УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ
Н А К А З
24.07.2008 N 926
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
1 серпня 2008 р.
за N 707/15398
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства транспорту та зв'язку N 669 (z0844-10) від 15.09.2010 )

Про встановлення Ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.96 N 1548 (1548-96-п) "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Ставки плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України, що додаються.
2. Державному підприємству обслуговування повітряного руху України (Чередніченко Ю.А.) організувати опублікування ставок аеронавігаційних зборів у Циркулярі аеронавігаційної інформації (АІС) України.
3. Департаменту фінансового регулювання та соціально-економічної політики (Демчук А.І.) у встановленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Цей наказ набуває чинності з 1 вересня 2008 року.
5. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Державіаслужби від 10.03.2006 N 170 (z0316-06) "Про встановлення аеронавігаційних зборів за аеронавігаційне обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України", зареєстрований в Міністерстві юстиції України від 23.03.2006 за N 316/12190.
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра - Голову Державної авіаційної адміністрації Давидова О.М.
Міністр
ПОГОДЖЕНО:
Міністр економіки України
В.о. Голови Державного комітету
України з питань регуляторної
політики та підприємництва
Заступник Міністра юстиції України
Й.Вінський
Б.Данилишин
Г.М.Білоус
В.І.Цоклан

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
транспорту та зв'язку
України
24.07.2008  N 926
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
1 серпня 2008 р.
за N 707/15398

СТАВКИ ПЛАТИ

за послуги з аеронавігаційного обслуговування повітряних суден у повітряному просторі України

1. За аеронавігаційне обслуговування повітряних суден (далі - ПС) у повітряному просторі України, пов'язане із забезпеченням організації повітряного руху (далі - ОПР) на маршруті, а також на підході та в районі аеродрому, стягується плата за встановленими ставками.
2. Ставки плати встановлюються незалежно від національної належності ПС та форми власності авіакомпанії.
3. Розмір плати (далі - R) за послуги з аеронавігаційного обслуговування ПС у повітряному просторі України, пов'язане із забезпеченням ОПР на маршруті, визначається залежно від максимально дозволеної злітної маси (далі - MTOW) ПС, указаної у сертифікаті експлуатанта, ортодромічної відстані та одиничної ставки плати (T) за формулою
                              D          W
                    R = T х ----- х Кк (----),
                             100         50
де Кк - корінь квадратний,
T - одинична ставка плати за послуги з ОПР на маршруті для ПС злітною масою 50 метричних тонн та ортодромічної відстані 100 км;
D - ортодромічна відстань польоту в кілометрах, зменшена на 20 км з кожним зльотом та/або посадкою на території України;
W - MTOW ПС у метричних тоннах. Якщо при розрахунку розміру плати MTOW цього ПС невідома, вона визначається за масою найважчого ПС такого самого типу.
Одинична ставка (T) плати за послуги з ОПР на маршруті для ПС розрахована на злітну масу ПС 50 тонн та ортодромічну відстань 100 км і встановлюється у розмірі 37,26 євро.
4. Розмір плати (r) за послуги з аеронавігаційного обслуговування ПС у повітряному просторі України, пов'язане із забезпеченням ОПР на підході та в районі аеродрому, визначається залежно від MTOW ПС, указаної в сертифікаті експлуатанта, та одиничної ставки плати (t) за формулою
r = t х W,
де t - одинична ставка плати за послуги з ОПР на підході та в районі аеродрому;
W - MTOW ПС у метричних тоннах. Якщо при розрахунку розміру плати MTOW цього ПС невідома, вона визначається за масою найважчого ПС такого самого типу.
Одинична ставка плати (t) за послуги з ОПР на підході та в районі аеродрому встановлюється у розмірі 5,88 євро.
5. Ставки плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування ПС у повітряному просторі України встановлені без урахування податку на додану вартість. Нарахування сум податку на додану вартість проводиться відповідно до чинного законодавства України.
6. Справляння плати за аеронавігаційне обслуговування ПС у повітряному просторі України здійснюється відповідно до чинного законодавства України.
7. Звільняються від плати за аеронавігаційне обслуговування такі категорії польотів:
польоти, що здійснюються ПС з максимально дозволеною злітною масою менше 2 метричних тонн;
польоти, що здійснюються виключно для перевезення королівських осіб та безпосередніх членів їх родин, глав держав і урядів, міністрів з офіційною місією. У всіх випадках це повинно бути підтверджено статусом польоту у відповідному плані польоту;
польоти з метою пошуку та рятування, які виконуються за завданням компетентних органів;
польоти, які починаються і закінчуються на одному й тому самому аеродромі у разі повернення ПС (без проміжної посадки);
польоти для перевірки та тестування обладнання, яке використовується як наземний аеронавігаційний засіб;
тренувальні польоти, які виконуються виключно для отримання свідоцтва авіаційного персоналу або підвищення рівня кваліфікації членів екіпажу, про що вказується в плані польоту. Ці польоти повинні здійснюватись тільки в межах повітряного простору України й не повинні використовуватися для перевезення пасажирів, вантажу або перегону ПС;
польоти військових ПС, що внесені до Реєстру державних повітряних суден України та виконуються з некомерційною метою.
Директор Департаменту
фінансового регулювання
та соціально-економічної
політики
А.І.Демчук