ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

Від 09.11.07 № 720
Про підсумки соціально-економічного розвитку області за 9 місяців 2007 року та завдання до кінця поточного року

З метою забезпечення необхідних передумов для досягнення позитивних тенденцій в економіці та соціальній сфері, фінансової стабілізації в усіх галузях господарства області та підвищення на цій основі життєвого рівня населення робота обласної державної адміністрації була спрямована на вирішення проблем в економіці, соціальній сфері, удосконалення процесу формування бюджету, створення необхідних умов для розвитку підприємництва та ряду інших.

Обсяги промислового виробництва за січень-вересень 2007 року зросли на 8,9% порівняно з відповідним періодом минулого року.

В агропромисловому комплексі виробництво валової продукції по усіх категоріях господарств збільшилося на 4%. Продовжується збирання зернових культур. Господарства області закінчують посів озимих культур.

Проти січня-вересня минулого року обсяги вантажних перевезень залізничним, автомобільним, авіаційним транспортом збільшилися на 8,8%, пасажирських - на 3,3%.

Оборот роздрібної торгівлі за січень-вересень 2007 року становив 16,7 млрд. грн. і збільшився в порівняних цінах проти відповідного періоду минулого року на 27,1%.

Фінансовий результат суб'єктів господарювання за січень-серпень цього року склав 1694,9 млн.грн. прибутку.

До зведеного бюджету області за січень-вересень 2007 року надійшло всіх доходів 3903,4 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 34,8% (на 1008,1 млн. грн.). Надходження власних І закріплених доходів складають 1856,2 млн. грн., що становить 110,1% до показників, затверджених місцевими радами.

Зростають грошові доходи населення.

За січень - вересень 2007 року середньомісячна заробітна плата склала 1191 грн. і до січня - вересня 2006 року зросла на 26,6%. У вересні 2007 року середньомісячна заробітна плата склала 1330 грн. і до вересня 2006 року зросла на 28,8%. Це в 2,4 раза більше прожиткового мінімуму для працездатної особи і в 3 рази більше мінімальної заробітної плати.

Надходження власних коштів до бюджету Пенсійного фонду в січні-вересні 2007 року зросли порівняно з відповідним періодом 2006 року на 35,7% і склали 3129,5 млн. грн. Виконання плану власних надходжень забезпечено в січні-вересні цього року на рівні 107,7%. Середній розмір пенсії складає 584,1 грн.

За станом на 01.10.07 в області за рахунок усіх джерел фінансування створено 52,3 тис. робочих місць, що становить 77,3% від річного завдання.

Разом з тим в економіці області та соціальній сфері існує ряд невирішених питань.

Допущено падіння обсягів виробництва по 4 із 13 основних видів промислової діяльності, у тому числі в таких галузях, як добування паливно-енергетичних корисних копалин, виробництво та розподілення електроенергії.

По сільгосппідприємствах за січень-вересень 2007 року чисельність поголів'я великої рогатої худоби в порівнянні з аналогічним періодом 2006 року знизилася на 27,9 тис. гол. (-18,3%), у тому числі корів - на 8,0 тис. гол. (-14,7%).

За станом на 1.10.07 сума невиплаченої заробітної плати всього по області склала 52,3 млн. грн., у тому числі заборгованість економічно активних підприємств - 30,9 млн. грн., що становить 59% від загального боргу.

Податковий борг на 1.10.07 становить 727,5 млн.грн. Недоїмка до Пенсійного фонду складає 112,5 млн. грн.

З метою концентрації всіх наявних сил і ресурсів на виконанні головної мети економічного і соціального розвитку області на 2007 рік - підвищення якості життя населення на основі забезпечення стійкого економічного зростання та більш ефективного використання природно-ресурсного потенціалу, ураховуючи рішення колегії облдержадміністрації від 24 жовтня
2007 року:

1. Керівникам управлінь, відділів та інших структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій:

1.1 Ретельно проаналізувати підсумки економічного і соціального розвитку області за 9 місяців 2007 року, розглянути їх на засіданнях колегій.

1.2. Забезпечити безумовне виконання завдань Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2007 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 3 квітня 2007 року.

1.3. Вживати рішучих заходів у межах чинного законодавства до керівників державних і комунальних підприємств і організацій, які не виконують умови контрактів, фінансових планів, зобов'язань колективних договорів і допустили зростання заборгованості з виплати заробітної плати та до Пенсійного фонду.

