ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ

ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16 сесія 22 скликання

 

РІШЕННЯ

Від 16.09.1996 р.

Про встановлення розмірів вартості торговельних патентів на здійснення операцій з роздрібної торгівлі.

На підставі ст.ст.3,6 Закону України «Про патентування деяких видів підприємницької діяльності», керуючись ст.22 Закону України «Про місцеві Ради народних депутатів, місцеве та регіональне самоврядування», Харківська міська Рада народних депутатів

УХВАЛИЛА:

1. Встановити на території м. Харкова з 1 вересня по 31 грудня 1996 року такі розміри щомісячної вартості торговельних патентів на здійснення операцій з роздрібної торгівлі:

1.1. Для магазинів, що займають окремі приміщення або споруди та мають торговельний зал для покупців, площа якого не перевищує 20 квадратних метрів - еквівалент 70 ЕКЮ;

1.2. Для кіосків, палаток та інших малих архітектурних форм, що займають окремі приміщення, але не мають вбудованого торговельного залу для покупців - еквівалент 60 ЕКЮ;

1.3. Для автомагазинів, розвозок та інших видів пересувної торговельної мережі - еквівалент 50 ЕКЮ;

1.4. Для лотків, прилавків та інших видів торговельних точок у відведених для роздрібної торгівлі місцях, окрім тих, що надаються в оренду суб’єктам підприємницької діяльності - фізичним особам та знаходяться на території ринків, створених за рішенням органів місцевого самоврядування - еквівалент ЗО ЕКЮ;

1.5. Для стаціонарних, малогабаритних та пересувних автозаправочних станцій, заправочних пунктів, що здійснюють роздрібну торгівлю нафтопродуктами - еквівалент 160 ЕКЮ.

2. Просити Харківське обласне управління Національного банку України прийняти до виконання нормативи розподілу сум, що надходять від продажу торговельних патентів, а саме:

в розмірі 30% загальної суми надходжень - до Державного бюджету України;

в розмірі 70% - до місцевих бюджетів за місцем оплати патенту суб’єктами підприємницької діяльності.

Рекомендувати міській та районним в місті Харкові податковим адміністраціям до 21.09.96 р. дати роз’яснення у своїх закладах та засобах масової інформації про застосування ст.ст. 3,8 Закону України «Про патентування деяких видів підприємницької діяльності».

Рекомендувати міській та районним в місті Харкові податковим адміністраціям не застосовувати до 26.09.96 р. санкції до суб’єктів підприємницької діяльності, передбачені ст.8 вищезазначеного Закону.

Рекомендувати постійній комісії з економічного розвитку та власності (Рубан В.В.) до 01.12.96р. узагальнити всі пропозиції, що надійшли, щодо вдосконалення цього рішення та винести до 01.01.97 р. на сесію міськради пропозиції та методику, що врахують особливості та умови патентування підприємницької діяльності в місті Харкові.

Контроль за виконанням цього рішення покласти на міську та районні в місті Харкові податкові адміністрації, головне управління бюджету та фінансів міськвиконкому.

 

Заступник голови міської

Ради народних депутатів                                                      М.Д. Пилипчук