НАЦІОНАЛЬНЕ АГЕНТСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ
НАКАЗ
27.08.2014 № 133

Про затвердження Методичних рекомендацій з підготовки Форми відомостей щодо обліку державних органів, установ та організацій, посади керівних працівників і спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців

З метою забезпечення єдиних підходів до механізму обліку державних органів, установ та організацій, посади керівних працівників і спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців, та відповідно до підпункту 9 пункту 4 Положення про Національне агентство України з питань державної служби (769/2011) , затвердженого Указом Президента України від 18 липня 2011 року № 769, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Методичні рекомендації з підготовки Форми відомостей щодо обліку державних органів, установ та організацій, посади керівних працівників і спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців (далі - Методичні рекомендації), що додаються.
2. Рекомендувати державним органам, установам та організаціям, посади керівних працівників і спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців, використовувати Методичні рекомендації під час підготовки Форми відомостей 1-ПДО (z0628-14) , затвердженої наказом Нацдержслужби України від 08 квітня 2014 року № 43, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16 червня 2014 року за № 628/25405.
3. Управлінню адміністративно-господарського забезпечення оприлюднити Методичні рекомендації на офіційному веб-сайті Нацдержслужби України.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Нацдержслужби України відповідно до розподілу обов'язків.
Голова
К.О. Ващенко
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Національного
агентства України з питань
державної служби
27.08.2014 № 133

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

з підготовки Форми відомостей щодо обліку державних органів, установ та організацій, посади керівних працівників і спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців

1. Ці Методичні рекомендації можуть застосовуватися державними органами, установами та організаціями, посади керівних працівників і спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців, під час підготовки Форми відомостей щодо обліку державних органів, установ та організацій, посади керівних працівників і спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців (z0628-14) , № 1-ПДО, затвердженої наказом Нацдержслужби України від 08 квітня 2014 року № 43, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16 червня 2014 року за № 628/25405 (далі - Форма).
2. У пункті "Повне найменування державного органу / установи / організації" відображається повне найменування державного органу / установи / організації, що міститься у відповідному положенні, статуті.
3. У пункті "Скорочене найменування державного органу / установи / організації" відображається скорочене найменування державного органу / установи / організації, що міститься у відповідному положенні, статуті.
4. У пункті "Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ" відображається унікальний ідентифікаційний номер юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України. Вказані відомості містяться, зокрема, у витягу з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, виданого відповідно до статті 20 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (755-15) .
5. У пункті "Код КОАТУУ" відображається відповідний код з державного класифікатора ДК 014-97 "Класифікатор об'єктів адміністративно-територіального устрою України", затвердженого наказом Держстандарту України від 31 жовтня 1997 року № 659.
Уся сукупність об'єктів класифікації розподілена за територіальною ознакою та адміністративною підпорядкованістю на чотири ієрархічні класифікаційні рівні. До кожного рівня класифікації входять об'єкти, що підпорядковані об'єктам попереднього рівня. Код КОАТУУ призначений для забезпечення достовірності, цілісності, зіставленості даних у ході проведення автоматизованої обробки та під час поширення інформації у різних територіальних розрізах.
6. У пункті "Гранична чисельність державних службовців" відображається гранична чисельність державного органу / установи / організації, установлена відповідним нормативно-правовим актом.
7. У пункті "Місцезнаходження" відображається поштовий індекс, назва області, району, міста (села, селища), проспекту, бульвару, вулиці, номер будинку тощо.
8. У пункті "Контакти" відображається номер телефону державного органу / установи / організації, факсу, телефону служби персоналу або іншого відповідального підрозділу (особи), адреса електронної пошти державного органу (за наявності), адреса веб-сайту (за наявності).
9. У пункті "Підпорядковані державні органи, підвідомчі установи, організації" відображається найменування усіх підпорядкованих органів, установ, організацій, посади керівних працівників і спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців, включаючи обласний, районний та міський рівні.
10. У пункті "Підстава для утворення державного органу, установи, організації" відображається нормативно-правовий акт, на підставі якого прийнято рішення про утворення відповідного державного органу, установи, організації.
11. У пункті "Підстава для ліквідації, реорганізації або перейменування державного органу, установи, організації" відображається нормативно-правовий акт, на підставі якого прийнято рішення про ліквідацію, реорганізацію або перейменування відповідного державного органу, установи, організації.
12. У пункті "Зазначити пункт форми № 1-ПДО, інформація в якому змінилася" необхідно відмітити пункти форми № 1-ПДО (z0628-14) , інформацію в яких було змінено відносно попередньо поданої Форми.
13. У пункті "Підпис керівника служби персоналу або керівника іншого відповідального підрозділу" проставляється підпис керівника служби персоналу або керівника іншого відповідального підрозділу, яким засвідчується достовірність відомостей, внесених до Форми (z0628-14) .
14. Пункт "Службові відмітки" призначено для внутрішнього використання адміністратором та не заповнюється державними органами, установами та організаціями, посади керівних працівників і спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців.
( Текст взято з сайту Нацдержслужби України http://www.nads.gov.ua )