МІНІСТЕРСТВО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ УКРАЇНИ
Н А К А З
01.04.2011 N 330

Про затвердження Порядку списання майна у системі МНС

( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства надзвичайних ситуацій N 739 (v0739735-11) від 22.07.2011 N 1233 (v1233735-11) від 23.11.2011 )
Керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2007 р. N 1314 (1314-2007-п) "Про затвердження Порядку списання об'єктів державної власності", наказом Державного казначейства України від 29.11.2010 N 447 (z0003-11) "Про затвердження Типової інструкції про порядок списання майна бюджетних установ", зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 4 січня 2011 р. за N 3/18741, та з метою вдосконалення порядку списання майна у системі МНС НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок списання майна у системі МНС (далі - Порядок), що додається.
2. Керівникам головних управлінь (управлінь) МНС в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, підприємств, установ і організацій системи МНС списання майна, яке знаходиться на балансі, здійснювати з дотриманням вимог чинного законодавства та цього Порядку.
3. Визнати таким, що втратив чинність, наказ МНС від 17.06.2010 N 467 (v0467666-10) "Про затвердження Порядку списання матеріальних цінностей, які знаходяться на балансі у ГУ МНС в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, на підприємствах, в установах і організаціях системи МНС".
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Бута В.П.
Міністр
В.Балога

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МНС
01.04.2011  N 330

ПОРЯДОК

списання майна у системі МНС

I. Загальні положення

1.1. Порядок списання майна у системі МНС застосовується при списанні об'єктів незавершеного будівництва (незавершені капітальні інвестиції в необоротні матеріальні активи), матеріальних активів, що відповідно до законодавства визнаються основними фондами (засобами), списуються згідно з Порядком списання об'єктів державної власності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2007 N 1314 (1314-2007-п) .
1.2. Списання майна з балансу Міністерства надзвичайних ситуацій, головних управлінь (управлінь) МНС в Автономній Республіці Крим, областях, м. Києві та Севастополі, підрозділах безпосереднього підпорядкування апарату МНС України, навчальних закладах та науково-дослідних установах, підприємствах, організаціях і установах сфери управління МНС (далі - Установа) проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2007 р. N 1314 (1314-2007-п) "Про затвердження Порядку списання об'єктів державної власності", наказу Державного казначейства України від 29.11.2010 N 447 (z0003-11) "Про затвердження Типової інструкції про порядок списання майна бюджетних установ", зареєстрованого в Мін'юсті 4 січня 2011 р. за N 3/18741, спільного наказу Головного управління Державного казначейства та Державного комітету статистики від 02.12.97 N 125/70 (z0612-97) "Про затвердження типових форм з обліку та списання основних засобів, що належать установам і організаціям, які утримуються за рахунок державного або місцевих бюджетів, та Інструкції з їх складання", зареєстрованого в Мін'юсті 22 грудня 1997 р. за N 612/2416, наказом Мінстату від 29 грудня 1995 року N 352 (v0352202-95) "Про затвердження типових форм первинного обліку" та цього Порядку.
1.3. Списанню підлягає майно, яке:
не придатне для подальшого використання (фізично зношене);
виявлене в результаті інвентаризації як недостача;
морально застаріле;
пошкоджене внаслідок аварії чи стихійного лиха (за умови, що відновлення його є неможливим або економічно недоцільним і воно не може бути реалізоване).
Списання майна з обліку внаслідок ліквідації на підставі акта про списання здійснюється за умови, що воно не може бути продане або безоплатно передане в установленому порядку та коли подальше використання цього майна неможливе або економічно недоцільне.
1.4. Списання майна в системі МНС здійснюється на підставі рішення (дозволу) комісії з питань списання та відчуження майна у системі МНС (далі - Комісія).
Склад Комісії затверджується наказом МНС.
Засідання Комісії проводиться один раз на три місяці або по мірі надходження документів.
Рішення з питань, що розглядаються на засіданнях Комісії, приймаються більшістю голосів у присутності не менше двох третин загальної кількості членів Комісії.
У разі незгоди члена Комісії з рішенням Комісії в протоколі зазначається, що він має окрему думку, яка викладається на окремому аркуші.
У разі рівного розподілу голосів голос голови Комісії є вирішальним.
Рішення Комісії оформляється протоколом, який підписується усіма членами Комісії, присутніми на засіданні Комісії.
У разі відмови члена Комісії підписати протокол про це зазначається у протоколі із зазначенням причини відмови.
За необхідності, до засідання Комісії можуть залучатись представники інших структурних підрозділів МНС.
1.5. Дозвіл на списання майна, що не може бути в установленому порядку відчужено, безоплатно передано державним підприємствам, установам чи організаціям та щодо якого не може бути застосовано інші способи управління (або його застосування може бути економічно недоцільне), у разі, коли таке майно морально чи фізично зношене, непридатне для подальшого використання, зокрема, у зв'язку з будівництвом, розширенням, реконструкцією і технічним переоснащенням або пошкоджене внаслідок аварії чи стихійного лиха та відновленню не підлягає, або виявлене в результаті інвентаризації як нестача надається в такому порядку:
первісною вартістю за одиницю (комплект) у розмірі до 5000 гривень (крім транспортних засобів) - з дозволу керівника Установи;
первісною вартістю за одиницю (комплект) у розмірі від 5000 гривень - з дозволу МНС.
Дострокове списання майна може здійснюватись лише після проведення ретельного службового розслідування та вжиття відповідних заходів реагування за його наслідками.
1.6. Нестача майна, виявленого в результаті інвентаризації як втрата, списується після проведення службового розслідування обставин втрати, з'ясування причини виникнення збитку, його розміру, а за наявності винних осіб - після притягнення їх до передбаченої законом відповідальності, у випадках:
втрати в результаті стихійного лиха, псування, пожежі, катастрофи або аварії, під час проведення випробувань або навчань і за відсутності підстав для притягнення до матеріальної відповідальності посадових та інших осіб;
якщо сума збитків, спричинених втратами майна, перевищує суму, визначену судовими органами до стягнення з винної особи, або перевищує суму нарахування, яке згідно з чинним законодавством можна накласти на винну особу в адміністративному порядку;
коли майно втрачено внаслідок розкрадання або знищено, а винних в цьому осіб не встановлено (після винесення компетентними органами постанови про закриття відповідної кримінальної справи);
встановлення повної безнадійності стягнення.
Втрати від нерозкритих крадіжок тощо, списуються з балансів лише після ретельної перевірки дійсної відсутності винних осіб, винесення компетентними органами постанови про закриття відповідної кримінальної справи і вжиття необхідних заходів щодо недопущення фактів втрат у подальшому в такому порядку:
за кожним випадком відсутності або псування майна на суму до 2500 грн. включно - з дозволу керівника Установи;
за кожним випадком відсутності або псування майна на суму від 2500 грн. - з дозволу МНС.
У документах, які Установи подають для оформлення списання недостач понад норми природних втрат і втрат від псування майна, слід вказати заходи, яких вжито задля попередження таких втрат.
При цьому списання майна, виявленого в результаті інвентаризації як нестача, здійснюється після відшкодування його вартості, крім випадків, коли здійснити таке відшкодування неможливо.
( Пункт 1.7 виключено на підставі Наказу Міністерства надзвичайних ситуацій N 1233 (v1233735-11) від 23.11.2011 )
1.7. Списання майна проводиться за первісною вартістю або за відновлювальною вартістю (у разі проведення індексації або переоцінки майна).
При списанні необоротних активів, що були в експлуатації, в документах поряд з їх первісною (відновлювальною) вартістю вказується сума нарахованого зносу.
Усі деталі, вузли і агрегати розібраного та демонтованого обладнання, які придатні для ремонту іншого обладнання, а також матеріали, отримані від ліквідації необоротних активів, оприбутковуються на відповідних субрахунках бухгалтерського обліку, а непридатні деталі та матеріали оприбутковуються, як інші матеріали і підлягають обов'язковій здачі установі, на яку покладено збір такої сировини. Також підлягають обов'язковій здачі виготовлені із кольорових металів деталі та вузли, які не використовуються в даній Установі для ремонту машин, інструментів, приладів, обладнання.
Металобрухт, який утворюється при списанні майна, відчужується відповідним установам виключно з дозволу МНС.
1.8. Посадові особи, які не вжили необхідних заходів для належного забезпечення утримання та збереження майна, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.
Відшкодування сум збитків здійснюється відповідно до Закону України "Про визначення розміру збитків, завданих підприємству, установі, організації розкраданням, знищенням (псуванням), недостачею або втратою дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та валютних цінностей" (217/95-ВР) та постанови Кабінету Міністрів України від 22.01.96 N 116 (116-96-п) "Про затвердження Порядку визначення розміру збитків від розкрадання, нестачі, знищення (псування) матеріальних цінностей".

II. Порядок оформлення документів та проведення списання майна

2.1. Для визначення непридатності майна і встановлення неможливості або неефективності проведення його відновлювального ремонту, а також для оформлення необхідної документації на списання цього майна, наказом керівника Установи створюється комісія з питань списання та відчуження майна Установи (далі - Комісія Установи). Наказ про створення комісії поновлюється щороку або за потребою.
2.2. До складу Комісії Установи включаються:
заступник керівника Установи (голова комісії);
головний бухгалтер або його заступник (в Установах, у яких штатним розписом посаду головного бухгалтера не передбачено, особа, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку);
працівники інженерних, технічних, технологічних, будівельних, обліково-економічних та інших служб;
особа, на яку покладено відповідальність за збереження майна;
інші працівники (на розсуд керівника Установи).
Для участі в роботі комісії зі встановлення непридатності технічних засобів, нагрівальних котлів, підйомників та інших необоротних активів, які перебувають під наглядом державних інспекцій, запрошується представник відповідної інспекції, який підписує акт про списання або передає комісії свій письмовий висновок, що додається до акта.
У разі порушення проти Установи справи про банкрутство її керівник або арбітражний керуючий утворює комісію, до складу якої включаються голова комісії - керівник Установи або арбітражний керуючий та члени комісії, визначені у підпункті 2.2 Порядку.
2.3. Комісія Установи:
проводить в установленому законодавством порядку інвентаризацію майна, що пропонується до списання та за її результатами складає відповідний акт (додаток 2);
проводить огляд майна для складання акта технічного стану (додаток 3), для транспортних засобів (додаток 6) та акта про їх списання (додаток 4, 4а), для транспортних засобів (додаток 5, 5а) з використанням необхідної технічної документації (технічних паспортів, поетажних планів, відомостей про дефекти тощо), а також даних бухгалтерського огляду;
визначає економічну (технічну) доцільність чи недоцільність відновлення та/або подальшого використання майна і вносить відповідні пропозиції;
установлює конкретні причини списання майна (моральна застарілість чи фізична зношеність, непридатність для подальшого використання в Установі, зокрема, у зв'язку з будівництвом, розширенням реконструкцією і технічним переоснащенням або пошкодженням внаслідок аварії чи стихійного лиха та неможливість відновлення, або виявлення його в результаті інвентаризації як нестача);
встановлює осіб, з вини яких трапився передчасний вихід майна з ладу (якщо такі є), у разі настання зазначених випадків;
визначає можливості використання окремих вузлів, деталей, матеріалів та агрегатів списаного майна і проводить їх оцінку;
здійснює контроль за вилученням із списаного майна придатних вузлів, деталей, матеріалів та агрегатів, а також тих, що складаються та містять кольорові, дорогоцінні метали та дорогоцінне каміння, визначає їх кількість, вагу та контролює їх здачу на відповідний склад і оприбуткування на відповідних балансових рахунках.
2.4. За результатами роботи складається протокол Комісії Установи, до якого додаються:
акт інвентаризації майна, що пропонується до списання (додаток 2); акти технічного стану майна, що пропонується до списання (додаток 3), для транспортних засобів (додаток 6);
акти про списання основних засобів (додаток 4, 4а), для транспортних засобів (додаток 5, 5а);
інші документи (копія акта про аварію, висновки відповідних інспекцій, державних органів тощо (за наявності)).
У протоколі засідання комісії Установи зазначаються пропозиції щодо шляхів використання майна, списання якого за висновками комісії є недоцільним, заходи з відшкодування вартості майна, в результаті інвентаризації якого виявлено нестачу, чи розукомплектованого.
Протокол засідання Комісії Установи підписується всіма членами комісії. У разі незгоди з рішенням комісії її члени мають право викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.
В актах технічного стану майна зазначаються рік виготовлення (будівництва) майна, дата введення в експлуатацію, обсяг проведеної роботи з модернізації, модифікації, добудови, дообладнання і реконструкції, стан основних частин, деталей і вузлів, конструктивних елементів.
В акті на списання майна детально зазначаються причини його списання та робиться висновок про економічну (технічну) недоцільність та/або неможливість відновлення майна.
У разі списання майна, пошкодженого внаслідок аварії чи стихійного лиха, до акта на його списання додається у встановленому порядку завірена копія акта про аварію, в якій зазначаються причини, що призвели до неї.
2.5. Протокол засідання Комісії Установи, акт інвентаризації, акти на списання майна та технічного стану затверджуються керівником Установи.
2.6. Голова, члени Комісії Установи, які підписали акт, та керівник Установи, який акт затвердив, несуть відповідальність згідно із законодавством за правильність висновків про технічний стан майна, що списується, правильність даних, зазначених в інших, пов'язаних із списанням документах, які подаються до МНС.
2.7. З метою отримання дозволу на списання майна Установа надає МНС разом з клопотанням керівника Установи такі документи:
техніко-економічне обґрунтування необхідності списання майна, в якому містяться економічні та/або технічні розрахунки, інформація про очікуваний фінансовий результат списання майна та про те, як воно вплине на фінансовий план (для державних підприємств), а також напрямки використання коштів, які передбачається одержати в результаті списання;
відомість про майно, що пропонується списати за даними бухгалтерського обліку (крім об'єктів незавершеного будівництва), згідно з додатком 1;
акт інвентаризації майна, що пропонується до списання, згідно з додатком 2;
акт технічного стану майна, затверджений керівником Установи (додаток 3), для транспортних засобів згідно з додатком 6;
відомості про наявність обтяжень чи обмежень стосовно розпорядження майном, що пропонується списати (разом з відповідними підтвердними документами);
відомості про земельну ділянку, на якій розташовано нерухоме майно, із зазначенням напрямків подальшого використання земельних ділянок, які вивільняються, а також копії відповідних підтвердних документів, зокрема державного акта на право постійного користування землею, кадастрового плану;
відомості про об'єкти незавершеного будівництва, а саме: дата початку і припинення будівництва, затверджена загальна вартість, вартість робіт, виконаних станом на дату припинення будівництва (ким і коли затверджено завдання на проектування, загальна кошторисна вартість проектно-вишукувальних робіт, кошторисна вартість проектно-вишукувальних робіт, виконаних до їх припинення, стадії виконання робіт).
Комісією можуть бути витребувані й інші документи, необхідні для прийняття рішення щодо надання дозволу на списання.
Протоколи засідання Комісії Установи, акти технічного стану після затвердження керівником Установи разом з документами, вказаними в цьому Порядку для кожного виду майна, у трьох оригінальних примірниках та відповідним клопотанням про списання, які підписуються керівником Установи, подаються до Департаменту ресурсного забезпечення та підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року (далі - Департамент).
2.8. Департаментом вищевказані документи направляються Комісії, яка перевіряє комплектність вказаних документів та передає їх на розгляд структурному підрозділу МНС, який веде облік цього майна, для аналізу та винесення висновку на списання.
2.9. Після проведення ретельного аналізу та перевірки вказаних в документах відомостей цей структурний підрозділ надає Комісії свій висновок на списання майна разом з наданими на аналіз документами.
2.10. Комісія розглядає надані документи та приймає рішення про надання дозволу чи відмову в наданні дозволу на списання майна.
2.11. Після прийняття рішення Комісією за результатами розгляду наданих документів на списання оформляється відповідний протокол засідання Комісії.
Витяги з протоколу засідання Комісії підписуються головою Комісії та завіряються в установленому порядку.
Клопотання, протокол засідання Комісії, висновок структурного підрозділу зберігаються в Департаменті.
Копія клопотання та по одному екземпляру всіх необхідних оригіналів актів (документів), наданих Установою для отримання дозволу на списання, залишаються в структурному підрозділі МНС, який веде облік відповідного майна.
2.12. Витяг з протоколу засідання Комісії, завірений в установленому порядку, разом з документами, зазначеними в пункті 2.7 цього Порядку, повертаються Установі та є підставою для списання майна з балансу.
2.13. Списання майна, яке стало непридатним внаслідок радіоактивного забруднення, здійснюються відповідно до нормативно-правових актів чинних на момент списання, які встановлюють порядок списання радіоактивно забрудненого майна.
2.14. Вторинна сировина, отримана від розбирання списаного майна і не придатна до повторного використання, оприбутковується та підлягає обов'язковій здачі відповідним організаціям для її перероблення у встановленому законодавством порядку. Рішення про відчуження вказаної вторинної сировини відповідним організаціям приймається Комісією.
Вилучені після демонтажу та розбирання майна вузли, деталі, матеріали та агрегати, що містять дорогоцінні метали і дорогоцінне каміння, підлягають здачі суб'єктам господарювання, що займаються збиранням та первинною обробкою брухту і відходів дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння на підставі ліцензій, одержаних відповідно до вимог Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" (1775-14) .
Забороняється знищувати, викидати, здавати в лом техніку, апаратуру, прилади та інші вироби, що містять дорогоцінні метали і дорогоцінне каміння, без попереднього вилучення й одночасного оприбуткування цінних деталей.

