ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
Н А К А З
13.12.2010 N 1466/958
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
4 січня 2011 р.
за N 1/18739

Про затвердження Порядку обміну відкритою статистичною та аналітичною інформацією між Державною митною службою України і Адміністрацією Державної прикордонної служби України з питань протидії незаконному переміщенню наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, зброї, боєприпасів та вибухових речовин через державний кордон України

Відповідно до положень Митного кодексу України (92-15) та Закону України "Про Державну прикордонну службу України" (661-15) , а також реалізуючи завдання, визначені Президентом України 01.07.2010 на нараді з керівниками правоохоронних органів України з питань протидії злочинності та незаконному обігу наркотичних засобів, з метою забезпечення системного підходу до розв'язання проблем боротьби з цими явищами, організації та проведення комплексу заходів, спрямованих на виявлення та знешкодження каналів незаконного надходження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, зброї, боєприпасів та вибухових речовин на територію України, НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Порядок обміну відкритою статистичною та аналітичною інформацією між Державною митною службою України і Адміністрацією Державної прикордонної служби України з питань протидії незаконному переміщенню наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, зброї, боєприпасів та вибухових речовин через державний кордон України, що додається.
2. Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил (Похилько О.І.) і Управлінню правового забезпечення (Чорна Г.М.) Держмитслужби України забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Держмитслужби України Дериволкова С.Д. та першого заступника Голови Держприкордонслужби України - директора Департаменту охорони державного кордону Шишоліна П.А.
4. Цей наказ набирає чинності через 10 днів з дня його офіційного опублікування.
Голова Державної митної
служби України
Голова Державної прикордонної
служби України
ПОГОДЖЕНО:
Міністр фінансів України
І.Г.Калєтнік
М.М.Литвин
Ф.О.Ярошенко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної
служби України,
Адміністрації Державної
прикордонної служби України
13.12.2010  N 1466/958
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
4 січня 2011 р.
за N 1/18739

ПОРЯДОК

обміну відкритою статистичною та аналітичною інформацією між Державною митною службою України і Адміністрацією Державної прикордонної служби України з питань протидії незаконному переміщенню наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, зброї, боєприпасів та вибухових речовин через державний кордон України

1. Цей Порядок розроблено відповідно до положень Законів України "Про інформацію" (2657-12) , "Про Державну прикордонну службу України" (661-15) , Митного кодексу України (92-15) та постанови Кабінету Міністрів України від 18.07.2007 N 940 (940-2007-п) "Про затвердження Положення про Державну митну службу України".
2. Обмін інформацією здійснюється на міжвідомчому рівні через віртуальний контактний аналітичний центр (далі - аналітичний центр).
Основними формами діяльності аналітичного центру є:
щомісячний обмін відкритою статистичною інформацією;
проведення спільних аналітичних досліджень.
3. Контактними підрозділами, які входять до складу аналітичного центру (далі - Сторони), є:
від Державної митної служби України - відділ організації боротьби з незаконним переміщенням наркотиків та зброї Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил;
від Адміністрації Державної прикордонної служби України - управління аналізу, оцінки ризиків та статистики Департаменту охорони державного кордону.
4. Сторони здійснюють обмін статистичною та аналітичною інформацією, збирання якої належить до компетенції Сторін, а саме:
про кількість виявлених під час незаконного переміщення через державний кордон наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, зброї, боєприпасів та вибухових речовин;
іншою інформацією, якщо це становитиме спільний інтерес Сторін та сприятиме підвищенню ефективності протидії незаконному переміщенню через державний кордон наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, зброї, боєприпасів та вибухових речовин.
5. Щомісячний обмін відкритою статистичною інформацією здійснюється електронною поштою до 20 числа місяця, що слідує після звітного періоду, за формою, погодженою Сторонами.
6. Проведення спільних аналітичних досліджень здійснюється щокварталу до 25 числа місяця, що слідує після звітного періоду, шляхом підготовки кожною із Сторін аналітичних матеріалів, їх презентації та опрацювання спільного аналітичного документа.
Зміст спільного аналітичного документа визначається Сторонами під час кожного робочого засідання окремо.
7. За результатами аналітичних досліджень Сторони готують пропозиції керівництву Держмитслужби та Держприкордонслужби щодо проведення спільних заходів з метою виявлення та ліквідації каналів незаконного переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, зброї, боєприпасів та вибухових речовин через державний кордон України.
8. У разі необхідності Сторони в робочому порядку обмінюються статистичною та аналітичною інформацією на підставі окремих запитів.
9. Для опрацювання спільного аналітичного документа Сторони проводять робочі засідання в:
першому, третьому кварталі - в Адміністрації Державної прикордонної служби України;
другому, четвертому кварталі - в Державній митній службі України.
Про терміни проведення засідання Сторони інформують одна одну в робочому порядку.
У разі необхідності Сторони можуть ініціювати проведення робочої зустрічі контактних (посадових) осіб у інший термін.
10. Сторони обмінюються даними контактних посадових осіб, які будуть входити до складу аналітичного центру і співпрацювати в рамках цього Порядку.
У разі зміни даних контактних посадових осіб Сторона інформує іншу Сторону письмово впродовж п'яти днів.
11. Аналітична та статистична інформація, якою обмінюються Сторони, не може передаватися третій стороні без письмової згоди Сторони, від якої надійшла інформація, якщо інше не передбачено законами України.
Заступник Голови
Державної митної
служби України
Перший заступник
Голови Державної
прикордонної служби
України - директор
Департаменту охорони
державного кордону
С.Д.Дериволков
П.А.Шишолін