ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
06.09.2010 N 380
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
24 вересня 2010 р.
за N 849/18144

Про затвердження Інструкції щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 9-нк (річна) "Звіт про діяльність театру за 20__ рік"

Відповідно до статей 4, 14, 18 Закону України "Про державну статистику" (2614-12) , з метою вдосконалення державних статистичних спостережень у сфері діяльності театрів та отримання повної, всебічної й об'єктивної статистичної інформації НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Інструкцію щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 9-нк (річна) "Звіт про діяльність театру за 20__ рік", що додається.
2. Респондентам при заповненні форми державного статистичного спостереження N 9-нк (річна) "Звіт про діяльність театру за 20__ рік" використовувати Інструкцію, затверджену цим наказом.
3. Департаменту статистики послуг (Калачова І.В.):
3.1. Подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3.2. Довести цей наказ до відома територіальних органів державної статистики.
4. Цей наказ набирає чинності з 1 січня 2011 року.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Власенко Н.С.
В.о. Голови
В.О.Піщейко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
статистики України
06.09.2010  N 380
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
24 вересня 2010 р.
за N 849/18144

ІНСТРУКЦІЯ

щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 9-нк (річна) "Звіт про діяльність театру за 20____ рік"

I. Загальні положення

1.1. Звіт за формою державного статистичного спостереження N 9-нк (річна) "Звіт про діяльність театру за 20__ рік" (далі - форма N 9-нк) складається театрами, які є юридичними особами, розташованими на території України, та мають у своєму складі професійну трупу (колектив).
1.2. Не складають звіти за формою N 9-нк театри, що створені та діють у складі інших юридичних осіб (підприємств, установ, організацій, навчальних закладів).
1.3. Звіт складається театрами відповідно до цієї Інструкції та подається Головним управлінням статистики в Автономній Республіці Крим, областях, м. Києві та Управлінню статистики у м. Севастополі за місцезнаходженням театру в установлений строк.
1.4. Якщо в театрі декілька труп, які працюють різними мовами або мають самостійні репертуари, але об'єднані загальною адміністрацією й подають єдиний баланс, то такий театр складає один загальний звіт за формою N 9-нк.
1.5. Театри, тимчасово зачинені для відвідування з різних причин (ремонт тощо), заповнюють відповідні показники за період своєї діяльності або на дату закриття театру.

II. Заповнення розділу I "Основні показники роботи"

2.1. Розділ I містить відомості про кількість театральних вистав та кількість глядачів, що їх відвідали. Розділ заповнюється на підставі облікової документації.
2.2. У графі 1 по рядках 01-02 наводяться дані про театральні вистави - ранкові та вечірні, показані цим театром на власній сцені (на своїх стаціонарних сценічних майданчиках). У графі 2 по рядках 01-02 відповідно наводяться дані про кількість глядачів.
2.3. Дані про роботу гастролерів на стаціонарних сценічних майданчиках театру в рядках 01-02 не ураховуються, а наводяться у рядках 08-09.
2.4. У рядку 03 наводяться дані про гастрольні заходи (театральні вистави), тобто разові, які показувались театром на стаціонарних сценічних майданчиках, крім власних, у межах населеного пункту, в якому розташований театр.
2.5. У рядках 04-05 гастрольні заходи (театральні вистави) наводять сумарно. Дані про гастрольні заходи (театральні вистави) та кількість глядачів уключає до звіту той театр, який проводить ці вистави, а не той театр, у приміщенні якого проводились ці вистави.
2.6. У рядку 04 наводяться дані про гастрольні заходи (театральні вистави) проведені за межами свого населеного пункту, але в межах України.
2.7. У рядку 05 наводяться дані про вистави, проведені за межами України.
2.8. У рядку 06 наводяться дані про кількість вистав, проведених як на власній сцені, так і на стаціонарних сценічних майданчиках інших театрів. Дані рядка 06 за всіма графами мають збігатися з підсумком даних рядків 01-05.
2.9. У рядку 07 наводяться сумарні дані про вистави, проведені у сільській місцевості.
2.10. У рядках 08 та 09 наводяться дані про результати діяльності інших театрів, розташованих як у межах України так і за межами України, відповідно на стаціонарних сценічних майданчиках цього театру.
2.11. Якщо протягом звітного року театр проводив театрально-концерті програми та інші заходи, то дані по цих видах діяльності наводяться у відповідних графах і рядках, як театральні вистави.
2.12. Дані про вистави, які є благодійними, до звіту не включаються. Відомості про них наводяться в пояснювальній записці до звіту.
2.13. Показ вистав по телебаченню, виступи артистів театру в збірних концертах до звіту не враховуються.

III. Заповнення розділу II "Комерційна місткість залів для глядачів"

3.1. У графі 1 зазначається кількість місць у залі для глядачів на власній сцені (на стаціонарному сценічному майданчику).
3.2. У графі 2 наводиться кількість місць у залі для глядачів на інших власних сценах.

IV. Заповнення розділу III "Кількість вперше поставлених та відновлених театральних постановок"

4.1. У графі 3 наводиться кількість театральних постановок, які вперше поставлені в театрі з новими предметами художнього оформлення (реквізит, костюми тощо).
4.2. У графі 4 наводиться кількість відновлених театральних постановок. Під відновленою театральною постановкою мають на увазі театральні вистави, які пов'язані з новим режисерським планом та з частково оновленими предметами художнього оформлення (реквізит, костюми тощо).

V. Заповнення розділу IV "Кількість працівників за звітний рік"

5.1. Графи 1 "Середньооблікова кількість штатних працівників, усього" та 3 "Середня кількість позаштатних працівників, усього (працюючі за договорами та зовнішні сумісники)" заповнюються відповідно до Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Держкомстату від 28.09.2005 N 286 (z1442-05) , зареєстрованої у Мін'юсті 30.11.2005 за N 1442/11722 (із змінами).
5.2. У графах 2 та 4 наводяться дані про художній і артистичний персонал відповідно до Переліку посад професійних творчих працівників театрів та посад (спеціальностей) працівників інших специфічних театральних професій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2006 N 208 (208-2006-п) .

VI. Загальні вимоги до заповнення форми N 9-нк

Форма N 9-нк заповнюється чітко та розбірливо й підписується керівником (власником) та/або особою, відповідальною за достовірність наданої інформації, із зазначенням номера телефону виконавця, факсу, адреси електронної пошти юридичної особи. Виправлення помилок підтверджується підписом особи, яка її заповнила, із зазначенням дати внесення змін.
Директор департаменту
статистики послуг
І.В.Калачова