III. Порядок списання транспортних засобів, запасних частин та іншого транспортного майна

3.1. Списання транспортних засобів, запасних частин та іншого транспортного майна здійснюється в порядку, зазначеному в розділах 1, 2 Порядку, з урахуванням уточнень, викладених у цьому розділі.
3.2. На списання подаються транспортні засоби, які за технічним станом не підлягають відчуженню або передачі до інших установ, при умові списання (демонтажу) встановленого на них спец обладнання (крім пожежних).
3.3. За результатами обстеження комісією Установи складається акт технічного стану транспортного засобу, погоджений з СБДР (ДАІ) (додаток 6).
3.4. Для надання Комісією дозволу на списання транспортних засобів Установою надаються:
клопотання керівника Установи про надання дозволу на списання транспортних засобів;
узагальнена відомість транспортних засобів, які подаються на списання (додаток 9);
оригінали акта технічного стану транспортного засобу в трьох примірниках (додаток 6);
оригінали акта про списання автотранспортних засобів в трьох примірниках (додаток 5, 5а);
оригінал та копія технічного паспорта, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;
формуляр (паспорт) транспортного засобу, всі розділи якого мають бути повністю оформлені на момент затвердження акта технічного стану, завірені підписами відповідальних посадових осіб та засвідчені гербовою печаткою Установи;
фотознімки розміром 10 х 15 см (вигляд спереду, ззаду, справа, зліва, номер шасі), на звороті яких зазначається модель, номерний знак транспортного засобу, а також дата і місце фотографування, посада, прізвище і підпис особи, яка здійснювала зйомку.
3.5. При списанні з балансу Установ транспортних засобів, які пошкоджено та не придатні до подальшого використання внаслідок дорожньо-транспортних пригод (аварій), до вказаних у пункті 3.4 Порядку документів додаються:
відповідним чином завірена копія протоколу, складеного підрозділом ДАІ про ДТП (аварію), з поясненнями учасників ДТП;
відповідним чином завірена копія висновку за результатами службового розслідування ДТП (аварії) із зазначенням заходів, вжитих до винних осіб (у разі наявності);
відповідним чином завірена копія рішення суду про стягнення суми збитків з відповідача (у випадку вирішення питання про відшкодування збитків у судовому порядку);
відповідним чином завірена копія акта (звіту) автотоварознавчої експертизи з визначенням суми матеріального збитку, завданого власнику транспортного засобу на момент скоєння ДТП;
довідка фінансово-економічного структурного підрозділу Установи про суму відшкодованих збитків;
фотознімки пошкодженого транспортного засобу розміром 10 х 15 см (вигляд спереду, ззаду, справа, зліва, номер шасі, кузова); на звороті фотознімків зазначається модель, номерний знак транспортного засобу, дата, місце та вид дорожньо-транспортної пригоди (аварії), а також посада, прізвище і підпис особи, яка здійснювала зйомку.
3.6. При списанні з балансу Установ транспортних засобів із загубленими свідоцтвами про реєстрацію або технічними паспортами до вказаних у пункті 3.5 Порядку документів додаються:
відповідним чином завірена копія матеріалів та висновку за результатами службового розслідування;
копія облікової картки ДАІ (СДБР);
відповідним чином завірена копія наказу про покарання винних.
3.7. Списання транспортних засобів, пошкоджених внаслідок оперативно-службових дій, пожеж, катастроф, стихійного лиха, здійснюється після проведення службового розслідування.
У цьому разі до вказаних у пункті 3.5 Порядку документів додаються:
фотознімки пошкодженого транспортного засобу розміром 10 х 15 см (вигляд спереду, ззаду, справа, зліва, номер шасі, кузова); на звороті фотознімків зазначається модель, номерний знак транспортного засобу, дата, місце та вид події, а також дата і місце фотографування (за винятком випадків, коли сфотографувати неможливо), посада, прізвище і підпис особи, яка здійснювала зйомку;
відповідним чином завірена копія висновку за результатами службового розслідування причин та обставин пошкодження транспортного засобу;
довідка ДАІ про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом події.
3.8. Витяг з протоколу засідання Комісії та затверджений керівником Установи акт про списання автотранспортних засобів (додаток 5, 5а) є підставою для зняття транспортних засобів з бухгалтерського (кількісного) обліку та реєстрації Службі безпеки дорожнього руху МНС.
3.9. Мінімальні строки експлуатації транспортних засобів у системі МНС зазначені в додатку 7.
3.10. У випадку списання майна, що зазначено в додатку 8 (у разі, якщо первинна їх вартість до 10000 грн.) акт про списання (додаток 4, 4а) повинен бути погоджено з відділом Департаменту, що веде облік майна.
3.11. Після розбракування транспортних засобів, але у термін, що не перевищує одного місяця з моменту отримання витягу з протоколу про списання, надати акти про списання до структурного підрозділу МНС, який здійснює облік зазначеної техніки.

IV. Порядок списання медичного майна

4.1. Списання медичного майна здійснюється в порядку, зазначеному в розділах 1, 2 цього Порядку з урахуванням уточнень, викладених у цьому розділі.
4.2. Терміни експлуатації медичного майна визначаються наказом МНС від 02.01.2003 N 5 "Про затвердження Положення про періодичність технічного обслуговування і терміни експлуатації медичної техніки у військових частинах сил ІДО та воєнізованих формуваннях МНС України".
Терміни експлуатації медичного майна (апаратури, приладів, устаткування), яке не визначено у наказі МНС від 02.01.2003 N 5, визначаються на підставі технічних паспортів (формулярів) на це майно.
4.3. При списанні спеціального медичного обладнання і медичної апаратури (приладів) первинною вартістю за одиницю (комплект) у розмірі до 5000 гривень на погодження до Медичного управління надаються наступні документи:
експлуатаційний (усі розділи якого мають бути повністю оформлені на день підписання актів, підписані відповідними посадовими особами, засвідчені гербовою печаткою Установи) і технічний паспорти на спеціальне обладнання;
акти технічного стану майна та акти про списання майна в трьох примірниках (додатки 3, 4, 4а);
посвідчення ремонтного (перевірочного) органу про непридатність до подальшої експлуатації спеціального обладнання із зазначенням причин;
демонтаж спеціального медичного обладнання здійснюється тільки після його списання.

V. Порядок списання техніки зв'язку й автоматизованих систем управління

5.1. Списання техніки зв'язку й автоматизованих систем управління (АСУ) здійснюється у порядку, зазначеному в розділах 1, 2 Порядку, з урахуванням уточнень, викладених у цьому розділі.
5.2. Для списання техніки зв'язку і АСУ до Департаменту додатково надається:
загальні формуляри (паспорти), всі розділи яких мають бути повністю оформлені на день підписання актів, підписані відповідними посадовими особами, засвідчені гербовою печаткою Установи.
5.3. Списання запасних частин з індивідуального ЗІП і обладнання, які входять у комплект техніки зв'язку і АСУ, допускається в обгрунтованих випадках після використання для ремонту основних засобів, після закінчення встановлених для них термінів служби (ресурсів) і, за наявності, в експлуатаційній документації техніки зв'язку і АСУ висновку про необхідність їх планової заміни. Керівник Установи, який затвердив акт на списання, зобов'язаний вжити заходів щодо відновлення комплектності техніки зв'язку і АСУ у найкоротший термін.

VI. Порядок списання нерухомого майна, меблів та обладнання

6.1. Списання нерухомого майна, меблів та обладнання здійснюється в порядку, зазначеному в розділах 1 та 2 Порядку, з урахуванням уточнень, викладених у цьому розділі.
6.2. Для надання Комісією дозволу на списання нерухомого майна Установою до Департаменту додатково надаються:
акт технічного стану нерухомого майна (додаток 10);
фотознімки об'єкта розміром 10 х 15 см, на звороті яких зазначається дата і місце (адреса) фотографування, посада, прізвище і підпис особи, яка здійснювала зйомку;
індивідуальна картка обліку нерухомого майна або технічний паспорт;
інвентаризаційна відомість;
техніко-економічне обґрунтування доцільності списання;
розрахунок залишкової вартості (за даними бухгалтерського обліку);
попередній розрахунок можливого використання матеріалів від розбирання нерухомого майна, що пропонується на списання.
( Пункт 6.2 в редакції Наказу Міністерства надзвичайних ситуацій N 739 (v0739735-11) від 22.07.2011 )
6.3. Списання нерухомого майна, меблів та обладнання незалежно від вартості здійснюється за погодженням з Департаментом.
Для списання меблів та обладнання надається:
акт про списання основних засобів (додаток 4, 4а);
акт перевірки технічного та якісного стану майна (додаток 11).
Мінімальні строки експлуатації меблів та інвентарю встановлюються наказом МНС від 07.02.2008 N 95 "Про затвердження Норм табельної належності, витрат і термінів експлуатації пожежно-рятувального, технологічного і гаражного обладнання, інструменту, індивідуального озброєння та спорядження, ремонтно-експлуатаційних матеріалів підрозділів МНС".

