УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
Н А К А З
06.07.2004 N 331/645
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
13 липня 2004 р.
за N 874/9473
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства охорони здоров'я N 1/2 (z0129-14) від 08.01.2014 )

Про проведення спільних протитуберкульозних заходів серед тимчасово затриманих та взятих під варту осіб, які тримаються у спеціальних установах органів внутрішніх справ, у терміни, установлені законодавством України

На виконання Національної програми боротьби із захворюванням на туберкульоз на 2002-2005 роки, затвердженої Указом Президента України від 20.08.2001 N 643 (643/2001) , та з метою попередження подальшого розповсюдження туберкульозу серед населення країни НАКАЗУЄМО:
1. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров'я обласних та Севастопольської міської державних адміністрацій, Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Київської міської державної адміністрації:
1.1. Забезпечити за зверненням органів внутрішніх справ, у разі необхідності, обстеження на туберкульоз тимчасово затриманих та взятих під варту осіб, які тримаються у спеціальних установах органів внутрішніх справ.
1.2. У разі потреби виділити в територіальних протитуберкульозних закладах охорони здоров'я окремі приміщення для лікування затриманих і взятих під варту осіб, хворих на туберкульоз.
1.3. Забезпечити лікування тимчасово затриманих і взятих під варту осіб, хворих на туберкульоз, які тримаються у спеціальних установах органів внутрішніх справ.
2. Начальникам головних управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, місті Києві, Київській області, управлінь МВС України в областях, місті Севастополі та на транспорті:
2.1. Укласти договори з територіальними закладами охорони здоров'я щодо проведення профілактичних оглядів на туберкульоз тимчасово затриманих і взятих під варту осіб, які тримаються у спеціальних установах органів внутрішніх справ.
2.2. Забезпечити конвоювання до територіальних протитуберкульозних закладів охорони здоров'я тимчасово затриманих і взятих під варту осіб для проведення необхідного обстеження та консультування у разі підозри в них захворювання на туберкульоз.
2.3. Забезпечити своєчасне направлення до територіальних закладів охорони здоров'я за місцем проживання працівників спеціальних установ органів внутрішніх справ, які перебували в контакті з хворими на туберкульоз, з метою їх обстеження.
2.4. Забезпечити госпіталізацію осіб, тимчасово затриманих і взятих під варту, у разі виявлення у них важких, занедбаних та бактеріальних форм туберкульозу та їх охорону під час лікування у стаціонарі протитуберкульозного закладу Міністерства охорони здоров'я України. Забезпечити з цією метою спеціальне облаштування виділених у протитуберкульозних закладах охорони здоров'я окремих приміщень.
3. Обстеження та лікування осіб, які тимчасово затримані і взяті під варту у спеціальних установах органів внутрішніх справ, здійснювати за рахунок місцевих бюджетів.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Міністра охорони здоров'я України Лапушенко О.В. та заступника Міністра внутрішніх справ України Поважнюка В.Г.
Міністр охорони
здоров'я України
Міністр внутрішніх
справ України
А.В.Підаєв
М.В.Білоконь