УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної
служби України
24.07.2008 N 810
( z0849-08 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
12 вересня 2008 р.
за N 853/15544
( Документ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства фінансів N 1014 (z1699-12) від 21.09.2012 )

ПОЛОЖЕННЯ

про нагрудний знак "Ветеран митної служби України"

1. Загальні положення

1.1. Нагрудний знак "Ветеран митної служби України" є відзнакою Державної митної служби України (далі - нагрудний знак), якою нагороджуються особи, які пропрацювали в митних органах, спеціалізованих митних установах і організаціях 25 і більше років, а також колишні працівники митної служби, які внесли вагомий внесок у розвиток митної системи та особисто сприяли діяльності Спілки ветеранів митної служби України.
Опис нагрудного знака наведено в додатку до цього Положення.
1.2. Нагородження нагрудним знаком здійснюється за поданням заступників Голови Державної митної служби України, керівників структурних підрозділів Державної митної служби України, керівників митних органів, спеціалізованих митних установ і організацій, а також Голови відділення Спілки ветеранів митної служби України.
1.3. Особи, до яких застосовано протягом останнього року роботи дисциплінарні стягнення та заходи дисциплінарного впливу, не представляються до нагородження нагрудним знаком.
1.4. Про нагородження осіб нагрудним знаком видається наказ Державної митної служби України.
1.5. Особі, нагородженій нагрудним знаком, видається посвідчення встановленого зразка.

2. Порядок вручення нагрудного знака

2.1. Вручення нагрудного знака та посвідчення до нього здійснюється Головою Державної митної служби України або керівниками митних органів, спеціалізованих митних установ та організацій.
2.2. Нагрудним знаком можуть бути нагороджені ветерани, які звільнені з митних органів до видання цього наказу.
Рішення про нагородження приймається Президією Спілки ветеранів митної служби з дотриманням вимог пунктів 1.1, 1.2 цього Положення.
2.3. У трудовій книжці нагородженого працівника кадровою службою вчиняється відповідний запис із зазначенням дати та номера наказу про нагородження.
2.4. Контроль за врученням і підготовкою матеріалів до нагородження осіб покладається на Департамент кадрової роботи, а також на кадрові служби митних органів, спеціалізованих митних установ і організацій.
2.5. Повторне нагородження нагрудним знаком не проводиться.

3. Порядок носіння нагрудного знака

Нагрудний знак носиться на правому боці грудей і розміщується нижче державних нагород.
Заступник директора
Департаменту кадрової роботи
О.Л.Василенко

Додаток
до Положення про нагрудний
знак "Ветеран митної служби
України"

ОПИС

нагрудного знака "Ветеран митної служби України"

Нагрудний знак "Ветеран митної служби України" має форму кола діаметром 32 мм.
На лицьовому боці нагрудного знака на тлі зеленої емалі зображено емблему Державної митної служби України. По колу знака викарбувано напис: "ВЕТЕРАН МИТНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ".
На зворотному боці нагрудного знака в лівій нижній частині розміщено лаврову гілку, у центрі напис: "Державна митна служба України".
По колу нагрудний знак обрамлено випуклим бортиком. Усі зображення і написи рельєфні.
За допомогою кільця з вушком нагрудний знак з'єднується з прямокутною колодкою у вигляді стрічки, що в нижній частині загострюється. Розмір колодки: довжина 45 мм, ширина 28 мм.
Стрічка муарова шовкова зеленого кольору з повздовжніми смужками білого, жовтого та синього кольорів: двома синіми смужками посередині шириною по 5 мм кожна, між якими жовта смужка завширшки 2 мм, далі зелені смужки завширшки 4 мм, по краях колодки білі та зелені смужки завширшки по 2 мм.
У верхній частині колодки є планка з жовтого металу із зображенням у центрі емблеми Державної митної служби України. Ширина планки 6 мм, діаметр картуша 9 мм.
Колодка прикрашена лавровою гілкою жовтого металу. На звороті колодки розташовано кріплення до одягу.