УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
КОМІТЕТ У СПРАВАХ НАГЛЯДУ ЗА СТРАХОВОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ
Н А К А З
N 41 від 03.06.99
м.Київ
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства фінансів N 566 (v0566201-05) від 18.06.2005 )

Про реєстрацію та сертифікацію страхових брокерів

Відповідно до пункту 2 Положення про особливі умови діяльності страхових брокерів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 29 квітня 1999 року N 747 (747-99-п) "Про впорядкування діяльності страхових брокерів" НАКАЗУЮ:
1. Встановити, що сертифікація страхових брокерів - суб'єктів підприємницької діяльності починається з 21 червня 1999 року, а реєстрація страхових брокерів з 29 червня 1999 року.
2. Керівникам територіальних відділів Укрстрахнагляду:
2.1. Повідомити у тижневий термін виконавчі комітети міських, районних у містах рад, районні, районні міст Києва та Севастополя державні адміністрації (органи державної реєстрації) щодо термінів здійснення сертифікації та реєстрації страхових брокерів, передбачених у пункті 1 цього наказу, та просити зазначені органи довести до відома суб'єктів підприємницької діяльності, які провадять (або мають намір провадити) свою діяльність як страхові брокери про прийняття Положення про особливі умови діяльності страхових брокерів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 1999 року N 747 "Про впорядкування діяльності страхових брокерів" та поінформувати їх про видання цього наказу.
2.2. Направити в органи, зазначені в пункті 2.1. цього наказу, листи з проханням повідомити через засоби масової інформації в регіонах про видання цього наказу.
2.3. Подати до Укрстрахнагляду у термін до 10 червня цього року відомості щодо провадження в їх регіонах діяльності страховими брокерами, зареєстрованими як суб'єкти підприємницької діяльності та інформацію про ознайомлення їх з цим наказом.
3. Запропонувати Центру підготовки і перепідготовки кадрів та інформаційно-аналітичного забезпечення страхової діяльності (Бондар І.Р.) організувати проведення навчання з видачею сертифіката на право провадження діяльності страхового брокера і, в разі погодження, подати до Укрстрахнагляду необхідну інформацію (програму та план навчання, тести для іспитів, список викладачів тощо).
4. Відділу правового забезпечення та юридичної експертизи нормативно-правових актів (Опольська Н.В., Литвин О.В.), відділу розвитку страхового законодавства та зовнішніх зв'язків (Бабич Т.М.) разом з відділом організації ліцензування та ведення справ страховиків (Чабан В.Д.) узагальнити пропозиції і щодо програми та плану навчання, і подати доопрацьовані проекти зазначених документів на затвердження у термін до 17 червня цього року, залучивши до цієї роботи громадські об'єднання страховиків та страхових брокерів.
5. Запропонувати керівникам підприємств (організацій), які провадять (або мають намір провадити) свою діяльність як страхові брокери, у термін до 16 червня цього року подати до Укрстрахнагляду заяви на участь у навчанні та сертифікації із зазначенням прізвищ та посад осіб, які будуть проходити навчання.
6. Встановити, що у разі ненадходження від осіб, які зазначені у пункті 5 цього наказу в термін до 16 червня цього року інформації, передбаченої пунктом 5 цього наказу, Укрстрахнагляд може відмовити їм у видачі сертифіката на право провадження діяльності страхового брокера та у включенні до державного реєстру страхових брокерів.
7. Начальнику загального відділу (Лохматовій Г.П.) та Центру підготовки і перепідготовки кадрів та інформаційно-аналітичного забезпечення страхової діяльності (Бондар І.Р.) терміново довести цей наказ до відома керівників територіальних відділів Укрстрахнагляду.
8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника голови Комітету Зубарєва В.І.
Тимчасово виконуючий обов'язки
голови Комітету
В.Зубарєв
"УКРАЇНА - BUSINESS", N 22, 16 червня 1999 р.