КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 25 липня 2011 р. N 789

Київ

Деякі питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення міжнародного аудиту

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення міжнародного аудиту державних банків, ефективності використання державних коштів, отриманих під час капіталізації державою банків, перевірки фінансово-господарської діяльності Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, здійснення зовнішніх і внутрішніх запозичень, що додається.
Дозволити Державній фінансовій інспекції передбачати у договорах про надання послуг з проведення міжнародного аудиту умову щодо попередньої оплати в розмірі 30 відсотків їх вартості на строк до кінця року.
Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади разом з Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, державними банками та банками, у капіталізації яких взяла участь держава, іншими суб'єктами управління об'єктами державної власності сприяти міжнародним експертам у проведенні ними аудиту.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 25 липня 2011 р. N 789

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення міжнародного аудиту державних банків, ефективності використання державних коштів, отриманих під час капіталізації державою банків, перевірки фінансово-господарської діяльності Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, здійснення зовнішніх і внутрішніх запозичень

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою 3505040 "Проведення міжнародного аудиту державних банків, ефективності використання державних коштів, отриманих під час капіталізації державою банків, перевірка фінансово-господарської діяльності Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, здійснення зовнішніх і внутрішніх запозичень" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінфін.
Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Держфінінспекція.
3. Розпорядник бюджетних коштів нижчого рівня використовує бюджетні кошти в межах асигнувань, установлених кошторисом і помісячним планом асигнувань бюджетної програми, та відповідно до укладених договорів.
4. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються у порядку, встановленому Казначейством.
5. Закупівля послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.
6. Розпорядник бюджетних коштів нижчого рівня подає головному розпорядникові бюджетних коштів інформацію про стан їх використання та про виконання результативних показників відповідно до паспорта бюджетної програми.
7. Реєстрація та облік бюджетних зобов'язань здійснюються в установленому законодавством порядку.
8. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.