1.4. Приділити особливу увагу підвищенню рівня середньомісячної заробітної плати в області та реалізації соціальних ініціатив Президента України В.А.Ющенка.

Запропонувати виконкомам місцевих рад здійснити аналогічні заходи.

2. Головним управлінням облдержадміністрації: промисловості, транспорту і зв'язку, економіки, агропромислового розвитку, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури, управлінням облдержадміністрації: паливно-енергетичного комплексу, фармації і фармацевтичної промисловості, райдержадміністраціям забезпечити приріст обсягів промислового виробництва за всіма видами промислової діяльності і в усіх районах, а в цілому по області - не менше ніж на 3,0 % за рік.

Запропонувати виконкомам міських рад міст обласного значення здійснити аналогічні заходи.

3. Головному управлінню промисловості, транспорту і зв'язку облдержадміністрації:

3.1. Продовжити роботу щодо виконання спільного рішення Колегій облдержадміністрації та Міністерства промислової політики від 22 травня 2007 року № 5/1 "Про стан промислового комплексу Харківської області та основні напрямки його розвитку".

3.2. Посилити контроль за виконанням Окремого доручення Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2007 року № 37227/0/1-07 щодо вирішення проблемних питань роботи промислових підприємств Харківської області.

3.3. Сприяти реалізації Державної програми розвитку виробництва вітчизняних малолітражних двигунів і силових та енергетичних установок для агропромислового комплексу на 2006-2010 роки та виконанню розпорядження голови облдержадміністрації від 03 вересня 2007 року № 561 з цього питання.

3.4. Організувати захист в облдержадміністрації фінансових планів державних підприємств і тих, у статутному фонді яких доля державних акцій перевищує 50 %.

3.5. Забезпечити першочерговий контроль за роботою "проблемних підприємств", у т.ч. ДП "Завод ім. В.О. Малишева", ДП "ХЕМЗ", ХДАВП, ДП "Харківський завод електроапаратури", ДП Харківський радіозавод "Протон".

3.6. Установити контроль за розробкою плану санації Первомайського ДП "Хімпром", надавати керівництву підприємства всіляку підтримку в цьому питанні.

3.7. Забезпечити постійний контроль за підготовкою ДП "Енергохімпром" (ТЕЦ) до роботи в осінньо-зимовий період 2007/2008 років, своєчасне освоєння 2 млн. грн., виділених Кабінетом Міністрів України на ці цілі згідно з розпорядженням від 26 вересня 2007 року № 800-р.

3.8. Спільно з управлінням взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи, Харківським обласним відділом з питань банкрутства ініціювати створення робочої групи з проведення моніторингу діяльності підприємств-банкрутів.

4. Головному управлінню промисловості, транспорту і зв'язку облдержадміністрації, керівникам підприємств транспорту, зв'язку і дорожнього господарства:

4.1. Установити контроль за сталою роботою підприємств транспорту і зв'язку в осінньо-зимовий період.

4.2. Забезпечити освоєння в повному обсязі коштів на 2007 рік у дорожньому будівництві згідно із затвердженими програмами. Запропонувати виконкомам міських рад міст обласного значення здійснити аналогічні заходи.

5. Головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій:

5.1. Забезпечити організоване завершення комплексу осінніх польових робіт, дотримання всіх технологічних вимог при проведенні догляду за сходами озимих культур в осінньо-зимовий період.

5.2. Здійснити додаткові заходи для організованого проведення зимівлі сільськогосподарських тварин, стабілізації чисельності поголів'я продуктивної худоби і покращення стану справ у тваринництві.

5.3. Вжити необхідні заходи щодо забезпечення ефективної роботи суб'єктів племінної справи з метою збільшення чисельності вирощування та реалізації господарствам усіх форм власності високоякісного племінного молодняку сільськогосподарських тварин.

5.4. Розгорнути активну роботу щодо проведення ремонту і підготовки до роботи у весняний період тракторів, ґрунтообробної і посівної сільськогосподарської техніки, накопичення пально-мастильних матеріалів, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, створення у кожному господарстві необхідного запасу якісного насіння ярих культур не нижче третьої репродукції.

5.5. Спільно з Головним управлінням земельних ресурсів у Харківській області, Харківською філією ДП "Центр державного земельного кадастру" вжити додаткові заходи для завершення належного оформлення і реєстрації договорів на оренду сільськогосподарських угідь.