VII. Порядок списання авіаційної техніки

7.1. Списання авіаційної техніки (літаків, вертольотів та планерів), авіаційних двигунів, засобів наземного забезпечення польотів, електрогазової техніки та спеціальних машини аеродромного обслуговування повітряних суден та утримання аеродромів, парашутно-десантного майна, запасних частин та іншого авіаційного майна здійснюється в порядку, зазначеному в розділах 1, 2 Порядку, враховуючи уточнення, викладені в цьому розділі.
7.2. Закінчення визначених строків служби (придатності) або відпрацювання встановленого технічного ресурсу матеріальних засобів не може бути підставою для складання актів на їх списання, якщо матеріальні засоби за своїм станом або після ремонту ще придатні для подальшого використання за призначенням і не обумовлені відповідними постановами, керівництвами, інструкціями, технічними розпорядженнями та іншими документами використання матеріальних засобів після закінчення визначених строків служби (вироблення установленого технічного ресурсу).
7.3. Матеріальні засоби, які підлягають списанню, не може бути знищено, розібрано на запасні частини або використано як навчальні посібники до отримання затверджених актів.
7.4. Матеріальні засоби, на які отримано затверджені акти на списання, підлягають розбиранню з оформленням акта, якщо відсутні інші розпорядження щодо їх використання. Матеріальні засоби, які у своєму складі містять дорогоцінні метали та каміння, підлягають збиранню, обліку, зберіганню та здаванню на перероблення уповноваженим підприємствам відповідно до вимог постанов Кабінету Міністрів України та інших нормативно-правових актів, якими визначається порядок отримання, витрат, обліку та зберігання дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, здачі в державний фонд лому та відходів.
7.5. Двигуни, агрегати, вузли, прилади та деталі, зняті з авіаційної техніки при її розбиранні, які виробили міжремонтний ресурс, підлягають ремонту, а всі справні, працездатні та придатні до використання матеріальні засоби використовуються для потреби підрозділів авіації згідно з розпорядженнями центрального органу.
<...>
оригінали акта про списання у трьох примірниках;
оригінал технічного паспорта (формуляра) на авіаційно-технічне майно.
7.10. При списанні з балансу Установ авіаційної техніки та авіаційно-технічного майна, які вибули внаслідок стихійного лиха або воєнних дій, пожежі, катастрофи або аварії, коли збитки було заподіяно втратою матеріальних засобів у ході випробувань або навчань і відсутні підстави притягнення до матеріальної відповідальності посадових та інших осіб, до матеріалів, вказаних у пункті 7.9 цього Порядку, додаються:
матеріали адміністративного розслідування (ревізії, перевірки, дізнання) та витягу з наказу про їх результати;
виписка з книги обліку нестач;
копії наказів і розпоряджень на знищення матеріальних засобів, а також про втрату їх у результаті стихійного лиха, катастроф та аварій;
акти технічного стану (списання) матеріальних засобів, які оформлено належним чином, з пропозиціями про подальше їх використання;
оформлений паспорт (формуляр), а при його відсутності дублікат (крім формулярів на літаки, вертольоти, планери та авіаційні двигуни);
висновки (акт обстеження, аналізи) щодо підтвердження непридатності матеріальних засобів до подальшого використання;
розрахунок залишкової вартості матеріальних засобів, що підлягають списанню, підписаний посадовими особами.
Крім того, при необхідності додаються:
завірені виписки акта ревізії або перевірки;
копії рішень суду або постанови слідчого органу з даної справи;
довідка про часткове відшкодування збитків за рахунок винних осіб;
фотознімки авіаційної пригоди, (аварії) авіаційної техніки; на звороті фотознімків зазначається модель, номерний знак авіаційної техніки, дата, місце та вид пригоди (аварії), а також дата і місце фотографування, посада, прізвище і підпис особи, яка здійснювала зйомку.

VIII. Порядок списання техніки та майна напрямів спеціально-технічного забезпечення (техніка, майно та засоби: інженерні, РХ захисту, метрологічні, шкіперсько-водолазні, гірничорятувальні)

8.1. Списання техніки та майна напрямів спеціально-технічного забезпечення здійснюється в порядку, зазначеному в розділах 1, 2 Порядку, з урахуванням уточнень, викладених у цьому розділі.
8.2. Списання техніки та майна за напрямком спеціально-технічного забезпечення здійснюється за первісною вартістю майна - з дозволу керівника Установи, за погодженням із структурним підрозділом Департаменту за напрямком, за формою акта, вказаною у додатку 4, 4а. Загальна сума акта на списання не повинна перевищувати 10000 гривень.
До акта на списання обов'язково, як підтвердження доцільності та правомірності списання, повинні надаватися: акти перевірки технічного та якісного стану майна (додаток 11), зведена відомість актів використання майна, які підлягають списанню (додаток 12), затверджені копії висновків лабораторних випробувань та акти використання, формуляри та паспорти, витяги з Планів навчань і занять. Зазначені документи надаються залежності від виду та типу майна, яке пропонується до списання.
8.3. При списанні суден до актів технічного стану (додаток 3) додаються акти останнього огляду, судновий квиток, суднове посвідчення, експертна оцінка технічного стану судна, проведеною Регістром судноплавства України, або його уповноваженими підрозділами.
До документів додаються фотознімки судна та характерних ушкоджень корпусу, механізмів тощо розміром 10 х 15 см. На звороті фотознімка зазначаються індивідуальні дані судна, характер пошкоджень, дата і місце фотографування, посада і прізвище особи, яка проводила зйомку.
8.4. При списанні засобів вимірювальної техніки до актів технічного стану додаються довідки про непридатність, висновки лабораторних випробовувань метрологічних органів МНС або Держстандарту.
8.5. Норми та строки напрацювання інженерної техніки і засобів, авіаційно-технічного майна та майна РХ до планового списання встановлено в додатку 13 до цього Порядку.
8.6. Майно, на яке отримано затверджені акти на списання, підлягає розбиранню (знищенню) з оформленням відповідного акта (додаток 14).

IX. Порядок списання, розпорювання (розбракування) майна та технічних засобів тилового забезпечення

Списання майна та технічних засобів тилового забезпечення здійснюється на підставі чинного законодавства з урахуванням положень Посібника з обліку продовольства, речового та іншого майна в органах і підрозділах цивільного захисту МНС, затвердженого наказом МНС від 25.04.2007 N 280.

X. Порядок списання іншого майна

10.1. Списання іншого майна здійснюється в порядку, зазначеному в розділах 1, 2 Порядку.
10.2. При списанні іншого майна складається акт технічного стану (додаток 3).
Директор Департаменту
ресурсного забезпечення
та підготовки до чемпіонату
Європи з футболу 2012 року
П.Главаті

Додаток 1
до Порядку
                                      ЗАТВЕРДЖУЮ
                                      ____________________________
                                            (посада керівника
                                      ____________________________
                                                Установи)
                                      ____________________________
                                       (підпис)      (ініціали
                                                    та прізвище)
                                      "___" ____________ 20__ р.
                                      М.П.

ВІДОМІСТЬ

про майно, що пропонуються до списання

станом на "___" ____________ 20__ р.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| N |Найменування|Рік випуску/|          Номер об'єкта          |  Інформація |  Вартість |  Первісна   |    Сума    | Балансова |
|з/п|  об'єкта   |    дата    |                                 |     про     |здійснених |(переоцінена)|нарахованого|(залишкова)|
|   |            | введення в |                                 |  проведення |капітальних|  вартість,  |   зносу,   |  вартість |
|   |            |експлуатацію|                                 |модернізації,|інвестицій,|   гривень   |  гривень   |           |
|   |            |            |                                 |модифікації, |  гривень  |             |            |           |
|   |            |            |                                 |  добудови,  |           |             |            |           |
|   |            |            |                                 |дообладнання,|           |             |            |           |
|   |            |            |                                 |реконструкції|           |             |            |           |
|---+------------+------------+---------------------------------+-------------+-----------+-------------+------------+-----------|
|   |            |            |інвентарний|заводський|паспортний|             |           |             |            |           |
|---+------------+------------+-----------+----------+----------+-------------+-----------+-------------+------------+-----------|
|   |            |            |           |          |          |             |           |             |            |           |
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     Усього
     Дані про дорогоцінні метали та каміння ______________________
__________________________________________________________________
        (подаються у разі їх наявності за кожним об'єктом)
Примітка. Надавати у друкованому вигляді та на електронних носіях.
 Головний бухгалтер ________________ _____________________________
                        (підпис)         (ініціали та прізвище)

Додаток 2
до Порядку
                                      ЗАТВЕРДЖУЮ
                                      ____________________________
                                            (посада керівника
                                      ____________________________
                                                Установи)
                                      ____________________________
                                       (підпис)      (ініціали
                                                    та прізвище)
                                      "___" ____________ 20__ р.
                                      М.П.

АКТ

інвентаризації майна, що пропонується до списання

__________________________________________________________________
          (найменування Установи та її місцезнаходження
__________________________________________________________________
      (цеху, дільниці тощо), де проводилась інвентаризація)
     На підставі наказу  (розпорядження)  від  "___"  ____________
20__ р. N _____ Комісією у складі ________________________________
__________________________________________________________________
          (посада, прізвище, та ініціали членів комісії)
проведено інвентаризацію   чайна,  що  пропонуються  до  списання,
вилучення з обліку і відображаються на субрахунку N ______________
станом на "____" ____________ 20__ р.
     Інвентаризацію розпочато "___" ____________ 20__ р.
     Інвентаризацію закінчено "___" ____________ 20__ р.
     Під час проведення інвентаризації встановлено таке:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|з/п|Найменування|Рік випуску/|          Номер об'єкта          |      Станом на "___" ____________ 20__ р.     |Примітка|
|   |  об'єкта   |    дата    |                                 |                                               |        |
|   |            | введення в |                                 |                                               |        |
|   |            |експлуатацію|                                 |                                               |        |
|---+------------+------------+---------------------------------+-----------------------------------------------+--------|
|   |            |            |інвентарний|заводський|паспортний|   фактично виявлено   |       за даними       |        |
|   |            |            |           |          |          |                       |бухгалтерського обліку |        |
|---+------------+------------+-----------+----------+----------+-----------------------+-----------------------+--------|
|   |            |            |           |          |          |кількість|  первісна   |кількість|  первісна   |        |
|   |            |            |           |          |          |         |(переоцінена)|         |(переоцінена)|        |
|   |            |            |           |          |          |         |  вартість,  |         |  вартість,  |        |
|   |            |            |           |          |          |         |   гривень   |         |   гривень   |        |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     Усього                 Усього за актом: _____________________
                                              (цифрами і словами)
     1) загальна кількість об'єктів (фактично) ___________________
     2) на суму, гривень (фактично) ______________________________
 Голова комісії ______________ __________ ________________________
                   (посада)     (підпис)   (ініціали та прізвище)
 Члени комісії: ______________ __________ ________________________
                ______________ __________ ________________________

Додаток 3
до Порядку
                                      ЗАТВЕРДЖУЮ
                                      ____________________________
                                            (посада керівника
                                      ____________________________
                                                Установи)
                                      ____________________________
                                       (підпис)      (ініціали
                                                    та прізвище)
                                      "___" ____________ 20__ р.
                                      М.П.

АКТ N _____

ТЕХНІЧНОГО СТАНУ

_________________________________________

(найменування техніки, майна)

------------------------------------------------------------------
|  Ознака   |Реєстраційний|N аркуша|   Код   |    N    |  Дата   |
|інформації |      N      |        |документа|документа|документа|
|-----------+-------------+--------+---------+---------+---------|
|    000    |     001     |  002   |   003   |   005   |   032   |
|-----------+-------------+--------+---------+---------+---------|
|           |             |        |         |         |         |
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
| Підстава |    Код   |   Дата   |  Служба |  Установа |Виконання|
|  (мета)  | операції | операції | (відділ |(підрозділ,|         |
| операції |          |          | складу) |   склад)  |         |
|----------+----------+----------+---------+-----------+---------|
|    045   |    004   |    034   |         |           |   207   |
|----------+----------+----------+---------+-----------+---------|
|          |          |          |         |           |         |
------------------------------------------------------------------
     При ознайомленні   з    документами,    огляді    (перевірці)
установлено:

I. Склад і якісний стан

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| N |Найменування|     Код    |Одиниця|Кількість|      Категорія     |Початкова|Заводський| Завод- |N паспорта |
|з/п|  техніки,  |номенклатури|виміру |         |--------------------|вартість,|  номер   |виробник|(формуляра)|
|   |    майна   |            |       |         |    за     |фактично|  грн.,  |          |        |           |
|   | (індекс, N |            |       |         |документами|        |  коп.   |          |        |           |
|   | креслення) |            |       |         |           |        |         |          |        |           |
|---+------------+------------+-------+---------+-----------+--------+---------+----------+--------+-----------|
| 1 |     2      |     3      |   4   |    5    |     6     |    7   |    8    |    9     |   10   |    11     |
|---+------------+------------+-------+---------+-----------+--------+---------+----------+--------+-----------|
|   |            |    075     |  076  |   097   |    079    |  083   |   171   |    007   |   180  |    012    |
|---+------------+------------+-------+---------+-----------+--------+---------+----------+--------+-----------|
|   |            |            |       |         |           |        |         |          |        |           |
|---+------------+------------+-------+---------+-----------+--------+---------+----------+--------+-----------|
|   |            |            |       |         |           |        |         |          |        |           |
|---+------------+------------+-------+---------+-----------+--------+---------+----------+--------+-----------|
|   |            |            |       |         |           |        |         |          |        |           |
|---+------------+------------+-------+---------+-----------+--------+---------+----------+--------+-----------|
|   |            |            |       |         |           |        |         |          |        |           |
|---+------------+------------+-------+---------+-----------+--------+---------+----------+--------+-----------|
|   |            |            |       |         |           |        |         |          |        |           |
|---+------------+------------+-------+---------+-----------+--------+---------+----------+--------+-----------|
|   |            |            |       |         |           |        |         |          |        |           |
|---+------------+------------+-------+---------+-----------+--------+---------+----------+--------+-----------|
|   |            |            |       |         |           |        |         |          |        |           |
|---+------------+------------+-------+---------+-----------+--------+---------+----------+--------+-----------|
|   |            |            |       |         |           |        |         |          |        |           |
|---+------------+------------+-------+---------+-----------+--------+---------+----------+--------+-----------|
|   |            |            |       |         |           |        |         |          |        |           |
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

