ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням голови

обласної державної адміністрації

13.03.07 №117

 

ПОЛОЖЕННЯ

про експертну комісію з визначення спроможності суб'єктів господарювання виконувати ліцензійні умови з виробництва теплової енергії, транспортування її магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами, постачання теплової енергії (крім певних видів господарської діяльності у сфері теплопостачання, якщо теплова енергія виробляється на теплоелектроцентралях, когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлювальних джерел енергії)

 

1. Експертна комісія з визначення спроможності суб'єктів господарювання виконувати ліцензійні умови з виробництва теплової енергії, транспортування її магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами і постачання теплової енергії (крім певних видів господарської діяльності у сфері теплопостачання, якщо теплова енергія виробляється на теплоелектроцентралях, когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлювальних джерел енергії) (далі - Комісія) є постійно діючим дорадчим органом, утвореним головою обласної державної адміністрації з метою сприяння виконанню законодавства у сфері ліцензування.

 

2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами, розпорядженнями Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації та цим Положенням.

 

3. Основними напрямами діяльності Комісії є:

 

- розгляд документів суб'єктів господарювання щодо ліцензування господарської діяльності, поданих Головним управлінням житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації;

- внесення пропозицій щодо видачі ліцензій.

 

4. Комісія:

 

- розглядає заяви суб'єктів господарювання з питання видачі ліцензій на виробництво теплової енергії, транспортування її магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами, постачання теплової енергії;

- у термін не пізніше трьох робочих днів з дати надходження заяви про видачу ліцензії та документів, що додаються до заяви, розглядає питання щодо спроможності суб'єктів господарювання виконувати ліцензійні умови з виробництва теплової енергії, транспортування її магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами, постачання теплової енергії (крім певних видів господарської діяльності у сфері теплопостачання, якщо теплова енергія виробляється на теплоелектроцентралях, когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлювальних джерел енергії) і надає пропозиції з цього питання, які оформлюються протоколом;

- оформлює пропозиції про відмову у видачі ліцензії (на підставі з'ясованої невідповідності заявника ліцензійним умовам) протоколом на підставі акта експертної перевірки.

 

5. Комісія має право:

 

- за результатами розгляду заяв ліцензіатів надавати голові облдержадміністрації пропозиції щодо видачі ліцензій суб'єктам господарювання або відмову в їх видачі;

- отримувати від місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій, установ документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на неї завдань;

- залучати спеціалістів підприємств, організацій, установ (за згодою їх керівників) до розгляду питань, що належать до її компетенції, а також підготовки матеріалів для подання на розгляд комісії.

 

6. Головою Комісії є заступник голови обласної державної адміністрації. У разі відсутності голови Комісії обов'язки виконує його заступник.

 

7. Склад Комісії затверджується розпорядженням голови обласної державної адміністрації.

 

8. Комісія проводить засідання в міру необхідності. Засідання Комісії вважається правомочним, якщо в ньому бере участь не менш як половина її складу.

 

9. Рішення Комісії, прийняті на засіданнях, оформлюються протоколом. Протокол Комісії підписується головою Комісії.

 

10. Пропозиції Комісії, видані в межах її повноважень, є підставою для підготовки рішення органу ліцензування щодо видачі ліцензій суб'єктам господарювання, які надають послуги з виробництва теплової енергії, транспортування її магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами, постачання теплової енергії (крім певних видів господарської діяльності у сфері теплопостачання, якщо теплова енергія виробляється на теплоелектроцентралях, когенераційних установках та установках із використанням нетрадиційних або поновлювальних джерел енергії).

 

11. Організаційне забезпечення роботи Комісії здійснює Головне управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації.

 

Заступник голови - керівник апарату

обласної державної адміністрації                                                                      Л.Лучанінова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням голови

обласної державної адміністрації

13.03.07 №117

 

СКЛАД

експертної комісії з визначення спроможності суб'єктів господарювання виконувати ліцензійні умови з виробництва теплової енергії, транспортування її магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами, постачання теплової енергії (крім певних видів господарської діяльності у сфері теплопостачання, якщо теплова енергія виробляється на теплоелектроцентралях, когенераційних установках та установках з використанням нетрадиційних або поновлювальних джерел енергії)

 

1. Шаповалов Олег Володимирович - заступник голови обласної державної адміністрації, голова комісії

 

2.Черняк Сергій Іванович - заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, заступник голови комісії

 

3. Махник Галина Василівна - головний спеціаліст відділу реформування житлово-комунального господарства управління реформування інфраструктури та економічного аналізу Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, секретар комісії

 

4. Борщ Володимир Сергійович - начальник центральної служби налагоджування та вимірювання КП "Харківські теплові мережі" (за згодою)

 

5. Вернигора Олег Олександрович - генеральний директор ХОКП "Дирекція розвитку інфраструктури території"" (за згодою)

 

6. Зінченко Євген Андрійович - заступник головного інженера КП "Харківські теплові мережі" (за згодою)

 

7. Пономаренко Марія Володимирівна - начальник відділу водопровідно-каналізаційного забезпечення та теплогенерації управління житлово-комунального господарства Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації

 

8. Романтовський В'ячеслав Ігорович - доцент кафедри ТГВ та ТВЕР Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури (за згодою)

 

Заступник голови - керівник апарату

обласної державної адміністрації                                                                      Л.Лучанінова