5.6. Забезпечити розробку по кожному сільськогосподарському підприємству і району в цілому прогнозованої структури посівних площ на 2008 рік, направленої на збереження і відновлення родючості ґрунтів, забезпечення оптимального насичення сівозмін зерновими, технічними і кормовими культурами, розширення площі посіву у сільськогосподарських підприємствах круп'яних культур і овочів відкритого грунту до рівня, що гарантує максимально повне забезпечення потреби населення області у цих видах продукції.

5.7. Визначити господарства, що мають особливо складний фінансовий стан і будуть неспроможні самостійно забезпечити конкурентоспроможне ведення сільськогосподарського виробництва, підвіщення рівня і стабільну виплату заробітної плати, проведення розрахунків по податкових платежах і перед Пенсійним фондом. Відпрацювати по кожному з них оптимальне рішення щодо шляхів виходу з кризового стану, включаючи проведення санації, зміну власника, залучення перевіреного ефективного інвестора.

5.8. Забезпечити максимально повне використання коштів державного і обласного бюджетів, виділених у 2007 році на підтримку розвитку агропромислового комплексу області.

б. Управлінню паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації, райдержадміністраціям:

6.1. Вжити заходів щодо підвищення надійності роботи обладнання, інженерних мереж і споруд для сталого забезпечення споживачів електричною енергією та природним газом. "

6.2. Забезпечити освоєння коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво газопроводів-відводів і газифікацію населених пунктів області.

Запропонувати виконкомам міських рад міст обласного значення здійснити аналогічні заходи.

6.3. Забезпечити контроль за використанням коштів по об'єктах будівництва соціальної сфери в 2007 році за рахунок підприємств НАК "Нафтогаз України".

7. Галузевим управлінням облдержадміністрації, райдержадміністраціям разом із керівниками підвідомчих підприємств, установ та організацій забезпечити стабільну І ефективну роботу підприємств галузі в опалювальний сезон 2007-2008 років.

Запропонувати виконкомам міських рад міст обласного значення здійснити аналогічні заходи.

8. Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації разом з райдержадміністраціями і керівниками підвідомчих підприємств, установ та організацій:

8.1. Вжити рішучих заходів щодо забезпечення надання житлово-комунальних послуг належної якості, повних розрахунків споживачів за отримані послуги і підприємств галузі за енергоносії, посилення претензійно-позовної роботи з неплатниками та з реструктуризації заборгованості населення за послуги.

8.2. До кінця поточного року завершити приведення діючих тарифів на житлово-комунальні послуги, які не відшкодовують економічно обгрунтовані витрати виробництва цих послуг, а в разі необхідності вжити заходів щодо відшкодування з місцевих бюджетів різниці в тарифах. При цьому не допускати необгрунтоване підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, вишукати можливості для зменшення витрат підприємств житлово-комунального сектора та тарифів на їх послуги.

8.3. Прискорити реалізацію заходів щодо подальшого поглиблення реформування житлово-комунального господарства, у першу чергу сфери утримання житлового фонду.

Забезпечити ефективне використання коштів цільових державних субвенцій, спрямованих на технічне переоснащення житлово-комунального господарства, та своєчасне і повне співфінансування з місцевих бюджетів.

8.4. Вжити додаткових заходів для забезпечення введення в експлуатацію за підсумками 2007 року не менше 460 тис.м2 житла за рахунок усіх джерел фінансування.

Забезпечити достатні обсяги кредитних ресурсів у місцевих бюджетах для надання кредитів індивідуальним сільським забудовникам і молодим сім'ям на будівництво або придбання житла.

Запропонувати виконкомам міських рад міст обласного значення здійснити аналогічні заходи.

9. Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, управлінню (паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації, райдержадміністраціям тримати на контролі своєчасне і повне використання коштів субвенцій з державного бюджету в поточному році.

10. Головному управлінню економіки облдержадміністрації, райдержадміністраціям:

10.1. Забезпечити виконання заходів програми сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2007-2008 роки, затвердженої рішення обласної ради від 6 вересня 2007 року.

10.2. Забезпечити розвиток галузей торгівлі, ресторанного господарства і побутового обслуговування населення з темпами зростання обсягів товарообігу і побутових послуг на кінець року не нижче 20% і 10% відповідно.

10.3. Сприяти наповненню споживчого ринку необхідними для населення товарами і послугами, створенню балансу пропозиції та попиту.