II. Техніко-експлуатаційні показники

------------------------------------------------------------------
|1. Введено в експлуатацію (дата)              |                 |
|----------------------------------------------+-----------------|
|2. Знаходиться в експлуатації (років, місяців)|                 |
|----------------------------------------------+-----------------|
|3. Має наробіток з початку експлуатації       |                 |
|(циклів, г, км пробігу)                       |                 |
|----------------------------------------------+-----------------|
|4. Установлені:                               |                 |
|----------------------------------------------+-----------------|
|     |ресурс (циклів, г, км пробігу)          |                 |
|-----+----------------------------------------+-----------------|
|     |строк експлуатації (років, місяців)     |                 |
|-----+----------------------------------------+-----------------|
|     |гарантійний наробіток                   |                 |
|     |(циклів, г, км пробігу)                 |                 |
|-----+----------------------------------------+-----------------|
|     |гарантійний строк (років, місяців)      |                 |
|----------------------------------------------+-----------------|
|5. Виконаний ремонт (який, дата)              |                 |
|----------------------------------------------+-----------------|
|Знаходиться в експлуатації після останнього   |                 |
|ремонту (років, місяців)                      |                 |
|----------------------------------------------+-----------------|
|Наробіток після останнього ремонту            |                 |
|(циклів, г, км пробігу)                       |                 |
|----------------------------------------------+-----------------|
|6. Має недоробку (переробку):                 |                 |
|----------------------------------------------+-----------------|
|     |за призначеним ресурсом                 |                 |
|     |(циклів, г, км пробігу)                 |                 |
|-----+----------------------------------------+-----------------|
|     |за строком експлуатації (років, місяців)|                 |
|-----+----------------------------------------+-----------------|
|     |за гарантійним наробітком               |                 |
|     |(циклів, г, км пробігу)                 |                 |
|-----+----------------------------------------+-----------------|
|     |за строком придатності (років, місяців) |                 |
------------------------------------------------------------------

III. Комплектність

__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________

IV. Технічний стан

__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________

V. Причини дострокового зносу або пошкодження

__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________

VI. Обсяг виконаних доробок (N бюлетенів доробок)

__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________

VII. Пропозиції комісії

__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
 Голова комісії __________________________________________________
                      (посада, підпис, прізвище та ініціали)
 Члени комісії: __________________________________________________
                __________________________________________________
                      (посада, підпис, прізвище та ініціали)
 Акт складено в _____ примірниках
 Прим. N 1 - _______
             _______

VIII. Висновок керівника Установи

__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
        __________________________________________________
              (посада, підпис, прізвище та ініціали)
 "___" ____________ 201_ р.

Додаток 4
до Порядку
       ____________________________________________________
                         (назва установи)
 Ідентифікаційний _________________  Код за ДКУД _________________
 код ЄДРПОУ       _________________              _________________
                                              Затверджую
                                      ____________________________
                                      ____________________________
                                           (посада, прізвище,
                                           ініціали; підпис)
                                      "___" ____________ 20__ р.
                                      М.П.

АКТ

про списання основних засобів

                                            ------------------------------------
                                            | Номер документа | Дата складання |
                                            |-----------------+----------------|
                                            |                 |                |
                                            ------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
|Відділ|         Дебет         |        Кредит         |Сума |Знос |Інвентарний|
|      |-----------------------+-----------------------|     |     |   номер   |
|      | рахунок, |    код     | рахунок, |    код     |     |     |           |
|      |субрахунок|аналітичного|субрахунок|аналітичного|     |     |           |
|      |          |   обліку   |          |   обліку   |     |     |           |
|------+----------+------------+----------+------------+-----+-----+-----------|
|  1   |    2     |      3     |    4     |     5      |  6  |  7  |     8     |
|------+----------+------------+----------+------------+-----+-----+-----------|
|      |          |            |          |            |     |     |           |
|------+----------+------------+----------+------------+-----+-----+-----------|
|      |          |            |          |            |     |     |           |
--------------------------------------------------------------------------------
     Комісія, призначена наказом/(розпорядженням) ________________
___________________________ від "___" ____________ 20__ р. N _____
на підставі ______________________________________________________
здійснила огляд __________________________________________________
                              (найменування об'єкта)
     У результаті огляду комісія встановила щодо об'єкта:
     1. Надійшов в установу: "___" ____________ 20__ р.
     2. Кількість ремонтів _________ на суму ________________ грн.
     3. Маса об'єкта за паспортом: _______________________________
     4. Наявність дорогоцінних металів: __________________________
     5. Технічний стан та причина списання: ______ -------------------
__________________________________________________ |       Код       |
__________________________________________________ |-----------------|
                                                   |                 |
                                                   -------------------
----------------------------------------------------------------------
|    Устаткування   |      Рік випуску     |      Дата введення      |
|-------------------|      (побудови)      | в експлуатацію, місяць, |
|   вид   |   код   |                      |           рік           |
|---------+---------+----------------------+-------------------------|
|    9    |    10   |         11           |            12           |
|---------+---------+----------------------+-------------------------|
|         |         |                      |                         |
|---------+---------+----------------------+-------------------------|
|         |         |                      |                         |
----------------------------------------------------------------------
     Висновок комісії: ___________________________________________
__________________________________________________________________
     Додаток. Перелік документів, що додаються ___________________
 Голова комісії ______________ __________ ________________________
                   (посада)     (підпис)   (прізвище та ініціали)
 Члени комісії: ______________ __________ ________________________
                   (посада)     (підпис)   (прізвище та ініціали)
                ______________ __________ ________________________
                   (посада)     (підпис)   (прізвище та ініціали)
                                                     Зворотний бік
     Розрахунок результатів списання об'єкта
------------------------------------------------------------------
|    Витрати по списанню   |        Надійшло від списання        |
|--------------------------+-------------------------------------|
|Найменування| статті |сума|найменування|   вид   |кількість|сума|
| документа  | витрат |    | документа  |цінностей|         |    |
|------------+--------+----+------------+---------+---------+----|
|      1     |    2   |  3 |      4     |    5    |    6    |  7 |
|------------+--------+----+------------+---------+---------+----|
|            |        |    |            |         |         |    |
|------------+--------+----+------------+---------+---------+----|
|            |        |    |            |         |         |    |
|------------+--------+----+------------+---------+---------+----|
|            |        |    |            |         |         |    |
------------------------------------------------------------------
     Результати списання: ________________________________________
     У картці N __________ вибуття основних засобів відмічено.
     "___" ____________ 20__ р.
 Головний бухгалтер ______________________________________________
                             (підпис, прізвище та ініціали)

Додаток 4а
до Порядку
 ___________________________                Типова форма N ОЗ-3
  підприємство, організація                     Затверджена
                                          наказом Мінстату України
 Ідентифікаційний                          від 29.12.95 р. N 352
 код ЄДРПОУ ________________                  ( v0352202-95 ) (v0352202-95)
	
                                          Код за УКУД ____________
                                                Затверджую
                                        __________________________
                                        "___" ____________ 20__ р.

АКТ

на списання основних засобів

                                                         ---------------------------------------------
                                                         |   Номер   |    Дата   | Код виду операції |
                                                         | документа | складання |                   |
                                                         |-----------+-----------+-------------------|
                                                         |           |           |                   |
                                                         ---------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------
|   Цех,  |         Дебет         |        Кредит         |Сума | Сума зносу  |        Номер         |
| відділ, |                       |                       |     |  за даними  |                      |
|дільниця,|-----------------------+-----------------------|     | переоцінки  |----------------------|
|  лінія  | рахунок, |    код     | рахунок, |    код     |     | на ________ |інвентарний|заводський|
|         |субрахунок|аналітичного|субрахунок|аналітичного|     |   199  р.   |           |          |
|         |          |   обліку   |          |   обліку   |     |по документах|           |          |
|         |          |            |          |            |     |  придбання  |           |          |
|---------+----------+------------+----------+------------+-----+-------------+-----------+----------|
|    1    |    2     |     3      |    4     |     5      |  6  |      7      |     8     |    9     |
------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------
|             Код             |  Норми амортизаційних |Устаткування |    Рік   |    Дата    |  Дата  |
|                             |      відрахувань      |             |  випуску | введення в |початку |
|-----------------------------+-----------------------+-------------|(побудови)|експлуатацію| сплати |
|  рахунка та  |    норми     |  на повне |    на     | вид  | код  |          |  (місяць,  |   за   |
|    об'єкта   |амортизаційних|відновлення|капітальний|      |      |          |    рік)    |основні |
| аналітичного |  відрахувань |           |  ремонт   |      |      |          |            | засоби |
|  обліку (для |              |           |           |      |      |          |            |(місяць,|
|  віднесення  |              |           |           |      |      |          |            |  рік)  |
|амортизаційних|              |           |           |      |      |          |            |        |
| відрахувань) |              |           |           |      |      |          |            |        |
|--------------+--------------+-----------+-----------+------+------+----------+------------+--------|
|      10      |      11      |    12     |    13     |  14  |  15  |    16    |     17     |   18   |
------------------------------------------------------------------------------------------------------
     Комісія, призначена         наказом          (розпорядженням)
від "___" ____________ 20__ р. N _____ на підставі _______________
________________ зробила огляд ___________________________________
                                       найменування об'єкта
     В результаті огляду комісія встановила:
     1. Надійшов на підприємство "___" ____________ 20__ р.
     2. Кількість ремонтів _________ на суму _____________________
     3. Маса об'єкта за паспортом ________________________________
     4. Наявність дорогоцінних металів ___________________________
     5. Технічний стан та причина списання _______________________
_____________________________________ Код ________________________
     Висновок комісії: ___________________________________________
__________________________________________________________________
     Додаток. Перелік документів, що додаються ___________________
__________________________________________________________________
 Голова комісії ______________ __________ ________________________
                    посада       підпис      прізвище, і., по б.,
 Члени комісії: ______________ __________ ________________________
                    посада       підпис      прізвище, і., по б.,
                ______________ __________ ________________________
                    посада       підпис      прізвище, і., по б.,
                ______________ __________ ________________________
                    посада       підпис      прізвище, і., по б.,
                                        Зворотний бік форми N ОЗ-3
     Розрахунок результатів списання об'єкта
-------------------------------------------------------------------------
|  Витрати на списання   |            Надійшло від списання             |
|------------------------+----------------------------------------------|
|Найменування|статті|сума|Найменування|    цінностей     |кількість|сума|
| документа  |витрат|    | документа  |------------------|         |    |
|            |      |    |            |вид|номенклатурний|         |    |
|            |      |    |            |   |    номер     |         |    |
|------------+------+----+------------+---+--------------+---------+----|
|      1     |  2   | 3  |      4     | 5 |      6       |    7    |  8 |
-------------------------------------------------------------------------
     Результати списання _________________________________________
     У картці ___________________________________ вибуття основних
засобів відмічено
     "___" ____________ 20__ р.
     Формат А4
---------------
(*) Для підприємств, установ, організацій, що не є бюджетними установами.

Додаток 5
до Порядку
                                      ЗАТВЕРДЖУЮ
                                      ____________________________
                                            (посада керівника
                                      ____________________________
                                                Установи)
                                      ____________________________
                                       (підпис)      (ініціали
                                                    та прізвище)
                                      "___" ____________ 20__ р.
                                      М.П.

