ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 15.03.2001 р. N 168

Про організацію виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2001 року N 51-р "Про організацію проведення Всеукраїнського перепису населення"

1. Довести до відома райдержадміністрацій, райміськвиконкомів, що Кабінет Міністрів України розпорядженням від 21 лютого 2001 року N 51-р "Про організацію проведення Всеукраїнського перепису населення":

1.1. Установив:

Провести Всеукраїнський перепис населення (далі - Перепис), який здійснюється згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28 вересня 1998 року N 1536, у період з 5 по 14 грудня 2001 року станом на 0 годин 5 грудня 2001 року.

Перепис населення здійснюється тимчасовим переписним персоналом шляхом обходу житлових будинків та житлових приміщень в інших будівлях і заповнення переписної документації на підставі повідомлень, отриманих від респондентів.

Для ознайомлення обліковців з територією, закріпленою за лічильною дільницею, та повідомлення респондентів про терміни і порядок проведення Перепису здійснити з 30 листопада по 4 грудня 2001 р. попередні обходи житлових будинків та житлових приміщень в інших будівлях.

Для перевірки правильності проведення Перепису здійснити вибірковий контрольний обхід житлових будинків та житлових приміщень в інших будівлях з 16 по 20 грудня 2001 року.

Тимчасовий переписний персонал залучається до виконання робіт, пов'язаних з підготовкою і проведенням Перепису та обробленням його результатів, шляхом укладення цивільно-правових угод на такі терміни:

обліковці - 28 робочих днів; інструктори-контролери - 38 робочих днів; завідувачі переписних відділів та їх помічники - 60 робочих днів; заступники керівників районних, міських органів державної статистики - 6 місяців; кодувальники з підготовки матеріалів Перепису до автоматизованого оброблення - на період з 1 лютого по 1 вересня 2002 року.

1.2. Доручив Держкомстату затвердити терміни та порядок виконання робіт з підготовки і проведення Перепису та довести їх до відома органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, які згідно з їх компетенцією забезпечують виконання цих робіт.

1.3. Зобов'язав Мінпраці за погодженням з Мінфіном та за поданням Держкомстату затвердити до 1 жовтня 2001 р. Порядок залучення тимчасового переписного персоналу до виконання робіт з підготовки і проведення Перепису, оброблення його результатів з оплатою праці у розмірах, визначених умовами оплати праці працівників органів державної статистики, які залучаються до підготовки та проведення Перепису, оброблення, узагальнення і публікації його підсумків.

1.4. Доручив Мінпраці і МОН сприяти залученню до складу тимчасового переписного персоналу осіб з числа непрацюючих, зареєстрованих у службі зайнятості, як такі, що шукають роботу, та студентів вищих навчальних закладів.

1.5. Зобов'язав Мінпраці, МОЗ, МОН, Держкоммолодьспорттуризм здійснити перепис осіб, які постійно перебувають у закладах охорони здоров'я та закладах соціального призначення (перепис осіб, які перебувають на лікуванні у лікарнях, на відпочинку у санаторіях, пансіонатах та будинках відпочинку (крім одно-, дводенних), матерів та дітей, які перебувають у пологових будинках, будинках матері та дитини, дітей у школах-інтернатах і дитячих будинках, у притулках для неповнолітніх, а також осіб, що проживають у будинках інвалідів, будинках для осіб похилого віку, готелях тощо, здійснюється адміністрацією цих установ). 

1.6. Доручив МВС забезпечити безпечні умови роботи тимчасового переписного персоналу та збереження переписної документації, а також проведення додаткових профілактичних заходів, спрямованих на запобігання вчиненню правопорушень.

1.7. Доручив Держкомзв'язку забезпечити безперебійну роботу телефонного зв'язку та позачергове прийняття і доставку поштово-телеграфної кореспонденції, посилок та бандеролей, необхідних для здійснення підготовки і проведення Перепису, оброблення його результатів. Усі зазначені відправлення обробляються у порядку, встановленому для урядових поштово-телеграфних відправлень.

1.8. Зобов'язав Мінтранс забезпечити: 

безперебійне прийняття та термінову доставку вантажів, призначених для здійснення підготовки і проведення Перепису, оброблення його результатів; 

створення належних умов для перепису пасажирів на залізничних і морських вокзалах, пристанях, автобусних станціях та в аеропортах.

1.9. Доручив Держкомінформу разом з Держкомстатом забезпечити спеціальне тематичне інформування населення з метою привернення уваги громадськості до важливості проведення Перепису.

1.10. Рекомендував органам місцевого самоврядування всіх рівнів на період з 1 липня 2001 р. по 1 липня 2002 р. у зв'язку з підготовкою і проведенням Перепису, а також обробленням його результатів тимчасово утриматися від рішень з питань адміністративно-територіального устрою та з питань перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ тощо.

2. Райдержадміністраціям, райміськвиконкомам за поданням керівників районних, міського органів державної статистики затвердити склад тимчасового переписного персоналу. Після проходження навчання, успішного складання іспиту та затвердження списків особи із складу тимчасового переписного персоналу не можуть бути відкликані з роботи, пов'язаної з проведенням Перепису.

Тимчасовому переписному персоналу та іншим особам, які залучаються до підготовки та проведення Перепису, видаються посвідчення за підписом відповідного голови райдержадміністрації, керівника виконавчого органу міської, районної у місті ради і керівника районного, міського органу державної статистики, а також спеціальний жетон з надписом "Всеукраїнський перепис населення 2001 року", зразки яких затверджуються Держкомстатом.

3. Райдержадміністраціям за участю виконавчих органів сільських, селищних та міських рад забезпечити виконання організаційних заходів, спрямованих на: 

якісний добір тимчасового переписного персоналу;

забезпечення тимчасового переписного персоналу, інших осіб, які залучаються до підготовки і проведення Перепису та оброблення його результатів, приміщеннями, обладнаними необхідними меблями та інвентарем, а також засобами зв'язку, транспорту тощо;

забезпечення функціонування стаціонарних і тимчасових лічильних дільниць у місцях значного скупчення населення, зокрема на ринках.

Райміськвиконкомам провести аналогічну роботу.

4. Обласному управлінню статистики, райдержадміністраціям, райміськвиконкомам невідкладно провести роботу з пошуку додаткових джерел фінансового забезпечення перепису населення, для чого залучити у порядку, встановленому законодавством, можливу технічну та матеріальну допомогу потенційних користувачів даних перепису населення (підприємницьких та комерційних структур, банків, страхових компаній тощо), інших спонсорів, а також кошти міжнародних організацій і іноземних держав.

5. Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації (Кузькін Є. Ю.) витрати на підготовку до проведення перепису населення в сумі 100 тис. грн. провести у березні - квітні 2001 року за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті обласному управлінню статистики на ці цілі.

6. Запропонувати обласному управлінню статистики (Чмихало М. Л.): 

6.1. Вжити термінових заходів щодо придбання, включення в роботу і ефективного використання обчислювальної техніки.

6.2. Систематично інформувати облдержадміністрацію про хід підготовки і проведення перепису населення.

7. Прес-службі апарату облдержадміністрації (Н. М. Марченко) організувати у засобах масової інформації широку роз'яснювальну роботу серед населення про значення і мету проведення перепису населення.

8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації О. О. Колеснікова.

 

Голова
обласної державної адміністрації 

 
Є. Кушнарьов 


 

Надруковано:
"Официальные ведомости",
N 11 - 12, 22 березня 2001 р.