ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 336 від 15.07.2002
м. Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
9 серпня 2002 р.
за N 649/6937

Про внесення змін і доповнень до Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита, затвердженої наказом ГДПІ України від 22 квітня 1993 року N 15

У відповідності до Законів України "Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито" (3096-14) , Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" (2181-14) та керуючись статтею 8 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" (509-12) , НАКАЗУЮ:
1. Затвердити зміни і доповнення до Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита, затвердженої наказом Головної державної податкової інспекції України від 22 квітня 1993 року N 15 (z0050-93) та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 19 травня 1993 року за N 50, що додаються.
2. Начальнику Головного управління оподаткування фізичних осіб Лекарю С. І. подати цей наказ до Міністерства юстиції України для державної реєстрації.
3. Начальнику Головного управління громадських зв'язків та масово-роз'яснювальної роботи Косарчуку В.П. після державної реєстрації наказу забезпечити його публікацію в засобах масової інформації.
4. Заступнику начальника управління справами Краснощоку В. Т. у 10-денний термін після державної реєстрації наказу забезпечити його тиражування та надсилання до державних податкових адміністрацій в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Гуржія С. Г.
Голова
М.Я.Азаров

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної податкової
адміністрації України
15.07.2002 N 336
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
9 серпня 2002 р.
№ 649/6937

Зміни і доповнення до Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита, затвердженої наказом ГДПІ України від 22 квітня 1993 року N 15 ( z0050-93 )

1. У розділі I :
в абзаці п'ятому пункту 1 слова "вільно конвертованій валюті, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, еквівалентного 600 доларів США" замінити на слова "доларах США".
2. У розділі II :
у пункті 2 слово "касаційної" замінити на слово "апеляційної";
у пункті 3 слова "або заяви про перегляд рішення арбітражного суду" замінити на слова "та апеляційних і касаційних скарг на рішення та постанови, а також заяв про їх перегляд за нововиявленими обставинами";
в абзаці першому пункту 11 слова "касаційних скарг" замінити на слова "апеляційних і касаційних скарг на рішення та постанови".
3. У розділі III :
у першому реченні першого абзацу пункту 13 слова "заяв про перевірку рішень, ухвал та постанов арбітражних судів у порядку нагляду" замінити на слова "апеляційних і касаційних скарг на рішення та постанови господарських судів, заяв про їх перегляд за нововиявленими обставинами";
у другому реченні першого абзацу пункту 13 слова "одержанням охоронних документів на об'єкти промислової власності, підтриманням їх чинності та передачею прав їхніми власниками" замінити на слова "одержанням охоронних документів (патентів і свідоцтв) на об'єкти інтелектуальної власності".
4. У розділі V:
в абзаці третьому пункту 22 слова "касаційних скарг" замінити на слова "апеляційних і касаційних скарг";
в абзаці другому пункту 26 слова "касаційну скаргу" замінити на слова "апеляційну і касаційну скарги";
у пункті 30 слово "касаційних" замінити на слова "апеляційних і касаційних";
у пункті 35 слова "заяв про перевірку рішень, ухвал, постанов у порядку нагляду, а також" замінити на слова "апеляційних і касаційних скарг на рішення та постанови господарських судів, а також заяв";
в абзаці четвертому пункту 40 слова "При перевірці в порядку нагляду арбітражним судом зі своєї ініціативи рішень, ухвал, постанов" замінити на слова "При перевірці господарським судом за своєю ініціативою рішень та постанов на апеляційні і касаційні скарги, а також заяв про перегляд таких рішень та постанов за нововиявленими обставинами";
пункт 78 викласти в такій редакції:
"78. Сплата державного мита за дії, пов'язані з видачею охоронних документів (патентів і свідоцтв) на об'єкти інтелектуальної власності, провадиться у розмірах, указаних у підпункті "у" пункту 6 статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України від 21.01.93 N 7-93 (7-93) "Про державне мито".
Фізичні (юридичні) особи-резиденти, які постійно проживають (перебувають) в Україні, сплачують мито в гривнях.
Фізичні (іноземні юридичні) особи, які постійно проживають (перебувають) або знаходяться за межами України, сплачують мито, вказане у частині третій статті 7 Декрету КМУ "Про державне мито" (7-93) , в доларах США або в іншій валюті та розмірах, якщо це передбачено угодами з Україною, на рахунок Державного казначейства України, відкритий у Державному експортно-імпортному банку України (Ексімбанк) у м. Києві.
Порядок сплати державного мита встановлюється Міністерством фінансів України.
У платіжному дорученні на перерахування державного мита або у квитанції про його сплату зазначаються реквізити відповідно до постанови Правління Національного банку України від 29 березня 2001 року N 135 (z0368-01) , зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 25 квітня 2001 р. за N 368/5559, з відповідними змінами та доповненнями";
пункт 79 викласти в такій редакції:
"79. Відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 21.01.93 N 7-93 (7-93) "Про державне мито" платники державного мита несуть відповідальність за правильність його стягнення, а також за своєчасність і повноту зарахування до бюджету, передбачену законодавством";
пункт 81 викласти в такій редакції:
"81. За несвоєчасне або неповне зарахування державного мита до бюджету справляються пеня та штрафи відповідно до закону".
5. У тексті Інструкції слово "арбітражний" у всіх відмінках замінити на слово "господарський" у відповідних відмінках.
Начальник Головного управління
оподаткування фізичних осіб
С.І.Лекарь