АКТ

про списання автотранспортних засобів

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|Відділ|         Дебет         |        Кредит         |Вартість,|        Номер         |Знос|  Рік  |    Дата    |        Пробіг, км       |
|      |-----------------------+-----------------------|   грн.  |----------------------|    |випуску| введення в |-------------------------|
|      | рахунок, |    код     | рахунок, |    код     |         |інвентарний|заводський|    |       |експлуатацію| з початку  |    після   |
|      |субрахунок|аналітичного|субрахунок|аналітичного|         |           |          |    |       |  (місяць,  |експлуатації| останнього |
|      |          |   обліку   |          |   обліку   |         |           |          |    |       |    рік)    |            |капітального|
|      |          |            |          |            |         |           |          |    |       |            |            |  ремонту   |
|------+----------+------------+----------+------------+---------+-----------+----------+----+-------+------------+------------+------------|
|  1   |    2     |      3     |    4     |      5     |    6    |     7     |    8     | 9  |  10   |     11     |     12     |     13     |
|------+----------+------------+----------+------------+---------+-----------+----------+----+-------+------------+------------+------------|
|      |          |            |          |            |         |           |          |    |       |            |            |            |
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     Комісія, затверджена         наказом         (розпорядженням)
від "___" ____________ 20__ року N ____,  провела огляд автомобіля
(причепа, напівпричепа тощо) марка _______________________________
модель ___________________________ тип ___________________________
вантажопідйомність/ємкість ____________ двигун N _________________
шасі (кузов) N __________________ номерний знак __________________
технічний паспорт/свідоцтво про реєстрацію __________________ маса
об'єкта за паспортом ______________ наявність дорогоцінних металів
та каміння _________________, що належить ________________________
__________________________________________________________________
                         (назва Установи)
     Адреса Установи _____________________________________________
__________________________________________________________________
     Внаслідок огляду ____________________________________________
                           (автомобіля, причепа, напівпричепа)
його агрегатів,  вузлів і механізмів та ознайомлення з документами
(паспортом, формуляром) комісія встановила:
     1. Перебуває на балансі установи з "___" _______________ р.
     2. Кількість ремонтів _______ на суму __________________ грн.
                                               (прописом)
     Зовнішній стан автомобіля (причепа, напівпричепа) ___________
__________________________________________________________________
     На автомобілі  (причепі,  напівпричепі)  відсутні  такі вузли
та деталі ________________________________________________________
__________________________________________________________________
                                                  Зворотня сторона
ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА
агрегатів та деталей автомобіля (причепа, напівпричепа)
----------------------------------------------------------------------------------
|  N  |  Найменування   | Придатні до|  Відсоток |Підлягають |Непридатні|Виявлені|
| з/п |    агрегатів    |користування|придатності|відновленню|          |дефекти |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  1  |        2        |      3     |     4     |     5     |    6     |    7   |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  1  |Рама             |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  2  |Кузов            |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  3  |Кабіна           |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  4  |Двигун:          |            |           |           |          |        |
|     |карбюратор       |            |           |           |          |        |
|     |стартер          |            |           |           |          |        |
|     |генератор        |            |           |           |          |        |
|     |компресор        |            |           |           |          |        |
|     |пневмогальма     |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  5  |Коробка передач  |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  6  |Задній міст      |            |           |           |          |        |
|     |і карданний вал  |            |           |           |          |        |
|     |картер заднього  |            |           |           |          |        |
|     |мосту            |            |           |           |          |        |
|     |диски коліс      |            |           |           |          |        |
|     |ресори           |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  7  |Передній міст    |            |           |           |          |        |
|     |і рульове        |            |           |           |          |        |
|     |управління       |            |           |           |          |        |
|     |передня вісь     |            |           |           |          |        |
|     |диски коліс      |            |           |           |          |        |
|     |ресори           |            |           |           |          |        |
|     |механізми        |            |           |           |          |        |
|     |рульового        |            |           |           |          |        |
|     |управління       |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  8  |Інші             |            |           |           |          |        |
|     |радіатор         |            |           |           |          |        |
|     |крила і підніжки |            |           |           |          |        |
|     |капот            |            |           |           |          |        |
|     |фари             |            |           |           |          |        |
|     |скло             |            |           |           |          |        |
|     |акумулятор       |            |           |           |          |        |
|     |амортизатори     |            |           |           |          |        |
|     |головний         |            |           |           |          |        |
|     |гальмівний       |            |           |           |          |        |
|     |циліндр          |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  9  |Електрообладнання|            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  10 |Автошини         |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  11 |Додаткові        |            |           |           |          |        |
|     |пристрої         |            |           |           |          |        |
----------------------------------------------------------------------------------
     у графах 3, 5, 6 вказується: так, ні
     Висновки комісії: ___________________________________________
__________________________________________________________________
     Додаток. Перелік документів, що додаються ___________________
 Голова комісії ______________ __________ ________________________
                   (посада)     (підпис)    (ініціали, прізвище)
 Члени комісії: ______________ __________ ________________________
                   (посада)     (підпис)    (ініціали, прізвище)
                ______________ __________ ________________________
                   (посада)     (підпис)    (ініціали, прізвище)
                ______________ __________ ________________________
                   (посада)     (підпис)    (ініціали, прізвище)
     Підлягають оприбуткуванню такі деталі та вузли:
----------------------------------------------------------------------------
|              Номер              |Найменування|Одиниця|Кількість|Ціна|Сума|
|---------------------------------|            |виміру |         |    |    |
|   за   |    по   |номенклатурний|            |       |         |    |    |
|порядком|каталогах|              |            |       |         |    |    |
|--------+---------+--------------+------------+-------+---------+----+----|
|    1   |    2    |      3       |      4     |   5   |    6    | 7  | 8  |
|--------+---------+--------------+------------+-------+---------+----+----|
|        |         |              |            |       |         |    |    |
|--------+---------+--------------+------------+-------+---------+----+----|
|        |         |              |            |       |         |    |    |
|--------+---------+--------------+------------+-------+---------+----+----|
|        |         |              |            |       |         |    |    |
|--------+---------+--------------+------------+-------+---------+----+----|
|        |         |              |            |       |         |    |    |
|--------+---------+--------------+------------+-------+---------+----+----|
|        |         |              |            |       |         |    |    |
|--------+---------+--------------+------------+-------+---------+----+----|
|        |         |              |            |       |         |    |    |
|--------+---------+--------------+------------+-------+---------+----+----|
|        |         |              |            |       |         |    |    |
|--------+---------+--------------+------------+-------+---------+----+----|
|        |         |              |            |       |         |    |    |
|--------+---------+--------------+------------+-------+---------+----+----|
|        |         |              |            |       |         |    |    |
|--------+---------+--------------+------------+-------+---------+----+----|
|        |         |              |            |       |         |    |    |
----------------------------------------------------------------------------
     Розрахунок списання автомобіля (причепа, напівпричепа)
     Разом _______________________________________________________
-------------------------------------------------------------------------
|  Витрати на списання   |            Надійшло від списання             |
|------------------------+----------------------------------------------|
|найменування|стаття|сума|найменування|     цінності     |кількість|сума|
| документів |витрат|    | документів |------------------|         |    |
|            |      |    |            |вид|номенклатурний|         |    |
|            |      |    |            |   |    номер     |         |    |
|------------+------+----+------------+---+--------------+---------+----|
|            |      |    |            |   |              |         |    |
|------------+------+----+------------+---+--------------+---------+----|
|            |      |    |            |   |              |         |    |
|------------+------+----+------------+---+--------------+---------+----|
|            |      |    |            |   |              |         |    |
|------------+------+----+------------+---+--------------+---------+----|
|            |      |    |            |   |              |         |    |
|------------+------+----+------------+---+--------------+---------+----|
|            |      |    |            |   |              |         |    |
|------------+------+----+------------+---+--------------+---------+----|
|            |      |    |            |   |              |         |    |
|------------+------+----+------------+---+--------------+---------+----|
|            |      |    |            |   |              |         |    |
|------------+------+----+------------+---+--------------+---------+----|
|            |      |    |            |   |              |         |    |
|------------+------+----+------------+---+--------------+---------+----|
|            |      |    |            |   |              |         |    |
-------------------------------------------------------------------------
     Результати списання _________________________________________
     У картці ________________ вибуття основних засобів відмічено.
     "___" ____________ 20__ р.
 Головний бухгалтер ______________________________________________
                           (підпис, прізвище та ініціали)

Додаток 5а
до Порядку
 ___________________________                Типова форма N ОЗ-4
  підприємство, організація                     Затверджена
                                          наказом Мінстату України
 Ідентифікаційний                          від 29.12.95 р. N 352
 код ЄДРПОУ ________________                  ( v0352202-95 ) (v0352202-95)
	
                                          Код за УКУД ____________
                                                Затверджую
                                        __________________________
                                        "___" ____________ 20__ р.

АКТ

на списання автотранспортних засобів

                                                                          ---------------------------------------------
                                                                          |   Номер   |    Дата   | Код виду операції |
                                                                          | документа | складання |                   |
                                                                          |-----------+-----------+-------------------|
                                                                          |           |           |                   |
                                                                          ---------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|  Цех, відділ,  |         Дебет         |        Кредит         |  Сума   |    Сума запису    |        Номер         |
|    дільниця    |                       |                       |         |     за даними     |                      |
|                |-----------------------+-----------------------|         |     переоцінки    |----------------------|
|                | рахунок, |    код     | рахунок, |    код     |         | на ______ 20__ р. |інвентарний|заводський|
|                |субрахунок|аналітичного|субрахунок|аналітичного|         |  чи по документах |           |          |
|                |          |   обліку   |          |   обліку   |         |     придбання     |           |          |
|----------------+----------+------------+----------+------------+---------+-------------------+-----------+----------|
|       1        |    2     |      3     |    4     |      5     |    6    |         7         |     8     |    9     |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|             Код             |  Норми амортизаційних |  Транспортні   |  Рік  |    Дата    |        Пробіг, км       |
|-----------------------------|      відрахувань      |     засоби     |виписку|  введення  |-------------------------|
|  рахунка та  |    норми     |                       |                |       |експлуатацію| з початку  | останнього |
|   об'єкта    |амортизаційних|-----------------------+----------------|       |  (місяць,  |експлуатації|капітального|
| аналітичного |  відрахувань |  на повне |капітальний|    вид     |код|       |    рік)    |            |  ремонту   |
|  обліку (для |              |відновлення|  ремонт   | автомобіля,|   |       |            |            |            |
|  віднесення  |              |  (знос)   |           |  причепа,  |   |       |            |            |            |
|амортизаційних|              |           |           |напівпричепа|   |       |            |            |            |
| відрахувань) |              |           |           |            |   |       |            |            |            |
|--------------+--------------+-----------+-----------+------------+---+-------+------------+------------+------------|
|      10      |      11      |    12     |    13     |     14     |15 |  16   |     17     |     18     |     19     |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     Комісія, призначена                    наказом/розпорядженням
від "___" ____________ 199__ р.   N ___________   зробила    огляд
автомобіля/причепа, напівпричепа марка ___________________________
модель _________________________ тип _____________________________
вантажопідйомність/ємність ____________ двигун N ____________ шасі
N ________ державний номер __________ технічний паспорт N ________
маса об'єкта за паспортом _________________ наявність дорогоцінних
металів _____________, що належать _______________________________
__________________________________________________________________
           найменування автогосподарства, підприємства
     Адреса автогосподарства (підприємства) ______________________
     В результаті огляду _________________________________________
                             автомобіля, причепа, напівпричепа,
його агрегатів,  вузлів і механізмів та ознайомлення з документами
(паспорт, формуляр) комісія встановила:
     1. Є  на  балансі  автогосподарства  (підприємства)  з  "___" 
____________ 199_ р.
     2. Кількість ремонтів ________ на суму _________________ крб.
                                         2-а сторінка форми N ОЗ-4
     Зовнішній стан автомобіля ___________________________________
причепа, напівпричепа ____________________________________________
     На автомобілі (причепі,  напівпричепі)  відсутні  такі  вузли
та деталі ________________________________________________________
__________________________________________________________________
ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА
агрегатів та деталей автомобіля (причепа, напівпричепа)
-----------------------------------------------------------------------------------------
|Номер за|Найменування|  Придатні для |  Відсоток |  Підлягають  |Непридатні(*)|Виявлені|
|порядком|  агрегатів |користування(*)|придатності|відновленню(*)|             |дефекти |
|--------+------------+---------------+-----------+--------------+-------------+--------|
|    1   |      2     |       3       |     4     |      5       |      6      |    7   |
|--------+------------+---------------+-----------+--------------+-------------+--------|
|    1   |Рама        |               |           |              |             |        |
|--------+------------+---------------+-----------+--------------+-------------+--------|
|    2   |Кузов       |               |           |              |             |        |
|--------+------------+---------------+-----------+--------------+-------------+--------|
|    3   |Кабіна      |               |           |              |             |        |
|--------+------------+---------------+-----------+--------------+-------------+--------|
|    4   |Двигун:     |               |           |              |             |        |
|        |карбюратор  |               |           |              |             |        |
|        |стартер     |               |           |              |             |        |
|        |генератор   |               |           |              |             |        |
|        |компресор   |               |           |              |             |        |
|        |пневмогальма|               |           |              |             |        |
|--------+------------+---------------+-----------+--------------+-------------+--------|
|    5   |Коробка     |               |           |              |             |        |
|        |передач     |               |           |              |             |        |
|        |Задній міст |               |           |              |             |        |
|        |і карданний |               |           |              |             |        |
|        |вал         |               |           |              |             |        |
|        |картер      |               |           |              |             |        |
|        |заднього    |               |           |              |             |        |
|        |мосту       |               |           |              |             |        |
|--------+------------+---------------+-----------+--------------+-------------+--------|
|    6   |картер      |               |           |              |             |        |
|        |диски коліс |               |           |              |             |        |
|        |ресори      |               |           |              |             |        |
|---------------------------------------------------------------------------------------|
|3-я сторінка форми N ОЗ-4                                                              |
|---------------------------------------------------------------------------------------|
|    7   |Передній    |               |           |              |             |        |
|        |міст        |               |           |              |             |        |
|        |і рульове   |               |           |              |             |        |
|        |управління  |               |           |              |             |        |
|        |передня вісь|               |           |              |             |        |
|        |диски коліс |               |           |              |             |        |
|        |ресори      |               |           |              |             |        |
|        |механізми   |               |           |              |             |        |
|        |рульового   |               |           |              |             |        |
|        |управління  |               |           |              |             |        |
|--------+------------+---------------+-----------+--------------+-------------+--------|
|    8   |Інші прилади|               |           |              |             |        |
|        |радіатор    |               |           |              |             |        |
|        |крила       |               |           |              |             |        |
|        |і підніжки  |               |           |              |             |        |
|        |капот       |               |           |              |             |        |
|        |фари        |               |           |              |             |        |
|        |скло        |               |           |              |             |        |
|        |акумулятори |               |           |              |             |        |
|        |амортизатори|               |           |              |             |        |
|        |головний    |               |           |              |             |        |
|        |гальмовий   |               |           |              |             |        |
|        |циліндр     |               |           |              |             |        |
-----------------------------------------------------------------------------------------
---------------
(*) У графах 3, 5, 6 вказується: так, ні.
     Висновки комісії ____________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
     Додаток. Перелік документів, що додаються ___________________
 Голова комісії ______________ __________ ________________________
                    посада       підпис      і., по б., прізвище
 Члени комісії: ______________ __________ ________________________
                    посада       підпис      і., по б., прізвище
                ______________ __________ ________________________
                    посада       підпис      і., по б., прізвище
                ______________ __________ ________________________
                    посада       підпис      і., по б., прізвище
 М.П.
     Підлягають оприбуткуванню такі деталі та вузли:
----------------------------------------------------------------------------
|              Номер              |Найменування|Одиниця|Кількість|Ціна|Сума|
|---------------------------------|            |виміру |         |    |    |
|   за   |    за   |номенклатурний|            |       |         |    |    |
|порядком|каталогом|              |            |       |         |    |    |
|--------+---------+--------------+------------+-------+---------+----+----|
|    1   |    2    |      3       |      4     |   5   |    6    | 7  | 8  |
----------------------------------------------------------------------------
     Разом _______________________________________________________
     Розрахунок результатів списання автомобіля __________________
__________________________________________________________________
                      причепа, напівпричепа
-------------------------------------------------------------------------
|  Витрати на списання   |            Надійшло від списання             |
|------------------------+----------------------------------------------|
|найменування|стаття|сума|найменування|     цінності     |кількість|сума|
| документів |витрат|    | документів |------------------|         |    |
|            |      |    |            |вид|номенклатурний|         |    |
|            |      |    |            |   |    номер     |         |    |
-------------------------------------------------------------------------
     Результати списання _________________________________________
     У картці ________________ вибуття основних засобів відмічено.
     "___" ____________ 199_ р.
 Головний бухгалтер
---------------
(*) Для підприємств, установ, організацій, що не є бюджетними установами.

