ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Харків

Від 23.11.07 № 756
Про надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату вартості житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива за спрощеним порядком

З метою забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2006 року № 1703 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива":

1. Утворити робочу комісію з питань координації та здійснення контролю за виконанням порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату вартості житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та затвердити її персональний склад (додається).

2. Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації (Бесараб А.І.), райдержадміністраціям забезпечити надання житлово-експлуатаційними організаціями або іншими органами, визначеними місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, у сільській місцевості – сільськими (селищними) радами, відомостей про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) громадян у 5-тиденний термін за рекомендованою формою на запит органів праці та соціального захисту населення.

Рекомендувати органам місцевого самоврядування здійснити аналогічну роботу.

3. Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, управлінню паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації (Без’язичний В.Ф.), райдержадміністраціям забезпечити надання в 5-тиденний термін підприємствами – надавачами житлово-комунальних послуг незалежно від
форм власності, установами та організаціями органам праці та соціального захисту населення на їх запит:

- реєстрів – відповідей на осіб, які звернулися за призначенням субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, за затвердженою формою на магнітних носіях (у разі відсутності технічної можливості – у паперовому вигляді) разом із довідкою про розмір платежів за житлово-комунальні послуги з урахуванням пільг на кожну особу, згідно з реєстром - запитом, завірених підписами керівників і печаткою підприємства;

- відомостей про фактичні витрачання за попередній період газу, води, електричної та теплової енергії за наявності засобів обліку, обсяги наданих послуг з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій та інше в електронному вигляді.

Попередити керівників підприємств, організацій та установ щодо персональної відповідальності за достовірність наданої інформації та дотримання встановлених термінів обміну даними.

Рекомендувати органам місцевого самоврядування здійснити аналогічну роботу.

4. Райдержадміністраціям:

4.1. Утворити робочі комісії з питань координації та здійснення контролю за виконанням порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового
палива.

4.2. Забезпечити взаємодію та обмін даними на магнітних носіях між підприємствами – надавачами комунальних послуг усіх форм власності та органами праці та соціального захисту населення.

4.3. Надати органам праці та соціального захисту населення перелік підприємств та організацій всіх форм власності, які надають житлово-комунальні послуги населенню на підпорядкованій території.

4.4. Взяти під особливий контроль дотримання вимог спрощеного порядку оформлення житлових субсидій та їх призначення при розгляді нестандартних ситуацій.

4.5. Для нарахування субсидій організувати без участі громадян отримання на магнітних носіях відомостей про доходи, розміри та вартість платежів від органів Пенсійного Фонду, служб зайнятості населення, Єдиного Розрахункового Центру Мегабанку, Єдиних Розрахункових Центрів, створених райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування.

4.6. Вжити заходів щодо створення єдиної інформаційної бази платників житлово-комунальних послуг.

4.7. Продовжити роботу відповідних підрозділів у безперервному двозмінному режимі роботи (з 8 до 19 год.) та вихідні дні (за потребою) для забезпечення оперативного розгляду звернень громадян з питань призначення житлових субсидій та допомог. Внести відповідні зміни до графіка роботи в порядку і на умовах, установлених законодавством.

4.8. Забезпечити роботу уповноважених осіб у кожній сільській/селищній раді.

4.9. Для проведення роз’яснювальної роботи та прийому документів у віддалених населених пунктах від громадян з обмеженими фізичними можливостями організувати роботу "мобільних груп" у складі спеціалістів органів праці та соціального захисту населення та комунальних підприємств.

4.10. Проводити роботу щодо інформування населення з питання запровадження спрощеного порядку надання житлових субсидій через місцеві засоби масової інформації (друковані та ін.).

4.11. Сприяти створенню необхідного рівня матеріально-технічного забезпечення, укомплектування кадрами органів праці та соціального захисту населення.

4.12. Забезпечити видачу повідомлень про розмір призначених субсидій протягом 20 днів після дати прийняття рішення про призначення субсидії з метою своєчасного внесення плати за житлово-комунальні послуги.

Рекомендувати органам місцевого самоврядування здійснити аналогічну роботу.

5. На виконання пункту 13 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 ( у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 1997 року № 1050 із змінами і доповненнями), з метою якісної організації спільної роботи органів праці та соціального захисту населення та житлово-експлуатаційних організацій затвердити рекомендовані форми документів (додаються).

6. Визнати такими, що втратили чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 6 травня 1996 року № 511 "Про додаткові заходи щодо призначення та надання населенню субсидій", п.4 розпорядження голови обласної державної адміністрації від 11 березня 2002 року № 99 " Про організацію виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 року № 1763 " Про надання населенню субсидій готівкою для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива".

7. Головному управлінню праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації (Балута І.М.) інформувати обласну державну адміністрацію про хід виконання розпорядження до 20 липня 2008 року.

8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови обласної державної адміністрації В.М.Бабаєва.

Голова обласної державної
адміністрації

А.АВАКОВ


Склад робочої комісії
з питань координації та здійснення контролю за виконанням
порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат
на оплату вартості житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива



1. Терехов
Ігор Олександрович заступник голови облдержадміністрації, голова робочої комісії

2. Балута
Ігор Миронович
начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, заступник голови робочої комісії

3. Без’язичний
Василь Федорович начальник управління паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації

4. Бесараб
Андрій Іванович начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації

5. Дуболазов
Олександр Миколайович
начальник Контрольно - ревізійного управління в Харківській області
(за згодою)

6. Дуленко
Анатолій Леонідович начальник Головного управління
економіки облдержадміністрації

7. Куценко
Володимир Михайлович
заступник голови Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України
(за згодою)

8. Овсянніков
Сергій Іванович начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації

9. Савчук
Анатолій Володимирович заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації

10. Саранча
Василь Іванович перший заступник начальника Головного управління земельних ресурсів у Харківській області (за згодою)

11. Чмихало
Михайло Леонідович начальник Головного управління статистики у Харківській області
(за згодою)


Заступник голови – керівник апарату
обласної державної адміністрації

Л.Лучанінова