настоящее заявление относится к следующей регистрации
        (регистрациям) и/или заявке (заявкам):
     2.1 Номер (номера) регистрации (регистраций) и/или заявки
         (заявок):
         -----
     2.2 |   | Если в графе 2.1 недостаточно места, пометить этот
         ----- квадрат и привести необходимую информацию на листе
               для продолжения.
 _________________________________________________________________
3. Владелец (владельцы)/заявитель (заявители)
3.1 Если владелец/заявитель является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:(2)
         b) имя или дополнительное имя (имена):(2)
3.2 Если владелец/заявитель является юридическим лицом, -
         a) полное официальное наименование такого лица:
         b) организационно-правовой характер юридического лица:
         c) название государства, а при необходимости,
            территориальной единицы в составе такого государства,
            в соответствии с законодательством которого учреждено
            указанное юридическое лицо:
3.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(3)    Телефакс N (N_N_):(3)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
         -----
     3.4 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких
         ----- владельцев/заявителей; в этом случае перечислить их
               на дополнительном листе и указать в отношении
               каждого из них данные, упомянутые в графах 3.1 или
               3.2 и 3.3.
 _________________________________________________________________
---------------
(2) Имена, которые следует указать в подграфах "a" и "b", являются именами, внесенными в реестр Ведомства применительно к владельцу/заявителю в связи с регистрацией (регистрациями)/заявкой (заявками), в отношении которых сделано настоящее заявление.
(3) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, владелец/заявитель или его представитель имеет право воздержаться от представления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
                              стр. 3
 _________________________________________________________________
     4. Представитель владельца (владельцев)/заявителя
        (заявителей)
4.1 Имя:
4.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(4)    Телефакс N (N_N_):(4)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
4.3 Регистрационный номер, если зарегистрирован в ведомстве:
4.4 Порядковый номер доверенности:
 _________________________________________________________________
     5. Лицензиат
5.1 Если лицензиат является физическим лицом, -
         a) фамилия или основная фамилия:
         b) имя или дополнительное имя (имена):
5.2 Если лицензиат является юридическим лицом, -
         a) полное официальное наименование такого лица:
         b) организационно-правовой характер юридического лица:
         c) название государства, а при необходимости,
            территориальной единицы в составе такого государства,
            в соответствии с законодательством которого учреждено
            указанное юридическое лицо:
5.3 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(5)    Телефакс N (N_N_):(5)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
 _________________________________________________________________
---------------
(4) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, владелец/заявитель или его представитель имеет право воздержаться от представления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
(5) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, лицензиат или его представитель имеет право воздержаться от представления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
                              стр. 4
 _________________________________________________________________
5.4 Государство (т.е. страна) гражданства лицензиата:
5.5 Государство (т.е. страна) местожительства лицензиата:
     5.6 Государство (т.е. страна) действительного и нефиктивного
         промышленного или торгового предприятия лицензиата:
         -----
     5.7 |   | Пометить этот квадрат в случае нескольких
         ----- лицензиатов; в этом случае перечислить их на
               отдельном дополнительном листе и указать в
               отношении каждого из них данные, упомянутые
               в графах 5.1-5.6.
 _________________________________________________________________
     6. Представитель лицензиата
6.1 Имя:
6.2 Адрес (включая почтовый индекс и название страны):
 Телефон N (N_N_):(6)    Телефакс N (N_N_):(6)   Адрес электронной
 (с кодом страны)        (с кодом страны)        почты:
6.3 Регистрационный номер, если зарегистрирован в ведомстве:
6.4 Порядковый номер доверенности:(7)
 _________________________________________________________________
     7. Товары и/или услуги, на которые распространяется
        аннулирование лицензии
        Характер и объем поправки указаны на отдельном листе
 _________________________________________________________________
8. Подписи или печати(8)
     8.1 Подпись (подписи) или печать (печати) владельца
         (владельцев)/заявителя (заявителей):
 _________________________________________________________________
---------------
(6) Даже если Ведомство решает запросить такую информацию, лицензиат или его представитель имеет право воздержаться от представления таких сведений. Если они указываются, они должны включать (по мере необходимости) код страны и территориальный код.
(7) Оставить незаполненным, если у доверенности нет порядкового номера, или такой номер еще не присвоен, или еще неизвестен лицензиату или представителю.
(8) Если поставлены подписи или используются печати нескольких лиц, все указания, относящиеся к подграфам 8.1-8.4, должны быть представлены на листе для продолжения.
                              стр. 5
 _________________________________________________________________
         8.1.1 Имя владельца/заявителя, или если владелец/
               заявитель является юридическим лицом, имя лица,
               которое действует от имени владельца/заявителя:
         8.1.2 Дата скрепления подписью или печатью:
         8.1.3 Подпись или печать:
     8.2 Подпись (подписи), или печать (печати) лицензиата
         (лицензиатов):
         8.2.1 Имя лицензиата, или если лицензиат является
               юридическим лицом, имя лица, которое действует от
               имени лицензиата:
         8.2.2 Дата скрепления подписью или печатью:
         8.2.3 Подпись или печать:
     8.3 Подпись или печать представителя владельца (владельцев)/
         заявителя (заявителей):
         8.3.1 Имя физического лица, которое поставило подпись,
               или печать которого используется:
         8.3.2 Дата скрепления подписью или печатью:
         8.3.3 Подпись или печать:
     8.4 Подпись или печать представителя лицензиата
         (лицензиатов):
         8.4.1 Имя физического лица, которое поставило подпись,
               или печать которого используется:
         8.4.2 Дата скрепления подписью или печатью:
         8.4.3 Подпись или печать:
 _________________________________________________________________
                              стр. 6
 _________________________________________________________________
     9. Листы для продолжения
        -----
        |   | Пометить этот квадрат, если имеются дополнительные
        ----- листы, и указать общее количество таких листов:
 _________________________________________________________________