ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

Від 15.08.07 № 519
Про забезпечення потреб працівників соціальної сфери села у земельних ділянках

З метою задоволення нагальних потреб працівників соціальної сфери села у земельних ділянках, відповідно до законів України "Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві", "Про місцеві державні адміністрації", Земельного кодексу України, керуючись статтями 6, 41 Закону України "Про місцеві державні адміністрації":

1. Визнати забезпечення потреб працівників соціальної сфери села (працівників державних і комунальних закладів освіти, культури, охорони здоров’я та інших), пенсіонерів, що раніше працювали в зазначеній сфері та проживають у сільській місцевості, у земельних ділянках для ведення особистого селянського господарства, садівництва або огородництва одним із пріоритетних напрямів при здійснені місцевими державними адміністраціями повноважень із питань розпорядження землями державної власності.

2. Головам районних державних адміністрацій вжити заходів щодо надання, відповідно до законодавства, із земель запасу та резервного фонду земель сільськогосподарського призначення земельних ділянок працівникам соціальної сфери села та пенсіонерам, що раніше працювали в зазначеній сфері та проживають у сільській місцевості, для ведення особистого селянського господарства, садівництва або огородництва (за вибором заявників), у тому числі:

- до 15 вересня 2007 року провести аналіз наявних вільних площ земельних масивів земель запасу та резервного фонду земель сільськогосподарського призначення, які можливо надати у власність або в користування особам, зазначеним у пункті 1 цього розпорядження;

- до 15 вересня 2007 провести аналіз потреби в отриманні таких земельних ділянок зазначеними категоріями громадян та скласти списки бажаючих отримати земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, садівництва або огородництва із числа працівників соціальної сфери села та пенсіонерів, що раніше працювали в зазначеній сфері та проживають у сільській місцевості;

- провести, у разі необхідності, відповідну роз’яснювальну роботу серед зазначених категорій громадян щодо встановленого законодавством порядку оформлення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, садівництва або огородництва;

- з 15 вересня по 15 грудня 2007 року забезпечити в межах своїх повноважень оформлення прав на земельні ділянки громадянам, зазначеним у п.1 цього розпорядження, відповідно до вимог земельного законодавства;

- усунути будь-які штучні перешкоди у процедурі оформлення права на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, садівництва або огородництва, сприяти в оформленні відповідної землевпорядної документації;

- щомісяця до 20 числа наступного за звітним місяця інформувати облдержадміністрацію про хід виконання цього розпорядження.

3. Рекомендувати сільським, селищним радам на території відповідної ради та у межах своїх повноважень провести відповідну роботу щодо вжиття заходів, передбачених пунктом 2 цього розпорядження.

4. Утворити робочу групу з питань надання консультативно-методичної допомоги в оформленні прав на земельні ділянки працівникам соціальної сфери села та затвердити її персональний склад (додається).

5. Відділу зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату облдержадміністрації (Статівко Н.Б.) забезпечити оприлюднення цього розпорядження в засобах масової інформації.

6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації В.О. Звєрєва.

Голова обласної державної
адміністрації

А.АВАКОВ