МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
Н А К А З
Міністра оборони України
22.12.2010 N 684
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 січня 2011 р.
за N 58/18796

Про затвердження Змін до Інструкції про порядок відбору кандидатів та виплати академічних (соціальних) стипендій курсантам, слухачам і ад'юнктам вищих військових навчальних закладів Збройних Сил України та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 13.05.2010 N 2187-VI (2187-17) "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради "Про заснування соціальних стипендій Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Зміни до Інструкції про порядок відбору кандидатів та виплати академічних (соціальних) стипендій курсантам, слухачам і ад'юнктам вищих військових навчальних закладів Збройних Сил України та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, затвердженої наказом Міністра оборони України від 11.02.2008 N 40 (z0148-08) , зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 25.02.2008 за N 148/14839, що додаються.
2. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
3. Наказ розіслати згідно з розрахунком розсилки.
Міністр оборони України
М.Б.Єжель

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністра оборони
України
22.12.2010  N 684
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 січня 2011 р.
за N 58/18796

ЗМІНИ

до Інструкції про порядок відбору кандидатів та виплати академічних (соціальних) стипендій курсантам, слухачам і ад'юнктам вищих військових навчальних закладів Збройних Сил України та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів ( z0148-08 )

1. Абзац третій пункту 1 викласти в такій редакції:
"соціальних стипендій Верховної Ради України (далі - соціальні стипендії) курсантам ВВНЗ та ВНП ВНЗ з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, які за результатами семестрового контролю мають не нижче 7 балів з кожного предмета за 12-бальною шкалою оцінювання або середній бал успішності не нижче 4 балів за 5-бальною шкалою оцінювання".
2. У пункті 2:
абзац третій викласти в такій редакції:
"соціальних стипендій - серед курсантів ВВНЗ та ВНП ВНЗ (першого - четвертого рівнів акредитації)";
абзац восьмий викласти в такій редакції:
"академічних стипендій імені П.С.Нахімова - з числа курсантів Академії військово-морських сил імені П.С.Нахімова (місто Севастополь), починаючи з другого курсу (після закінчення першого курсу)".
3. Абзац другий пункту 3 викласти в такій редакції:
"начальником Національного університету оборони України на ім'я директора Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України".
4. У пункті 5:
в абзаці другому:
після слова "академічних" слово "(соціальних)" виключити;
після слів "Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони" слова "та Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти відповідно" виключити;
доповнити пункт абзацом третім такого змісту:
"з опрацювання списків кандидатів на отримання соціальної стипендії Верховної Ради України та їх подання за підписом Міністра оборони України до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, яке розробляє проект розпорядження Кабінету Міністрів України щодо призначення соціальної стипендії Верховної Ради України - до 15 серпня, якщо інший термін не встановлений у відповідному дорученні".
У зв'язку з цим абзаци третій - дев'ятий вважати абзацами четвертим - десятим відповідно;
абзац четвертий після слів "розпоряджень Голови Верховної Ради України" доповнити словами "та розпоряджень Кабінету Міністрів України".
5. У пункті 6:
абзац третій викласти в такій редакції:
"соціальних стипендій - на підставі щорічного розпорядження Кабінету Міністрів України про їх призначення - курсантам з першого січня на один календарний рік згідно з відповідним наказом Міністра оборони України";
в абзаці дванадцятому слово "(соціальні)" виключити;
доповнити пункт абзацом вісімнадцятим такого змісту:
"соціальні стипендії Верховної Ради України - курсантам, починаючи з першого січня (з початку календарного року) на один календарний рік".
6. У пункті 7:
абзац третій викласти в такій редакції:
"соціальні стипендії - курсантам вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації у розмірі 750 гривень, курсантам вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації - 900 гривень";
доповнити пункт абзацами дев'ятим - тринадцятим такого змісту:
"Соціальні стипендії Верховної Ради України призначаються та виплачуються стипендіату додатково до інших стипендій та грантів, наданих фізичними та юридичними особами (у тому числі академічної та/або соціальної стипендії, призначеної вищим навчальним закладом), державної допомоги, наданої відповідно до законодавства.
Соціальні стипендії Верховної Ради України продовжують виплачуватись до закінчення терміну, на який їх призначено, у разі:
призначення курсанту інших стипендій або грантів, наданих фізичними або юридичними особами (у тому числі академічної та/або соціальної стипендії);
призначення курсанту державної допомоги відповідно до законодавства;
надання стипендіату соціальної відпустки за медичними показаннями;
закінчення навчання за відповідним освітньо-кваліфікаційним рівнем".
7. В абзацах першому, другому, четвертому та дев'ятому пункту 8 після слів "академічні" та "академічних" слова "(соціальні)" та "(соціальних)" виключити.
8. Доповнити Інструкцію пунктом 9 такого змісту:
"9. Виплата соціальних стипендій Верховної Ради України припиняється розпорядженням Кабінету Міністрів України за поданням Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України відповідно до пункту 5 Постанови Верховної Ради України від 13.05.2010 N 2187-VI (2187-17) "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради "Про заснування соціальних стипендій Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей" згідно з відповідними пропозиціями Міністерства оборони України, якому підпорядковані ВВНЗ та ВНП ВНЗ.
Тимчасово виконуючий
обов'язки директора
Адміністративного департаменту
Міністерства оборони України
В.О.Говор