УКРАЇНА

ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

40 сесія 4 скликання

 

РІШЕННЯ

 

Від 28.09.2005187/05

м. Харків

Про деякі питання застосування рішення XVI сесії Харківської міської ради IV скликання від 24.09.03р. № 201/03 «Про затвердження «Порядку розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності у місті Харкові»

З метою вдосконалення порядку розміщення малих архітектурних форм у місті, на підставі ст.25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст.29 Статуту територіальної громади міста Харкова, Харківська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Встановити, що з 1 липня 2006 року дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки для розміщення малої архітектурної форми для здійснення підприємницької діяльності може бути видано лише особі, яка вже подала клопотання (заяву) про надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки до зазначеного строку. Заяви (клопотання) про надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки від осіб, подані після 1 липня 2006 року розглядаються управлінням містобудування та архітектури, а відповідь про неможливість надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки для розміщення малої архітектурної форми для ведення підприємницької діяльності надається заявнику у 13-ти денний строк.

Заяви (клопотання) з проханням про надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки для розміщення малих архітектурних форм, що розташовані на інженерних мережах, не розглядаються управлінням містобудування та архітектури з моменту набуття чинності цим рішенням, про що у 15-ти денний строк повідомляється заявнику.

Заяви (клопотання) з проханням про надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки для розміщення малих архітектурних форм, які на момент подачі заявки фактично не розміщені в м. Харкові, або розміщені без належного дозволу (ордеру, виданого управлінням споживчого ринку Харківської міської ради), не розглядаються з моменту набуття чинності цим рішенням, про що у 15-ти денний строк повідомляється заявнику.

2. Абзац 1 пункту 2.9. додатку до рішення XVI сесії Харківської міської ради IV скликання від 24.09.03р. № 201/03 «Про затвердження Порядку розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності у місті Харкові» викласти в наступній редакції:

«Паспорт прив'язки малої архітектурної форми підлягає узгодженню з управлінням містобудування та архітектури.

Управління містобудування та архітектури погоджує паспорт прив'язки на підставі погоджень управління земельних відносин Харківської міської ради, управління споживчого ринку, депутатом міської ради, на території виборчого округу якого знаходиться місце розміщення малої архітектурної форми.»

3. Абзац 2 п. 2.16. додатку до рішення XVI сесії Харківської міської ради IV скликання від 24.09.03р. № 201/03 «Про затвердження «Порядку розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності у місті Харкові» викласти в наступній редакції:

«Проект такого рішення готує та подає на розгляд міської ради управління містобудування та архітектури Головного управління містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради за наявності погоджень управління земельних відносин та управління споживчого ринку».

4. Визнати такими, що втратили чинність п. 46.2 та п. 46.3 рішення XXV сесії Харківської міської ради IV скликання від 06.10.2004р. № 144/04 «Про внесення змін до рішень сесії Харківської міської ради».

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Харківської міської ради з питань містобудування та земельних відносин та на секретаря Харківської міської ради Воронова М.М.

 

Міський голова В. Шумілкін