10.4. Продовжити роботу з розвитку сільського споживчого ринку, розширення асортименту товарів і послуг за рахунок збільшення мережі підприємств торгівлі, ресторанного господарства і побуту, розвитку підприємництва та використання потенціалу Харківської обласної спілки споживчих товариств.

10.5. Сприяти розвитку регулярного торговельного та побутового обслуговування з необхідним асортиментом товарів і послуг у населених пунктах області, в яких немає стаціонарної мережі підприємств торгівлі.

10.6. Продовжити роботу щодо забезпечення виконання доручень Уряду щодо залучення товаровиробників до проведення у вихідні та передсвяткові дні ярмарок з метою надання покупцям широкого вибору продукції галузей рослинництва і тваринництва.

11. Головному управлінню зовнішньоекономічних зв'язків та європейської інтеграції облдержадміністрації, Головному управлінню економіки облдержадміністрації, галузевим управлінням облдержадміністрації, райдержадміністраціям:

11.1. Забезпечити реалізацію Регіональної програми розвитку інвестиційної діяльності "Харківщина інвестиційна-2010".

11.2. Забезпечити реалізацію Регіональної програми розвитку експортного потенціалу Харківської області на 2007-2008 роки, щокварталу інформувати облдержадміністрацію про стан її виконання.

11.3. Активізувати роботу щодо підвищення інвестиційного іміджу регіону шляхом участі підприємств у міжнародних форумах, виставках, а також видання сучасних презентаційних інформаційних матеріалів щодо потенціальних можливостей області.

11.4. Продовжити роботу, спрямовану на розширення ринків збуту продукції харківських підприємств з метою зменшення від'ємного сальдо зовнішньої торгівлі.

12. Головному управлінню зовнішньоекономічних зв'язків та європейської Інтеграції облдержадміністрації:

12.1. Продовжити роботу щодо створення індустріального парку "Рогань" у Харківській області відповідно до рішення обласної ради від 6 вересня 2007 року.

12.2 Проводити постійну роботу з питань залучення міжнародної технічної допомоги (МТД), а також коштів міжнародних фінансових організацій для реалізації Інвестиційних проектів, щокварталу інформувати обласну державну адміністрацію.

12.3 Постійно вдосконалювати структуру іноземних інвестицій та щокварталу інформувати обласну державну адміністрацію.

13. Райдержадміністраціям, Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації спільно з органами Державної податкової адміністрації в Харківській області;

13.1. Забезпечити безумовне виконання планів надходжень доходів до місцевих бюджетів за 2007 рік та задіяти всі можливості для одержання понадпланових доходів.

13.2. Активізувати роботу з керівниками підприємств, установ, організацій, а також із фізичними особами - суб'єктами господарювання щодо дотримання ними вимог діючого законодавства зі сплати податку з доходів фізичних осіб.

13.3. Вжити дієві заходи для максимального зменшення податкового боргу зі сплати платежів до бюджетів усіх рівнів, звернувши особливу увагу на сплату орендної плати за використання землі.

13.4. Провести роботу з підприємствами, що виплачують заробітну плату в натуральній формі та не перераховують до бюджету податок із доходів фізичних осіб.

14. Головному управлінню праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, галузевим управлінням облдержадміністрації, райдержадміністраціям:

14.1. Мобілізувати всі можливі резерви щодо підвищення середньомісячної заробітної плати працівників в області, зменшення частки працівників, які отримують зарплату нижче прожиткового мінімуму.

14.2. Сприяти максимальному погашенню заборгованості із заробітної плати на підприємствах, в установах і організаціях області. Продовжити роботу з центральними органами виконавчої влади щодо погашення заборгованості із заробітної плати на економічно активних державних підприємствах. Забезпечити належну взаємодію з правоохоронними та іншими контролюючими органами.

14.3. Активізувати роботу щодо Ініціювання процедури банкрутства до підприємств, які тривалий час не ведуть господарської діяльності та мають борги з виплати заробітної плати.

14.4. Забезпечити безумовне виконання завдання обласної Програми зайнятості населення області в частині створення в області робочих місць у кількості не менше 67 тисяч за рахунок усіх джерел фінансування. Проводити детальний аналіз стану справ зі створення робочих місць в області та надавати обгрунтований звіт з цього питання голові облдержадміністрації.

14.5. Вжити заходів щодо забезпечення роботодавцями законності використання праці найманих працівників.

14.6. Забезпечити стабільне функціонування будинків-інтернатів і територіальних центрів соціального забезпечення пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.

