КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 18 серпня 2010 р. N 742
Київ

Про затвердження Порядку списання у 2010 році непогашеної позики, наданої Національній академії аграрних наук за рахунок коштів, залучених державою від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту розвитку насінництва, заборгованості з плати за надання гарантій та відсотків з обслуговування позики, а також нарахованої та несплаченої пені за невиконання зобов'язань в рамках зазначеної позики

Відповідно до статті 81 Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік" (2154-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок списання у 2010 році непогашеної позики, наданої Національній академії аграрних наук за рахунок коштів, залучених державою від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту розвитку насінництва, заборгованості з плати за надання гарантій та відсотків з обслуговування позики, а також нарахованої та несплаченої пені за невиконання зобов'язань в рамках зазначеної позики, що додається.
2. Державному казначейству взяти до відома, що з 1 числа місяця, що настає після набрання чинності цією постановою, нарахування пені за невиконання Національною академією аграрних наук зобов'язань в рамках позики, наданої їй за рахунок коштів, залучених державою від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту розвитку насінництва, припиняється.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 22

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 18 серпня 2010 р. N 742

ПОРЯДОК

списання у 2010 році непогашеної позики, наданої Національній академії аграрних наук за рахунок коштів, залучених державою від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту розвитку насінництва, заборгованості з плати за надання гарантій та відсотків з обслуговування позики, а також нарахованої та несплаченої пені за невиконання зобов'язань в рамках зазначеної позики

1. Цей Порядок визначає механізм списання у 2010 році використаної та непогашеної позики, наданої Національній академії аграрних наук за договором субкредитування з Мінфіном щодо використання коштів, залучених згідно із Законом України "Про ратифікацію Угоди про надання позики (Проект з розвитку насінництва) між Україною та Міжнародним банком реконструкції і розвитку" (265/96-ВР) , в тому числі простроченої заборгованості за позикою, а також заборгованості з плати за надання гарантій та відсотків з обслуговування позики і нарахованої та несплаченої пені за невиконання зобов'язань в рамках зазначеної позики (далі - списання).
2. Підставою для списання є акт звіряння між Мінфіном, Державним казначейством та Національною академією аграрних наук, у якому визначаються суми, що підлягають списанню (далі - акт звіряння).
Акт звіряння в частині використаної та непогашеної позики, заборгованості з плати за надання гарантій та відсотків з обслуговування позики складається у валюті позики.
3. Списання здійснюється в гривнях згідно з офіційним курсом, встановленим Національним банком на день списання.
4. Мінфін списує використану та непогашену позику, заборгованість із плати за надання гарантій та відсотків з обслуговування позики і доручає Державному казначейству у сумі, визначеній в акті звіряння:
списати прострочену заборгованість за позикою, а також нараховану та несплачену пеню за невиконання зобов'язань в рамках зазначеної позики;
відобразити операції із списання в бухгалтерському обліку та звітності про виконання державного бюджету як зменшення заборгованості перед державним бюджетом.
5. Національна академія аграрних наук на підставі дозволу, виданого Мінфіном, і акта звіряння відображає списання в бухгалтерському обліку та звітності.
6. Державне казначейство повідомляє органи державної податкової служби про проведене списання.