Додаток 6
до Порядку
                                      ЗАТВЕРДЖУЮ
                                      ____________________________
                                               (посада)
                                      ____________________________
                                            (прізвище, ім'я
                                            та по батькові)
                                      ____________________________
                                                (підпис)

АКТ

технічного стану транспортного засобу

     Комісія, затверджена         наказом         (розпорядженням)
від "___" ____________ 201_ року N ___________
__________________________________________________________________
        (найменування підрозділу, підприємства, установи,
                   закладу системи МНС України)
провела огляд автомобіля (причепа, напівпричепа) марка ___________
модель __________________________, тип __________________________,
вантажопідйомність/ємність _______________________________________
технічний паспорт/свідоцтво про реєстрацію _______________________
базове шасі ________, номерний знак _________, двигун N _________,
кузов ______________ шасі N _________, рік випуску ______________,
інвентарний N _________________________________ група експлуатації
__________________________________________________________________
з початку експлуатації пройдено (км) ________ мотогодин __________
після останнього капітального ремонту пройдено (км) ______________
мотогодин ___________________ вартість (тис.грн.) ________________
залишкова вартість ________________ знос _________________________
дата введення в експлуатацію (місяць, рік) _______________________
належить _________________________________________________________
            (назва підрозділу, підприємства, установи, закладу)
адреса підрозділу, підприємства, установи, закладу _______________
     Внаслідок огляду автомобіля (причепа, напівпричепа) _________
__________________________________________________________________
його агрегатів,  вузлів і механізмів та ознайомлення з документами
(технічний  паспорт,  свідоцтво про реєстрацію,  формуляр) комісія
встановила:
     1. Перебуває на балансі підрозділу,  підприємства,  установи,
закладу з "___" ____ року;
     2. Кількість ремонтів ___________ на ______________ суму грн.
                                            (прописом)
     3. Зовнішній стан автомобіля (причепа, напівпричепа) ________
__________________________________________________________________
     4. На автомобілі (причепі,  напівпричепі) відсутні такі вузли
та деталі: _______________________________________________________
__________________________________________________________________
     5. Встановлено наступні  технічні  характеристики  агрегатів,
вузлів та деталей автомобіля (причепа, напівпричепа):
----------------------------------------------------------------------------------
|  N  |  Найменування   | Придатні до|  Відсоток |Підлягають |Непридатні|Виявлені|
| з/п |агрегатів, вузлів|використання|придатності|відновленню|          |дефекти |
|     |    та деталей   |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  1  |Рама             |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  2  |Кузов            |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  3  |Кабіна           |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  4  |Двигун:          |            |           |           |          |        |
|     |карбюратор       |            |           |           |          |        |
|     |стартер          |            |           |           |          |        |
|     |генератор        |            |           |           |          |        |
|     |компресор        |            |           |           |          |        |
|     |пневмогальма     |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  5  |Коробка передач  |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  6  |Роздавальна      |            |           |           |          |        |
|     |коробка          |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  7  |Задній міст      |            |           |           |          |        |
|     |і карданний вал  |            |           |           |          |        |
|     |картер заднього  |            |           |           |          |        |
|     |мосту            |            |           |           |          |        |
|     |диски коліс      |            |           |           |          |        |
|     |ресори           |            |           |           |          |        |
|     |амортизатори     |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  8  |Передній міст    |            |           |           |          |        |
|     |і рульове        |            |           |           |          |        |
|     |управління       |            |           |           |          |        |
|     |передня вісь     |            |           |           |          |        |
|     |диски коліс      |            |           |           |          |        |
|     |ресори           |            |           |           |          |        |
|     |амортизатори     |            |           |           |          |        |
|     |механізм         |            |           |           |          |        |
|     |рульового        |            |           |           |          |        |
|     |управління       |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  9  |Інші:            |            |           |           |          |        |
|     |радіатор         |            |           |           |          |        |
|     |крила і підніжки |            |           |           |          |        |
|     |капот            |            |           |           |          |        |
|     |фари             |            |           |           |          |        |
|     |скло             |            |           |           |          |        |
|     |акумулятор       |            |           |           |          |        |
|     |амортизатори     |            |           |           |          |        |
|     |головний         |            |           |           |          |        |
|     |гальмовий циліндр|            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  10 |Електрообладнання|            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  11 |Автошини         |            |           |           |          |        |
|-----+-----------------+------------+-----------+-----------+----------+--------|
|  12 |Додаткові        |            |           |           |          |        |
|     |пристрої         |            |           |           |          |        |
----------------------------------------------------------------------------------
     Висновки комісії: ___________________________________________
 Голова комісії ______________ __________ ________________________
                   (посада)     (підпис)    (ініціали, прізвище)
 Члени комісії: ______________ __________ ________________________
                   (посада)     (підпис)    (ініціали, прізвище)
                ______________ __________ ________________________
                   (посада)     (підпис)    (ініціали, прізвище)
                ______________ __________ ________________________
                   (посада)     (підпис)    (ініціали, прізвище)

Додаток 7
до Порядку

МІНІМАЛЬНІ СТРОКИ

експлуатації транспортних засобів у системі МНС

------------------------------------------------------------------
|         Тип транспортних засобів          | Мінімальні строки  |
|                                           |  експлуатації, рік |
|----------------------------------------------------------------|
|                       ЛЕГКОВІ АВТОМОБІЛІ                       |
|----------------------------------------------------------------|
|з об'ємом двигуна до 1,2 л                 |         5          |
|-------------------------------------------+--------------------|
|з об'ємом двигуна від 1,2 до 2,0 л         |         7          |
|-------------------------------------------+--------------------|
|з об'ємом двигуна більше 2,0 л             |         8          |
|----------------------------------------------------------------|
|                      ВАНТАЖНІ АВТОМОБІЛІ                       |
|----------------------------------------------------------------|
|вантажопідйомністю до 0,5 т                |         7          |
|-------------------------------------------+--------------------|
|вантажопідйомністю від 0,5 т до 8 т        |         8          |
|-------------------------------------------+--------------------|
|вантажопідйомністю більше 8 т              |         10         |
|----------------------------------------------------------------|
|                     ПРИЧЕПИ І НАПІВПРИЧЕПИ                     |
|----------------------------------------------------------------|
|вантажопідйомністю до 8 т                  |         8          |
|-------------------------------------------+--------------------|
|вантажопідйомністю від 8 т до 20 т         |         10         |
|-------------------------------------------+--------------------|
|вантажопідйомністю більше 20 т             |         10         |
|----------------------------------------------------------------|
|                            АВТОБУСИ                            |
|----------------------------------------------------------------|
|довжиною до 5 м                            |        7,5         |
|-------------------------------------------+--------------------|
|довжиною від 5 м до 7,5 м                  |         9          |
|-------------------------------------------+--------------------|
|довжиною більше 7,5 м                      |         10         |
|----------------------------------------------------------------|
|                            МОТОЦИКЛИ                           |
|----------------------------------------------------------------|
|одиночні                                   |        4,5         |
|-------------------------------------------+--------------------|
|з мотоколяскою                             |         5          |
------------------------------------------------------------------
     Мінімальні строки експлуатації транспортних  засобів,  знятих
із  довготривалого  зберігання,  скорочуються  залежно  від строку
зберігання:
     на 20% - після зберігання протягом 10 років;
     на 30% - після зберігання протягом 10 - 15 років;
     на 50% - після 15 та більше років зберігання.
     Строки експлуатації  транспортних  засобів,  призначених  для
застосування в навчальних цілях, скорочуються на 20%.
     Терміни експлуатації пожежної,  аварійно-рятувальної  техніки
складає  10  років,  для  навчальних  закладів  строк експлуатації
зменшується на 40%.

Додаток 8
до Порядку

ПЕРЕЛІК

базових агрегатів ДТЗ

1. Двигун з картером зчеплення в зборі.
2. Коробка передач, роздавальна коробка.
3. Гідромеханічна передача.
4. Задній міст (вісь).
5. Середній міст (вісь).
6. Передня вісь (міст).
7. Рульове керування.
8. Кабіна вантажного та кузов легкового автомобіля.
9. Кузов автобуса.
10. Рама.
11. Підйомне обладнання платформи автомобіля-самоскида.
ПЕРЕЛІК
пожежно-технічного обладнання
1. Драбина триколійна.
2. Пожежний насос.

Додаток 9
до Порядку

УЗАГАЛЬНЕНА ВІДОМІСТЬ

транспортних засобів, які подаються на списання

------------------------------------------------------------------
|  N  |  Марка, тип |Реєстраційний|   Рік   |      N     |Знос, %|
| з/п |транспортного|    номер    | випуску | шасі/кузова|       |
|     |    засобу   |             |         |            |       |
|-----+-------------+-------------+---------+------------+-------|
|     |             |             |         |            |       |
------------------------------------------------------------------
Примітка. Надавати у друкованому вигляді та на електронних носіях.
 Керівник Установи          (Підпис)            Ініціали, прізвище

Додаток 10
до Порядку
                                      ЗАТВЕРДЖУЮ
                                      ____________________________
                                            (посада керівника
                                      ____________________________
                                                Установи)
                                      ____________________________
                                       (підпис)      (ініціали
                                                    та прізвище)
                                      "___" ____________ 20__ р.
                                      М.П.

АКТ N _____

технічного стану нерухомого майна

------------------------------------------------------------------
|Реєстраційний N|Кількість|N акта|  Дата   |Підстава|Найменування|
|               | аркушів |      |складання|операції|   будівлі  |
|---------------+---------+------+---------+--------+------------|
|               |         |      |         |        |            |
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
|N за генпланом| Адреса | Підрозділ |Гарнізон|Установа|Об'єднання|
|--------------+--------+-----------+--------+--------+----------|
|              |        |           |        |        |          |
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
|Показники обліку будівлі (споруди):                             |
|----------------------------------------------------------------|
|1. Рік побудови        |       |7. Первинна вартість,    |      |
|                       |       |тис.грн.                 |      |
|-----------------------+-------+-------------------------+------|
|2. Будівельний об'єм,  |       |8. Сума нарахованого     |      |
|куб.м                  |       |зносу, тис.грн.          |      |
|                       |       |фактично/по обліку       |      |
|-----------------------+-------+-------------------------+------|
|3. Матеріал            |       |9. Проведені капітальні  |      |
|                       |       |ремонти                  |      |
|-----------------------+-------+-------------------------+------|
|4. Загальна площа, кв.м|       |10. Залишкова вартість,  |      |
|                       |       |тис.грн.                 |      |
|                       |       |фактично/по обліку       |      |
|-----------------------+-------+-------------------------+------|
|5. Категорія за обліком|       |                         |      |
|-----------------------+-------+-------------------------+------|
|6. Термін експлуатації:|       |                         |      |
|-----------------------+-------+-------------------------+------|
|за нормою, років       |       |                         |      |
|-----------------------+-------+-------------------------+------|
|фактично, років        |       |                         |      |
------------------------------------------------------------------
     1. При ознайомленні з документами і перевірці встановлено:
     I. Технічний стан основних конструктивних  елементів  будівлі
(споруди):
     а) фундаментів стан __________;
     б) стіни (цегляні) стан __________;
     в) перекриття (залізобетон) стан ___________;
     г) електромережі та електрообладнання стан ___________.
     2. Об'єкт знаходиться в стані __________________.
     Пропозиції комісії:
     Голова комісії:
     Члени комісії:
     Акт складено у ____ примірниках.

Додаток 11
до Порядку
                                      ЗАТВЕРДЖУЮ
                                      ____________________________
                                            (посада керівника
                                      ____________________________
                                                Установи)
                                      ____________________________
                                       (підпис)      (ініціали
                                                    та прізвище)
                                      "___" ____________ 20__ р.
                                      М.П.

АКТ

перевірки технічного та якісного стану майна

------------------------------------------------------------------
|  N  |Найменування|   Одиниця   |Кількість|  Технічний |Примітка|
| з/п |    майна   |    виміру   |         | та якісний |        |
|     |            |             |         |    стан    |        |
|-----+------------+-------------+---------+------------+--------|
|     |            |             |         |            |        |
------------------------------------------------------------------
     Висновок та пропозиції комісії ______________________________
 Голова комісії __________________________________________________
                        (посада, звання, підпис, прізвище)
 Члени комісії: __________________________________________________
                        (посада, звання, підпис, прізвище)
                __________________________________________________
                        (посада, звання, підпис, прізвище)

Додаток 12
до Порядку
                                      ЗАТВЕРДЖУЮ
                                      ____________________________
                                            (посада керівника
                                      ____________________________
                                                Установи)
                                      ____________________________
                                       (підпис)      (ініціали
                                                    та прізвище)
                                      "___" ____________ 20__ р.
                                      М.П.