Рекомендувати виконавчим комітетам місцевих рад взяти участь у зазначеній роботі.

15. Райдержадміністраціям під час формування проектів відповідних місцевих бюджетів на 2008 рік передбачити кошти для здійснення компенсаційних виплат фізичним особам, які надають соціальні послуги, у складі видатків на фінансування місцевих програм соціального захисту населення.

16. Райдержадміністраціям, галузевим управлінням облдержадміністрації, з метою підтримки сільської інтелігенції, сприяти вирішенню питання забезпечення житлом працівників соціальної сфери області шляхом нового будівництва, придбання або реконструкції вторинного житла та Індивідуальних житлових будинків.

17. Головним управлінням облдержадміністрації: праці та соціального захисту населення, промисловості, транспорту і зв'язку, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури, агропромислового розвитку, головам райдержадміністрацій, спільно з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Харківській області активізувати роботу по підпорядкованих платниках щодо недопущення зростання заборгованості з поточних платежів до Пенсійного фонду та скорочення існуючих боргів, зокрема, по економічно активних підприємствах.

Запропонувати виконкомам місцевих рад здійснити аналогічні заходи.

18. Головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації, райдержадміністраціям:

18.1. Вжити дієвих заходів щодо забезпечення необхідних обсягів фінансування, у т.ч. за рахунок позабюджетних коштів, на проведення капітальних ремонтів будівель закладів освіти та ремонтів опалювальних систем, на подальшу комп'ютеризацію та інформатизацію закладів освіти області, придбання транспорту для забезпечення підвозу учнів і вчителів до шкіл у сільській місцевості.

18.2. Продовжити роботу щодо впорядкування мережі дошкільних навчальних закладів і загальноосвітніх шкіл відповідно до потреб населення, особливо в сільській місцевості.

Запропонувати виконкомам місцевих рад здійснити аналогічні заходи.

18.3. До 16 листопада 2007 року доопрацювати та надати на розгляд обласної ради проект Програми розбудови регіональної інноваційної системи в Харківській області на 2008-2009 роки та проект програми "Вища освіта і наука - регіональний розвиток 2007 - 2011 рр.".

19. Головному управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації разом з райдержадміністраціями та відповідними управліннями облдержадміністрації:

19.1. Вжити заходів щодо покращення матеріально-технічного стану закладів охорони здоров'я, насамперед тих, що розташовані в сільській місцевості (будівлі, медичне обладнання, холодильники, автотранспорт, телефонний зв'язок).

19.2. Тримати на особливому контролі освоєння коштів субвенції з державного бюджету на будівництві корпусів центральних районних лікарень у містах Богодухові, Чугуєві, ізюмі, смт. Дворічна.

Запропонувати виконкомам місцевих рад здійснити аналогічні заходи.

20. Головному фінансовому управлінню облдержадміністрації, управлінню капітального будівництва облдержадміністрації внести пропозиції щодо додаткового фінансування в поточному році за рахунок обласного бюджету першого пускового комплексу лікувального комплексу Чугуївської центральної районної лікарні.

21. Головному управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації разом з райдержадміністраціями, з метою наближення висококваліфікованої медичної допомоги мешканцям сільської місцевості, забезпечити передачу закладів первинної ланки медичної допомоги до спільної власності громад сіл, селищ, міст району; продовжити виїзні форми роботи із залученням обласних фахівців і науковців.

Запропонувати виконкомам місцевих рад здійснити аналогічні заходи.

22. З метою належної підготовки та проведення в м.Харкові матчів фінальної частини чемпіонату Європи УЄФА 2012 року з футболу управлінню з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації:

22.1. Разом із галузевими управліннями облдержадміністрації розгорнути організаційну роботу з виконання заходів щодо підготовки області до "Євро-2012".

22.2. Доопрацювати та надати пропозиції та зауваження до проекту Державної програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

22.3. Спільно з галузевими управліннями облдержадміністрації розробити Проект регіональної програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Запропонувати Харківській міській ради здійснити аналогічні заходи.

23. Управлінню з питань фізичної культури та спорту
облдержадміністрації:

23.1. Взяти під контроль освоєння коштів на виконанні робіт із реконструкції стадіону ОСК "Металіст".

23.2. Продовжити роботу щодо створення належних умов для забезпечення підготовки та успішного виступу харківських спортсменів у всеукраїнських та міжнародних змаганнях усіх рівнів, в Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні.

