ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ
У СПРАВАХ НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ ТА РЕЛІГІЙ
Н А К А З
19.07.2010 N 79
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 липня 2010 р.
за N 554/17849

Про внесення змін до наказу Державного комітету України у справах національностей та релігій від 06.03.2008 N 19

Відповідно до статті 26 Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) та Положення про Державний комітет України у справах національностей та релігій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2007 N 201 (201-2007-п) , НАКАЗУЮ:
У заголовку та преамбулі наказу Державного комітету України у справах національностей та релігій від 06.03.2008 N 19 (z0250-08) "Про затвердження порядків використання коштів, передбачених у Державному бюджеті України на 2009 рік Державному комітету України у справах національностей та релігій за деякими бюджетними програмами", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26.03.2008 за N 250/14941 (із змінами), після слів "Державному бюджеті України" слова та цифри "на 2009 рік" замінити словами та цифрами "на 2010 рік (2154-17) ".
2. Затвердити Зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з реалізації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, затвердженого наказом Держкомнацрелігій від 06.03.2008 N 19 (z0250-08) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26.03.2008 за N 250/14941 (додаються).
3. Затвердити Зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо відтворення культури національних меншин та фінансової підтримки газет, що видаються їх мовами (z0251-08) , затвердженого наказом Держкомнацрелігій від 06.03.2008 N 19 (z0250-08) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26.03.2008 за N 251/14942 ( додаються (z0555-10) ) .
4. Юридичному управлінню (Бударін М.П.) у встановленому порядку подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
5. Цей наказ набирає чинності через десять днів після його реєстрації в Міністерстві юстиції України.
6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Голова
ПОГОДЖЕНО:
Міністр економіки України
Голова
Державного казначейства України
Голова Головного
контрольно-ревізійного
управління України
Міністр фінансів України
Ю.П.Богуцький
В.П.Цушко
С.І.Харченко
П.П.Андрєєв
Ф.О.Ярошенко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
України у справах
національностей та релігій
19.07.2010  N 79
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
26 липня 2010 р.
за N 554/17849

ЗМІНИ

до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з реалізації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин ( z0250-08 )

1. Пункт 1.3 розділу I викласти в такій редакції:
"1.3. Одержувачами бюджетних коштів є громадські організації національних меншин України, діяльність яких згідно зі статутом спрямована на сприяння збереженню і розвитку рідної мови і які беруть участь у проведенні заходів відповідно до затвердженого Держкомнацрелігій календарного плану заходів з реалізації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин.".
2. Пункт 2.2 розділу II викласти в такій редакції:
"2.2. Бюджетні кошти спрямовуються на:
підготовку та проведення в Україні міжнародних, всеукраїнських, регіональних конкурсів, олімпіад на краще знання мов національних меншин, навчальних семінарів для керівників та педагогічних працівників недільних шкіл, у яких вивчаються рідні мови (в частині оплати витрат з оренди приміщення, на поліграфію та друк, виготовлення дипломів, придбання канцелярських матеріалів);
сприяння виданню посібників, словників, розмовників, довідників з рідних мов, що видаються мовою національних меншин, програм, планів, науково-методичних видань для недільних шкіл та інформаційно-аналітичних видань, збірників матеріалів, присвячених питанням реалізації мовних прав національних меншин, визначених Європейською хартією, виходячи з потреби в них, чисельності представників національних меншин та комплектації недільних шкіл учнями - представниками національних меншин (витрати на поліграфію та друк), сприяння виданню друкованих засобів масової інформації (витрати на поліграфію та друк), співзасновником яких не є Держкомнацрелігій;
підготовку та проведення в Україні з'їздів, конгресів, форумів, конференцій, симпозіумів, семінарів, "круглих столів", соціологічних досліджень з питань функціонування та розвитку мов національних меншин (у частині оплати оренди приміщення, витрат на поліграфію та друк матеріалів, пов'язаних з реалізацією положень Європейської хартії регіональних мов або мов меншин);
сприяння в організації виставок, стендів, що присвячені відродженню і розвитку мов національних меншин (у частині оплати витрат з оренди приміщення й обладнання, на поліграфію та друк);
підготовку та проведення на території України робочих засідань у рамках двостороннього співробітництва з Комітетом експертів Європейської хартії регіональних мов або мов меншин Ради Європи (у частині оплати витрат з оренди приміщення й обладнання, на поліграфію та друк матеріалів, транспортне обслуговування на території України експертів Комітету експертів Європейської хартії регіональних мов або мов меншин Ради Європи, придбання канцелярських матеріалів для забезпечення засідання).".
3. У розділі III:
пункт 3.1 викласти в такій редакції:
"3.1. Бюджетні кошти використовуються громадськими організаціями у межах бюджетних призначень, установлених Законом України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) Держкомнацрелігій, згідно із затвердженим Держкомнацрелігій календарним планом заходів за погодженням з Міністерством фінансів України щодо виконання бюджетної програми з визначенням обсягів видатків, дати і місця проведення заходу та його виконавця.
До календарного плану додаються відповідні розрахунки та обґрунтування витрат, пов'язаних з проведенням заходів громадськими організаціями.
У разі потреби Держкомнацрелігій вносить до календарного плану зміни за погодженням з Міністерством фінансів України.
Для проведення заходів, передбачених календарним планом, Держкомнацрелігій у кожному конкретному випадку укладає з громадською організацією угоду на проведення заходу, в якій зазначаються найменування заходу, дата і місце його проведення та виконавець. Невід'ємною частиною угоди є кошторис витрат на проведення заходу з відповідними розрахунками та обґрунтуваннями.";
пункт 3.2 виключити. У зв'язку з цим пункти 3.3-3.7 вважати пунктами 3.2-3.6 відповідно;
пункт 3.3 викласти в такій редакції:
"3.3. Закупівля товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти здійснюється в установленому законодавством порядку.
У договорі про закупівлю передбачається:
можливість коригування визначеної в ньому суми у разі зменшення бюджетних призначень;
норма про недопущення включення до собівартості послуг витрат, які безпосередньо не пов'язані з їх наданням, або необґрунтованого завищення їх вартості, а також про штрафні санкції, які застосовуються до суб'єктів господарювання за невиконання або несвоєчасне виконання зобов'язань за договором.
Не допускається спрямування бюджетних коштів на:
здійснення заходів, придбання товарів, робіт і послуг, не пов'язаних з напрямами, зазначеними в пункті 2.2 розділу II цього Порядку;
проведення заходів, метою яких є отримання прибутку;
придбання для проведення заходів загальнодержавного та міжнародного рівня товарів і послуг, використання яких безпосередньо не пов'язане з організацією таких заходів та участю в них;
здійснення видатків, що фінансуються за рахунок інших бюджетних програм.";
у пункті 3.4 слова та цифри "постанови Кабінету Міністрів України від 09.10.2006 р. N 1404 (1404-2006-п) "Питання попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти" замінити словом "законодавства".
4. Пункт 4.2 розділу IV доповнити новим абзацом такого змісту:
"4.2. Одержувачі бюджетних коштів подають головному розпоряднику щоквартальні звіти про використання бюджетних коштів до 3 числа місяця, що настає за звітним періодом, а річний звіт - до 12 січня 2011 року.".
Начальник фінансово-економічного
управління - головний бухгалтер
Н.І.Бондаренко