КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 20 червня 2012 р. № 549
Київ

Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету обласному бюджету Чернігівської області на фінансування реставраційно-відновлювальних робіт по комплексу пам’яток архітектури НІКЗ "Гетьманська столиця" у м. Батурині

Відповідно до частини другої статті 97 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету обласному бюджету Чернігівської області на фінансування реставраційно-відновлювальних робіт по комплексу пам’яток архітектури НІКЗ "Гетьманська столиця" у м. Батурині, що додаються.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70
ЗАТВЕРДЖЕНО 
постановою Кабінету Міністрів України 
від 20 червня 2012 р. № 549

ПОРЯДОК ТА УМОВИ

надання субвенції з державного бюджету обласному бюджету Чернігівської області на фінансування реставраційно-відновлювальних робіт по комплексу пам’яток архітектури НІКЗ "Гетьманська столиця" у м. Батурині

1. Ці Порядок та умови визначають механізм надання субвенції з державного бюджету обласному бюджету Чернігівської області на фінансування реставраційно-відновлювальних робіт по комплексу пам’яток архітектури НІКЗ "Гетьманська столиця" у м. Батурині (далі - субвенція).
2. Головним розпорядником субвенції є Мінкультури, відповідальним виконавцем відповідної бюджетної програми - Чернігівська облдержадміністрація.
3. Субвенція спрямовується на виконання реставраційно-відновлювальних робіт на об’єктах культурної спадщини Національного історико-культурного заповідника "Гетьманська столиця", а саме:
відтворення живопису;
зовнішнє та внутрішнє оздоблення;
улаштування підлоги з художнього паркету;
монтаж системи вентиляції та кондиціювання;
електромонтажні роботи;
будівництво зовнішніх мереж;
упорядження території.
4. Не допускається спрямування субвенції на:
закупівлю товарів, робіт і послуг, які безпосередньо не пов’язані з виконанням робіт, зазначених у пункті 3 цих Порядку та умов;
оплату посередницьких послуг;
здійснення видатків, передбачених за іншими бюджетними програмами;
здійснення заходів, метою яких є отримання прибутку.
5. Використання субвенції здійснюється в обсязі, передбаченому в законі про Державний бюджет України на відповідний рік, з урахуванням виконання бюджетних зобов’язань минулих років, узятих на облік в органах Казначейства.
6. Для здійснення видатків за рахунок субвенції Чернігівська облдержадміністрація подає Мінкультури копії:
затвердженої в установленому порядку проектно-кошторисної документації, позитивного висновку комплексної державної експертизи робочого проекту та титулу будови;
погодження Мінкультури здійснення містобудівних, архітектурних та ландшафтних перетворень, проведення будівельних, шляхових і земляних робіт.
7. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок субвенції здійснюється в установленому законом порядку.
Попередня оплата товарів, робіт і послуг, що закуповуються за рахунок субвенції, проводиться з урахуванням положень бюджетного законодавства.
Остаточні розрахунки за такі товари, роботи і послуги проводяться згідно з умовами договору про їх закупівлю на підставі актів приймання-передачі поставлених товарів, виконаних робіт та наданих послуг з поданням завірених копій первинних бухгалтерських документів, які підтверджують фактично понесені витрати, зазначені в таких актах.
8. Видатки за рахунок субвенції здійснюються відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва (1764-2001-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1764 (Офіційний вісник України, 2001 р., № 52, ст. 2374), Порядку затвердження титулів будов (об’єктів), будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств державної власності (995-97-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 1997 р. № 995 (Офіційний вісник України, 1997 р., число 37, с. 17), і Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів (461-2011-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 461 (Офіційний вісник України, 2011 р., № 32, ст. 1359).
9. Казначейство перераховує субвенцію відповідно до Порядку перерахування міжбюджетних трансфертів (1132-2010-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2010 р. № 1132 (Офіційний вісник України, 2010 р., № 96, ст. 3399), і Порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операціями з надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів державного бюджету (z1401-11) , затвердженого Мінфіном.
10. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та операції, пов’язані з використанням субвенції, здійснюються в установленому законодавством порядку.
11. Чернігівська облдержадміністрація подає щокварталу до 10 числа наступного місяця Мінкультури звіт про використання субвенції для інформування до 20 числа Мінфіну.
12. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання субвенції, а також контроль за її цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.