ЗВЕДЕНА ВІДОМІСТЬ

актів використання майна, яке підлягає списанню

------------------------------------------------------------------
|  N  |Найменування|Одиниця|Кількість|  Ціна  |Підстава|Підрозділ|
| з/п |    майна   | виміру|         | (грн.) |        |         |
|-----+------------+-------+---------+--------+--------+---------|
|     |            |       |         |        |        |         |
------------------------------------------------------------------
 1. Начальник УМТЗ
 (начальник служби
 або інша посадова особа
 за напрямком)            ________________________________________
                             (посада, звання, підпис, прізвище)
 2. Особа, відповідальна
 за підготовку
 та надання інформації    ________________________________________
                             (посада, звання, підпис, прізвище)

Додаток 13
до Порядку

НОРМИ ТА СТРОКИ

НАПРАЦЮВАННЯ ІНЖЕНЕРНОЇ ТЕХНІКИ І ЗАСОБІВ, АВІАЦІЙНО-ТЕХНІЧНОГО МАЙНА ТА МАЙНА РХ ДО ПЛАНОВОГО СПИСАННЯ

------------------------------------------------------------------
|N з/п|      Найменування майна       |Одиниця виміру|До списання|
|----------------------------------------------------------------|
|          1. Засоби ліквідації зруйнувань та перешкод           |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Інженерні машини розгородження |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |ІМР                            |   мот/год.   |    2100   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |ІМР-2                          |   мот/год.   |    2250   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |ІМР-2М                         |   мот/год.   |    2250   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Важкий механізований міст      |   мот/год.   |  192000   |
|     |ТММ-3, ТММ-ЗМ;                 |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |прольотна будівля              |     викл     |    1100   |
|     |(під навантаженням)            |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Шляхопрокладачі гусеничні      |   мот/год.   |    2400   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |БАТ-2                          |   мот/год.   |    3000   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |БАТ-М                          |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Шляхопрокладачі колісні ПКТ-2, |   мот/год.   |    1500   |
|     |ПКТ                            |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|----------------------------------------------------------------|
|              2. Засоби подолання водних перешкод               |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Транспортери плаваючі ПТС-2,   |   мот/год.   |    1950   |
|     |ПТС-М                          |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Катери моторні                 |   мот/год.   |    5200   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Мотори човнові навісні         |   мот/год.   |    2200   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|----------------------------------------------------------------|
|      3. Засоби механізації дорожніх та землерийних робіт       |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Бульдозери на колісних тягачах |   мот/год.   |    1500   |
|     |БКТ-РК-2; БКТ-РК               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Бульдозери на тракторах        |   мот/год.   |    7800   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Скрепери самохідні,            |   мот/год.   |   13000   |
|     |напівпричіпні, причіпні        |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Автогрейдери                   |   мот/год.   |    7800   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Машини котлованні:             |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |МДК-3                          |   мот/год.   |    2400   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |МДК-2М                         |   мот/год.   |    3000   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  6  |Машина траншейна ТМК-2         |   мот/год.   |    1500   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  7  |Машина траншейна БТМ-3         |   мот/год.   |    3000   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  8  |Машина землерийна ПЗМ-2        |   мот/год.   |    4800   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  9  |Екскаватори (планувальники)    |   мот/год.   |    9600   |
|     |на автомобільному шасі         |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  10 |Екскаватори гусеничні,         |   мот/год.   |    8800   |
|     |пневмоколісні, тракторні       |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|----------------------------------------------------------------|
|            4. Засоби лісопильні та лісозаготівельні            |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Рама лісопильна                |   мот/год.   |    8200   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Пили моторні                   |   мот/год.   |    1700   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|----------------------------------------------------------------|
|        5. Машини вантажопідйомні та підйомно-транспортні       |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Крани автомобільні             |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |вантажопідйомністю до 10 т:    |   мот/год.   |   15000   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |вантажопідйомністю 10 - 25 т:  |   мот/год.   |   15600   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |вантажопідйомністю 25 - 40 т:  |   мот/год.   |   18800   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Гідрокрани автомобільні        |   мот/год.   |   13000   |
|     |в/п 0,5 - 1,5 т                |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Автовантажувачі в/п 3 - 10 т   |   мот/год.   |    8400   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Електоронавантажувачі          |   мот/год.   |    3600   |
|     |в/п 0,5 - 2,25 т               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Вишки будівельні ВС-22,        |   мот/год.   |    3600   |
|     |ВС-22МС, АП-17                 |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|----------------------------------------------------------------|
| 6. Спеціальні аварійно-рятувальні машини, піротехнічні машини  |
|            та машини для перевезення ВНП, ВР та ЗГІ            |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Спеціальна аварійно-рятувальна |    років     |    10     |
|     |машина різних типів            |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Спеціальний автомобіль         |    років     |    10     |
|     |для перевезення ВНП, ВР та ЗП  |              |           |
|     |з гідрокраном                  |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Оперативна піротехнічна машина |    років     |    10     |
|     |(ОПМ) на базі легкових         |              |           |
|     |автомобілів з колісною формулою|              |           |
|     |4 х 4;                         |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Піротехнічна машина легкого    |    років     |    10     |
|     |типу (ПМ - Л) на базі          |              |           |
|     |вантажопасажирських автомобілів|              |           |
|     |підвищеної прохідності         |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Піротехнічна машина важкого    |    років     |    10     |
|     |типу (ПМ - В) на базі вантажних|              |           |
|     |автомобілів підвищеної         |              |           |
|     |прохідності                    |              |           |
|----------------------------------------------------------------|
|        7. Засоби добування, очищення та зберігання води        |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Станції фільтрувальні          |   мот/год.   |   10000   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Станції опріснювальні          |   мот/год.   |   10000   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Установка для добування води   |   мот/год.   |    4500   |
|     |УДВ-15                         |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Мотопомпи продуктивністю       |   мот/год.   |    1450   |
|     |до 1000 л/хв. МП-600; МП-800   |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Плаваючі мотопомпи             |   мот/год.   |    1450   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  6  |Колодязі МШК-2М                |   мот/год.   |    1500   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  7  |Машини та установки бурильні   |   мот/год.   |    4600   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  8  |Комплекти занурювальних насосів|   мот/год.   |    1500   |
|     |КПН-5                          |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    18     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  9  |Мотопомпи продуктивністю       |   мот/год.   |    1500   |
|     |до 2000 л/хв.                  |--------------+-----------|
|     |(МП-1200, МП-1600)             |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  10 |Резервуари для зберігання води |    років     |     5     |
|     |(РДВ) різної ємності           |              |           |
|----------------------------------------------------------------|
|            8. Засоби ремонтні та техобслуговування             |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Майстерні ремонтні інженерні   |    років     |    10     |
|     |МРІВ, МРІВ-2 АПРІМ-2 (М, Ml,   |              |           |
|     |2M), майстерні технічного      |              |           |
|     |обслуговування інженерної      |              |           |
|     |техніки МТО-І                  |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Агрегати електрозварювальні    |   мот/год.   |    1300   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|----------------------------------------------------------------|
|                    9. Електротехнічні засоби                   |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Електростанції силові          |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |75 кВт                         |   мот/год.   |   26000   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |60 кВт                         |   мот/год.   |   10800   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |50 кВт                         |   мот/год.   |   26000   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |30 з двигуном СДМ-11В          |   мот/год.   |   10400   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |з двигуном 8ч - 9,5/10         |   мот/год.   |   16000   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |10 кВт                         |   мот/год.   |   20800   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Електростанції освітлювальні   |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |10 кВт                         |   мот/год.   |   20800   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |2 та 4 кВт                     |   мот/год.   |   12500   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |1 кВт                          |   мот/год.   |    7100   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |0,5 кВт                        |   мот/год.   |    3200   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Електростанції інженерні       |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |ЄСБ-8И                         |   мот/год.   |   13000   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |ЄСБ-4ИГ (ИЛ; ИД)               |   мот/год.   |   12500   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Електростанції зарядні         |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |2 та 4 кВт                     |   мот/год.   |   12500   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |1 кВт                          |   мот/год.   |    7100   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |0,5 кВт                        |   мот/год.   |    3200   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |випрямлячі зарядні             |    години    |   50000   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Електроагрегати                |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |75 кВт                         |   мот/год.   |   26000   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |60 кВт                         |   мот/год.   |   10800   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |50 кВт                         |   мот/год.   |   26000   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |30 кВт                         |   мот/год.   |   16000   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |з двигуном 8ч - 9,5/10         |   мот/год.   |   13000   |
|     |ЯАЗ-М204Г74д-10,8/12,7         |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |СМД-11В/4ч-12/14/              |   мот/год.   |   10400   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  6  |20 кВт                         |   мот/год.   |   20800   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |10 кВт                         |   мот/год.   |   20800   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |8 кВт: - дизельні              |   мот/год.   |   16000   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |1. бензинові                   |   мот/год.   |   13000   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |2 та 4 кВт                     |   мот/год.   |   12500   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |1 кВт                          |   мот/год.   |    7100   |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |0,5 кВт                        |   мот/год.   |    3200   |
|     |                               |--------------+-----------|
|     |                               |    років     |    10     |
|----------------------------------------------------------------|
|                    10. Компресорні станції                     |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Компресорні станції Компресори |    років     |    10     |
|     |стаціонарні та переносні       |              |           |
|----------------------------------------------------------------|
| Дозволяється списання компресорних станцій після проведення не |
| менше 2-х поточних ремонтів із заміною не менше двох двигунів, |
|      які відпрацювали міжремонтний строк служби. Списання      |
| за технічним станом після проведення не менше двох капітальних |
|                            ремонтів                            |
|----------------------------------------------------------------|
|   11. Засоби інженерної розвідки, пошуку ВНП та забезпечення   |
|                   проведення вибухових робіт                   |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Засоби пошуку ВНП              |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |з глибиною пошуку до 10 м      |    років     |    10     |
|     |(мультисенсорна система)       |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |глибиною пошуку до 6 м:        |    років     |    10     |
|     |(VALLON EL-3102 D, бомбошукач  |              |           |
|     |ОГФ-Л, бомбошукач ИМБ тощо)    |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |глибиною пошуку до 3 м:        |    років     |     5     |
|     |(GARRETT GTI 2500 КІТ тощо)    |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |глибиною пошуку до 0,6 м:      |    років     |     5     |
|     |(ИМП, РВМ, РВМ-2, РВМ-2М,      |              |           |
|     |ВИМ-625 тощо)                  |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |засоби для підводного пошуку   |    років     |    10     |
|     |ВНП (GARRETT SEA HUNTER II.    |              |           |
|     |VALLON MW-1630 В МИВ тощо)     |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Підривні машинки               |    років     |    10     |
|     |(КПМ-1, 1А КПМ-2, КПМ-3, ПМ-4  |              |           |
|     |тощо)                          |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Лінійні мости і омметри        |    років     |    10     |
|     |(ЛМ-48, Р-343, Р-353, Р-3043,  |              |           |
|     |М-57 тощо)                     |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Комплект піротехніка           |    років     |     5     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Комплект N 77                  |    років     |     5     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  6  |СМП                            |    років     |     5     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  7  |КР-И                           |    років     |     8     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  8  |КР-О                           |    років     |     8     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  9  |КР-Е                           |    років     |     8     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  10 |Дистанційний охолоджувач       |    років     |    10     |
|     |підривників ДОВ                |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  11 |Дистанційний витягувач         |    років     |    10     |
|     |підривників                    |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  12 |Прилади ПР-605, ПР-604         |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  13 |Ехолоти інженерні ЕІР, ІРЕЛ    |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  14 |Перископи інженерної розвідки  |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  15 |Далекоміри саперні             |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  16 |Прилади вибіркового вибуху     |    років     |     8     |
|     |"Краб-ІМ"                      |              |           |
|----------------------------------------------------------------|
|                  12. Засоби малої механізації                  |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Лебідка ручна типу ТЛ-5        |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Лебідка важільна типу (3 т)    |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Механізми тягові монтажні типу |    років     |    10     |
|     |МТМ-1,6                        |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Домкрати рейкові типу ДР-8     |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Домкрати гідравлічні (8 - 12 т)|    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  6  |Домкрати гідравлічні типу      |    років     |    10     |
|     |ДГО-2ОМ                        |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  7  |Домкрати гідравлічні типу      |    років     |    10     |
|     |ДГО-3ОМ                        |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  8  |Бензодискоріз                  |   мот/год.   |   1700    |
|     |                               |    років     |     8     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  9  |Комплекти апаратури            |    років     |     5     |
|     |керосино-кисневої різки металу |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  10 |верхолазні запобіжні пристрої  |    років     |     5     |
|     |типу ПВУ-2                     |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  11 |Машини ручні електричні        |    років     |    10     |
|     |кутошліфувальні типу ВСБА-1400 |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  12 |Машини ручні електричні        |    років     |    10     |
|     |кутошліфувальні типу ШІ-178    |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  13 |Машини ручні шліфувальні       |    років     |     6     |
|     |пневматичні прямі типу ІІ-21   |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  14 |Машини ручні шліфувальні       |    років     |     6     |
|     |пневматичні прямі тилу ІІ-22   |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  15 |Ножиці спеціальні типу НС-І-ОО |    років     |     5     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  16 |Гідравлічний                   |    років     |    10     |
|     |аварійно-рятувальний інструмент|              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  17 |Пневматичний                   |    років     |    10     |
|     |аварійно-рятувальний інструмент|              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  18 |Ножиці для різки електродротів |    років     |     5     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  19 |Комплекти зажимів для стальних |    років     |     5     |
|     |канатів діаметром 16, 19, 23 мм|              |           |
|----------------------------------------------------------------|
|               13. Інструмент та допоміжні засоби               |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Мікрометри                     |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Штангенциркулі                 |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Маскувальний костюм            |    років     |     1     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Маскувальна сітка              |    років     |     5     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Шанцевий та ремонтний          |    років     |     3     |
|     |інструмент                     |              |           |
|----------------------------------------------------------------|
|    14. Інженерні засоби та майно повсякденного використання    |
|                      на Чорнобильській АЕС                     |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Лебідка важільного типу (3 т)  |    років     |     5     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Механізми тягові монтажні типу |    років     |     3     |
|     |МТМ-1,6                        |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Машини ручні електричні        |    років     |     2     |
|     |кутошліфувальні                |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Машини ручні шліфувальні прямі |    років     |    1,5    |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Мікрометри                     |    років     |     4     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  6  |Штангенциркулі                 |    років     |     5     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  7  |Стамески                       |    років     |     1     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  8  |Зубила                         |    років     |    0,5    |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  9  |Плоскогубці                    |    років     |    1,5    |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  10 |Рулетки                        |    років     |     1     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  11 |Ключі рожкові                  |    років     |    1,5    |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  12 |Викрутки                       |    років     |    1,5    |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  13 |Кувалди                        |    років     |     1     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  14 |Молотки з ручкою               |    років     |     1     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  15 |Ножівки по металу              |    років     |     1     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  16 |Ножівки по дереву              |    років     |     1     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  17 |Ломи звичайні                  |    років     |     3     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  18 |Маска зварювальника            |    років     |     1     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  19 |Окуляри захисні                |    років     |     1     |
|----------------------------------------------------------------|
|                  15. Авіаційно-технічне майно                  |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Човен ЛАС-5-МЗ                 |    років     |     5     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Рятувальний пліт ПСН-6         |    років     |     6     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Жилет рятувальний              |    років     |     7     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Парашут тренувальний           |    років     |    12     |
|     |(еквівалент) Д-1-5У            |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Парашут ППК-У                  |    років     |    20     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  6  |Парашут рятувальний еквівалент |    років     |    20     |
|     |С-5К сер. 2                    |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  7  |Парашут рятувальний еквівалент |    років     |    20     |
|     |С-4У                           |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  8  |Парашут рятувальний еквівалент |    років     |    20     |
|     |ПН-58 сер. 3                   |              |           |
|----------------------------------------------------------------|
|                    16. Техніка РХБ захисту                     |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Техніка РХБ розвідки           |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |РХМ-4-01                       |    років     |    18     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |БРДМ-2рх                       |    років     |    18     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |РХМ-2С                         |    років     |    18     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |РХМ-С                          |    років     |    18     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |РХМ-1К                         |    років     |    18     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |УАЗ-469рх                      |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |СМРХР-Л                        |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |СМРХР-В                        |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Техніка лабораторного контролю |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |АЛ-4                           |    років     |    15     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |АЛ-4М                          |    років     |    15     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |ПХРЛ                           |    років     |    15     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |СМРХР-Л                        |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Спеціальна машина радіаційного |              |           |
|     |та хімічного захисту           |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |АРС-12                         |    років     |    15     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |АРС-14                         |    років     |    15     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |АРС-15                         |    років     |    15     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |СМРХЗ                          |    років     |    10     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |8Т-311                         |    років     |    15     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Спеціальний автомобіль         |    років     |    10     |
|     |газодимозахисної служби АГДЗС  |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Спеціальні машини ремонту      |              |           |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |ПРХМ-1М                        |    років     |    15     |
|     |-------------------------------+--------------+-----------|
|     |ПРХМ-1Д                        |    років     |    15     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  6  |                               |    років     |           |
|----------------------------------------------------------------|
|        17. Засоби РХБ розвідки та спеціального контролю        |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Вимірювачі потужності дози:    |    років     |           |
|     |-------------------------------|              |-----------|
|     |ДП-ЗБ, ДП-5В (А,Б),            |              |    15     |
|     |-------------------------------|              |-----------|
|     |"ИМД-1"                        |              |    15     |
|     |-------------------------------|              |-----------|
|     |"ИМД-12"                       |              |    12     |
|     |-------------------------------|              |           |
|     |"ИМД-21", "ДКС-01",            |              |           |
|     |-------------------------------|              |-----------|
|     |"ДКС-01М", "ДКС-ДЗ"            |              |    14     |
|     |-------------------------------|              |-----------|
|     |"МКС-У", "МКС-1Е"              |              |    10     |
|     |-------------------------------|              |-----------|
|     |"ТЕРРА"                        |              |     6     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Прилади радіаційної та хімічної|    років     |    20     |
|     |розвідки ПРХР, ППХР            |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Вимірювальні пристрої ВП, ГО-32|    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Зарядні пристрої ЗД-6 (5)      |    років     |    12     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Вимірювачі поглинених доз      |    років     |    12     |
|     |"ИД-1", "ИД-02", "ИД-11"       |              |           |
|     |Дозиметри ДК-0,2, ДП-22В       |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  6  |Дозиметр гама-випромінювання   |    років     |     3     |
|     |ДКГ-21                         |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  7  |Газосигналізатори автоматичні  |    років     |    15     |
|     |ГСА-12                         |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  8  |Газосигналізатори автоматичні  |    років     |    16     |
|     |ГСП-11                         |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  9  |Газоаналізатори ГС-СОМ         |    років     |    15     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  10 |Газоаналізатори-сигналізатори  |    років     |    10     |
|     |ПАКТ, КОМПАС, ДОЗОР та інші    |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  11 |Військові прилади хімічної     |    років     |    15     |
|     |розвідки ВПХР, таксиметри      |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  12 |Напівавтоматичні прилади       |    років     |    15     |
|     |хімічної розвідки ППХР         |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  13 |Автоматичні газосигналізатори  |    років     |    16     |
|     |ГСА-1                          |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  14 |Автоматичні сигналізатори      |    років     |    16     |
|     |для визначення аерозолів       |              |           |
|     |спеціальних домішок АСП        |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  15 |Індикатори-сигналізатори ДП-64 |    років     |    15     |
|----------------------------------------------------------------|
|       18. Засоби індивідуального та колективного захисту       |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Апарати на стисненому повітрі  |    років     |    10     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  2  |Протигази фільтруючі, коробочні|    років     |     3     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  3  |Протигази фільтруючі           |    років     |     3     |
|     |безкоробочні                   |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Протигази ізолюючі             |    років     |     6     |
|-----+-------------------------------+--------------------------|
|  5  |Патрони регенеративні          |за фактичним використанням|
|-----+-------------------------------+--------------------------|
|  6  |Промислові протигазові коробки |    років     |     6     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  7  |Респіратори "Р-2", "Тополь",   |    років     |     3     |
|     |"РПА-1", "Пульс-М(К)",         |              |           |
|     |"Росток" тощо                  |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  8  |Плащі захисні                  |    років     |     4     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  9  |Панчохи та рукавички захисні   |    років     |     3     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  10 |Костюми Л-1                    |    років     |     4     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  11 |Костюми ізолюючі типу          |    років     |     6     |
|     |"Рятувальник-2", "АКВА-Т",     |              |           |
|     |"Універсал"                    |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  12 |Костюми кислотостійкі типу     |    років     |     8     |
|     |"Ауєр", "Треллкем"             |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  13 |Окуляри захисні ОПФ            |    років     |     6     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  14 |Сумки для фільтруючих          |    років     |     3     |
|     |протигазів                     |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  15 |Чохли до панчіх та рукавиць    |    років     |     3     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  16 |Фільтровентиляційні агрегати   |    років     |     8     |
|     |ФВА-100/50, (50/25, 50/25Д)    |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  17 |Фільтровентиляційні установки  |    років     |     8     |
|     |ФВУА-100, ФВУ- 15(7; 3,5)      |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  18 |Фільтри-поглиначі ФП-100,      |    років     |     5     |
|     |ФПУ-200, ФП-100/50, (50/25,    |              |           |
|     |300, 200, 15), ФП-100М (К, Б)  |              |           |
|     |ФП-200М (К, Б)                 |              |           |
|----------------------------------------------------------------|
|                19. Комплекти спеціальної обробки               |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Дегазаційні комплекти усіх     |    років     |     5     |
|     |найменувань                    |              |           |
|----------------------------------------------------------------|
|                        20. Інші вироби                         |
|----------------------------------------------------------------|
|  1  |Димові шашки БДШ-5, ДМ-11      |за фактичним використанням|
|-----+-------------------------------+--------------------------|
|  2  |Ручні димові гранати           |за фактичним використанням|
|-----+-------------------------------+--------------------------|
|  3  |Польові хімічні лабораторії    |    років     |     6     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  4  |Метеокомплекти МК-2, МК-3      |    років     |     8     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  5  |Комплекти знаків обгороджування|    років     |     5     |
|     |КЗО-1 (2)                      |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  6  |Намети для технічної перевірки |    років     |     8     |
|     |протигазів                     |              |           |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  7  |Столи хімічного майстра        |    років     |     8     |
|-----+-------------------------------+--------------+-----------|
|  8  |Ремонтні ящики РЯ-СЗ           |    років     |     8     |
|----------------------------------------------------------------|
|     Примітка. 1. Строки служби вказаних матеріальних цінностей,|
|вилучених   із   зберігання,  скорочуються  залежно  від  строку|
|зберігання:                                                     |
|     на 20 відсотків-після зберігання протягом 6 - 8 років;     |
|     на 30 відсотків-після зберігання протягом 9 - 10 років;    |
|     на 50 відсотків-після 10 та більше років зберігання.       |
|     Терміни служби    матеріальних    цінностей,    призначених|
|для використання     в     навчальних     цілях,    скорочуються|
|на 40 відсотків.                                                |
|     2. Норми  та   строки   напрацювання   інших   матеріальних|
|цінності,  які не увійшли до зазначеного переліку,  визначаються|
|постачальником.                                                 |
------------------------------------------------------------------

