ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, МЕТРОЛОГІЇ ТА
СЕРТИФІКАЦІЇ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 107 від 08.02.2000
м.Київ

Щодо зменшення втручання органів Держстандарту у підприємницьку діяльність

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 27 січня 2000 року N 1-14/97 та Доручення Президента України від 27 січня 2000 року N 1-14/97 та з метою зменшення втручання територіальних органів Держстандарту у підприємницьку діяльність НАКАЗУЮ:
Керівникам Державних центрів стандартизації, метрології та сертифікації:
1. Перевірки суб'єктів підприємницької діяльності з державного нагляду за додержанням стандартів, норм і правил, державного метрологічного нагляду проводити згідно з чинним законодавством за планами у межах компетенції контролюючого органу.
2. Для проведення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності призначати державного інспектора, відповідального за проведення перевірки (керівника перевірки) з наданням письмового розпорядження.
3. Планувати перевірки суб'єктів підприємницької діяльності не частіше одного разу на календарний рік.
4. Позапланові перевірки здійснювати виключно на підставі скарг споживача, письмових звернень регіональних (місцевих) органів самоврядування. Скарга споживача повинна подаватися в письмовому вигляді і містити відомості про його прізвище, ім'я по батькові, місце проживання.
5. Повторні перевірки суб'єктів підприємницької діяльності щодо отримання дозволу на реалізацію (випуск) продукції здійснювати тільки на підставі письмового звернення.
6. Перевіряти експортну продукцію тільки на підприємствах, які виготовляють цю продукцію за держзамовленням і тільки за письмовим зверненням. Експортна продукція тих підприємств, де її приймання здійснюються безпосередньо іноземним замовником чи його повноважним представником, державному нагляду не підлягає.
7. Забезпечити публікацію в засобах масової інформації нормативно-правових актів, які регламентують проведення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності.
8. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.