23.3. Забезпечити подальший розвиток дитячо-юнацького спорту, не допустити скорочення тренерських кадрів і зменшення кількості осіб, що займаються в ДЮСШ.

Запропонувати виконкомам місцевих рад здійснити аналогічні заходи.

24. Управлінню з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, райдержадміністраціям сприяти подальшій реалізації програми розвитку футболу в області.

Запропонувати виконкомам місцевих рад здійснити аналогічні заходи.

25. Управлінню культури і туризму облдержадміністрації, райдержадміністраціям:

25.1.Сприяти поповненню фондів бібліотек області книгами та періодичними виданнями вітчизняного виробництва, комп'ютеризації центральних районних бібліотек.

25.2. Активізувати роботу щодо створення двох заповідників: Історико-археологічного заповідника Г.С. Сковороди та Державного історико-культурного заповідника "Чугуїв".

25.3. Сприяти розвитку внутрішнього та в'їзного туризму, відновленню та розвитку нових туристичних маршрутів до пам'ятних місць, пов'язаних із життям І діяльністю видатних діячів історії, культури та мистецтва.

Запропонувати виконкомам місцевих рад здійснити аналогічні заходи.

26. Управлінням облдержадміністрації: культури і туризму, містобудування та архітектури сприяти своєчасному освоєнню коштів на виконанні ремонтно-реставраційних робіт приміщень обласної філармонії, Успенського собору, Шарівського палацово-паркового комплексу (Богодухівський район), літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди (Золочівський район).

27. Управлінню у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації, службі у справах дітей облдержадміністрації, райдержадміністраціям:

27.1. Протягом четвертого кварталу поточного року сформувати квоти на 2008 рік щодо оздоровлення дітей пільгових категорій (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, обдаровані діти) за рахунок коштів обласного та державного бюджетів).

27.2. Продовжити роботу з поширення мережі дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей; взяти під особистий контроль питання щодо умов утримання та виховання дітей у закладах сімейних форм влаштування та надання їм конкретної допомоги.

Запропонувати виконкомам місцевих рад здійснити аналогічні заходи.

28. Управлінню взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи облдержадміністрації забезпечити виконання Комплексної програми профілактики злочинності на 2006-2010 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2005 року.

29. Головам райдержадміністрацій:

29.1. Забезпечити виконання статті 53 Закону України " Про Державний бюджет України на 2007 рік" (зі змінами та доповненнями) щодо забезпечення в повному обсязі потреби в асигнуваннях на оплату праці працівників, які утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів, не допускаючи будь-якої простроченої заборгованості Із зазначених видатків бюджетних установ.

29.2. Установити жорсткий контроль за спрямуванням надходжень від перевиконання дохідної частини загального фонду місцевих бюджетів, у першу чергу на оплату праці з нарахуваннями.

У разі недостатності коштів здійснити заходи щодо скорочення не першочергових видатків.

29.3. Посилити фінансову дисципліну з метою недопущення утворення простроченої заборгованості.

Запропонувати міським головам міст обласного значення та районних у м.Харкові рад здійснити аналогічні заходи.

29.4. Вжити необхідних заходів щодо здійснення моніторингу застосування на місцевому рівні механізму часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими суб'єктами малого та середнього підприємництва під інвестиційні проекти.

29.5. Здійснити заходи щодо вдосконалення роботи дозвільних центрів згідно з вимогами Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності".

Запропонувати виконкомам міських рад міст обласного значення здійснити аналогічні заходи.

29.6. Передбачити кошти на фінансування створення та утримання підрозділів місцевої пожежної охорони при формуванні бюджетів районів на 2008 рік.

29.7. Організувати роботу щодо забезпечення безпеки людей на водних об'єктах району в зимовий період 2007-2008 років згідно з Правилами охорони життя людей на водних об'єктах України, затвердженими наказом МНС України від 3 грудня 2006 року № 272

29.8. Забезпечити безумовне освоєння коштів, передбачених на реалізацію програм соціально-економічного розвитку, затверджених рішеннями обласної ради.

30. Управлінням, відділам та іншим структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміністраціям до 25 січня 2008 року надати Головному управлінню економіки облдержадміністрації Інформацію про виконання даного розпорядження.

31. Головному управлінню економіки облдержадміністрації узагальнену інформацію надати облдержадміністрації до 1 лютого 2008 року.

32. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови обласної державної адміністрації Я.П.Ющенка.

Голова обласної держав адміністрації

Арсен Аваков