Додаток 14
до Порядку
                                      ЗАТВЕРДЖУЮ
                                      ____________________________
                                            (посада керівника
                                      ____________________________
                                                Установи)
                                      ____________________________
                                       (підпис)      (ініціали
                                                    та прізвище)
                                      "___" ____________ 20__ р.
                                      М.П.

АКТ N ______

РОЗБРАКУВАННЯ (УТИЛІЗАЦІЇ)

               ___________________________________
                       (найменування майна)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|  Ознака  |Реєстраційний|  N   |   Код   |    N    |  Дата   |Підстава|  Код   |  Дата  |Служба|   Орган   |
|інформації|      N      |аркуша|документа|документа|документа| (мета) |операції|операції|      |(підрозділ)|
|          |             |      |         |         |         |операції|        |        |      |цивільного |
|          |             |      |         |         |         |        |        |        |      |  захисту  |
|----------+-------------+------+---------+---------+---------+--------+--------+--------+------+-----------|
|    000   |     001     |  002 |   003   |   005   |   032   |  045   |  004   |  034   |  046 |           |
|----------+-------------+------+---------+---------+---------+--------+--------+--------+------+-----------|
|          |             |      |         |         |         |        |        |        |      |           |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     У результаті огляду встановлено:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| N |                       Списати                       |               |               Оприбуткувати               |
|з/п|-----------------------------------------------------+---------------+-------------------------------------------|
|   |Найменування|    Код     |Одиниця|Кількість|Початкова|Експлуатується,|Найменування|    Код     |Одиниця|Кількість|
|   |матеріальних|номенклатури|виміру |         |вартість |     років     |матеріальних|номенклатури|виміру |         |
|   |  засобів   |            |       |         |---------+---------------|  засобів   |            |       |         |
|   | (індекс, N |            |       |         |грн.|коп.|  за  |фактично| (індекс, N |            |       |         |
|   | креслення) |            |       |         |    |    |нормою|        | креслення) |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+---------+------+--------+------------+------------+-------+---------|
| 1 |      2     |      3     |   4   |    6    |    7    |  8   |    9   |     10     |     11     |  12   |    14   |
|---+------------+------------+-------+---------+---------+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+----+----+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+----+----+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+----+----+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+----+----+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+----+----+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
| N |                       Списати                       |               |               Оприбуткувати               |
|з/п|-----------------------------------------------------+---------------+-------------------------------------------|
|   |Найменування|    Код     |Одиниця|Кількість|Початкова|Експлуатується,|Найменування|    Код     |Одиниця|Кількість|
|   |матеріальних|номенклатури|виміру |         |вартість |     років     |матеріальних|номенклатури|виміру |         |
|   |  засобів   |            |       |         |---------+---------------|  засобів   |            |       |         |
|   | (індекс, N |            |       |         |грн.|коп.|  за  |фактично| (індекс, N |            |       |         |
|   | креслення) |            |       |         |    |    |нормою|        | креслення) |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+----+----+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+----+----+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+----+----+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+----+----+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+----+----+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+----+----+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
|---+------------+------------+-------+---------+----+----+------+--------+------------+------------+-------+---------|
|   |            |            |       |         |    |    |      |        |            |            |       |         |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     Висновок комісії  (підстави  переведення  в  іншу  категорію,
гатунок;  доцільність  використання  окремих   вузлів,   приладів,
запасних частин, деталей та іншого майна):
 Голова комісії          ПІДПИС           П.І.Б.
                     (посада, звання, підпис, прізвище)
 Члени комісії:          ПІДПИС           П.І.Б.
                         ПІДПИС           П.І.Б.
                     (посада, звання, підпис, прізвище)
     Отримані від розбору (роз'єднання)  вузли,  прилади,  запасні
частини, деталі   та  інше  майно,  вказане  в  графах  10  -  14,
на відповідальне збереження прийняв
     ПІДПИС           П.І.Б.
 (посада, звання, підпис, прізвище)
     "___" _______________ р.